Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir?

Yerdeniz Nedir?

Yerdeniz Nedir?, Yerdeniz Nerededir?, Yerdeniz Hakkında Bilgi?, Yerdeniz Analizi? Yerdeniz ilgili Yerdeniz ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Yerdeniz ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Yerdeniz Ne Anlama Gelir Yerdeniz Anlamı Yerdeniz Nedir Yerdeniz Ne Anlam Taşır Yerdeniz Neye İşarettir Yerdeniz Tabiri Yerdeniz Yorumu 

Yerdeniz Kelimesi

Lütfen Yerdeniz Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Yerdeniz İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Yerdeniz Kelimesinin Anlamı? Yerdeniz Ne Demek? ,Yerdeniz Ne Demektir? Yerdeniz Ne Demektir? Yerdeniz Analizi? , Yerdeniz Anlamı Nedir?,Yerdeniz Ne Demektir? , Yerdeniz Açıklaması Nedir? ,Yerdeniz Cevabı Nedir?,Yerdeniz Kelimesinin Anlamı?,Yerdeniz Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Yerdeniz Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Yerdeniz Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yerdeniz Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Yerdeniz Kelimesinin Anlamı Nedir? Yerdeniz Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yerdeniz Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Yerdeniz Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yerdeniz - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yerdeniz

Yerdeniz Nedir? Yerdeniz Ne demek? , Yerdeniz Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Yerdeniz Kelimesinin Anlamı? Yerdeniz Ne Demek? Yerdeniz Ne Demektir? ,Yerdeniz Analizi? Yerdeniz Anlamı Nedir? Yerdeniz Ne Demektir?, Yerdeniz Açıklaması Nedir? , Yerdeniz Cevabı Nedir? , Yerdeniz Kelimesinin Anlamı?






Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir?

Yerdeniz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Yerdeniz Serisi'nin ilk kitabı Yerdeniz Büyücüsü'nün Türkçe basımının kapağı

Yerdeniz, Ursula K. Le Guin tarafından ilk olarak 1964 tarihli The Word of Unbinding isimli kısa öyküde ortaya çıkarılan, ancak daha sonra 1968'de ilk baskısı yapılan Yerdeniz Büyücüsü romanıyla ünlenen kurgusal evrendir. Bu evrende geçen olayları içeren Yerdeniz Büyücüsü, Atuan Mezarları, En Uzak Sahil, Tehanu, Yerdeniz Öyküleri ve Öteki Rüzgâr kitapların tamamı Yerdeniz Serisi adıyla anılır. Yerdeniz'de geçen beş roman ile yedi hikâyenin beşi sayılan kitaplarda yer almıştır. Kitaplarda temel olarak Çevik Atmaca Ged'in hayatı anlatılır. Ancak öyküler daha önceki ve daha sonraki dönemlerde de geçer.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

31 kıtadan oluşan Éa'nın Yaratılışı isimli şiir, Yerdeniz'in geleneksel sözlü metinlerinin en eski kısmını oluşturur. Şiirde Segoy'un Yerdeniz'deki adaları, her birine Gerçek Lisan'da bir isim vererek tek tek denizden çıkarışı anlatılır.

Yerdeniz'in ilk sakinleri hakkında bilinenler pek azdır, ancak dağınık efsane parçalarında bir zamanlar insanlar ile ejderhaların tek ırk olduklarından bahsedilir. Antik Pelnish ilmine ve Kargad efsanelerine göre insanlar ve ejderhalar, farklı mizaçlara ve amaçlara sahip oldukları için, birbirlerinden ayrılmaya karar vermiş ve bu konuda Vedurnan veya Verw Nadan ismi verilen bir anlaşma yapmışlardır.

Yerdeniz'deki ilk insanların tarihindeki en büyük ve güçlü krallık, merkezi Enlad ve Éa adalarında olandır. Bu krallık tüm Yerdeniz'e hükmetmemişse de o dönemde başka krallıkların olup olmadığı belirsizdir. Zamanla Yerdeniz'in daha büyük bir bölümüne Enlad Kralları hükmetmeye başlayınca, ülkenin merkezi en büyük ada olan Havnor'a taşınmıştır. Bu krallar soyu Yerdeniz'in neredeyse tamamına hükmetmiştir ancak Erreth-Akbe'nin ölümünden sonra krallık birçok küçük parçaya bölünmüştür. Serinin başlangıcı olan Ged'in zamanına gelindiğinde, bu siyasi durum bin yıldır devam etmektedir, ancak tüm adalara hükmedecek yeni bir kralın gelişine ilişkin kehanetler vardır.

Detaylı liste için bakınız: Yerdeniz tarihçesi

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Yerdeniz haritası

Yerdeniz dünyası deniz ve adalardan oluşur. Yüzlerce adanın oluşturduğu geniş bir takımada henüz keşfedilmemiş ve haritalandırılmamış bir okyanusla çevrilidir. Haritalanmış alan dışında başka kara parçaları olup olmadığı belirsizdir, ancak "batının ötesinde" ejderhaların hüküm sürdüğü yerler olduğu söylenir.

Takımada terimi merkezdeki Havnor Adası ile İç Deniz etrafında kümelenmiş adalar için kullanılır. Bunların etrafında yer alan adalar ise kabaca dört gruba ayrılır ve Kuzey, Güney, Doğu ve Batı Uçyöreler olarak adlandırılır. Ayrıca savaşçı bir millet olan Kargların yaşadığı kuzeybatıdaki dört adadan oluşan grubun adı da Kargad Diyarı'dır. Kitaplarda detaylı anlatılan bazı adalar İç Deniz'deki Havnor ve Roke, kuzeybatı takımadasında yer alan Gont ve Kargad Diyarı'ndaki Atuan'dır.

Dünya üzerindeki hiçbir takımadada, Yerdenizde olduğu gibi büyüklük çeşitliliği, çok yakın gruplanma ve kıtasal karalardan bu denli uzaklık görülmez. Takımadaların en büyük adası olan, kuzey-güney ve doğu-batı eksenlerinde yaklaşık 380 mil genişliğe sahip Havnor, Filipinler'deki Mindanao'dan biraz daha büyüktür. Diğer adalar daha küçük olsa da, Pasifik'teki atollerden daha büyük ve sıkışık gruplar oluştururlar.

Yerdeniz iklimi genel olarak ılımandır ve dünyanın kuzey yarımküresindeki orta enlemlerdeki iklime benzer. Özellikle kuzeydeki Gont ve Osskil gibi adalarda sıcak yazlar ve karlı kışlar yıllık olarak tekrarlanır. Yerdeniz'in güney bölgeleri ise çok daha sıcaktır.

Detaylı liste için bakınız: Yerdeniz Adaları

Irklar ve kültür[değiştir | kaynağı değiştir]

Yerdeniz kültürleri gerçek dünyadaki toplumları doğrudan temsil etmez, ancak endüstri öncesi okur yazar topluluklarla benzerlik gösterir. Teknolojik açıdan Yerdeniz toplumu, erken dönem Demir Çağı toplumlarına benzer. Demirin nadir bulunduğu yerlerde hâlâ bronz kullanımı yaygındır. (Serinin kahramını olan Ged'in babası da bir bronz ustasıdır.) Kullanılan silahlar arasında tahtadan ve kolay şekilenen diğer sert malzemelerden yapılanlar da bulunur.

Bire bir bağlantı kurulamasa da Yerdeniz kültürleri dünya kültürleri ile karşılaştırılabilir. Hayat, Pasifik adalarındaki ya da Akdeniz çevresindeki toplumlarda olduğu gibi, denizle olan ilişki üzerinde şekillenmiştir. Ancak yine de, Havnor, Gont veya Way gibi büyük adalarda tamamıyla karasal hayat süren topluluklar da bulunur.

Kargad adasında yaşayanlar haricinde tüm Yerdeniz kültürlerinde yazı kullanılır. Hardca rünlerinin kullanıldığı bu yazı sisteminin özellikleri çok belirli değildir. Alfabenin ismi Cermen rünik alfabesine benzese de birkaç bin rünün varlığı, Çincedeki logografik yazı sistemini akla getirir.

Etnik gruplar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yerdeniz insanlarının ten rengi, Amerika yerlileri gibi "kırmızı-kahverengidir." Güney ve Doğu Uçyöreler ile Way adasında yaşayanlar, bazı Güney Asya ırkları gibi, daha koyu kahverengi tene ve düz siyah saçlara sahiptir. Osskil'deki ırk, yine koyu bir tene sahip olmakla birlikte orta ya da doğu Avrupa ırklarına benzer. Karglar ise kuzey Avrupalılar (ya da geçmişteki Vikingler) gibi sarışındır.

Le Guin, fantezi romanları hakkındaki genel bir kanı olan, ırkların beyaz olması ve Orta Çağ toplumlarına benzemesi gerektiği düşüncesini eleştirdiği[1] için Yerdeniz'de bu tür bir ırk dağılımı kurgulamıştır. Ayrıca Tehanu'da, adada yaşayan erkekler Tenar'ın "her yerinin beyaz" olup olmadığını merak ederler. Bu durum, dünyada beyaz erkeklerin siyah kadınlar hakkındaki cinsel/ırksal şüphelerine yapılan eleştirel bir göndermedir.

Serinin kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

Le Guin, serinin birbiriyle ilişkili ilk üç kitabının her birinde bir temadan hareketle öyküyü oluşturmuştur. Serinin kitaplarıyla ilgili bu temaları arka kapak yazılarından çıkarmak mümkündür.

Serinin ilk kitabı "Yerdeniz Büyücüsü", Le Guin'e göre büyüme temasını işleyen bir romandır. Roman, gelecekte Yerdeniz'in en büyük büyücülerinden biri olacak olan Ged isimli bir çocuğun, ününü borçlu olduğu maceralarından önce başından geçen olayları anlatır.

Serinin ikinci kitabı "Atuan Mezarları", Le Guin'e göre cinsellik, doğum, yeniden doğum, yıkım ve özgürlük temalarını ele almaktadır. Yerdeniz'in Kargad Diyarı'nda geçen roman, İsimsizler'in Rahibesi olan Ölümsüz Arha'nın (Yutulmuş) Tenar adlı bir kızın bedeninde yeniden doğmasıyla başlar ve Tenar'ın kendi kimliği ile Arha'nın kimliği arasındaki mücadelesini konu alır.

Serinin üçüncü kitabı "En Uzak Sahil", Le Guin'e göre ölüm temasını işlemektedir.

Serinin dördüncü kitabı "Tehanu" ve beşinci kitabı "Öteki Rüzgâr", uzun aralardan sonra yazılırlar. Le Guin, Yerdeniz ile hesaplaşmasını bitirememiş olacak ki, seriyi "Yerdeniz Öyküleri" ile devam ettirir.

Le Guin, "Öteki Rüzgâr" kitabıyla 2002'de "Dünya En İyi Fantazi Roman" ödülü almıştır.

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Seride yer alan tüm romanlar birer edebiyat ödülü kazandı:

Diğer ortamlarda Yerdeniz[değiştir | kaynağı değiştir]

Le Guin'in Yerdeniz serisinden esinlenerek çekilmiş uzun metrajlı bir film, "Earthsea",[2] bir de uzun metrajlı bir anime, "Tales from Earthsea"[3] bulunmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "harcourtbooks.com". 17 Ağustos 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ağustos 2008. 
  2. ^ "İMDB'de Earthsea". 7 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2008. 
  3. ^ "İMDB'de Tales from Earthsea". 19 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2008. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Nedir? :Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? ile ilgili Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Ne Demektir? Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Açıklaması Nedir? Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Cevabı Nedir? Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Açıklaması? :Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Gerçek mi? :Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? ile ilgili Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Hakkında? :Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? ile ilgili Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? burada bulabilirsiniz. Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Yerdeniz nedir?, Yerdeniz anlamı nedir?, Yerdeniz ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Hispidoberycidae, Türkmenistanda din, Büyük Çeremşan Nehri, 1038, Cristiano Ronaldo, II. György Rákóczi, Mike Keenan, Sosyal Ağ (film), NBA Yılın En İyi Beşi, Walter Lassally, İnisiye, Gümüşlü, Çamaş, Türkmenistan manatı, UEFA Cup Winners Cup, Etek, Eugene B. Habecker, İskoç Bağımsızlığı, 1989 Federasyon Kupası Finali, Paleojen, Oduncu, Hadim, Cornellà de Llobregat, Avdan, Sinop, Luke Freeman, Kahire Alman Üniversitesi, Nedum Onuoha, Alaybey Tren İstasyonu, Mavi (albüm), SK Saburtalo, Osaka Prefektörlüğü, Batuhan Yüksel, Uzundere, Fatsa, Santa Coloma de Gramenet, Sazak, Çorum, İntihar oranına göre ülkeler listesi, Safevi İmparatorluğu, LHospitalet de Llobregat, Sırbistan cumhurbaşkanı, Valsavarenche, Mycobacteriaceae, Güzelcekale, Haymana, John Vanderlyn, Teopanizm, NGC 4189, Eşrefli, Akpınar, Pholidoskepia, 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı, 3. yüzyıl, papalar listesi, Uçurum, Katalonya, Pardosa kavango, Ankara Hukuk Mektebi, Oskülatör yörünge, Time Warner Center, Mike Daum, Teşbih, Tesbih, Google Alerts, Katalan Bağımsızlık Hareketi, İbişköy, Akyaka, Anna Kendrick, Alex Smithies, Doktor Doxeyin İksiri, Avrasya Ekonomi Topluluğu, Amelogenesis imperfecta, Stuart Beattie, Paweł Wszołek, Mehdi Ben Slimane, Turan Bayraktutan, Vasilis Dimitriadis, Blue Island, Illinois, Paul Campbell, Kötülük Çiçekleri, NGC 1221, Osmanlı Evkaf Nezareti, Saad bin Ladin, Yenimahalle, Develi, Rubí, Barselona, Taenidia, Malezya Takımadaları, NGC 3190, En çok görüntülenen YouTube videoları listesi, Motta di Livenza, Las Palmas, Sarıçoban, Haemaphysalis madagascariensis, Modivas, Yoncalı, Arguvan, Saare, Jelgava, Ümit Haluk Bayülken, Monoasilgliserol, Christian Kouakou, Akademi Bilim ve Teknik Ödülleri, Giorgi Haraişvili, Marilyna, Akkad İmparatorluğu, Turan Akkoyun, Lucius Cornelius Balbus, Ayşegül Turan,
Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?,