İsim Kelimesinin Anlamı

İsim Kelimesinin Anlamı Nedir?

İsim Kelimesinin Anlamı Nedir?, İsim Kelimesinin Anlamı Nerededir?, İsim Kelimesinin Anlamı Hakkında Bilgi?, İsim Kelimesinin Anlamı Analizi? İsim Kelimesinin Anlamı ilgili İsim Kelimesinin Anlamı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  İsim Kelimesinin Anlamı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. İsim Kelimesinin Anlamı Ne Anlama Gelir İsim Kelimesinin Anlamı Anlamı İsim Kelimesinin Anlamı Nedir İsim Kelimesinin Anlamı Ne Anlam Taşır İsim Kelimesinin Anlamı Neye İşarettir İsim Kelimesinin Anlamı Tabiri İsim Kelimesinin Anlamı Yorumu 

İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesi

Lütfen İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İsim Kelimesinin Anlamı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesinin Anlamı? İsim Kelimesinin Anlamı Ne Demek? ,İsim Kelimesinin Anlamı Ne Demektir? İsim Kelimesinin Anlamı Ne Demektir? İsim Kelimesinin Anlamı Analizi? , İsim Kelimesinin Anlamı Anlamı Nedir?,İsim Kelimesinin Anlamı Ne Demektir? , İsim Kelimesinin Anlamı Açıklaması Nedir? ,İsim Kelimesinin Anlamı Cevabı Nedir?,İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesinin Anlamı?,İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

İsim Kelimesinin Anlamı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesinin Anlamı Nedir? İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

İsim Kelimesinin Anlamı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! İsim Kelimesinin Anlamı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

İsim Kelimesinin Anlamı

İsim Kelimesinin Anlamı Nedir? İsim Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesinin Anlamı? İsim Kelimesinin Anlamı Ne Demek? İsim Kelimesinin Anlamı Ne Demektir? ,İsim Kelimesinin Anlamı Analizi? İsim Kelimesinin Anlamı Anlamı Nedir? İsim Kelimesinin Anlamı Ne Demektir?, İsim Kelimesinin Anlamı Açıklaması Nedir? , İsim Kelimesinin Anlamı Cevabı Nedir? , İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesinin Anlamı?






İsim Kelimesinin Anlamı

İsim

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Örnekler
  • elma
  • Büşra
  • İstanbul
  • Japonya
  • masa
  • sevgi

İsim, özel-genel (cins), canlı-cansız, somut-soyut tüm varlık, kavram ve olayları karşılayan sözcüklerdir. Sıfat, zarf, zamir gibi kelime grupları isim soylu kelimeler olarak kabul edilir. Türkçede isimler genel olarak kabul edilen dört farklı şekilde sınıflandırılır:

  • Oluşlarına (maddelerine) göre
  • Verilişlerine (adlandırmalarına) göre
  • Kelime yapısına göre
  • Sayılarına göre

Oluşlarına göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Var oluşa göre isimler iki ayrı ana grupta incelenir: soyut ve somut.

Soyut isim[değiştir | kaynağı değiştir]

Mana isimler veya soyut isimleri, klasik tanımla, beş duyu organıyla algılanamayan kavramlara verilen isimlerdir: sevgi, saygı, inanç, korku, yiğitlik, cesaret, sevinç, aşk, vs.

Somut isim[değiştir | kaynağı değiştir]

Beş duyudan herhangi biriyle algılayabildiğimiz, kavrayabildiğimiz varlık ve kavramların isimleridir. Yani somut varlıkları karşılayan isimlere somut isimler denir. Bu isimler, herkes tarafından görülen, bilinen, hissedilen, cismi olan, varlığı kişiden kişiye değişmeyen varlıkları karşılarlar. Su, toprak, ağaç, ses, televizyon, rüzgâr, sarı, mavi, duman, koku gibi.

Verilişlerine göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Varlıklara verilişlerine göre isimler iki farklı grupta incelenirler; bunlar özel ve cins isimlerdir.

Özel isim[değiştir | kaynağı değiştir]

Sadece tek bir varlığı karşılayan ve bu varlığın benzer diğer varlıklardan ayrılmasını sağlayan kelimelerdir: Aysel, Tekir, Ankara, Karadeniz, vs.

Cins isim[değiştir | kaynağı değiştir]

Cins isimler, aynı cinsten olan varlık, kavram veya olguların birini, bir bölümünü veya tamamını karşılayan isimlerdir. Odun, ağaç,kereste, masa, saat gibi. Cins isimler özel isimlerin aksine; çoğu kişinin aklında aynı görüntüyü (imaj) canlandırır; Örneğin Merve ismi Merve adında birini tanımayan bir kişi için anlam ifade etmezken, koyun ifadesi çoğu kişinin zihninde aynı varlığa karşılık gelir. Bu anlamda cins isimler daha genel bir anlam belirtirler. Cins isimlerin görevleri şunlardır:

  • Canlıların genel tanımlarını karşılar: insan, kuş, sürüngen, amip, vs.
  • Eşyaların tanımlarını karşılar: masa, sandalye, vs.
  • Mekân ve yön tanımlarını karşılar: oda, sınıf, kuzey, odunluk, sol, vs.
  • Sayıların tanımlarını karşılar: on, yedi, otuz, vs.
  • Akrabalık belirtir: teyze, nine, amca, vs.
  • Soyut kavramları karşılar: saygı, ihtiras, cesaret, vs.

