İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir?

İrfan Ertürk Nedir?

İrfan Ertürk Nedir?, İrfan Ertürk Nerededir?, İrfan Ertürk Hakkında Bilgi?, İrfan Ertürk Analizi? İrfan Ertürk ilgili İrfan Ertürk ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  İrfan Ertürk ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. İrfan Ertürk Ne Anlama Gelir İrfan Ertürk Anlamı İrfan Ertürk Nedir İrfan Ertürk Ne Anlam Taşır İrfan Ertürk Neye İşarettir İrfan Ertürk Tabiri İrfan Ertürk Yorumu 

İrfan Ertürk Kelimesi

Lütfen İrfan Ertürk Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İrfan Ertürk İlgili Sözlük Kelimeler Listesi İrfan Ertürk Kelimesinin Anlamı? İrfan Ertürk Ne Demek? ,İrfan Ertürk Ne Demektir? İrfan Ertürk Ne Demektir? İrfan Ertürk Analizi? , İrfan Ertürk Anlamı Nedir?,İrfan Ertürk Ne Demektir? , İrfan Ertürk Açıklaması Nedir? ,İrfan Ertürk Cevabı Nedir?,İrfan Ertürk Kelimesinin Anlamı?,İrfan Ertürk Kelimesinin Anlamı Nedir? ,İrfan Ertürk Kelimesinin Anlamı Ne demek?,İrfan Ertürk Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

İrfan Ertürk Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

İrfan Ertürk Kelimesinin Anlamı Nedir? İrfan Ertürk Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İrfan Ertürk Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

İrfan Ertürk Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! İrfan Ertürk - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

İrfan Ertürk

İrfan Ertürk Nedir? İrfan Ertürk Ne demek? , İrfan Ertürk Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

İrfan Ertürk Kelimesinin Anlamı? İrfan Ertürk Ne Demek? İrfan Ertürk Ne Demektir? ,İrfan Ertürk Analizi? İrfan Ertürk Anlamı Nedir? İrfan Ertürk Ne Demektir?, İrfan Ertürk Açıklaması Nedir? , İrfan Ertürk Cevabı Nedir? , İrfan Ertürk Kelimesinin Anlamı?






İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir?

İrfan Ertürk

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İrfan Ertürk
Kişisel bilgileri
Tam adı İrfan Ertürk
Doğum tarihi 25 Mayıs 1957 (66 yaşında)
Doğum yeri Ahmetli, Manisa, Türkiye
Boyu 1,79 m (5 ft 10+12 in)
Mevkisi Forvet
Altyapı kariyeri
0000-1973 Ahmetlispor
1973-1974 Mersin İdman Yurdu
1974 Nazillispor
1974 Tirespor
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
1974-1977 Tirespor
1977-1984 Göztepe
1980-1981MKE Ankaragücü (kiralık)
1981-1982Mersin İdman Yurdu (kiralık)
1983-1985 Altay
1985-1986 Yeni Afyonspor 14 (2)
1986-1987 Uşakspor
1987 Yeşilova
1987-1989 Erzincanspor
1989-1990 Elazığspor
1990-1991 Tirespor 28 (0)
1991-1992 Uşakspor 14 (3)
Toplam 56 (5)
Teknik direktörlük kariyeri
1992-1993 Uşak Telekomspor
1993-1994 Alaşehirspor
Ahmetlispor
1997-1998 Fenerbahçe (Altyapı Antrenörü)
1998 -1999 Beşiktaş (Altyapı Antrenörü)
2007-2008 Bucaspor (Altyapı Antrenörü)
2008 Kösealispor
2008-2009 Kurtuluşspor
2009 Kösealispor
2009-2010 Kösealispor

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.
Güncelleme: 30 Aralık 2011


