Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir?

Yapay uydular Nedir?

Yapay uydular Nedir?, Yapay uydular Nerededir?, Yapay uydular Hakkında Bilgi?, Yapay uydular Analizi? Yapay uydular ilgili Yapay uydular ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Yapay uydular ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Yapay uydular Ne Anlama Gelir Yapay uydular Anlamı Yapay uydular Nedir Yapay uydular Ne Anlam Taşır Yapay uydular Neye İşarettir Yapay uydular Tabiri Yapay uydular Yorumu 

Yapay uydular Kelimesi

Lütfen Yapay uydular Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Yapay uydular İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Yapay uydular Kelimesinin Anlamı? Yapay uydular Ne Demek? ,Yapay uydular Ne Demektir? Yapay uydular Ne Demektir? Yapay uydular Analizi? , Yapay uydular Anlamı Nedir?,Yapay uydular Ne Demektir? , Yapay uydular Açıklaması Nedir? ,Yapay uydular Cevabı Nedir?,Yapay uydular Kelimesinin Anlamı?,Yapay uydular Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Yapay uydular Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Yapay uydular Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Yapay uydular Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Yapay uydular Kelimesinin Anlamı Nedir? Yapay uydular Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Yapay uydular Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Yapay uydular Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Yapay uydular - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Yapay uydular

Yapay uydular Nedir? Yapay uydular Ne demek? , Yapay uydular Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Yapay uydular Kelimesinin Anlamı? Yapay uydular Ne Demek? Yapay uydular Ne Demektir? ,Yapay uydular Analizi? Yapay uydular Anlamı Nedir? Yapay uydular Ne Demektir?, Yapay uydular Açıklaması Nedir? , Yapay uydular Cevabı Nedir? , Yapay uydular Kelimesinin Anlamı?






Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir?

Yapay uydu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Yapay uydular sayfasından yönlendirildi)
Haberleşme uydusu MILSTAR
ESTCube-1

Yapay uydular, insanoğlunun geliştirip Dünya'nın veya başka gezegenlerin yörüngesine yerleştirdiği uydulardır. Bu uydular genellikle yarı-bağımsız bilgisayar kontrollü sistemlerdir.

1957'de SSCB tarafından fırlatılan ilk yapay uydu olan Sputnik 1'den beri, binlerce yapay uydu Dünya'dan fırlatılmıştır. Bu uyduların her birinin belli bir amacı vardır. Yapay uyduların amaçlarından bazıları şunlardır:

  • Haberleşme uyduları: TV, radyo, telefon gibi iletişim araçlarını kullanabilmek için uzaya gönderilmiş uydulardır. Modern haberleşme uyduları çoğunlukla "Molniya yörünge" veya "Alçak Dünya" yörüngelerini kullanırlar.
  • Meteoroloji uyduları: Bu uydular dünyadaki meteorolojik olayları gözlemlemek için kullanılırlar.
  • Anti-uydu silah sistemleri: "Katil uydular" olarak da bilinen bu uyduların amaçları düşman uydularını yok etmektir. Düşman uyduları vurmak için kinetik mermiler ya da enerji veya partikül silah sistemleri kullanırlar. Dünya yörüngesinde bu teknik alt sistemlere sahip bilinen bir uydu bulunmamaktadır. Ancak zaman zaman gündeme gelmektedir.
  • Astronomi uyduları: Uzaydaki diğer gökcisimlerini gözlemek amacıyla kullanılırlar.
  • Biyouydular (Biosatellites): Bilimsel amaçlarla canlı organizmalar taşıyan uydulardır.
  • Minyatür uydular: Çok çeşitli amaçlarla kullanılabilen sıra dışı şekilde ufak cüsseli uydulardır. 500–100 kg arasında olanlara "miniuydu", 100–10 kg arasında olanlara "mikrouydu", 10 kg'dan daha hafif olanlara "nanouydu" denir.
  • Navigasyon uyduları: Radyo sinyalleri vasıtasıyla dünya üzerindeki mobil cihazların yerlerini GPS sayesinde tespit etmeye yarayan uydulardır. Günümüzde uçaklarda, otomobillerde hatta elde kullanımı oldukça yaygınlaşmış olan sistem. sayesinde dünya üzerindeki konum birkaç metre hassasiyetiyle tespit edilebilir.
  • Gözetleme uyduları (Reconnaissance satellites): Daha çok askeri gözetleme ve keşif amaçlarıyla kullanılan bu uyduların gerçek kabiliyetleri konusunda detaylı bir bilgi mevcut değildir. Bunun nedeni, bu sistemlere dair bilgilerin "çok gizli" gizlilik derecesinde olmasıdır.
  • Yer gözlem uydusu: Bu uydular sivil gözlem amacıyla (çevre faciaları, harita yapımı vs.) kullanılan uydulardır.
STS-41-G üzerinde Dünya Radyasyon Bütçe Uydusu konuşlandırılması, Dünya'nın hava durumu ve iklimi hakkında veri toplar.

