İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir?

İnsan beyni Nedir?

İnsan beyni Nedir?, İnsan beyni Nerededir?, İnsan beyni Hakkında Bilgi?, İnsan beyni Analizi? İnsan beyni ilgili İnsan beyni ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  İnsan beyni ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. İnsan beyni Ne Anlama Gelir İnsan beyni Anlamı İnsan beyni Nedir İnsan beyni Ne Anlam Taşır İnsan beyni Neye İşarettir İnsan beyni Tabiri İnsan beyni Yorumu 

İnsan beyni Kelimesi

Lütfen İnsan beyni Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İnsan beyni İlgili Sözlük Kelimeler Listesi İnsan beyni Kelimesinin Anlamı? İnsan beyni Ne Demek? ,İnsan beyni Ne Demektir? İnsan beyni Ne Demektir? İnsan beyni Analizi? , İnsan beyni Anlamı Nedir?,İnsan beyni Ne Demektir? , İnsan beyni Açıklaması Nedir? ,İnsan beyni Cevabı Nedir?,İnsan beyni Kelimesinin Anlamı?,İnsan beyni Kelimesinin Anlamı Nedir? ,İnsan beyni Kelimesinin Anlamı Ne demek?,İnsan beyni Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

İnsan beyni Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

İnsan beyni Kelimesinin Anlamı Nedir? İnsan beyni Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İnsan beyni Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

İnsan beyni Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! İnsan beyni - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

İnsan beyni

İnsan beyni Nedir? İnsan beyni Ne demek? , İnsan beyni Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

İnsan beyni Kelimesinin Anlamı? İnsan beyni Ne Demek? İnsan beyni Ne Demektir? ,İnsan beyni Analizi? İnsan beyni Anlamı Nedir? İnsan beyni Ne Demektir?, İnsan beyni Açıklaması Nedir? , İnsan beyni Cevabı Nedir? , İnsan beyni Kelimesinin Anlamı?






İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir?

İnsan beyni

Vikipedi, özgür ansiklopedi
insan beyni
Latince isimencephalon
PrekürsorNöral tüp
SistemHomo sapiens
Arterinternal karotid arter, Vertebral arter, Willis poligonu, anterior serebral arter, Posterior serebral arter
Toplardamarinternal juguler ven, internal serebral ven
Tanımlayıcılar
Microsoft Academic2777670902
TA5415
FMA50801

İnsan beyni, kraniyal sinirler ve omurilik sayesinde merkezî sinir sistemini kontrol eder, çevresel sinir sistemini yönetir ve hemen hemen insanın tüm işlevlerini düzenler.[1] Kalp atışı, soluk alma ve sindirim gibi istemsiz eylemler, otonom sinir sistemi yoluyla farkına varmadan beyin tarafından yönetilir.[1][2] Düşünce, mantık ve soyutlama gibi daha karmaşık zihinsel eylemler ise bilinçli olarak beyin tarafından yönetilir.[2]

Yapı[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsan beyni ortalama 1,5 kg ağırlığındadır.[3] Kişiden kişiye, 1130 ile 1260 cm3 olarak değişen hacme sahiptir. İnsan beyninde yaklaşık 86 milyar nöron vardır.[4]

Beyin canlı iken yani kan dolaşımına sahipken oldukça yumuşak bir yapıdadır. Gri maddeden oluşur.

Loblar[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsan beyninde beş ana lob bulunur. Bunlar:

Lob işlevleri
Ön (frontal) lob: Bilinçli düşünmek
Yan (parietal) lob: Duyguları işlemek
Arka baş (oksipital lob: Görmek
Şakak temporal lobu: sesle kokuyu algısı
Beyincik serebellum lobu: Duyu-hareket ilişkilendirmesi

  1. Frontal lob--bilinçli düşünme; zarar görmesi durumunda ruh hali, hissiyat değişikliği olabilir.
  2. Parietal lob--çeşitli duyu organlarından gelen bilgileri birleştirmede önemli rol oynar. Ayrıca nesnelerin kullanılması ve bazı mekansal görüş işlemelerinde (visuospatial processing) parietal lobun kimi bölümleri rol alır.
  3. Oksipital lob--görme duyusuyla ilgili bilgilerin işlendiği lobdur. Hafif zarar görmesi halüsinasyonlara sebep olur.
  4. Temporal lob--ses ve kokunun algılanması, aynı zamanda da yüzler, mekanlar gibi karmaşık uyaranların işlenmesi bu lob tarafından sağlanır.
  5. Serebellum--duyu organlarından gelen bilgilerle hareketi ilişkilendirir. Bu lob özellikle dengenin sağlanmasında önemli rol oynar.