İrfan Ertürk (d. 25 Mayıs 1957, Ahmetli), Türk eski futbolcu, teknik direktör. Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, Göztepe ve Altay'da oynadığı dönemden hafızalarda kalmıştır. Özellikle Göztepe'yle elde ettiği başarılardan dolayı kulübün efsane futbolcuları arasında gösterilmektedir. Göztepe'de Doğan Küçükduru ve Sadullah Acele ile beraber oluşturduğu başarılı forvet üçlüsü sayesinde Göztepe taraftarının söylediği doğan, irfan, ortala bombala sado bombala tezahüratıyla tanındı. 1980-81 sezonunda MKE Ankaragücü'yle Türkiye futbol liglerinde ilk kez bir 1. Lig ekibinin Türkiye Kupası'nı ve ardından Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandığı kadroda yer aldı. Futbolculuk döneminde Ahmetlispor'da oynadığı zamandan itibaren kısmen köyde büyüdüğü, temiz kalpli ve dürüst olmasından dolayı Köylü İrfan olarak anılmaya başlandı ve bu lakapla arşivlere kayıt edildi. Ankaragücü'nde oynadığı dönem içerisinde medya tarafından takım arkadaşı İrfan Özbaş'tan ayırt edebilmek için Büyük İrfan diye anıldı ve bu isimle Ankaragücü tarihine geçti.[1] İki ayağını da kullandığı için çok yönlü bir oyuncuydu ve hava toplarındaki üstünlüğüyle bilinirdi.

İlk yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

İrfan Ertürk dünya'ya Manisa'nın küçük bir kazası olan Ahmetli'de bir Terzi babanın ve bir ev hanımı annenin üç çocuktan ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Bir büyük ağabeyi ve bir de kız kardeşi vardır. Babası Ahmetli'nin yerlisidir ve annesi Ahmetli'ye bağlı Kestelli köyündendir.

Futbolculuk kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Altyapı kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Futbola doğup büyüdüğü kasaba olan Ahmetli'de önce mahalle aralarında başladı ve daha sonra Ahmetli'nin futbol takımı olan Ahmetlispor altyapısında oynamaya başladı. Ahmetlispor'un daha sonra kulübü fes ederek kapanmasından sonra takımsız kaldı. O zamanlar futbol oynamasına babasının karşı çıktığı için antrenmanlara ve maçlara gizli gizli gitmek zorunda kalmıştı. Ahmetlispor altyapısında oynarken yaşı çok küçük olmasına rağmen Altay altyapısına seçildi fakat babasının izin vermemesi yüzünden Altay'a gidemedi. Daha sonra Mersin İdman Yurdu'nun Altay'la deplasmanda oynayacakları bir Süper Lig karşılaşmasına otobüsle giderken yol kenarında bir mola verirken orada Ege Üniversitesi SK ile Ahmetlispor arasında oynanan altyapı karşılaşması izleme imkânı buldu. Bu karşılaşmada Ahmetlispor'un dört golüne imza atan genç İrfan Ertürk Mersin İdman Yurdu kaptanlığını ve yardımcı antrenörlüğünü yapan Kadri Aytaç'ın dikkatini çekti. Bunun üzerine Aytaç İrfan Ertürk'ün babasıyla konuşup oğlunu takımında görmek istediği ve okulu dahil her şeyiyle ilgileneceğini söyledi. Fakat babası bu transfere karşı çıktığı için bu transfer de gerçekleşmedı.

Babasının futbol oynamamasını için sarf ettiği çabaya dayanamayarak evden kaçarak 1973-1974 sezonunda Mersin İdman Yurdu altyapısına gitti. Mersin İdman Yurdunda yanında nüfus kağıdı bulunmadığı için lisansı çıkartılamadı. Bu sebepten burada genelde altyapıda forma giydi. Fakat Mersin İdman Yurdu yöneticileri tarafından sahte lisansla genç takım için üç dört karşılaşmasında oynatıldı.

Yarım sezon bu şartlar altında Mersin İdman Yurdunda kaldıktan sonra 1973-74 sezonunda bir tanıdığı aracılığıyla 3. Lig'de mücadele eden Ege Bölgesi'nin ekiplerinden Nazillispor'a geçti. Nazillispor'da başkan Fuat Amasyalı döneminde sahte lisans altında hem profesyonel takımda forma giydi hem de altyapı takımlarında oynadı. Kulübün ekonomik sıkıntıya girmesinden sonra futbolculara alacakları ödenmedi. Bunun üzerine futbolcular maçlara çıkmadığı için kulüp birçok karşılaşmada hükmen mağlup sayıldı ve bunun neticesinde kulüp sezon sonu ligi sonuncu olarak bitirip küme düştü. Yeni sezon için bütün futbolcular serbest kaldı.

