World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir?

World Bank Nedir?

World Bank Nedir?, World Bank Nerededir?, World Bank Hakkında Bilgi?, World Bank Analizi? World Bank ilgili World Bank ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  World Bank ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. World Bank Ne Anlama Gelir World Bank Anlamı World Bank Nedir World Bank Ne Anlam Taşır World Bank Neye İşarettir World Bank Tabiri World Bank Yorumu 

World Bank Kelimesi

Lütfen World Bank Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. World Bank İlgili Sözlük Kelimeler Listesi World Bank Kelimesinin Anlamı? World Bank Ne Demek? ,World Bank Ne Demektir? World Bank Ne Demektir? World Bank Analizi? , World Bank Anlamı Nedir?,World Bank Ne Demektir? , World Bank Açıklaması Nedir? ,World Bank Cevabı Nedir?,World Bank Kelimesinin Anlamı?,World Bank Kelimesinin Anlamı Nedir? ,World Bank Kelimesinin Anlamı Ne demek?,World Bank Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

World Bank Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

World Bank Kelimesinin Anlamı Nedir? World Bank Kelimesinin Anlamı Ne demek? , World Bank Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

World Bank Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! World Bank - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

World Bank

World Bank Nedir? World Bank Ne demek? , World Bank Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

World Bank Kelimesinin Anlamı? World Bank Ne Demek? World Bank Ne Demektir? ,World Bank Analizi? World Bank Anlamı Nedir? World Bank Ne Demektir?, World Bank Açıklaması Nedir? , World Bank Cevabı Nedir? , World Bank Kelimesinin Anlamı?






World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir?

Dünya Bankası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(World Bank sayfasından yönlendirildi)
Dünya Bankası
KuruluşTemmuz 1945 (78 yıl önce) (1945-07)
MerkezWashington, DC, ABD
Üyeler189 ülke (IBRD)[1]
173 ülke (IDA)[1]
Önemli kişiler
Ana kurumDünya Bankası Grubu
Resmî siteDünya Bankası

Dünya Bankası, II. Dünya Savaşı'nın ardından 1945 yılında Uluslararası Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası (IBRD=International Bank for Reconstruction and Development) adıyla kurulmuş,[3] 1947 yılında Birleşmiş Milletler'in özerk uzman kuruluşlarından biri olma özelliği kazanmıştır.

Günümüzde dünya devletlerinin 188'i Banka üyesidir. Bunlardan 11'i, Banka sermayesinin %55'ine sahiptir. Dünya Bankası Guvernörler Kurulu, İcra direktörleri Kurulu, Başkanlık organları tarafından yönetilmektedir. Guvernörler Kurulu, üye devletlerin atadıkları birer guvernör ve vekilinden oluşmakta ve yılda bir kez toplanmaktadır. İcra direktörleri Kurulu iki yıl için görevlendirilen 24 üyeli ve sürekli karar organıdır.

Zaman içinde bir grup haline gelerek Dünya Bankası Grubu (World Bank Group) adını alan kuruluşun bünyesinde beş ana kurum yer almaktadır.

Uluslararası Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Bankası - IBRD 1945 yılında kurulmuş olan ve gelişmekte olan ülkelerin kamu sektörüne kredi açan bölümdür. Türkiye kuruma 1947 yılında üye olmuştur. Kişi başına GSMH'ye göre yapılan dört gruplu sınıflandırmada Türkiye 3. grupta yer almakta, böylece 5 yıl geri ödemesiz 17 yıla kadar vadeli kredi kullanabilmektedir. Türkiye'nin sermaye ve oy gücü %0,5 düzeyindedir.

Uluslararası Kalkınma Birliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Uluslararası Kalkınma Birliği (IDA - International Development Association), 1960 yılında kurulmuştur. Kişi başına gelir bakımından yoksulluk çizgisinin altında kalan ülkelere kredi açmaktadır. Bu ülkelere genel olarak sıfır faizli ve 35-40 yıl vadeli kredi kullandırmaktadır. Türkiye IDA'ya 1960 yılında katılmıştır; toplam sermaye içindeki payı %0,9'dur ve bu fondan kredi kullanmamaktadır.

Uluslararası Finans Kurumu[değiştir | kaynağı değiştir]

Uluslararası Finans Kurumu (IFC - International Finance Corporation), 1956 yılında kurulmuştur. Bu parça, gelişmekte olan ülkelerde özel sektöre kredi açmak ve özel sektörün gelişmesini sağlamak ile görevlidir. Türkiye, bu kuruma kurulduğu yıl katılmıştır ve toplam sermaye içinde %0,6 paya sahiptir.

Çoktaraflı Yatırımlar Garanti Ajansı[değiştir | kaynağı değiştir]

Çoktaraflı Yatırımlar Garanti Ajansı (MIGA - Multilateral Investment Guarantee Agency), 1985 yılında kurulmuştur. Gelişmekte olan ülkelerde yapılacak yabancı yatırımlara, ticari olmayan (döviz transfer zorluğu, kamulaştırma, millileştirme, vb.) riskleri karşılamaya dönük güvenceler sağlamak ile görevli parça olarak tasarlanmıştır. Türkiye MİGA'ya 1988 yılında katılmıştır. Bu kurum içinde sermaye payı ve oy gücü %0,4 düzeyindedir.

Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi[değiştir | kaynağı değiştir]

Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi (ICSID - International Centre for Settlement of Investment Disputes), 1965 yılında kurulmuştur. Merkez, arabuluculuk ve hakemlik davalarına bakan bir organdır. Tahkim ve Uzlaşma Panellerine ilişkin kurallar geliştirmekte, uzlaştırma komisyonu olarak iş görmektedir. Türkiye bu kuruma 1987 yılında katılmıştır.

Kriterlerin gelişimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Çeşitli gelişmeler, bazı durumlarda 2015 yılı için Binyıl Kalkınma Hedefleri‘ne ulaşılmasını sağladı. Hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için şu altı kriterin karşılanması gerekmektedir: Afrika'da ve kırılgan ülkelerde daha güçlü ve daha kapsayıcı büyüme, sağlık ve eğitimde daha fazla çaba, kalkınma ve çevre gündemlerinin entegrasyonu, daha iyi yardımın yanı sıra ticaret müzakerelerinde hareket ve Dünya Bankası gibi çok taraflı kurumlardan daha güçlü ve daha odaklı destek.[4]

  1. Aşırı Yoksulluk ve Açlığın Ortadan Kaldırılması: 1990'dan 2004'e kadar, aşırı yoksulluk içinde yaşayan insanların oranı neredeyse üçte birden beşte birin altına düştü. Sonuçlar bölgeler ve ülkeler arasında büyük farklılıklar gösterse de, eğilim, bir bütün olarak dünyanın yoksulluk içinde yaşayan insanların yüzdesini yarıya indirme hedefine ulaşabileceğini göstermektedir.

Ancak Afrika'nın yoksulluğunun artması beklenmektedir ve dünyadaki yetersiz beslenen çocukların %90'ının yaşadığı 36 ülkenin çoğu Afrika'dadır.

  1. Evrensel İlköğretimin Gerçekleştirilmesi: Gelişmekte olan ülkelerde okula giden çocukların oranı 1991'de %80'den 2005'te %88'e yükseldi. Yine de, 2005 itibarıyla %57'si kız olmak üzere ilkokul çağındaki yaklaşık 72 milyon çocuk eğitim görmüyordu.
  2. Cinsiyet Eşitliğinin Teşvik Edilmesi: İşgücü piyasasında kadınlar için gidişat yavaş ilerlemektedir ancak erkeklerden çok daha fazla kadın - dünya çapında %60'tan fazla - ücretsiz aile işçisi olarak katkıda bulunmaktadır. Dünya Bankası Grubu Toplumsal Cinsiyet Eylem Planı, kadınların ekonomik olarak güçlenmesini ilerletmek ve ortak büyümeyi teşvik etmek için oluşturulmuştur.
  3. Çocuk Ölümlerinin Azaltılması: Küresel olarak hayatta kalma oranlarında bir miktar iyileşme vardır; hızlandırılmış iyileştirmelere en acil olarak Güney Asya ve Sahra Altı Afrika'da ihtiyaç duyulmaktadır. 2005 yılında tahminen 10 milyondan fazla beş yaş altı çocuk öldü; ölümlerinin çoğu önlenebilir nedenlerdendi.
  4. Anne Sağlığının İyileştirilmesi: Her yıl hamilelik veya doğumda ölen yarım milyon kadının neredeyse tamamı Sahra Altı Afrika ve Asya'da yaşamaktadır. Çeşitli sağlık müdahalelerinin büyük çapta erişilebilir olmasını gerektiren çok sayıda anne ölüm nedeni vardır.
  5. HIV/AIDS, Sıtma ve Diğer Hastalıklarla Mücadele: Yıllık yeni HIV enfeksiyonları ve AIDS ölümleri azaldı ancak HIV ile yaşayan insanların sayısı artmaya devam etmektedir. En kötü etkilenen sekiz Güney Afrika ülkesinde yaygınlık yüzde 15'in üzerindedir. Tedavi küresel olarak arttı, ancak yine de ihtiyaçların yalnızca yüzde 30'unu karşılamaktadır. (ülkeler arasında büyük farklılıklar vardır). AIDS, Sahra Altı Afrika'da önde gelen ölüm nedeni olmaya devam etmektedir (2007'de 1,6 milyon ölüm). Her yıl 300 ila 500 milyon sıtma vakası olmakta ve bu da 1 milyondan fazla ölüme yol açmaktadır. Neredeyse tüm vakalar ve ölümlerin yüzde 95'inden fazlası Sahra Altı Afrika'da görülmektedir.
  6. Çevresel Sürdürülebilirliğin Sağlanması: Ormansızlaşma, özellikle biyolojik çeşitliliğin azalmaya devam ettiği bölgelerde kritik bir sorun olmaya devam etmektedir. Sera gazı emisyonları, enerji teknolojisindeki ilerlemeden daha hızlı artmaktadır.
  7. Kalkınma için Küresel Bir Ortaklık Geliştirilmesi: Bağışçı ülkeler taahhütlerini yenilediler. Bağışçılar, mevcut çekirdek program geliştirme hızına uymak için taahhütlerini yerine getirmelidir. Binyıl Kalkınma Hedefleri'nin gerçekleştirilmesine yönelik ilerlemeyi hızlandırmak için Banka Grubu'nun çok taraflı ve yerel ortaklarla işbirliğine vurgu yapılmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b /en/about/leadership/members "Boards of Executive Directors – Member Countries"]. Retrieved on 5 June 2016.
  2. ^ a b "World Bank Group Leadership". World Bank (İngilizce). 25 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2023. 
  3. ^ "Dünya Bankası". Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Terimler Sözlüğü. 3 Ağustos 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Nisan 2011. 
  4. ^ World Bank. "Millennium Development Goals". World Bank Group. 9 Haziran 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mayıs 2012. 

World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Nedir? :World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? ile ilgili World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Ne Demektir? World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Açıklaması Nedir? World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Cevabı Nedir? World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Kelimesinin Anlamı? World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Açıklaması? :World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Gerçek mi? :World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? ile ilgili World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Hakkında? :World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? ile ilgili World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? burada bulabilirsiniz. World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler World Bank nedir?, World Bank anlamı nedir?, World Bank ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Simon Mathew, Sombor, Hyperion Books, Sarrus kuralı, Pazarlanma, Gazanfer Ağa Medresesi, Kâkûyîler, Topografik, Çek korunası, Topoğrafik, Qualidea Code, Christine Kangaloo, Shiseido, Panacea (tıp), Kataliz, Çek Prag Teknik Üniversitesi, Regents College, Hervey Bay, Pasifik Okyanusu, Konum yöney, İhsaniye, Seferihisar, Recep İvedik 2, Epigrafi, Great Boughton, Carl Czerny, Çehov Anıtı, Ortaçağ, Adalar Müzesi, Yeni Güney Galler, Müslüman Yunanlar, Çehovun silahı, NGC 6412, Everything in Time, Bülent Uygun, NGC 5494, Ahmet Tekdal, Macaristan Krallığı, Çegem, Cumhuriyet Halk Partisi, Deli Halid Paşa, Dijon, Kocaelide 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Veysal Tipioğlu, Çanakçı Kaya Mezarları, Sınırbilim, Sinirbilim, Çanakkale 1915, Hareket eden mıknatıs ve iletken problemi, Hasan Bitmez, Çebi Kağan, Luleå, Çanakkale Dardanel SK, Ümeyye bin Halef, 2023 Türkiye genel seçimleri, Bacharuddin Jusuf Habibie, Suat Pamukçu, Çeşme, Çanakkale Türküsü, Abdullah Gül, Cwpan Cymru, Rock müzik tarzları listesi, Balkaş Gölü, Karolina Naja, Çeşmeören, Çorum, San Paolo Bel Sito, Annus Mirabilis makaleleri, Bathilda Bagshot, Hudiler, Bernard Williams, Radio Mydonose, Titi, J. Edgar, Çeçenistan, Marşandiz Tren İstasyonu, Haiti Kreyolu, Enver Bey, Hatem Aqel, Protestanlık, Görecelik Teorisi, Çayyolu Gordion SK, Dominique Vivant Denon, Amotherby, Çaypara şehristanı, Linda Hunt, Chester City FC, Cihatçı Selefilik, Demokratik Sosyalistler Hareketi, Uzay teknolojisi, Marvin Hamlisch, William Lipscomb, Bircand merkezî bahşı, Lisa Simpson, Dolandırıcılık, Rosenheim, Sellas Tetteh, Antoni Ramallets, Wilkinson Mikrodalga Anizotropi Sondası, Grezzana, Lepus saxatilis, Kızoğlu Tren İstasyonu,
Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?,