Bilge Şen

Bilge Şen

Bilge Şen Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Bilge Şen Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Bilge Şen
Bilge Şen İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Bilge Şen Kelimesinin Anlamı?
Bilge Şen Ne Demek?
Bilge Şen Ne Demektir?
Bilge Şen Analizi?
Bilge Şen
Bilge Şen Anlamı Nedir?
Bilge Şen Ne Demektir?
Bilge Şen Açıklaması Nedir?
Bilge Şen Cevabı Nedir?
Bilge Şen Kelimesinin Anlamı?
Bilge Şen Kelimesinin Anlamı Nedir?
Bilge Şen Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Bilge Şen Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Bilge Şen (1945, İzmir), Türk oyuncudur.

1945 yılında İzmir'de doğdu. 1963 yılında Devlet konservatuvarı tiyatro bölümünü bitirdi. Aynı yıl, Arena Tiyatrosu'nda başladığı oyunculuğunu , Ulvi Uraz, Devekuşu Kabare, Dostlar, Gülriz Sururi-Engin Cezzar vb. topluluklarda sürdürdü. 1979'da Devlet Tiyatrosu'na girdi. Önce Ankara'da, sonra İstanbul'da sahneye çıktı.

Gölge Ustası'ndaki rolüyle 1982 yılında Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü aldı. Çağan Irmak'ın Kabuslar Evi serisinde emlakçı rolünü üstlendi. Ayrıca Harry Potter ve Felsefe Taşı filminde Türkçe seslendirme yapmıştır. Oyuncu 2013 yılında Star TV'de yayınlanan Aramızda Kalsın adlı dizide Elmas karakterini canlandırmıştır. 2015 yılından beri Fox'da yayınlanan İnadına Aşk dizisinde Pembe Sultan rolünü canlandırmıştır.

Rol aldığı oyunlar

Filmografisi

  • Kırmızı Oda - 2021
  • Menajerimi Ara - 2020
  • Müstakbel Damat - 2020
  • Düğüm Salonu - 2018
  • İnadına Aşk (2015)
  • Kiraz Mevsimi (Sakız) 2015
  • Aramızda Kalsın (2. Sezon)
  • Elmas 2014 (2. Sezon)
  • Elmas 2013 (1. Sezon)
  • Akasya Durağı (2. Şaziment) 2011-2012
  • Kayıp Aranıyor TV Dizisi 2011
  • Anneannem Kısa Film 2010
  • (Fadik Nine) TV Dizisi 2009
  • Aile Reisi (Fevriye Elif) TV Dizisi 2009
  • Canım Ailem 2. Sezon TV Dizisi
  • 2009 (2. Sezon)
  • Tutsak TV Dizisi 2007
  • (Münevver) TV Dizisi 2007
  • (2) (Sevgi) TV Dizisi 2007
  • Eşref Saati 1. Sezon (Şadiye) TV Dizisi 2007
  • Eşref Saati (Şadiye) TV Dizisi 2007
  • Kabuslar Evi: Çizgisiz Zamanlar (Sema) TV Dizisi 2006
  • Kabuslar Evi: Çarşamba Karısı Kabuslar Evi: Çarşamba Karısı (Sema) TV Dizisi 2006
  • Kabuslar Evi: Uyur Gezerler Kabuslar Evi: Uyur Gezerler (Sema) TV Filmi 2006
  • Kabuslar Evi: Tanıdık Yabancı Kabuslar Evi: Tanıdık Yabancı (Sema) TV Dizisi 2006
  • Kabuslar Evi: Takip Kabuslar Evi: Takip (Emlakçı Sema) TV Dizisi 2006
  • Kabuslar Evi: Son Dans Kabuslar Evi: Son Dans (Sema) TV Dizisi 2006
  • Kabuslar Evi: Seni Beklerken Kabuslar Evi: Seni Beklerken (Sema) TV Dizisi 2006
  • (Sema) TV Filmi 2006
  • Kabuslar Evi: Kaçan Fırsatlar Limited Kabuslar Evi: Kaçan Fırsatlar … (Sema) TV Dizisi 2006
  • Kabuslar Evi: Karanlıktan Gelen Kabuslar Evi: Karanlıktan Gele… (Sema) Sinema Filmi 2006
  • Kabuslar Evi: Gece Gelen Arkadaşlar Kabuslar Evi: Gece Gelen Arkad… (Sema) TV Dizisi 2006
  • Kabuslar Evi: Bir Kış Masalı Kabuslar Evi: Bir Kış Masalı (Sema) TV Filmi 2006
  • (Hatıra Hanım) TV Dizisi 2005
  • Babam ve Oğlum (Fatma) Sinema Filmi 2005
  • (Mehpare Bahtiyar) TV Dizisi 2003
  • TV Dizisi 2003
  • Rus Gelin Sinema Filmi 2002
  • (Nurten) TV Dizisi 2002
  • (Madam Hooch Seslendirme) Sinema Filmi 2001
  • (Tülay) TV Dizisi 2000
  • Adada Bir Sonbahar (Belgin) TV Filmi 2000
  • TV Dizisi 1996
  • Oğlum Adam Olacak (Hilmi’nin Eşi) TV Dizisi 1995
  • Hastane (Şükriye Baharbahçe) TV Dizisi 1993
  • Yangın (Nadire) Sinema Filmi 1984
  • (Şişman Kadın Seslendirmesi) Sinema Filmi 1984
  • Zaman Mekan Makinesi TV Dizisi 1981
  • Cevriyem Sinema Filmi 1978
  • Baraj (Hayat Kadını) Sinema Filmi 1977
  • (Yonca) Sinema Filmi 1970
  • , 1965