Serbest kalan futbolcular arasında bulunan Ertürk, yeni sezon için kendini takımında çok görmek isteyen Kadri Aytaç tarafından çalıştırılan Tirespor'a transfer oldu. Bu arada nüfus cüzdanını çıkarmayı başardığı için Tirespor'da ilk resmî lisansı çıkarılabildi.

Tirespor[değiştir | kaynağı değiştir]

Birkaç ay genç takımda oynatıldıktan sonra Aytaç tarafında as takım kadrosuna dahil edildi. Burada genç yaşına rağmen kısa bir aradan sonra düzenli olarak ilk 11'de forma giymeye başladı. Tiresporda toplam üç sezon forma giydi. Bu süreç içerisinde gösterdiği performansla birçok yetenek avcısının dikkati çekmeyi başardı. Galatasaray forma giymiş ve yardımcı anrenörlük yapmış ve transfer komitesinde bulunan Yılmaz Gökdel tarafından Galatasaray'a ısrarla tavsiye edildi. 1976-77 sezonunun sonunda açık arttırmayla satılığa çıkarıldı. O zamanlar futbolcular açık arttırmayla satılıyordu. Bu açık arttırmada Galatasaray 215.000 Lira teklif etti. İrfan Ertürk Galatasaraylı olmasına rağmen tercihini Göztepe'den yana kullandı. Acil paraya ihtiyacı olduğundan Gözetepe'nin teklif ettiği peşin ücret daha uygun geldi. Bunun üzerinde genç yaşında İstanbul'da yaşamaktan çekindi. Göztepe'yi tercih etmesindeki bir başka önemli etken Tirespor'daki teknik direktörü Bayram Erbil'in Göztepe teknik direktörlüğüne getirilmesiydi.

Göztepe SK[değiştir | kaynağı değiştir]

1976-77 Türkiye 1. Futbol Ligi sezonunun sonunda Süper Lig'den 1. Lig'e düşmesinden sonra Göztepe'de 1977-78 sezonunda tekrar Süper Lig'e yükselmek hedef konuldu. Bu hedef için kulüp yeniden yapılanmaya gitti. Teknik direktör olarak Tirespor'dan Bayram Erbil getirildi. Erbil'in istekleri doğrultusunda güçlü bir ekip yaratmak için birçok mevkiiye transfer yapıldı. Forvet mevkii için Sadullah Acele, Doğan Küçükduru ve İrfan Ertürk transfer edildi. Bu üçlü forvet sezon boyunca gösterdiği performansla rakiplerin çekindiği bir üçlü oluşturdu ve beraber oynadığı süreçte kulüp camiasi ve taraftarı tarafından ekulübün efsane futbolcuları arasında gösterilmeye başlandı. Bu sebepten Göztepe taraftarı haklarında efsaneleşmiş doğan, irfan, ortala bombala sado bombala tezahüratını söylemeye başladı. Sezon sonuna doğru kulüpte olan uyumsuzluklar sonucu Bayram Erbil'in görevine son verildi ve yerine Göztepe'nin efsane futbolcularından Fevzi Zemzem getirildi. Göztepe 1. Lig şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig'e yükseldi. Bu başarıda İrfan Ertürk büyük pay sahibi olarak gösterildi. İki sezonda Göztepe için Süper Lig'de forma giydi. 1979-80 sezonunda kariyerine önemli rol oynayan Kadri Aytaç'in Göztepe teknik direktörlüğüne getirilmesinden sonra bir sezon Aytaç'la çalışma imkânı buldu. 1979-80 sezonunda Galatasaray'la İzmir'de 26 Ağustos 1979 tarihinde oynanan ve 3:1 kazanılan Süper Lig karşılaşmasında üstün bir performans sergilemeyi başardı. Önce kaydettiği gole takımının 1:0 öne geçmesini sağladı ve ardından takımının diğer iki golünü hazırlayarak galibiyete büyük katkı sağladı.[2][3] Bu karşılaşma sonrası Galatasaray Göztepe'ye İrfan Ertürk için transfer teklifinde bulundu fakat Göztepe'nin istediği yüksek bonservis bedeli yüzünden bu transfer gerçekleşmedi.

Ankaragücü[değiştir | kaynağı değiştir]

1980-81 sezonunun arifesinde Göztepe'de kulüp yönetimiyle sorunlar yaşamaya başladı. Sezon için para+apartman dairesi için anlaşıldıktan sonra apartman dairesini verilmediği için kulüpte oynamak istemediğini açıkladı. Bunun üzerine kendisini daha önce Galatasaray'a getirmek isteyen ve şimdi MKE Ankaragücü'nde teknik direktör olarak çalışan Yılmaz Gökdel'in çabaları sayesinde bir sezonluğuna kiralık olarak 1. Lig'de mücadele eden Ankaragücü'ne gönderildi. Ankaragücü'nde sadece bir sezon oynamasına rağmen bu sezonda gösterdiği performans ve elde ettiği başarılar sayesinde kulübün efsane futbolcuları arasında gösterilmeye başardı.[1][4] Burada özellikle Türkiye Kupası'nda gösterilen performansla Türkiye genelinde büyük yankı uyandırıldı. Önce yarı çeyrek finalde 1. Lig takımı olarak Beşiktaş'ı elemek başarıldı. Yarı finalde Fenerbahçe'yle 'Dört Büyükler''den başka bir takım saf dışı bırakıldı. 1981 Federasyon Kupası finali karşılaşmalarında Türk futbolunun o zamanlar güçlü ekiplerinden Boluspor'a karşı üstünlük sağlanarak Türk futbol tarihinde ilk kez bir 1. Lig takımı olarak Türkiye Kupası kazanılması başarıldı.

Bu başarıdan sonra Süper Lig şampiyonluğunu kazanan Trabzonspor'la Cumhurbaşkanlığı Kupası için oynandı. Art arda üç kez Süper Lig şampiyonu olmayı başaran ve o zamanda Türk futbolunun en güçlü takımı olan Trabzonspor karşısında Ankaragücü'ne kamuoyu tarafından kazanma şansı tanınmadı. Bu karamsar beklentilere rağmen 1981 Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşmasında Trabzonspor karşısında çok iyi mücadele eden Ankaragücü Nazmi Erdenerin' 56. dakikada kaydettiği golle galip gelerek bir 1. Lig takımı olarak ilk kez Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanarak bir ilke daha imza atmayı başardı.[5] İrfan Ertürk bu galibiyet golünün hazırlayıcısı olarak dikkat çekti.[6]

Bu başarılar yanında bir de Ankaragücü 1. Lig'i ikinci sırada tamamlayıp özel izinle Süper Lig'e yükselmeyi başardı.[7]

Ankaragücü'nde oynadığı dönem içerisinde medya tarafından takım arkadaşı İrfan Özbay'dan ayırt edebilmek için Büyük İrfan diye anıldı ve bu isimle Ankaragücü tarihine geçti.[1]

Sezon bitimi hem teknik direktör Yılmaz Gökdel hem de Ankaragücü taraftarı tarafından bonservisiyle Ankaragücü'ne alınması çok istendi. Bu transfer Ankaragücü Genel menejerliğini yapan Ali Tatarer'in İrfan Ertürk'e karşı tutumu yüzünden gerçekleşmedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşması sonrası Ankaragücü'nü terk ederek Göztepe'ye geri döndü.

Göztepe SK[değiştir | kaynağı değiştir]

1981-82 sezonunda Göztepe'ye geri döndü. Burada Süper Lig'de mücadele eden takımını için sezonun ilk haftalarında üç lig karşılaşmasında forma giydi. Sezon kalan bölümü kiralık olarak Mersin İdman Yurdu'na gönderildi.

