Ayşegül Devrim

Ayşegül Devrim

Ayşegül Devrim Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Ayşegül Devrim Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Ayşegül Devrim
Ayşegül Devrim İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Ayşegül Devrim Kelimesinin Anlamı?
Ayşegül Devrim Ne Demek?
Ayşegül Devrim Ne Demektir?
Ayşegül Devrim Analizi?
Ayşegül Devrim
Ayşegül Devrim Anlamı Nedir?
Ayşegül Devrim Ne Demektir?
Ayşegül Devrim Açıklaması Nedir?
Ayşegül Devrim Cevabı Nedir?
Ayşegül Devrim Kelimesinin Anlamı?
Ayşegül Devrim Kelimesinin Anlamı Nedir?
Ayşegül Devrim Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Ayşegül Devrim Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Ayşegül Devrim (26 Mart 1942, İstanbul - 6 Temmuz 2009, İstanbul), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı ve yönetmeni.

Ayşegül Devrim 1942 yılında İstanbul'da doğdu. Babası oyuncu İhsan Devrim'dir.[1] İlkokulu Bakırköy'de bitirdi. 1952-53 ders yılında Arnavutköy Kız Koleji'ne girdi. Tiyatro aşkı ağır basınca eğitimini yarıda bırakıp bir yıl Teknik Üniversite Gençlik Tiyatrosu'nda çalıştı. Lise eğitiminin ardından 1959 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oyunculuğa başlayan sanatçı, 1964 - 1965 yıllarında Londra'da eğitimini sürdürdü. 12 yaşından itibaren seslendirmeler yapmaya başladı. 300 kadar filmin seslendirme yönetmeni oldu. 125 civarında oyunda rol aldı, Şehir Tiyatroları yönetim kurulu üyesi olup, Toder (Tiyatro Oyuncuları Derneği)'nde de etkinliklerde bulundu, sinema ve dizi filmlerinde rol aldı.Sanatçı 6 Temmuz 2009'da hayatını kaybetti. Mezarı Aşiyan mezarlığı'nda babası İhsan Devrim'le birlikte aile kabrinde bulunmaktadır.

Rol aldığı bazı oyunlar

Filmografisi

  • Issız Adam - 2008
  • Ahh İstanbul - 2006
  • Candan Öte - 2006
  • Gelin - 2003
  • Baldız Geliyorum Demez - 2002
  • Berivan - 2002
  • Benim İçin Ağlama - 2001
  • Aşk Hırsızı - 2000
  • Çalıkuşu - 1966
  • Namus Borcu - 1966
  • Billur Köşk - 1962
  • Bir Bahar Akşamı - 1961

Kaynakça

  1. ^ "Oyuncu Devrim toprağa verildi". Hürriyet. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2009. 

Dış bağlantılar