Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir?

Yetki Kanunu Nedir?

Yetki Kanunu Nedir?, Yetki Kanunu Nerededir?, Yetki Kanunu Hakkında Bilgi?, Yetki Kanunu Analizi? Yetki Kanunu ilgili Yetki Kanunu ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Yetki Kanunu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Yetki Kanunu Ne Anlama Gelir Yetki Kanunu Anlamı Yetki Kanunu Nedir Yetki Kanunu Ne Anlam Taşır Yetki Kanunu Neye İşarettir Yetki Kanunu Tabiri Yetki Kanunu Yorumu 

Yetki Kanunu Kelimesi

Lütfen Yetki Kanunu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Yetki Kanunu İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Yetki Kanunu Kelimesinin Anlamı? Yetki Kanunu Ne Demek? ,Yetki Kanunu Ne Demektir? Yetki Kanunu Ne Demektir? Yetki Kanunu Analizi? , Yetki Kanunu Anlamı Nedir?,Yetki Kanunu Ne Demektir? , Yetki Kanunu Açıklaması Nedir? ,Yetki Kanunu Cevabı Nedir?,Yetki Kanunu Kelimesinin Anlamı?,Yetki Kanunu Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Yetki Kanunu Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Yetki Kanunu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yetki Kanunu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Yetki Kanunu Kelimesinin Anlamı Nedir? Yetki Kanunu Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yetki Kanunu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Yetki Kanunu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yetki Kanunu - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yetki Kanunu

Yetki Kanunu Nedir? Yetki Kanunu Ne demek? , Yetki Kanunu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Yetki Kanunu Kelimesinin Anlamı? Yetki Kanunu Ne Demek? Yetki Kanunu Ne Demektir? ,Yetki Kanunu Analizi? Yetki Kanunu Anlamı Nedir? Yetki Kanunu Ne Demektir?, Yetki Kanunu Açıklaması Nedir? , Yetki Kanunu Cevabı Nedir? , Yetki Kanunu Kelimesinin Anlamı?






Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir?

Yetki Kanunu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Halk ve İmparatorluğun Sıkıntılarını Ortadan Kaldırmaya Yönelik Yasa
Reichstag
Bölgesel kapsamWeimar Cumhuriyeti
Kabul edenReichstag
Reichsrat
Kabul tarihi23 Mart 1933
İmzalayanPaul von Hindenburg
Yürürlük tarihi23 Mart 1933
İlga tarihi20 Eylül 1945
Teklif edenHitler kabinesi

Yetki Kanunu (AlmancaErmächtigungsgesetz), 23 Mart 1933'te kabul edilip Şansölye Adolf Hitler'in hükûmetine parlamentonun müdahalesi olmaksızın kanun çıkarma yetkisi tanımış 5 maddelik bir kanundu.[1][2][3] Resmi adı Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich (Halk ve İmparatorluğun Sıkıntılarını Ortadan Kaldırmaya Yönelik Yasa) idi.

Kanun hem Reichstag hem de Reichsrat'tan geçti ve 24 Mart 1933'te Cumhurbaşkanı Paul von Hindenburg tarafından imzalandı.[4][5] Hitler'e sınırsız güç verildi. Sivil özgürlükler ortadan kaldırıldı, devlet yetkileri hükûmete devredildi.[kaynak belirtilmeli]

Kanun, Nazi olmayan üyelerin SA ve SS üyeleri tarafından kuşatıldığı ve tehdit edildiği Kroll Opera Binası'ndaki Reichstag oturumu tarafından kabul edildi. Komünistler çoktan bastırılmışlardı ve oturumda bulunmaları ya da oy kullanmaları yasaktı ve bazı Sosyal Demokratlar da uzak tutuldu. Sonunda, aleyhte oy kullanan 94 Sosyal Demokrat hariç, Merkez Parti'nin de ikna edilmesiyle mevcut milletvekillerinin ezici çoğu olarak 444 oy, kanunun kabulü için kullandı, 109 sandalye ise oylamada boş kaldı.[6]

Kanuna göre hükümet, parlamentonun izni veya denetimi olmaksızın yasa çıkarma yetkisini elde etmişti. Bu kanunlar (belirli istisnalar dışında) Anayasaya aykırı olabilirdi. Kanun, Reichstag'ın Alman siyasetindeki etkisini kaldırdı ve Reichstag'ı Adolf Hitler'in konuşmalarının yapıldığı bir sahneye çevirdi. II. Dünya Savaşı'nın sonuna kadar ara sıra toplandı, hiçbir tartışma yapmadı ve yalnızca birkaç yasa çıkardı. Yetki Yasası'nın kabul edilmesinden sonraki üç ay içinde, Nazi Partisi dışındaki tüm partiler yasaklandı veya kendilerini kapatmaları yönünde baskı yapıldı, ardından 14 Temmuz'da Nazi Partisi'ni ülkede yasal olarak izin verilen tek parti haline getiren bir yasa çıkarıldı. Böylece Hitler daha önceki kampanya konuşmalarında verdiği sözü yerine getirmişti: "Kendime tek bir amaç belirledim... bu otuz partiyi Almanya'dan silmek!" [7]