Mersin İdman Yurdu[değiştir | kaynağı değiştir]

Mersin İdman Yurdu'nda uyum sorunu yaşamadan 11'de düzenli olarak oynama fırsatı buldu. Buradaki 1981-82 sezonunun sonunda takımıyla 1. Lig şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Sezon bitimi kiralık forma giydiği için sözleşme gereği takımdan ayrılıp Göztepe'ye geri döndü.

Altay SK[değiştir | kaynağı değiştir]

1983-84 sezonunun başında bonservisiyle beraber 1. Lig'de mücadele eden İzmir'in başka bir köklü takımı olan Altay'a transfer oldu. Buradaki ilk sezonu olan 1983-84 sezonunun sonunda takımıyla 1. Lig şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

1984-85 sezonunda düzenli olarak 11'de oynarken teknik direktör Coşkun Süer'in görevine sezonunun ilk devresinden sonra son verilmesiyle ve yerine Kemal Ömeragiç'in getirilmesiyle her şey değişti. Sezonun kalan bölümünde İrfan Ertürk'e karşı tavır alan Ömeragiç, sezon sonuna kadar İrfan Ertürk'ü hiçbir karşılaşmada oynatmadı. Bunun üzerine takımdan ayrılmak istediği açıklayan İrfan Ertürk, sezon sonu gidecekler listesine kondu.

Afyonspor[değiştir | kaynağı değiştir]

1985-86 sezonu için takım arkadaşları Emin Uslu, Çetin ve Hayrettin Demirbaş'le (kiralık) beraber 1. Lig'de mücadele eden Yeni Afyonspor'a transfer oldu. Burada zirve mücadelesi yapabilecek çok güçlü bir takım kuruldu. Sezon ilk haftalarında itibaren takım ligin üst sıralarında bulundu. Sezon ortasında Afyonspor'un başkanlığını yapan Kemal Horzum'un çeklerine banka el koydu. Bunun üzerine Kemal Horzum Emlak Bankası'dan 90 milyon dolar dolandırıp Türkiye'nin ilk banka hortumcusu olarak kayıtlara geçti.[8] Horzum, 1985 yılında İsviçre'ye kaçınca kulübün maddi gücü kayboldu ve futbolcular alacaklarını temin edemedi. Bunun üzerine futbolcuların bir kısmı maçlara çıkmama kararı aldı. Lider durumdu bulunan takım sezonunun son haftalarında aldığı kötü sonuçlar yüzünden 3. sıraya düştü ve Süper Lig'e yükselmeyi son haftalarda aldığı kötü sonuçlar yüzünden başaramadı. Sezon bitimi takımdaki birçok futbolcu gibi alacaklarına karşılık bonservisini alarak sözleşmesini karşılıklı feshederek serbest kaldı.

Uşakspor[değiştir | kaynağı değiştir]

1986-87 sezonunu için serbest kalmasından sonra Uşakspor'la anlaşarak buraya transfer oldu. Uşakspor'da takımıyla sezon sonu 3. Lig şampiyonluk (şimdiki adıyla 2. Lig) yaşayarak o zamanki adıyla 2. Lig'e şimdiki adıyla 1. Lig'e yükseldi. Bu başarının ardından sezon sonu takımdan ayrıldı.

Yeşilova SK[değiştir | kaynağı değiştir]

1987-88 sezonu için takım bulamadığı için bir arkadaşı olan Mustafa Tatıoğulları'nın görev aldığı Yeşilovayla anlaştı. Anlaşma doğrultusunda başka bir takımının teklifinde kulüpten bonservissiz ayrılma imkânı konuldu. Sezonun başlamasından sonra 5-6 karşılaşmada görev aldı. Sonra Erzincanspor'dan aldığı teklifi kabul ederek Yeşilova'dan ayrıldı.

