Belma Canciğer

Belma Canciğer

Belma Canciğer Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Belma Canciğer Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Belma Canciğer
Belma Canciğer İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Belma Canciğer Kelimesinin Anlamı?
Belma Canciğer Ne Demek?
Belma Canciğer Ne Demektir?
Belma Canciğer Analizi?
Belma Canciğer
Belma Canciğer Anlamı Nedir?
Belma Canciğer Ne Demektir?
Belma Canciğer Açıklaması Nedir?
Belma Canciğer Cevabı Nedir?
Belma Canciğer Kelimesinin Anlamı?
Belma Canciğer Kelimesinin Anlamı Nedir?
Belma Canciğer Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Belma Canciğer Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Belma Canciğer Müjde (16 Aralık 1972, Bursa), Türk oyuncudur.

İlk yılları

16 Aralık 1972'de, Bursa'da doğdu.[1] Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu Bölümünden mezun oldu.[1]

Kariyeri

Dizi kariyerine 1996 yılında Tatlı Kaçıklar adlı dizide yer alarak başlayan Canciğer, 1997 yılında Kanal D'de yayınlanan ve senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı adlı dizide oynadı.[2] 1999-2002 yılları arasında Ayrılsak da Beraberiz adlı dizide, Serpil karakterini canlandırdı. 2000 yılında, senaristliğini ve yönetmenliğini Gani Müjde'nin üstlendiği Kahpe Bizans filminde Arap Bacı karakteriyle yer alarak ilk sinema filmi deneyimini yaşadı.[3] 2003'te, Kanal D'de yayınlanmaya başlayan, ikinci sezonunda ise Show TV'ye geçen ve 2006 yılına kadar süren Hayat Bilgisi dizisinde Sevda karakteriyle yer aldı.[4][5] 2006'da atv'de yayınlanmaya başlayan adlı dizide Filiz karakterini canlandırsa da 14 Şubat 2007'de yayınlanan yedinci ve son bölümüyle dizinin yayını sonlandırıldı.[6] 2007'de Show TV'de yayın hayatına başlayan, aynı yıl atv'ye geçen ve 2008 yılında sona eren Hepsi 1 adlı dizine Füsun karakterini oynadı.

2008'de, senaristliği ve yönetmenliği eşi Gani Müjde tarafından yapılan Osmanlı Cumhuriyeti filmiyle birlikte ikinci kez bir sinema filminde yer almış oldu. Bu filmde, sağır ve dilsiz olan Nevbahar Sultan karakterini canlandırdı.[7] Ertesi yıl, senaristliği ve yönetmenliği eşi Müjde tarafından yapılan ve Star TV'de yayınlanan adlı dizide Aylin karakterini canlandırmaya başlasa da birkaç bölüm sonra yayından kaldırıldı.[8] 2011-2013 yılları arasında atv'de yayınlanan ve senaristliği ile yönetmenliğini eşi Müjde'nin üstlendiği Yahşi Cazibe adlı dizide Makbule Geçer Ağaoğlu, 2012-2013 yılları arasında ise FOX'ta yayınlanan Harem adlı dizide Zehire Sultan karakteriyle yer aldı.

Filmografisi

Sinema
Yıl Adı Rol
1999 Kahpe Bizans Arap Bacı
2008 Osmanlı Cumhuriyeti Nevbahar Sultan
Televizyon
Yıl Adı Rol
1996 Tatlı Kaçıklar Emine
1997 Papatya
Böyle mi Olacaktı Eva
1999-2002 Ayrılsak da Beraberiz Serpil
2002 Bayanlar Baylar Hamiyet
2003-2006 Hayat Bilgisi Sevda
2006 Gönül Nilhan
2006-2007 Filiz
2007-2008 Hepsi 1 Füsun
2009 Aylin
2011-2012 Yahşi Cazibe Makbule Geçer
2012-2013 Harem Zehire Sultan
2014 Sil Baştan Ceren Özdemir[9]

Özel hayatı

2000 yılının Temmuz ayında, Polonezköy'de kıyılan nikâhla Gani Müjde ile evlendi.[10] Ertesi yıl, çiftin Ece Su ismini verdiği kızı doğdu.[11] 7 Mayıs 2004 tarihinde ise erkek çocukları Arda dünyaya geldi.[12]

Kaynakça

  1. ^ a b "Biografi". Belma Canciğer resmî sitesi. 11 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  2. ^ "Bu pasajda iş var". Milliyet. 20 Kasım 1997. 
  3. ^ "Kahpe Bizans aslanları". Hürriyet. 22 Ocak 2000. 25 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  4. ^ "Şimdi okullu olduk!". Milliyet. 17 Şubat 2003. Erişim tarihi: 16 Ocak 2015. 
  5. ^ "Afet'in aklında!". Milliyet. 3 Nisan 2003. Erişim tarihi: 16 Ocak 2015. 
  6. ^ "Bir dizi daha reyting canavarına kurban gitti!!! Hayatım sana feda neden yayından kaldırıldı?". Medya Faresi. 15 Şubat 2007. 28 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  7. ^ Ceylan, Zeynep Güler (30 Kasım 2008). "Evde çok konuşuyorum diye Gani dilsiz rolü verdi". Sabah. 25 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  8. ^ "Bir dizi daha reyting çöplüğünde". İnternet Haber. 27 Mayıs 2009. 4 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  9. ^ "Star'da 'Sil Baştan'!". NTV. 18 Eylül 2014. Erişim tarihi: 3 Şubat 2015. 
  10. ^ "Gani Müjde evlendi". Hürriyet. 9 Temmuz 2000. 4 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  11. ^ "Belma Canciğer". Bebeğim ve Ben. 20 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 
  12. ^ "Müjde ailesinin yeni ferdi Arda". Hürriyet. 9 Mayıs 2004. 4 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2014. 

Dış bağlantılar