İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir?

İfrit Nedir?

İfrit Nedir?, İfrit Nerededir?, İfrit Hakkında Bilgi?, İfrit Analizi? İfrit ilgili İfrit ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  İfrit ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. İfrit Ne Anlama Gelir İfrit Anlamı İfrit Nedir İfrit Ne Anlam Taşır İfrit Neye İşarettir İfrit Tabiri İfrit Yorumu 

İfrit Kelimesi

Lütfen İfrit Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İfrit İlgili Sözlük Kelimeler Listesi İfrit Kelimesinin Anlamı? İfrit Ne Demek? ,İfrit Ne Demektir? İfrit Ne Demektir? İfrit Analizi? , İfrit Anlamı Nedir?,İfrit Ne Demektir? , İfrit Açıklaması Nedir? ,İfrit Cevabı Nedir?,İfrit Kelimesinin Anlamı?,İfrit Kelimesinin Anlamı Nedir? ,İfrit Kelimesinin Anlamı Ne demek?,İfrit Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

İfrit Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

İfrit Kelimesinin Anlamı Nedir? İfrit Kelimesinin Anlamı Ne demek? , İfrit Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

İfrit Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! İfrit - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

İfrit

İfrit Nedir? İfrit Ne demek? , İfrit Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

İfrit Kelimesinin Anlamı? İfrit Ne Demek? İfrit Ne Demektir? ,İfrit Analizi? İfrit Anlamı Nedir? İfrit Ne Demektir?, İfrit Açıklaması Nedir? , İfrit Cevabı Nedir? , İfrit Kelimesinin Anlamı?






İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir?

İfrit

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hamzanama'dan alınan bir illüstrasyon

İfrit (Arapçaعفريت, romanizeʿifrīt), İslam kültüründe kötü cin veya şeytan türüdür.[1] Cennete ve meleklere karşıdırlar. İblis dahil dinlerde onun en güçlü kullarıdır.[2] Bazen İblis'in yardımcıları olarak cehennemde yaşadıkları ve günahkârları cezalandırdıkları düşünülür.[3] Aksi takdirde, kötülüğün bağımsız ajanlarıdır ve zarar ve ıstıraba neden olurlar. Örneğin, folklorda, onların, ölülerin ruhları katillerinden intikam almak için yeraltı dünyasından dönenolduklarına inanılır.[4] Birçok büyücülük geleneğinde, bir ifritin çağrılabileceğine ve bir büyücüye bağlanabileceğine inanılır.[5]

Etimoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

İfrit, Arapçada bir tür zararlı cin anlamında kullanılır.[6] İfrit, batılı filologlara göre Orta Farsçada yaratık anlamına gelen Afrita kelimesinden türetilmiştir. Afritan, Afrikan ya da Afrikalı gibi kelimelerin de kökenini oluşturmaktadır.

Mezopotamya[değiştir | kaynağı değiştir]

Bes'in maskesi. Mısır ve Mezopotamya inanışlarından bir ifrit tasviri.[7]

Eski Mezopotamyalılar, yeraltı dünyasının bazen "arali'nin yavruları" olarak adlandırılan birçok ifritin yuvası olduğuna inanıyorlardı. Bu ifritler bazen yeraltı dünyasını terk edebilir ve yeryüzündeki ölümlüleri terörize edebilirler. Yeraltı dünyasında yaşadığına inanılan bir tür ifrit galla olarak biliniyordu; onların birincil amaçları talihsiz ölümlüleri yeraltı dünyasına geri sürüklemek gibi görünüyor.[8] Yemezler, içmezler, çocukları sevmezler, un adaklarını kabul etmezler.

Büyülü metinler genellikle onlardan koruma ister ve bazı metinler onları yedi numara olarak tanımlar.[9] Günümüze ulaşan birkaç şiir, tanrı Dumuzid'i yeraltı dünyasına sürükleyen gallanı anlatır. Bununla birlikte, diğer ifritler gibi galla da yardımsever olabilir ve Lagaş Kralı Gudea'dan bir ilahide, Ig-alima adlı küçük bir tanrı "Girsu'nun büyük gallası" olarak tanımlanır.[10]

Maniheizm[değiştir | kaynağı değiştir]

İbnü'l-Cevzî, Telbîs İblis ("İblisın aldanması") adlı eserinde, Maniheistlerin her bir Işık ve Karanlığın (Tanrı ve İblis) dört beden ve bir ruhtan oluştuğuna inanmalarına itibar eder. Işığın (Tanrı) bedenlerine melekler, Karanlığın (İblis) bedenlerine ifritler denirdi. Işık ve Karanlık, sırasıyla melekler ve iblisler tarafından çarpılırdı.[11] İfritler, cennete saldıran birçok şeytanı doğuran ve dirilten arkonlardır.

Hinduizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Hinduizmde ifritler (Asuralar) tanrıların (Devalar) düşmanlarıdır.[12] Veda'da tanrılar ve ifritler (asura) her iki üst dünyayı da paylaşır. Sadece Brahmanaların zamanında yeraltı dünyasında yaşadıkları söylenir. Asura'nın ifritlerle özdeşleştirilmesi, asura'nın "eski tanrılar" (pūrvadeva) olarak tanımlanmasından kaynaklanmaktadır. Tanrıların kendileri için cenneti talep ettikleri ve ifritleri kandırarak yeryüzünde sona erdiği söylenir. Vedik dönemde tanrılar insanlara ifritlere karşı yardım eder. Bununla tanrılar, insanları kozmik düşmanlarını yenmek için araç olarak kullanarak cennetteki yerlerini güvence altına alırlar.[13]

İslam[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir ifrit tarafından süslenen Makhan, Genceli Nizami'nin hamza şiiri için kullanılmış, Buhara, 1648.

İslam mitolojisinde güçlü ve zararlı olduğu düşünülen şeytanlara verilen isimdir.[14] Mes'udi'ye göre, ifritler, İblis'in tahtını taşır, Allah'ın tahtını taşıyan Hamlatü'l Arş'a benzer.[15]

İftiralar, olumsuz tasvirlerine rağmen Allah'ın kontrolündedir ve bazen iyi bir maksat için kullanılır.[16] Allah, Muhammed'e ifrit gönderdi, böylece Cebrail, Muhammed'e ve Müslümanlara geceleri kendilerini cinlardan korumaları için bir dua öğretecekti.

Kur'an'da[değiştir | kaynağı değiştir]

İfrit kelimesi Kur'an ve hadislerde de kullanılan bir deyimdir.

“Cinlerden bir "ifrit", ‘Sen makamından kalkmadan ben onu sana getiririm. Gerçekten bu işe gücüm ve güvenim var.’ Dedi. Kitaptan ilmi olan kimse ise, ‘Gözünü açıp kapamadan, ben onu sana getirebilirim’ dedi. Onu yanı başına yerleşivermiş görünce, ‘Bu, dedi, şükür mü edeceğim, yoksa nankörlük mü edeceğim diye, beni sınamak üzere Rabbimin lütfundandır.” (27:39-40)

Şabak inancına göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuzey Irak'taki Şabak cemaati arasında, Adem'in yaratılmasından çok önce Ali'yi şeytani yapısı nedeniyle kızdıran belli bir ifrit hakkında bir hikâye vardır. Sonuç olarak, Ali ifrit'in kötülüğü için ifriti zincirledi ve onu yalnız bıraktı. Peygamberler geldiğinde, hepsine göründü ve serbest kalması için onlara yalvardı, ancak hiçbir peygamber ifritin zincirlerini kıramadı. Muhammed ifriti bulduğunda onu Ali'ye getirdi. Ali ifrit'e merhamet etti. Tanrı'nın iradesine teslim olması koşuluyla onu serbest bırakmaya karar verdi.[17]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sosyal Bilimler Dergisi, Humanitas (1 Aralık 2014). "Cilt: 2 Sayı: 4 Tüm Dergi". HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi. 2 (4). doi:10.20304/husbd.17504. ISSN 2147-088X. 
  2. ^ Britannica ifrit, The Editors of Encyclopædia Britannica (İngilizce)
  3. ^ KURTDEDE FİDAN, NURAY; KONAK, SEDA (26 Nisan 2016). "YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN BAKIŞ AÇISIYLA BİLİM VE BİLİM İNSANI". Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 1 (1): 189. doi:10.14520/adyusbd.31040. ISSN 1308-7363. 
  4. ^ "İFRİT". TDV İslâm Ansiklopedisi. 12 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2022. 
  5. ^ Netton, Ian Richard (2013). Encyclopedia of Islamic Civilization and Religion. Hoboken: Taylor and Francis. ISBN 978-1-135-17967-0. OCLC 866858138. 
  6. ^ Nişanyan Sözlük: ifrit
  7. ^ Winkler, Hans Alexander (2009). Ghost Riders of Upper Egypt: A study of spirit possession. Cairo, EG: American University in Press. s. 29. ISBN 9789774162503. 
  8. ^ YAZOĞLU, Ruhattin; ÖZKAYA, Mehmet (3 Mart 2021). "SAMUEL ALEXANDER'IN MEKN-ZAMANDAKİ TANRI BELİRİMCİLİĞİ VE DOĞRU-YANLIŞ ANLAYIŞI". Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. doi:10.31463/aicusbed.860681. ISSN 2149-3006. 
  9. ^ KURT, Mehmet; ATCI, Esra (22 Temmuz 2021). "YAZILI VE ARKEOLOJİK KAYNAKLAR IŞIĞINDA ORONDEIS BÖLGESİ'NİN TARİHİ COĞRAFYASI". Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Tarih Araştırmaları Dergisi. doi:10.35239/tariharastirmalari.908530. ISSN 1015-1826. 
  10. ^ Black & Green 1992, s. 180.
  11. ^ al-Jawzi, Ibn (28 Mayıs 2020). "Life of Ibn ?anbal, The". doi:10.18574/nyu/9781479886241.001.0001. 
  12. ^ Administrator. "Dharma, Karma ve Hinduizm". magazina.biz. 20 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2022. 
  13. ^ Hiltebeitel, Alf (1979). "Hindu Mythology and Its EvilsThe Origins of Evil in Hindu Mythology. Wendy Doniger O'Flaherty". History of Religions. 18 (3): 269-275. doi:10.1086/462820. ISSN 0018-2710. 5 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2022. 
  14. ^ Robert Lebling Legends of the Fire Spirits: Jinn and Genies from Arabia to Zanzibar I.B.Tauris 2010 978-0-857-73063-3 s. 152(İngilizce)
  15. ^ Coulon, Jean-Charles (2010). "Bulletin critique Amira El-Zein, Islam, Arabs, and the Intelligent World of the Jinn, New York, Syracuse University Press, 2009, 215 p., ISBN 978-0-8156-3200-9, 39,95 $". Arabica. 57 (4): 491-494. doi:10.1163/157005810x519198. ISSN 0570-5398. 
  16. ^ Chelhod, J., “ʿIfrīt”, in: Encyclopaedia of Islam, Second Edition, Edited by: P. Bearman, Th. Bianquis, C.E. Bosworth, E. van Donzel, W.P. Heinrichs. Consulted online on 06 October 2019 <http://dx.doi.org/10.1163/1573-3912_islam_SIM_3502 26 Mart 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.> First published online: 2012 First print edition: ISBN 9789004161214, 1960-2007
  17. ^ Matti Moosa Extremist Shiites: The Ghulat Sects Matti Moosa 1987 978-0-815-62411-0 S. 69

İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Nedir? :İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? ile ilgili İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Ne Demektir? İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Açıklaması Nedir? İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Cevabı Nedir? İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Kelimesinin Anlamı? İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Açıklaması? :İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Gerçek mi? :İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? ile ilgili İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Hakkında? :İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? ile ilgili İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? burada bulabilirsiniz. İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler İfrit nedir?, İfrit anlamı nedir?, İfrit ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Porto Riko kadın millî voleybol takımı, Yuji Yabu, Hamza Erkal, Onur Çetin Kumbaracıbaşı, Ayşe Sineperver Sultan, Wei (16 Krallık), Everglades restorasyonu, Adebayo Adigun, Salvia lyrata, Piper caldasianum, Psychotria ruelliifolia, Silver Surfer, Piper cajambrense, Piper callcanense, Balthazar Johannes Vorster, Piper calophyllum, Solanum quadriloculatum, Orion OB1 Birliği, 1952 Yaz Olimpiyat Oyunları, Anna Karlin, Britanya Hint Okyanusu Toprakları bayrağı, Emek Kahramanı, Alangör, Yenişehir, Batı Afrika CFA frangı, Parasphaerocera, NGC 2813, Piper calvibaccum, Bandai, Abaris metallica, 142857, Piper canaliculum, Piper caracolanum, Piper caracasanum, Ali Fırat Okur, Mr. Porter, Otford, Pardosa atromedia, Teneke kutu, Düğüntepe, Merve Çağıran, Buhar basıncı, Håkan Serner, Sarbaz şehristanı, Solanum trifolium, Tilapia jallae, Minami Torishima, Kattegat, Piper carautensei, Cobresal, 1970 İspanya Bisiklet Turu, Uluborlu Barajı, Yıldız Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi, Piper carizalanum, Piper casteloense, Piper cassinoides, Sakura Sakura, Jeltoksan Olayları, Baby Monster, Piper cativalense, Ilya Ilyich Mechnikov, Monaco Telecom, Asimetrik bar, Douglas TBD Devastator, Agave nickelsiae, TAP Air Portugal, Araknid, Chamaecrista, Tekerrür, David Sedaris, Pardosa podhorskii, Weiherhammer, Nüfus azalması, Yevgeniya Sechenova, 2023 FIVB Kadınlar Voleybol Olimpiyat Eleme Turnuvaları, Kristi Noem, Piper hirtilimbum, Piper gutierrezii, Piper cavalcantei, Pouri Banayi, Piper cerronianum, Piper guatopoense, I. Hüsrev, Piper chavicoides, Piper chamissonis, Piper griseocaule, Piper chaudocanum, Piper glabrescens, Kalyptatherina, Piper gilvibaccum, Pisaboa estrecha, En İyi Erkek Oyuncu BAFTA Ödülü, Piper gibbilimbum, Karoten, Epreme, Yazıhan, Piper garagaranum, Pioneer programı, Piper fuscispicum, Piper fuliginosum, Piper fortunaense, Nikolaos Gizis,
Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?,