Erzincanspor[değiştir | kaynağı değiştir]

Erzincanspor'a geldiğinde kulüp 5 puanla ligde son sırada bulunmaktaydı. İrfan Ertürk takım kaptanı yapıldı. Sezon sonuna kadar Ertürk'ünde çabalarıyla 36 puan toplanarak lig 12. sırada düşme hattından uzakta tamamlandı. 1988-89 sezonunda Erzincanspor teknik direktörlüğüne Ogün Altıparmak getirildi. Ogün Altıparmak'ın teknik direktörlüğe gelmesiyle sezon başı Fenerbahçe ile bir dostluk maçı oynandı. Altıparmak kendisiyle beraber takıma birçok Fenerbahçe altyapısından futbolcu getirdi ve ağırlıklı olarak onları oynatmayı tercih etti. Bu durum takım içinde kötü bir ortam yaratti. Neticesinde sezon bitimi İrfan Ertürk dahil birçok futbolcu kulüpten ayrıldı.

Elazığspor[değiştir | kaynağı değiştir]

Erzincanspor'dan alacaklarına karşılık bonservisi alarak ayrıldı ve 1989-90 sezonu için Elazığspor'la anlaşarak buraya transfer oldu. Sezon sonu eski takımı Erzincanspor ligi sonuncu olarak tamamlamasına rağmen o yeni takımıyla 3. Lig'de şimdiki 2. Lig'de şampiyonluk yaşayarak 1. Lig'e yükselmeyi başardı. Sezon sonu Elazığspor'da söz sahibi olan Mehmet Ağar'la yeni sezon için ücreti bakımından fikir ayrılığına düştü ve neticesinde takımdan ayrıldı.

Tirespor[değiştir | kaynağı değiştir]

1990-91 sezonunda profesyonel futbol hayatına başladığı Tirespor'a geri döndü. Burada eski takım arkadaşı Galip Yürekli tarafından çalıştırılan takımda kaptanlığa getirildi. Burada sezon arası alacaklarını tahmin edemediği için kulüple mahkemelik oldu ve davayı kazandı. Kulüpte maddi imkânsızlıkları gördüğü için alacaklarından vazgeçerek bonservisine karşılık sezon sonu kulüpten ayrıldı.

Uşakspor[değiştir | kaynağı değiştir]

1991-92 sezonunda daha önce oynadığı Uşakspor için forma giymeye başladı. Burada bir sezon oynadı. Bu süreç içerisinde İlyas Lafcı ile yaşadığı sorunlarla ve alacaklarını tahmin edilemediği için sezon sonu futbola veda etmeye karar vererek faal futbol kariyerine noktaladı.

Teknik direktörlük kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Futbola vedasından sonra teknik direktörlük yapmaya karar verdi. İlk olarak Uşak Telekomsporda teknik direktör olarak görev aldı. Daha sonraki seneler Alaşehirspor, Ahmetlispor, Kösealispor ve Kurtuluşspor gibi yöresel amatör lig ekiplerinde teknik direktör olarak görev aldı. Bunun dışında 1997-98 yılları arası Salihli'de Fenerbahçe yaz okulları baş antrenörü olarak görev aldı. Aynı görevi sonraki yıllar Beşiktaş ve Bucaspor içinde üstlendi. Altyapı antrenörü olarak Ali Ozan Has, Fatih Mehmet Doğanay gibi yeteneklerin yetişmesinde emeği bulundu.

Kişisel yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayben ile Öyküm adlı iki kızı ve Yusuf Mert adlı bir oğlu vardır.

Futbol dönemindeki başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp takım[değiştir | kaynağı değiştir]

1977-78 (Göztepe ile.)
1981-82 (Mersin İdman Yurdu ile.)
1983-84 (Altay ile.)
İkincilik (1): 1980-81 (MKE Ankaragücü ile.)
1986-87 (Uşakspor ile.)
1989-90 (Elazığspor ile.)
1980-81 (MKE Ankaragücü ile.)
1981 (MKE Ankaragücü ile.)

