Ayta Sözeri

Ayta Sözeri

Ayta Sözeri Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Ayta Sözeri Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Ayta Sözeri
Ayta Sözeri İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Ayta Sözeri Kelimesinin Anlamı?
Ayta Sözeri Ne Demek?
Ayta Sözeri Ne Demektir?
Ayta Sözeri Analizi?
Ayta Sözeri
Ayta Sözeri Anlamı Nedir?
Ayta Sözeri Ne Demektir?
Ayta Sözeri Açıklaması Nedir?
Ayta Sözeri Cevabı Nedir?
Ayta Sözeri Kelimesinin Anlamı?
Ayta Sözeri Kelimesinin Anlamı Nedir?
Ayta Sözeri Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Ayta Sözeri Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Ayta Sözeri (d. 31 Mart 1976, Batı Almanya), Türk oyuncu ve şarkıcı. Aynı zamanda insan hakları ve LGBT hakları aktivistidir.[1][2]

Yaşamı

Ayta Sözeri, 31 Mart 1976'da Batı Almanya'da doğdu.[3] Anne tarafından Çerkes asıllıdır.[4] 1982'de ailesiyle İzmir'e yerleşti ve 20'li yaşlarında cinsiyet değiştirme ameliyatı oldu.[5][6] Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu[7] ve Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Sanat Müziği korosunda Türk müziği eğitimi aldı. Daha sonra aralarında Sezen Aksu'nun da bulunduğu sanatçılara konserlerinde geri vokallik yaparak hayatını kazanmaya başladı.[8][9]

Ayta Sözeri "Benimle Söyle" yarışma programında jüri görevi yaptı.[10]

Ayta Sözeri, 2019 yılında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda verdiği ilk konserinde Belkıs Özener'i sahnesinde ağırladı. Verdiği konserler büyük ilgi gören Ayta Sözeri, 2020 yılında Bodrum Antik Tiyatrosu'nda verdiği konserde bu kez efsane sanatçı Gülden Karaböcek'i sahnesinde konuk etti.[11][12][13]

Filmografi

Sinema
Yıl Başlık Rolü Notlar
2009 Güneşi Gördüm Tuana
Teslimiyet Aygül
2010 Kukuriku - Kadın Krallığı Beton
2016 Koca Dünya Hayat kadını[14]
2017 Aile Arasında Behiye
Televizyon
Yıl Başlık Rolü Notlar
2000 Dadı Şarkıcı
Hapishane Müdürü
2006 Arka Sokaklar Aydan Konuk oyuncu
2007 Kuzey Rüzgârı Okşan
Dudaktan Kalbe Mahkûm Konuk oyuncu
2008
2009 Akasya Durağı Naciye, Zümrüt
Arzu
2010 Parmaklıklar Ardında Mahkûm
2011 Papatyam Şebnem
2012 Acayip Hikayeler Cansu
Kayıp Şehir Duygu
2014 Ulan İstanbul Umay
2015 Paramparça Nezaket
2021 Yeşilçam Kuvvet

Diskografi

Single'ları
  • "Büklüm Büklüm" (2018)
  • "Yanayım Yanayım" (2018)
  • "Gülü Susuz Seni Aşksız Bırakmam" (Aşkın'ın Şarkıları albümü) (2019)
  • "Rustik" (ft. Uraz Kaygılaroğlu) (Eltilerin Savaşı film müziği) (2020)
  • "Anılarıma Yazık" (2020)

Ödülleri

Kaynakça

  1. ^ "Ayta Sözeri" (PDF). gzone.com.tr. 18 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2016. 
  2. ^ "Bu da Benim Proust Anketim: Ayta Sözeri". artfulliving. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2016. 
  3. ^ "Arka Sokakların Biblosu: Ayta Sözeri". kaosgl.org. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2016. 
  4. ^ "Ayta Sözeri: Filmden sonra evlenme teklifleri arttı". Posta. 27 Ocak 2018. Erişim tarihi: 1 Şubat 2018. 
  5. ^ Gence, Hakan (25 Ağustos 2014). "İlk trans oyuncu Ayta Sözeri: Çok güzel sevişir ve öpüşürüm!". hurriyet.com. Trump Towers - İstanbul: Hürriyet kelebek eki. 28 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından (röportaj) arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2019. 
  6. ^ Heja Bozyel (13 Ocak 2013). "Seks işçiliği yapmadım". Habertürk. 1 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2013. 
  7. ^ Bahar Çuhadar (18 Nisan 2009). "Travestiyi oynamak zor!". Radikal. Erişim tarihi: 1 Mart 2013. 
  8. ^ Asu Maro. "Sezen Aksu ile sahne aldı". Milliyet. Erişim tarihi: 1 Mart 2013. 
  9. ^ "'İçimizde namazında niyazında olan da var, milliyetçi de, solcu da'". t24.com.tr. 11 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2016. 
  10. ^ "Ayta Sözeri Yarışma Programı". 6 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/ayta-sozeri-harbiye-acikhava-konserinde-ilkleri-yasadi/
  12. ^ https://haberglobal.com.tr/magazin/ayta-sozeri-nin-bodrum-konserinde-surpriz-bakin-kim-konuk-oldu-61539
  13. ^ https://anterhaber.com/antik-tiyatro-da-ayta-sozeri-ruzgari-esti/8027/
  14. ^ "Koca Dünya (2016) Full Cast & Crew". imdb.com. 15 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Kasım 2016. 
  15. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Mart 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2018. 

Dış bağlantılar