Dünya gözlem uyduları, uzaktan algılama olarak adlandırılan Dünya'yı izlemek ve araştırmak için tasarlanmıştır. Çoğu Dünya gözlem uydusu, yüksek veri çözünürlüğü için alçak Dünya yörüngesine yerleştirilir ancak bazıları kesintisiz kapsama alanı için Jeostatik yörünge yerleştirilir. Bazı uydular, tutarlı bir aydınlatmaya sahip olmak ve Dünya'nın tam bir görüntüsünü elde etmek için bir Güneşle eşzamanlı yörüngeye yerleştirilir.

Uyduların işlevlerine bağlı olarak, normal kamera, radar, lidar, fotometre veya atmosferik aletler olabilir. Yer gözlem uydusunun verileri en çok arkeoloji, haritacılık, çevresel izleme, meteoroloji ve keşif uygulamalarında kullanılır. 2021 itibarıyla, 950'den fazla Dünya gözlem uydusu var ve en fazla sayıda uydu Planet Labs tarafından işletilir.[1]

Meteoroloji uyduları, bulutları, şehir ışıklarını, yangınları, çevre kirlilik etkilerini, kutup ışıkları, kum ve toz fırtınaları, kar örtüsü, buz haritalaması, okyanus akıntısılarının sınırları, enerji akışlarını vb. İzler.

Çevresel izleme uyduları Dünya'nın bitki örtüsünü, atmosferik iz gaz içeriğini, deniz durumunu, okyanus rengini ve buz alanlarındaki değişiklikleri tespit edebilir. Zaman içindeki bitki örtüsü değişimlerini izleyerek, mevcut bitki örtüsü durumunu uzun vadeli ortalamasıyla karşılaştırarak kuraklıklar izlenebilir.[2] Antropojenik emisyonlar, troposferdeki NO2 ve SO2 verileri değerlendirilerek izlenebilir.

  • Güneş enerjisi uyduları: Bu uydular güneş enerjisini dünya üzerindeki alıcılara yönlendirerek, alternatif enerji kaynağı olarak kullanılması planlanan uydulardır.
  • Uzay istasyonları: Uzay istasyonları, üzerinde insanların yaşaması için inşa edilmiş yapılardır. Günümüzde bilimsel amaçlarla kullanılan bu yapılar astronotların yıllarca barınmasına imkân verebilmektedir. Bu istasyonlar uzay taşıtı değillerdir ve iniş-kalkış kabiliyetleri yoktur. Bu istasyonlara gidiş geliş diğer uzay taşıtları vasıtasıyla sağlanır.

Yapay uyduları gözlemleme[değiştir | kaynağı değiştir]

Bulutsuz bir gecede büyükçe yapay uyduları çıplak gözle görmek mümkündür. Bunları uçaklardan ayırmak çok kolaydır. Uçaklar geceleri yanıp sönen sarı-kırmızı,yeşil anti-çarpışma ve sis lambalarını yakarlar. Yapay uyduların parlaklığı ise yıldız gibidir. Akanyıldızlar gibi kayıp geçmezler, çok yavaş hareket ederler ve gök ufkunda kayboluncaya kadar görünürler. Ufukta dünyanın gölgesine geçtikleri için artık görünmez olurlar. En iyi göründükleri zaman, güneşin batışından az sonraki zamandır.

Bağımsız uydu üretip gönderen ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağımsız uydu üretip gönderen ülkeler
Order Bölge İlk fırlatılma tarihi Roket Uydu
1 Sovyetler Birliği 1957 Sputnik-PS Sputnik 1
2 Amerika Birleşik Devletleri 1958 Juno I Explorer 1
3 Fransa 1965 Diamant Astérix
4 Japonya 1970 Lambda-4S Ōsumi
5 Çin 1970 Long March 1 Dong Fang Hong I
6 Birleşik Krallık 1971 Black Arrow Prospero X-3
7 Hindistan 1980 SLV Rohini
8 İsrail 1988 Shavit Ofeq 1
Rusya[1] 1992 Soyuz-U Şablon:Kosmos
Ukrayna[1] 1992 Tsyklon-3 Strela (x3, Russian)
9 İran 2009 Safir-2 Omid
10 Türkiye 2011 Dnepr RASAT