Yukarıda listelenen her bir lob, beynin her iki yarımküresinde de bulunur. Serebellum dışında bu lobların hepsi telensefalonun parçasıdır.

Beynin bölümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Anatomik olarak beyin üçe ayrılır: ön beyin, orta beyin, ve art beyin;[5] ön beyinde üst düzey işlevleri kontrol eden serebral korteksin çeşitli lobları bulunur, orta ve art beyin ise daha çok bilinçdışı, otonom işlevler ile ilgilidir.

Kan dolaşımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Willis poligonu

Beynin arka kısmına kan akışı vertebral arterler, ön kısmına ise karotis interna arterleri tarafından sağlanır.[6] Bu iki

atardamar Willis poligonu olarak isimlendirilen ve beyin ve çevresindeki dokulara kan sağlayan bir anastomoz oluştururlar. Poligonda yer alan ana damarlar şu şekilde listelenebilir:

  • Anterior serebral arter (sol ve sağ)
  • Anterior komünikan arter
  • İnternal karotid arter (sol ve sağ)
  • Posterior serebral arter (sol ve sağ)
  • Posterior komünikan arter (sol ve sağ)

Beyni besleyen medial serebral arterler genellikle poligonun bir parçası olarak kabul edilmezler. Poligonun veya poligonu besleyen arterlerin bir kısmı tıkanır veya daralırsa, diğer kan damarlarından sağlanan kan akışı, serebral perfüzyonu yeterli düzeyde sağlayarak iskemi semptomlarını önleyebilir.[7]

Metabolizma[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsan beyninin enerji tüketimini gösteren PET görüntüsü

Beyin herhangi başka bir organdan daha fazla olarak insan vücudu tarafından kullanılan enerjinin yüzde yirmisini tüketir.[8] İnsan beyni temel yakıt olarak glukoz kullanır. Kan-beyin bariyerinden dolayı serbest yağ asitleri yakıt olarak kullanılamaz ancak uzun süreli açlık durumda keton cisimleri kullanılabilir.[9] Beyin ayrıca egzersiz sırasında laktat kullanabilir.[10]

İşlev[değiştir | kaynağı değiştir]

Beynin işlevleri şunlardır:

  • Duyu organlarından gelen uyarılar değerlendirilir.
  • Problem ve olaylar düşünülür, çözülür.
  • Öğrenme faaliyeti ve hafıza olgusu sağlanır.
  • Acıkma, susama, uyku, uyanıklık faaliyetleri düzenlenir.
  • Kan basıncı ve vücut sıcaklığı düzenlenir.
  • Hormonların salgılanma zamanı belirlenir.

Evrim[değiştir | kaynağı değiştir]

Beynin evrimi sırasında insan beyninin kütlesi vücut kütlesine göre diğer türlere nazaran artış göstermiştir. Bu süreç özellikle beynin dil ve bilinç ile ilgili olan bölümü olan neokortekste çok belirgindir. Neokorteks insan beyninin kütlesinin yaklaşık %76’sını oluşturur.[11] Diğer hayvanlara göre çok daha büyük neokorteksi olan insan, daha ilkel türler ile benzer nöroanatomisi olmasına rağmen benzersiz zihinsel kapasiteye sahiptir. Uyaranlara karşı insanı uyaran, çevredeki olayların farkına varmasını sağlayan ve homeostazı sürdüren temel sistemler basit omurgalılar ile benzerdir. İnsan bilinci modern neokorteksin genişlemiş kapasitesi kadar beyin sapının gelişmiş yapıları üzerine de kurulmuştur.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Toga, Arthur W.; B.S., MS, Ph.D. (2006). "Brain". MSN Encarta. Microsoft Encarta Online Encyclopedia. 28 Ekim 2009 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Aralık 2006.  (İngilizce)
  2. ^ a b Philips, Helen (2006). "Instant Expert – The Human Brain". New Scientist. Reed Business Information Ltd. 24 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2006.  (İngilizce)
  3. ^ Parent, A; Carpenter MB (1995). "Ch. 1". Carpenter's Human Neuroanatomy. Williams & Wilkins. ISBN 978-0-683-06752-1. 
  4. ^ Azevedo, F.A.C., Carvalho, L.R.B., Grinberg, L.T., Farfel, J.M., Ferretti, R.E.L., Leite, R.E.P., Filho, W.J., Lent, R., Herculano-Houzel, S. (2009). "Equal numbers of neuronal and nonneuronal cells make the human brain an isometrically scaled-up primate brain". Journal of Comparative Neurology. 513 (5). ss. 532-541. doi:10.1002/cne.21974. PMID 19226510. 
  5. ^ Bailey, Regina. "Brain Basics". Human Anatomy and Biology. About, Inc. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından (htm) arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2006.  (İngilizce)
  6. ^ Gray's Anatomy 2008, s. 247.
  7. ^ Boorder, Michiel J.; Grond, Jeroen; Dongen, Alice J.; Klijn, Catharina J.M.; Jaap Kappelle, L.; Rijk, Peter P.; Hendrikse, Jeroen (24 Ekim 2006). "Spect measurements of regional cerebral perfusion and carbondioxide reactivity: Correlation with cerebral collaterals in internal carotid artery occlusive disease". Journal of Neurology. 253 (10). ss. 1285-1291. doi:10.1007/s00415-006-0192-1. PMID 17063318. 
  8. ^ Swaminathan, Nikhil (29 Nisan 2008). "Why Does the Brain Need So Much Power?". Scientific American. Scientific American, a Division of Nature America, Inc. 15 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2010. 
  9. ^ MedBio.info > Integration of Metabolism 15 Ağustos 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Professor em. Robert S. Horn, Oslo, Norway. Retrieved on May 1, 2010.[1] 16 Mart 2012 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  10. ^ Quistorff, Bjørn; Secher, Niels; Van Lieshout, Johanne (24 Temmuz 2008). "Lactate fuels the human brain during exercise". The FASEB Journal. doi:10.1096/fj.08-106104. 3 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2011. 
  11. ^ Chudler, Eric H. "Questions and Answers". Neuroscience for Kids. Eric H. Chudler. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Aralık 2006.  (İngilizce)

İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Nedir? :İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? ile ilgili İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Ne Demektir? İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Açıklaması Nedir? İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Cevabı Nedir? İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Kelimesinin Anlamı? İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Açıklaması? :İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Gerçek mi? :İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? ile ilgili İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Hakkında? :İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? ile ilgili İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? burada bulabilirsiniz. İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İnsan beyni nedir?, İnsan beyni anlamı nedir?, İnsan beyni ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Campo, Aragon, François Pillet, Best Friend (50 Cent şarkısı), Fokino, Bryansk Oblastı, Yokohama metrosu, Davidson County, Kuzey Karolina, Rumeli Hisarı, The Endless Summer Tour, Kaliforniyum, Koma Amed, Bouygues, Wehrmacht savaş suçları, Mojang, Get Rich or Die Tryin (soundtrack), 2000 Azerbaycan genel seçimleri, Bilimkurgu filmleri listesi, Toğrul, En yüksek katılımlı konserler listesi, Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir (il), Braunschweig Dükalığı, Solanum somalense, Flavio Briatore, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1516 sayılı kararı, Vaduz, Your Heart Belongs to Me, Vallecorsa, Rock müzik tarzları listesi, Elektronik müzik türleri listesi, Telex (müzik grubu), United Nations Security Council, Wa (kana), Whales Körfezi, Cem Yalçın Yıldırım, A Bigger Bang (konser turnesi), Britanyalı Fonografik Endüstrisi, Başkumandan, Kuşadasıspor, İnebahtı Sancağı, Federal Müzik Endüstrisi Birliği, Matematikçi, Part of the List, Alina Sanko, En çok izlenen konserler listesi, Ankara, H.F.M. 2 (The Hunger for More 2), Nemzeti Bajnokság I 1969, 2018 Meksika Grand Prix, Lapseki altın ve gümüş madeni, Türk Telekom (basketbol takımı), Kleve, Türkiyede seçimler, Get Rich or Die Tryin (albüm), 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Jan Mayen, I Get Money, Lloyd Banks, Alexis Sánchez, Disc jockey, Tonkin Körfezi, Karakter kusuru, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, PKKnın insan kaçırma eylemlerinin kronolojisi, Ralf Zumdick, Nevada (müzik grubu), Jack Nicholson, Giurgiu, Antalyada 1977 Türkiye yerel seçimleri, Elektronegatiflik, Kirli Utanç, Kayseri Garı, Roblox Corporation, Bangar, American Broadcasting Company, Türkiye Cumhuriyetinin ilanı, Mikronezya Federe Devletleri, NGC 3860B, Yudoma Nehri, Mimari fotoğraf, Trendyol, Cruel Summer, Doğu Türkistan İslami Hareketi, Intercooler, İntercooler, Maulbronn Manastırı, Mustafapaşa, Hasköy, Sinj, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Romanya Akademisi, Mineroloji, Periyodik, Elista, Troye Sivan, David Guetta diskografisi, NOX1, NGC 3028, The Maltese Falcon (1941 film), Pembe Köşk (İsmet İnönü Evi), Çim topu, 2001 San Diego Sinema Eleştirmenleri Topluluğu Ödülleri,
Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?,