Hükümet ile siyasi partiler arasındaki müzakereler sırasında, hükümetin Reichstag partilerini Yetki Yasası kapsamında kabul edilen yasal tedbirler konusunda bilgilendirmesi gerektiği konusunda anlaşmaya varıldı. Bu amaçla Hitler ve Merkez Partisi genel başkanı Kaas'ın eş başkanlığında bir çalışma komitesi kuruldu. Ancak bu komite büyük bir etki yaratmadan yalnızca üç kez toplandı ve diğer tüm partiler kapatılmadan önce bile hızla geçerliliğini yitirdi.

Adolf Hitler 23 Mart 1933'te Kroll Opera Binası'nda kanun tasarısına dair konuşuyor.

Kanun resmi olarak bir bütün olarak hükümete yasama yetkileri vermiş olsa da, bu yetkiler tüm niyet ve amaçlarla Hitler'in kendisi tarafından kullanılıyordu. Yasanın kabul edilmesinin ardından Kabine toplantılarında artık ciddi müzakereler yapılmadı. Toplantıları 1934'ten sonra giderek azaldı ve 1938'den sonra hiçbir zaman tam olarak toplanmadı.

Hitler'in diktatörlüğüne yasal bir görünüm kazandırmak için gösterdiği büyük özen nedeniyle, Yetki Yasası 1937 ve 1941'de iki kez diğer tüm partiler yasaklandığı için yenilendi. Seçmenlere, gizli olmaktan uzak koşullar altında, Nazilerin ve Nazi onaylı "misafir" adayların yer aldığı tek bir liste sunuldu. 1942'de Reichstag, Hitler'e her vatandaş üzerinde ölüm kalım hakkı veren bir yasa çıkardı ve Yetki Yasası'nın hükümlerini savaş süresi boyunca etkili bir şekilde genişletti.[8]

Kanun[değiştir | kaynağı değiştir]

Halkın ve İmparatorluğun Sıkıntılarını Giderme Yasası[değiştir | kaynağı değiştir]

Reichstag, anayasa değişikliği için gerekli şartların yerine getirildiği tespit edilen aşağıdaki kanunu kabul etmiş ve Reichsrat'ın onayıyla ilan edilen aşağıdaki yasayı kabul etmiştir:

Birinci sayfa Birinci sayfa
Birinci sayfa
İkinci sayfa


Madde 1[değiştir | kaynağı değiştir]

Anayasada öngörülen usule ek olarak, Reich kanunları Reich hükümeti tarafından da çıkarılabilir. Bu, anayasanın 85. Maddesinin 2. Fıkrası ve 87. Maddesinde atıfta bulunulan kanunları içerir.

Madde 2[değiştir | kaynağı değiştir]

Reich hükümeti tarafından çıkarılan yasalar, Reichstag ve Reichsrat kurumlarını etkilemediği sürece anayasaya aykırı olabilir. Başkanın hakları etkilenmez.

Madde 3[değiştir | kaynağı değiştir]

Reich hükümeti tarafından çıkarılan yasalar Şansölye tarafından çıkartılacak ve Reich Hukuk Gazetesi'nde ilan edilecektir. Farklı bir tarih belirtilmediği sürece duyuruyu takip eden gün yürürlüğe girer. Anayasanın 68'den 77'ye kadar olan maddeleri Reich hükümeti tarafından çıkarılan yasalara uygulanmaz.

Madde 4[değiştir | kaynağı değiştir]

Reich mevzuatına ilişkin hususlarla ilgili olarak Reich'ın yabancı devletlerle yaptığı anlaşmalar, bu yasaların geçerlilik süresi boyunca yasama makamlarının onayını gerektirmez. Reich hükümeti bu anlaşmaların uygulanması için gerekli mevzuatı çıkaracaktır.