Kendi uydularını üretemeyen veya ürettiğine destek vermeyen ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Başka ülkelere ihtiyaç duyan ülkeler (Yukarıdakilerin dışındakiler; Nijerya,Türkiye,İspanya,Yunanistan ...)[3]
Bölge İlk fırlatılma tarihi İlk uydu 2008 yılında yörüngedeki yükleri[4]
Sovyetler Birliği
(Rusya)
1957
(1992)
Sputnik 1
(Cosmos-2175)
1398
Amerika Birleşik Devletleri 1958 Explorer 1 1042
Kanada 1962 Alouette 1 25
İtalya 1964 San Marco 1 14
Fransa 1965 Astérix 44
Avustralya 1967 WRESAT 11
Almanya 1969 Azur 27
Japonya 1970 Ōsumi 111
Çin 1970 Dong Fang Hong I 64
Birleşik Krallık 1971 Prospero X-3 25
Polonya 1973 Intercosmos Kopernikus 500 ?
Hollanda 1974 ANS 5
İspanya 1974 Intasat 9
Hindistan 1975 Aryabhata 34
Endonezya 1976 Palapa A1 10
Çekoslovakya 1978 Magion 1 5
Bulgaristan 1981 Intercosmos Bulgaria 1300 1
Brezilya 1985 Brasilsat A1 11
Meksika 1985 Morelos 1 7
İsveç 1986 Viking 11
İsrail 1988 Ofeq 1 7
Lüksemburg 1988 Astra 1A 15
Arjantin 1990 Lusat 10
Pakistan 1990 Badr-1 5
Güney Kore 1992 Kitsat A 10
Portekiz 1993 PoSAT-1 1
Tayland 1993 Thaicom 1 6
Türkiye 1994 Turksat 1A 5
Ukrayna 1995 Sich-1 6
Şili 1995 FASat-Alfa 1
Malezya 1996 MEASAT 4
Norveç 1997 Thor 2 3
Filipinler 1997 Mabuhay 1 2
Mısır 1998 Nilesat 101 3
Singapur 1998 ST-1 1
Tayvan 1999 ROCSAT-1
Danimarka 1999 Ørsted 3
Güney Afrika Cumhuriyeti 1999 SUNSAT 1
Suudi Arabistan 2000 Saudisat 1A 12
Birleşik Arap Emirlikleri 2000 Thuraya 1 3
Fas 2001 Maroc-Tubsat 1
Cezayir 2002 Alsat 1 1
Yunanistan 2003 Hellas Sat 2 2
Nijerya 2003 Nigeriasat 1 2
İran 2005 Sina-1 4
Kazakistan 2006 KazSat 1 1
Belarus 2006 BelKA 1
Kolombiya 2007 Libertad 1 1
Vietnam 2008 VINASAT-1 1
Venezuela 2008 Venesat-1 1
Azerbaycan 2013 Azersat-1 1

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "How many Earth observation satellites are orbiting the planet in 2021?". 18 Ağustos 2021. 21 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2022. 
  2. ^ NASA, Drought. 19 Ağustos 2008 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Retrieved on 4 July 2008 Bu madde, bu kaynaktan alınan kamu malı olan bir metni içermektedir.
  3. ^ "First time in History". The Satellite Encyclopedia. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2008. 
  4. ^ "SATCAT Boxscore". celestrak.com. 21 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2008. 

Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Nedir? :Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? ile ilgili Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Ne Demektir? Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Açıklaması Nedir? Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Cevabı Nedir? Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Açıklaması? :Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Gerçek mi? :Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? ile ilgili Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Hakkında? :Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? ile ilgili Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? burada bulabilirsiniz. Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Yapay uydular nedir?, Yapay uydular anlamı nedir?, Yapay uydular ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Lainie Kazan, Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi, Fourier serisi, Solanum absconditum, 2 Mayıs, Calligra, Deniz Bölükbaşı, Southland Tales, İstanbul Kadınlar Basketbol Ligi, Dennewitz, Club Baloncesto Breogán, Trogonlar, Izabel Goulart, John Henry Manley, Camille Guerin, Karanfil Sokak, Arnold Schwarzenegger, Myrna Loy, Ömer Lütfi Erzurumluoğlu, Kolan bağı, Murad Ebu Murad, Helena Christensen, Sayısal analiz, Adrienne Corri, Okul öncesi eğitim, Lancôme, Theon, Musalla Mezarlığı, Organizasyon, KK Cedevita Junior, Adnan Menderes Anıt Mezarı, Spencer, Idaho, Özer Hurmacı, Bin Kirdan, Giffoni Sei Casali, Paramount, Nasushiobara, Özer Derbil, PBK ÇSKA Moskova, Yizheng, Simone Piangiani, Junior Agogo, Genel Hükümet, Genel Hükûmet, 1786, Ixodes lasallei, Necaşi, Francesco Farioli, İzafiyet teorisi, Sarnadas de Ródão, José María Izquierdo, Aşkenaz Yahudisi, 1052, Níðhöggr, Görünmezlik pelerini, Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, 1212, Kürt dili, Afrika Birliği Pasaportu, Takuro Uehara, Kurucu Meclis Üzerine Tezler, Transbaykal, Ghica Ailesi, 1989 Yaşar Doğu Turnuvası, Osmanlı Ermenileri, Hernán Pellerano, Paul Reubens, Kültür, Çankaya, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Carabus manap, Malakoff Muharebesi, Türkmenistan taşıt plaka kodları, Kanun Devleti Koalisyonu, Diyastol, Özelleştirme, Moskova Devlet Üniversitesi, Devidhan Besra, Teknoloji gazeteciliği, FK Dinamo Mahaçkala, Kesişimsellik, NGC 5193, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükûmetleri listesi, Jinder Mahal, Altın gol, Primorski Kray, 2002 FIFA Dünya Kupası F Grubu, Thymus lavrenkoanus, Bulbophyllum gautierense, Konuşlanma sistemi, Grezzana, Kuyulukışla, Avanos, Nodonema, Wonsan, Nicolo Melli, William Elford Leach, Naomi Osaka, 1305, Sosis, Ushiku Daibutsu, 1784,
Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?,