Birsen Menekşeli

Birsen Menekşeli

Birsen Menekşeli Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Birsen Menekşeli Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Birsen Menekşeli
Birsen Menekşeli İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Birsen Menekşeli Kelimesinin Anlamı?
Birsen Menekşeli Ne Demek?
Birsen Menekşeli Ne Demektir?
Birsen Menekşeli Analizi?
Birsen Menekşeli
Birsen Menekşeli Anlamı Nedir?
Birsen Menekşeli Ne Demektir?
Birsen Menekşeli Açıklaması Nedir?
Birsen Menekşeli Cevabı Nedir?
Birsen Menekşeli Kelimesinin Anlamı?
Birsen Menekşeli Kelimesinin Anlamı Nedir?
Birsen Menekşeli Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Birsen Menekşeli Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Birsen Menekşeli, (gerçek adı Birsen Karadağlı, (31 Aralık 1940, İstanbul), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

31 Aralık 1940 tarihinde İstanbul’da doğan sanatçının, gerçek adı Birsen Karadağlı’dır. Çocuk yaşlarda üç yıl bale çalıştı. Hukuk Fakültesi’nde okurken, okulu yarım bırakarak çalışma hayatına atıldı. TRT Ankara Radyosu'na giren Menekşeli, Nedim Otyam'ın yönetiminde 10 yıl süreyle radyoda çocuk programları yaptı. Yine Nedim Otyam'ın desteğiyle, 1961'de "Afacan" filmiyle sinema oyunculuğuna başladı. Sinema oyunculuğunun yanında, tiyatroda da sahne alarak, Bulvar, Azak ve Tevfik Bilge Tiyatrolarında oyunculuk yaptı. üyesi olan sanatçı, 1973 yılında bıraktığı mesleğine, 2006 yılında yeniden dönerek, Veysel Karani (2007), Şol Cennet’in Irmakları (2008), Esma (2011) gibi televizyon filmlerinde de yer aldı.

Filmografi

TV Filmi

  • Esma (Sultan) - 2011
  • Şol Cennetin Irmakları - 2008
  • Tuba Dalları (Fatma) - 2008
  • Cennet Irmakları (Fatma Nine) - 2008
  • Veysel Karani - 2007
  • Secde - 2007
  • Rızk - 2007
  • Anneler Günü - 2007
  • Bayram - 2006
  • Baba Evi - 2006
  • Annenin Vasiyeti - 2006
  • Annenin Oyunu - 2006

Sinema Filmi

  • Memiş İle İbiş Gangsterlere Karşı - 1973
  • Hazreti Ömer (Fatma) - 1973
  • Onu Allah Affetsin (Sevil) - 1970
  • Aşk Ve Tabanca - 1970
  • Tütüncü Kız Emine - 1969
  • Osman Efe - 1969
  • Marmara Hasan (Sevim) - 1968
  • Kardeşim Benim - Kargacı Halil - 1968
  • Belalı Beşler - 1968
  • Şeytanın Oğlu (Aysel) - 1967
  • Yüzbaşı Kemal / Acı İntikam - 1967
  • Hesap Günü - 1967
  • Benim Adım Kerim (Birsen) - 1967
  • Yumrukların Kanunu - 1966
  • Tilki Selim / Hedefdekiler (Birsen) - 1966
  • Dört Kurşun (Suna/Arzu) - 1966
  • Bombacı Emine (Bombacı Emine) - 1966
  • Şeker Gibi Kızlar (Leyla) - 1965
  • Kırık Hayatlar (Şükriye) - 1965
  • Hazreti Yusuf'un Hayatı - 1965
  • Haremde Dört Kadın (Mihrengiz) - 1965
  • Eller Yukarı - 1965
  • Bize Türk Derler - 1965
  • Aman Dünya Ne Dar İmiş - 1965
  • Affedilmeyen Günah - 1965
  • Çapkın Efe - 1964
  • Kırk Küçük Anne (Birsen) - 1964
  • Kocatepe'nin Üç Süvarisi - 1964
  • Hazreti İbrahim - 1964
  • Halk Çocuğu (Meloş) - 1964
  • Dağ Başını Duman Almış (Aysel) - 1964
  • Baba Hasreti - 1964
  • Şoförün Kısmeti - 1963
  • Ölüm Pazarı - 1963
  • Beni Osman Öldürdü (Sabahat) - 1963
  • Ölmek İstiyorum - 1962
  • Yumurcak Faka Basmaz (Sevinç) - 1962
  • Sevgiliye Söz Verdim - 1962
  • Sahte Nikah (Ayşenur) - 1962
  • Hayat Bazen Tatlıdır (Semra) - 1962
  • Beş Hikâye (5. Bölüm (Fakir Anne)) - 1962
  • Atı Alan Üsküdar'ı Geçti -1962
  • Şoför Ahmet - 1961
  • Şeytanın Kılıcı (Melike) - 1961
  • İnleyen Dağlar - 1961
  • Vatan Fedaileri - 1961
  • Senin İçin Affettim - 1961
  • Benim Küçük Meleğim (Birsen) - 1961
  • Afacan - 1961

Dış bağlantılar