Tekni direktör dönemindeki başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp takım[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Türkiye Amatör Küme: 1
1993-94 (Uşak Telekomspor ile.)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "Eski Futbolcumuz Büyük İrfan'dan Hatıralar". 16 Eylül 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2012. 
  2. ^ "Göztepe-Galatasaray, 26 Ağustos 1979- karşılaşma raporu, mackolik.com". 23 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2012. 
  3. ^ 27.08.1979, Milliyet, Sayfa 13
  4. ^ "1981 Cumhurbaşkanlığı Kupa Finali Maç Anlatımı". 21 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2012. 
  5. ^ 04.06.1981, Milliyet, Sayfa 14, Spor
  6. ^ 04.06.1981, Milliyet, Sayfa 12
  7. ^ 03.06.1981, Milliyet, Sayfa 14, Spor
  8. ^ "Kemal Horzum kimdir?". 19 Aralık 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Nedir? :İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? ile ilgili İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Ne Demektir? İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Açıklaması Nedir? İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Cevabı Nedir? İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Kelimesinin Anlamı? İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Açıklaması? :İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Gerçek mi? :İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? ile ilgili İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Hakkında? :İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? ile ilgili İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? burada bulabilirsiniz. İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İrfan Ertürk nedir?, İrfan Ertürk anlamı nedir?, İrfan Ertürk ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Rusyanın özerk okrugları, Üsküdar, Tolentino, Bahadırzade Arabacı Ali Paşa, Sinem Uslu, 1487, Adana İdman Yurdu, Gazap Ateşi (film, 2004), Acerentomidae, Adana ilindeki yerleşim yerleri listesi, Playboy, Beykoz İshaklı SF, Tom DiCillo, Çelik, Adana belediye başkanları listesi, Su aygırı kenesi, İtilaf, Apaçi, Gelir dağılımına göre ülkeler listesi, Adana Yeşiloba Hipodromu, Ole Gunnar Solskjaer, Klor, Avalanche Studios Group, Açısal momentum, Sayısal video, Birleşik Krallık İçişleri Bakanı, Termodinamik durum, Sütçü İmam, Adana Garı, Olivia Rodrigo, Ballı, Mutki, Ankara Bilim Üniversitesi, Voro (futbolcu), 2014 İskoçya bağımsızlık referandumu, Suriçi, Sundar Pichai, Ülkelere göre ihracat rakamları listesi, Ülkelere göre ithalat rakamları listesi, Ayazma Hamamı, Western Washington University, Zoli Ádok, Emerita Augusta, Tekketepe Muharebesi, Adana Film Festivali, Osmancıklı İmamzâde Halil Paşa, Sabit, Adana Devlet Tiyatrosu, Sputnik 1, Burkina Faso devlet başkanları listesi, Tobias Figueiredo, Wellesley, Massachusetts, Koçhisar Barajı, Adana Bedesteni, Yavuztürk, Üsküdar, Birleşik Krallık (anlam ayrımı), Alabama Shakes, Konstantin takı, Adana Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Komutanlığı, Üsküdar Anadolu SK, László Melis, Dış borca göre ülkeler listesi, Doğal gaz işleme, Teen Beach Movie, Çevirme, Akçadağ, Güney Osetya Cumhuriyetinin dış ilişkileri, Adananın il yolları, AIPAC, Abhazya Cumhuriyetinin dış ilişkileri, Ziraat Türkiye Kupası, Acorigone, Tanınan veya kısmen tanınan ülkelerin bayrakları, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Tehdit (risk yönetimi), Adananın belediyeleri listesi, Büyük Yalan, Çengelköy, Üsküdar, Adanadaki yerleşim yerleri listesi, Dissemine intravasküler koagülasyon, Girişimcilik, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi, 2022 Rusyanın Ukraynayı işgali savaş düzeni, 24. Türkiye Hükûmeti, Cheorwon, Hastings Muharebesi, Adanada Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri, Parlamentolar Arası Birlik, Iveco Daily, Birleşmiş Milletler üye devletleri, Enjekte etme, Tanınmayan veya kısmen tanınmayan devletler listesi, Pembe Panter 2, 1693, Haverfordwest Havalimanı, Muratreis, Üsküdar, Crowthorne, Adanada Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri, Chloropicus xantholophus, Bahçelievler, Üsküdar, Varaždin,
Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?,