Yapılarına göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapılarına göre isimler üç ayrı grupta incelenir; basit isim, türemiş isim, bileşik isim

Basit isim[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapı olarak kök hâlinde bulunan isimlerdir: un, sıra, kına, ağaç, saat gibi.

Türemiş isim[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapım eki almış isimlerdir: tuz+luk, odun+cu, vs.

Bileşik isim[değiştir | kaynağı değiştir]

Birden fazla ismin birleşip kalıplaşması ve yeni anlam kazanmasıyla oluşan isimlerdir:

Pamuk+kale, açık+göz, kuş+burnu, kara+fatma, ana+yasa, uyur+gezer, can+kurtaran, beşi+bir+yerde, hanım+eli

Sayılarına göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Tekil isim[değiştir | kaynağı değiştir]

İsimlerin -lar, -ler çoğul eki almamış hâlidir: elma, çocuk, sevgi, vs.

Çoğul isim[değiştir | kaynağı değiştir]

İsimlerin ünlü uyumuna göre -ler, -lar çoğul eki almasıyla yapılır: bulut+lar, keçi+ler, melek+ler, çocuk+lar, insan+lar

Topluluk ismi[değiştir | kaynağı değiştir]

Şekil bakımından tekil göründüğü halde çokluk ya da topluluk anlamı veren isimlerdir: ordu, alay, sürü, kurultay, meclis, takım, aile, grup, orman, vs.


İsim Kelimesinin Anlamı Nedir? :İsim Kelimesinin Anlamı ile ilgili İsim Kelimesinin Anlamı burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İsim Kelimesinin Anlamı Ne Demektir? İsim Kelimesinin Anlamı Açıklaması Nedir? İsim Kelimesinin Anlamı Cevabı Nedir? İsim Kelimesinin Anlamı Kelimesinin Anlamı? İsim Kelimesinin Anlamı konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İsim Kelimesinin Anlamı Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İsim Kelimesinin Anlamı Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İsim Kelimesinin Anlamı Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İsim Kelimesinin Anlamı İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
İsim Kelimesinin Anlamı Açıklaması? :İsim Kelimesinin Anlamı Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.İsim Kelimesinin Anlamı Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İsim Kelimesinin Anlamı Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İsim Kelimesinin Anlamı Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İsim Kelimesinin Anlamı Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
İsim Kelimesinin Anlamı Gerçek mi? :İsim Kelimesinin Anlamı ile ilgili İsim Kelimesinin Anlamı burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İsim Kelimesinin Anlamı sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İsim Kelimesinin Anlamı Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
İsim Kelimesinin Anlamı Hakkında? :İsim Kelimesinin Anlamı ile ilgili İsim Kelimesinin Anlamı burada bulabilirsiniz. İsim Kelimesinin Anlamı Detaylar için sitemizi geziniz İsim Kelimesinin Anlamı Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İsim Kelimesinin Anlamı resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Gökkuşağı, Heidenheim an der Brenz, Sarpsborg, Karapınar Güneş Enerjisi Santrali, Yargı şarkıları listesi, Berdistan, Filistin millî futbol takımı, Abdülkerim Paşa, Kerem Atabeyoğlu, Eşrefli, Akpınar, Spiroxya, İşçilerin Partisi ve Köylülük, Bollate, 1990 Masters Turnuvası, Soy gaz, Paranın zaman değeri, Arcus Novus, Orfeo, Miraç Kandili, Fransız Madagaskarı, Japon felsefesi, Nelson Piquet, Hırvat, Azize Sofya Katedrali, Ribeira de Pena, Baja Mali Knindža, Salamandra salamandra, Takasaki, Rethymno Aegean BK, NGC 4558, Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay II. Başkanları listesi, György Sándor, Türk Silahlı Kuvvetleri genelkurmay başkanları listesi, Solanum acropterum, Ulaştırma (askerî), Ortak eğitim, Max Perutz, The Nobodies, Mahmud Gazan, Nevers, Holma, Poe Toaster, Hevahan, Apoptosis, HTC Dream, Campeonato da 1ª Divisão do Futebol, NGC 3089, Parma dükleri listesi, Çangçun, Kutsal Eçmiyadzin Ana Makamı, Waterloo (şarkı), Mustafalı, İznik, Vladimir Ashkenazy, Dağobası, 1997 MTV Film Ödülleri, Hırvat milliyetçiliği, Olimpiyat Oyunları, Thymus brachychilus, Kameni, Karaman, Katsuni, Ses çözücü, Oxford, Hamas Bildirisi, 2012 Güney Kore başkanlık seçimi, Odadan Kaçış, NGC 7409, En İyi Pop MTV Avrupa Müzik Ödülü, Hamartom, Beauty Never Lies, Poisson denklemi, Diddlebury, Chelsi Smith, Turkish Airlines Antalya Kupası, I. Manuil, Avrupa tutuklama emri, Viyana Üniversitesi, Yin Dağları, İllig Kağan, Guadalajara (Meksika), Hıristiyanlar, Parahippus, Tamara Tansıkkujina, NGC 7016, Ashina Jiesheshuai, Evlilik yüzüğü, Eastenders, Esaret, Vietnam Savaşı, Antonella Mularoni, André Previn, Göktürk Kağanları listesi, Mustafa Ağa, Göktürk Kağanları listesi, İşbara Teriş Kağan, İşbara Kağan (Aşina Helu), André the Giant, Elektrikli otomobil, Barkas, Amaury Sport Organisation, Itaituba,
Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?,