Ayçe Abana

Ayçe Abana

Ayçe Abana Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Ayçe Abana Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Ayçe Abana
Ayçe Abana İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Ayçe Abana Kelimesinin Anlamı?
Ayçe Abana Ne Demek?
Ayçe Abana Ne Demektir?
Ayçe Abana Analizi?
Ayçe Abana
Ayçe Abana Anlamı Nedir?
Ayçe Abana Ne Demektir?
Ayçe Abana Açıklaması Nedir?
Ayçe Abana Cevabı Nedir?
Ayçe Abana Kelimesinin Anlamı?
Ayçe Abana Kelimesinin Anlamı Nedir?
Ayçe Abana Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Ayçe Abana Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Ayçe Abana (d. 2 Aralık 1971, Denizli), Türk oyuncu.

1988 yılında 'nden mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü'nde başladığı üniversite eğitimine aynı fakültenin oyunculuk bölümünde devam etti. Mezun olmadan sahne çalışmalarına başladı ve tiyatrolarda oyunculuk, yönetmenlik gibi çeşitli görevler üstlendi. 1995'te mezunu olduğu üniversitede araştırma görevlisi oldu. 'nun davetlisi olarak İsveç'e gitti. Bir dönem TRT 2'de yayımlanan Tiyatro Saati adlı programın danışmanlığını ve sunuculuğunu üstlendi. 1997-1998 yılları arasında Connecticut, 'nden gelen davet üzerine bu üniversiteye giderek çağdaş oyunculuk teknikleri üzerine araştırmalar yaptı. 2000 yılında fakültedeki görevinden istifa ederek İstanbul'a geldi. İstanbul Devlet Tiyatrosu ve çeşitli reklam filmlerinde rol aldı.[1]

Filmografisi

  1. Arka Sokaklar 2019 Rebecca (14. sezon - 2 bölüm)
  2. 2014 Müjde
  3. Eski Hikaye 2013-2014 Nilüfer
  4. Halil İbrahim Sofrası 2010-2011 Füsun
  5. Canım Ailem 2008-2009 Şehnaz
  6. Binbir Gece 2008 (3. sezon) Beyza
  7. Elveda Rumeli 2007-2008 Sabahat
  8. Hepsi1 2007 Banu Öğretmen
  9. Hokkabaz (film) 2006 Nuran Denizgünü
  10. Selena 2006 Gülçin Nilüfer
  11. (TV dizisi) 2006 Müdür Yard. Yeşim
  12. Hayat Bilgisi 2004-2006 Bahar Öğretmen
  13. İki Arada (TV dizisi) 2002
  14. Unutma Beni (TV dizisi) 2002 Nazlı

Kaynakça

  1. ^ "Akıllı yönetmen odunu bile oynatır. TEMPO. 7 Nisan 2004". 3 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2009. 

Dış bağlantılar