Ayça Ayşin Turan

Ayça Ayşin Turan

Ayça Ayşin Turan Kelimesi Bulunamadı. Lütfen Ayça Ayşin Turan Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız.
Ayça Ayşin Turan
Ayça Ayşin Turan İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Ayça Ayşin Turan Kelimesinin Anlamı?
Ayça Ayşin Turan Ne Demek?
Ayça Ayşin Turan Ne Demektir?
Ayça Ayşin Turan Analizi?
Ayça Ayşin Turan
Ayça Ayşin Turan Anlamı Nedir?
Ayça Ayşin Turan Ne Demektir?
Ayça Ayşin Turan Açıklaması Nedir?
Ayça Ayşin Turan Cevabı Nedir?
Ayça Ayşin Turan Kelimesinin Anlamı?
Ayça Ayşin Turan Kelimesinin Anlamı Nedir?
Ayça Ayşin Turan Kelimesinin Anlamı Ne demek?
Ayça Ayşin Turan Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Ayça Ayșin Turan (d. 25 Ekim 1992, Sinop) Türk dizi ve film oyuncusudur.

Hayatı

Ayça Ayşin Turan, 25 Ekim 1992'de Sinop'ta doğdu. İki taraftan da Karadenizli olan Turan'ın Babası Kastamonulu, annesi ise Sinopludur.[1] Turan, babasının Tunuslu olduğuna dair iddiaları da verdiği bir röportajda "Biz ai­le­ce Ka­ra­de­niz­li­yiz. An­ne ta­ra­fım da Se­la­nik göç­me­ni­dir." diyerek reddetmiştir.[2] Çocukluğundan beri oyunculuğa özel ilgisi bulunan Turan, kariyerine popüler Türk dizileriyle başladı. Ayça Ayşin Turan, 2011 yılında çıkan ve Türkiye yapımı Dinle Sevgili dizisinde Gülfem rolüyle tanındı. 2014 yılında Karagül serisinde Ada karakterini canlandırdı. 2015 yılında vizyona giren Sevimli Tehlike filminde Zeliş karakterini canlandırdı. Karagül dizisinden sonra 2015-2018 yılları arasında; Altınsoylar ve Meryem dizilerinde başrolde oynadı. 2018 yılında yayınlanmaya başlayan Netflix yapımı Hakan: Muhafız dizisinde 2 sezon boyunca başrol oyuncusu olarak Leyla karakterini canlandırdı. Zemheri dizisinde başrol oyuncusu olarak "Firuze" karakterini canlandlrdı. Ocak 2020 tarihinde başlayan günümüzde ise Ekim 2020 tarihinde başlayan "Arıza" dizisinde başrol olan "Halide"'yi canlandırdı.[3]

Filmografi

Sinema
Yıl Adı Rol Not
2015 Sevimli Tehlikeli Zeliş Bașrol
Televizyon
2007 Affedilmeyen Yardımcı Karakter
2007 Hayal ve Gerçek Yardımcı Karakter
2011-2012 Gülfem Yardımcı Karakter
2013-2016 Karagül Ada Şamverdi Başrol
2016 Burcu Günebakan Bașrol
2017-2018 Meryem Meryem Akça Sargun Bașrol
2018-2019 Hakan: Muhafız Leyla Sancak Başrol
2020 Zemheri Firuze Pınar Başrol
2020-2021 Arıza Halide Gürkan Başrol
Sunucu
2017 Altın Kelebek Ödülleri Sunucu Ödül Töreni

Kaynakça

  1. ^ "- Üniversiteye 4'üncü olarak girdim!". 8 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2020. 
  2. ^ "Ayça: Kamera önünde sınırlarım var". 22 Eylül 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ocak 2020. 
  3. ^ Firuze- Ayça Ayşin Turan kimdir