Madde 5[değiştir | kaynağı değiştir]

Süresi 1 Nisan 1937'de dolan bu kanun yayım tarihinde yürürlüğe girer. Ayrıca mevcut Reich hükümetinin yerini başka bir hükümet alırsa geçerliliği sona erer.[9]

Oylama[değiştir | kaynağı değiştir]

Parti Milletvekilleri Kabul Ret Katılmadı
Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi NSDAP 288 288
Almanya Sosyal Demokrat Partisi SPD 120 94 26
Alman Komünist Partisi KPD 81 81
Alman Merkez Partisi 73 72 1
Alman Ulusal Halk Partisi DNVP 52 52
Bavyera Halk Partisi BVP 19 19
Alman Devlet Partisi DStP 5 5
Hristiyan Sosyal Halk Hizmeti CSVD 4 4
Alman Halk Partisi DVP 2 1 1
Alman Çiftçi Partisi DBP 2 2
Ulusal Kırsal Birliği 1 1
Toplam 647 444 (%68,62) 94

(%14,53)

109 (%16,85)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Reichstag Fire and the Enabling Act of March 23, 1933 | Britannica Blog". blogs.britannica.com (İngilizce). 11 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Eylül 2019. 
  2. ^ (www.dw.com), Deutsche Welle. "The law that 'enabled' Hitler's dictatorship | Germany | DW.COM 23 March 2013". DW.COM (İngilizce). 7 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Eylül 2019. 
  3. ^ Mason, K.J. Republic to Reich: A History of Germany 1918–1945. McGraw-Hill. 
  4. ^ Kanuna ilişkin belgenin ilk sayfası.
  5. ^ Kanuna ilişkin belgenin ikinci sayfası.
  6. ^ Kitson, Alison. Germany, 1858–1990: Hope, Terror, and Revival, ss. 153–154 (Oxford U. Press 2001).
  7. ^ Nationalbibliothek, Österreichische. "ÖNB-ALEX – Deutsches Reichsgesetzblatt Teil I 1867–1945". alex.onb.ac.at. 5 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ekim 2016. 
  8. ^ "Hitler Seizes Life and Death Rule of Nazis". Chicago Tribune. 27 Nisan 1942. 4 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2023. 
  9. ^ "Zusammenfassung Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich [Ermächtigungsgesetz], 24. März 1933 / Bayerische Staatsbibliothek (BSB, München)". www.1000dokumente.de. 2 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2024. 

Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Nedir? :Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? ile ilgili Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Ne Demektir? Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Açıklaması Nedir? Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Cevabı Nedir? Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Açıklaması? :Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Gerçek mi? :Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? ile ilgili Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Hakkında? :Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? ile ilgili Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Yetki Kanunu nedir?, Yetki Kanunu anlamı nedir?, Yetki Kanunu ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
İnançoğulları Beyliği, Miguel Alcubierre, Yüksek güç roketçiliği, Hülagû Han, Bahçeşehir Üniversitesi, İğdeköy, Emet, TBMM 24. dönem milletvekilleri listesi, Turgut Tunçalp, Seni Bana Yazmışlar (şarkı), V. Kirillos, Johann Friedrich Pfaff, FK Metalurg Donetsk, Oya Küçümen, Dizi, Ladik, Sarayönü, Yemişveren, Güroymak, Kosta Rika pasaportu, Altbier, Pınaryazı, Acıpayam, Alassane Ndao, Anemesia, Osmanlı İmparatorluğu dağılma dönemi, OBrien County, Iowa, Göksun, Taşın Sırrı, Edward Gorey, Oyuna Devam, Sen (albüm), Primatların kökeni ve evrimi, Bengünün kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi, Ciddi Ciddi, Küçük Gün Işığım, Myrmekiaphila, küçük gün işığım, Continuum bölümleri listesi, David Politzer, Toride, Rüştü Kazım Yücelen, Paganizm, Stelletta, Kaşlıkaya, Çıldır, Tayvan, Betin Güneş, Deniz Erten, Tokuz Tabduz, Osman F.Seden, Siyah Martı, Lewis Baker, Kurye, Leptophilypnus, Lonely Land, Polarizör, Bulgaristanlı Doroteya, Sembolik matematik, Gülkaya, Karaman, Killa Hakan, Ranunculus natans, 10. Akademi Ödülleri, 1664, 1980 Yaz Olimpiyatlarında atletizm, Hässleholm, Âşık Esrari, Velomobil, 1040, WildFly, Son de Sol, Ömür Göksel, Rojin Ülker, Kriton Dinçmen, Rüya, Mustafa Kemal Atatürkün son günleri ve ölümü, Giderli 16, Yaprak lahana, Batı Azerbaycan Eyaletindeki yerleşim birimleri listesi, Gain Medya, Öveçli, Gürpınar, Selçuk Ural, Serap Sapaz, María Teresa Vera, Generations, Hasan Basri Aktan, Avluca, Canik, Badıllı, Ağrı, Samangan Vilayeti, Cumali Ceber 2, Turunçgiller, İstanbul Kırmızısı, Parapsikoloji, Hüyükteki Nar Ağacı, Yer Demir Gök Bakır, Normandiya Çıkarması, Tek Kanatlı Bir Kuş, Binboğalar Efsanesi, Gizli ısı, Peyton List, 1761, I. Stefanos, Ozan Evrim Özenç, Kelpin İlçesi, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği,
Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı,