Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir?

Yayla Nedir?

Yayla Nedir?, Yayla Nerededir?, Yayla Hakkında Bilgi?, Yayla Analizi? Yayla ilgili Yayla ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Yayla ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Yayla Ne Anlama Gelir Yayla Anlamı Yayla Nedir Yayla Ne Anlam Taşır Yayla Neye İşarettir Yayla Tabiri Yayla Yorumu 

Yayla Kelimesi

Lütfen Yayla Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Yayla İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Yayla Kelimesinin Anlamı? Yayla Ne Demek? ,Yayla Ne Demektir? Yayla Ne Demektir? Yayla Analizi? , Yayla Anlamı Nedir?,Yayla Ne Demektir? , Yayla Açıklaması Nedir? ,Yayla Cevabı Nedir?,Yayla Kelimesinin Anlamı?,Yayla Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Yayla Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Yayla Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yayla Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Yayla Kelimesinin Anlamı Nedir? Yayla Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yayla Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Yayla Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yayla - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yayla

Yayla Nedir? Yayla Ne demek? , Yayla Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Yayla Kelimesinin Anlamı? Yayla Ne Demek? Yayla Ne Demektir? ,Yayla Analizi? Yayla Anlamı Nedir? Yayla Ne Demektir?, Yayla Açıklaması Nedir? , Yayla Cevabı Nedir? , Yayla Kelimesinin Anlamı?






Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir?

Yayla

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bolu'da yayla evlerinden bir görünüm.

Yayla veya plato, yüksek yerlerdeki derin akarsu vadileriyle yarılmış, deniz yüzeyinden yüksekte kalan, düz arazi şeklidir. Yükseklikleri beş yüz metreden birkaç bin metreye kadar çıkabilir. Örneğin Türkiye'deki Erzurum-Kars Yaylası'nın yüksekliği 2.000 metre civarında (1.800 m) olmasına rağmen Orta Asya'da bulunan Pamir Yaylası'nın yüksekliği 4.000 m civarındadır.

Fiziki coğrafyada yayla[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünyada en geniş ve yüksek plato Tibet Platosu'dur. Dünyanın çatısı (roof of the world) olarak isimlendirilir. Tibet Platosu 2 milyon km karelik bir alanı kapsar (Fransa veya Teksas'ın dört kat büyüklüğündedir) ve deniz seviyesinden ortalama yüksekliği yaklaşık 16.400 ayak (feet) (5.000 mt) dir.[1] Yükseklikleri 26.248 ayak(feet) (8.000 mt) den daha fazla olan 14 dağ ve yükseklikleri 22.967 ayak (feet) (7.000 mt) dan daha fazla olan yüzlerce dağ içermektedir. Yarlung Zangbo nehri plato içinde karşıdan karşıya akmakta ve Dünya'da en derin kanyon olan Yarlung Zangbo Grand Canyon unu kesmektedir. Plato jeolijik aktivitelerini günümüzde hala sürdürmekte ve her yıl ortalama olarak 0,04 inç (0,1 santimetre) yükseklik kazanmaktadır.

Yaylayı parçalayarak bir ağ gibi saran akarsu vadileri arasında kalan düz veya az eğimli yayla parçaları, vadilerin derinleşerek ve yayılarak genişlemesiyle daralır ve yayla dağlık-tepelik bir şekil alır.

Türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaylaların meydana gelişleri değişik şekillerde olur. Bunlar volkanik yaylalar, karstik yaylalar, tabaka düzlüğü yaylaları ve aşınım yaylaları olmak üzere dört başlığa ayrılır.

Volkanik/Lav platolar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yer kabuğundaki çatlaklardan çıkan lavlar yeryüzünde kalın bir tabaka oluşturur. Bu kalın tabakanın akarsulardan dolayı aşınmasıyla oluşan lav tabanlı platoya volkanik plato denir. Volkanik platolar eski zamanlarda aktif olan ancak şu anda sönmüş olan yanardağların çevrelerinde çokça görünür. Tarımsal açıdan verimli topraklardır. Bu tip yaylalara Kuzey Amerika'da rastlanır. Türkiye'deki en yüksek platolar bu türe aittir. Ardahan, Kars, Erzurum platoları örnek olabilir.

Karstik platolar[değiştir | kaynağı değiştir]

Alçı taşı, kaya tuzu veya kireç taşı gibi kolay eriyen kayaçların olduğu bölgelerde yeryüzündeki sular bu alanların düzleşmesine sebep olur, sonrasında ise akarsular bu bölgeleri aşındırarak karstik platoları oluşturur. Türkiye'de Akdeniz Bölgesi'nde sıkça görülür. Taşeli Platosu ve Teke Platosu örnekleridir. Bölgeler tarımsal olarak verimsizdir ve yerleşim genelde tercih edilmez.

Tabaka düzlüğü/Yatay duruşlu platolar[değiştir | kaynağı değiştir]

Tabaka düzlüğü platoları diğer platolara göre daha yüksekte ve daha sert yapıdaki bölgelerin akarsudan dolayı aşınarak oluşan platolardır. Türkiye'deki örnekleri Cihanbeyli Platosu, Haymana Platosu, Bozok Platosu, Obruk Platosu, Uzunyayla Platosu (İç Anadolu Bölgesi) ve Gaziantep Platoları (Güneydoğu Anadolu)'dır.

Aşınım/Aşındırma platoları[değiştir | kaynağı değiştir]

Buzul, sel, rüzgar ve akarsu gibi dış faktörlerin yere uyguladığı baskıdan dolayı oluşan şekil tektonik olaylarla karşılaştıktan sonra alçalmaya ya da yükselmeye başlar. Sonrasında yükselen bölgelerde akarsulardan dolayı aşınarak oluşan eğimli şekle aşınım platoları denir. Türkiye'deki örneklerine Perşembe Platosu (Karadeniz Bölgesi), Çatalca-Kocaeli Platosu (Marmara Bölgesi) verilebilir.[2]

Beşeri coğrafyada yayla[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'de bir yayla evi.

Yayla, yerleşim şekli adı olarak da kullanılır. Yazın hayvan otlatmak için çıkılan dağlık ve ormanlık bölgelerdeki yüksek, düz, otluk yerlere yayla dendiği gibi; dinlenme, tatil yapma gayesiyle çıkılan yüksek yerlere, hatta şehir gibi yerleşim yerlerindeki yüksek kısımlarda bulunan mahallelere bile yayla adı verilir. Şehir ve köylere göre daha serin ve yağışlı olan bu tip yaylalar hayvancılığın gelişmesinde büyük fayda sağladığı gibi, bu yerlerde yaşayan ahaliye ekonomik destek de sağlar.[3]

Yaylacılık göçebe yaşam tarzına benzese de bazı yönleriyle ayrılır. Yaylacı kışlak ve yaylak arasında yaz ve kış ritmik göç eder. Göçebeler ise otlak arama amacıyla sürekli göç halindedir. Yaylacının köy veya kasabada kalıcı bir meskeni bulunurken, göçerlerin çoğunlukla kalıcı konutları yoktur.[3]

Yaylaların dinlenme, turizm gayesiyle kullanılan ve mahalle niteliğinde olanları turizm tatil köyleri haline gelmekte hatta geçici yerleşim yeri olmaktan çıkıp daimi yerleşim yerleri olmaktadır. Yaylalar, ağıl işlevleri olan göçebe hayvancılığın yerine son yıllarda rekreasyonel amaçlarla kullanılmaya başlanmıştır.

Yaylalar kuruluş yerlerine göre üç gruba ayrılır:[4]

  • Yol üzeri yaylaları
  • Dağ yamaçları veya yüksek dağ düzlüklerine kurulan yaylalar
  • Dağ eteklerine kurulan yaylalar

Yaylalar gelen nüfus açısından dört gruba ayrılırlar:

Etimoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

Yayla terimi eski Türkçe, Azeri ve Çağatay lehçelerinde bulunan yay (yaz), yaylamak (yazı geçirmek) sözcükleriyle bağlantılıdır. Yaylamak terimi zamanla, yaylag ve yaylak haline dönüşmüş, k sesinin düşmesiyle yayla halini almıştır.[3] Yaylacılık Anadoluya Orta Asya'dan Türk göçleriyle gelmiştir. Orhun Yazıtlarında yaylag terimi geçmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Plateau" 26 Temmuz 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. at scienceclarified.com
  2. ^ "plateau | National Geographic Society". education.nationalgeographic.org. 5 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2022. 
  3. ^ a b c DOĞANAY, Prof. Dr. Hayati; COŞKUN, Yrd.Doç.Dr. Ogün. "Özet". TÜRKİYE YAYLACILIĞINDAKİ DEĞİŞME EĞİLİMLERİ VE BAŞLICA SONUÇLARI. Doğu Coğrafya Dergisi - 30. 18 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2016. 
  4. ^ SEVGİ, Cezmi. "Adana ilinin kuzey kesiminde yaylacılık" (PDF). cografya.ege.edu.tr. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 17 Mayıs 2016. 

Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Nedir? :Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? ile ilgili Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Ne Demektir? Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Açıklaması Nedir? Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Cevabı Nedir? Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Açıklaması? :Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Gerçek mi? :Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? ile ilgili Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Hakkında? :Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? ile ilgili Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? burada bulabilirsiniz. Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Yayla nedir?, Yayla anlamı nedir?, Yayla ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Faroe Adaları millî futbol takımı, Alexis de Tocqueville, Betül Arım, Ainos, A2 Ligi, 2022 Kış Olimpiyatlarında alp disiplini, İsfakye, Pilherodius pileatus, 2019 Türkiye Kupası Finali, Shes Like a Star, Kenya, Parsix, Bilimsel ırkçılık, Dolichognatha erwini, Ulusal Olimpiyat Komitesi, Adrian Rawlins, İslam mimarisi, Hafız Burhan, Trackmasters, Anwar Sadat, Racova Savaşı, Karkın, Sivrihisar, Ukrayna derbisi, Tehlike, Catopuma, Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Isatis, Karl Henry, Konya Ereğlisi, Shōkaku (uçak gemisi), Hudson Nehri Okulu, Etil klorür, Rockstar North, Bow Wow Wow, Minor Planet Circulars, Barnet, Ziya Taşkent, Uruguay Hava Kuvvetleri Uçuş 571, Varanus primordius, Asparagus, Varanus reisingeri, Varanus rosenbergi, Platysternidae, Varanus rudicollis, Varanus salvadorii, DokuFest, Vera Komisarjevskaya, Varanus timorensis, Varanus spinulosus, 1932 Fransa Bisiklet Turu, Varanus yemenensis, Çin Taipeisi, Sanela Diana Jenkins, Hüsamettin Ertürk, Klasik Antik Çağ, Fatıma bint Esed, Afghan Premier League, Jean Auguste Dominique Ingres, Fevzi Mansuri, Curaçao Futbol Federasyonu, Helsinki Garı, Fikret Aldinç, Ivana Španović, Bilgisayar platformu, Buitreraptor, Hayvan hakları savunucusu filmler listesi, Hell on Wheels (dizi), Grönland bağımsızlığı, Myanmar, İtilaf Devletleri, Zonerodius heliosylus, Lynn Anderson, Babadağ, Denizli, José María Morelos, Poliol, Machinima.com, Saul, Şaul, İtalya Borsası, Sylwester Bednarek, Ringelmann ölçeği, Anthony Pagden, Future simple, Cüce gerçek balina, Joseph Joffo, Oberschleißheim, Nigeria Premier League, Sibin, Hyuk (şarkıcı), 1072 Malva, Zoli Ádok, Willendorf Venüsü, Drimia, Loxodonta africana, Varanus dumerilii, Kayaboğazı Barajı, Wedau Stadyumu, Pardosa kavango, Varanus giganteus, Cihangir Gaffari,
Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?,