Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir?

Vatandaşlık Nedir?

Vatandaşlık Nedir?, Vatandaşlık Nerededir?, Vatandaşlık Hakkında Bilgi?, Vatandaşlık Analizi? Vatandaşlık ilgili Vatandaşlık ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Vatandaşlık ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Vatandaşlık Ne Anlama Gelir Vatandaşlık Anlamı Vatandaşlık Nedir Vatandaşlık Ne Anlam Taşır Vatandaşlık Neye İşarettir Vatandaşlık Tabiri Vatandaşlık Yorumu 

Vatandaşlık Kelimesi

Lütfen Vatandaşlık Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Vatandaşlık İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Vatandaşlık Kelimesinin Anlamı? Vatandaşlık Ne Demek? ,Vatandaşlık Ne Demektir? Vatandaşlık Ne Demektir? Vatandaşlık Analizi? , Vatandaşlık Anlamı Nedir?,Vatandaşlık Ne Demektir? , Vatandaşlık Açıklaması Nedir? ,Vatandaşlık Cevabı Nedir?,Vatandaşlık Kelimesinin Anlamı?,Vatandaşlık Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Vatandaşlık Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Vatandaşlık Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Vatandaşlık Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Vatandaşlık Kelimesinin Anlamı Nedir? Vatandaşlık Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Vatandaşlık Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Vatandaşlık Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Vatandaşlık - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Vatandaşlık

Vatandaşlık Nedir? Vatandaşlık Ne demek? , Vatandaşlık Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Vatandaşlık Kelimesinin Anlamı? Vatandaşlık Ne Demek? Vatandaşlık Ne Demektir? ,Vatandaşlık Analizi? Vatandaşlık Anlamı Nedir? Vatandaşlık Ne Demektir?, Vatandaşlık Açıklaması Nedir? , Vatandaşlık Cevabı Nedir? , Vatandaşlık Kelimesinin Anlamı?






Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir?

Vatandaşlık

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vatandaşlık ya da yurttaşlık,[1] genellikle bir ülke olan politik kurumların bir parçası olmak demektir. Anayasal ülkelerde, o ülkede yaşayanların devlet tarafından anayasada vadedilen haklardan yararlanmaları için o ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olmaları gereklidir. Bu kişilere vatandaş denir. Vatandaşın politik katılım hakkı vardır.

Her anayasal ülkenin vatandaşlık gereklilikleri anayasalarında yazmaktadır. Günümüzde bu gerekliliklerin başında milliyet, doğum yeri ve kültür gelir. Örneğin 2000 yılına kadar Alman vatandaşı olmak için anne veya babasının Alman olması gerekliliği vardı. Fransa'da, doğum yeri Fransa sınırları içinde olanların vatandaş olma hakları vardır. ABD'de ise, vatandaş olmak isteyenler, Amerikan toplumuna tümüyle uyum sağladıklarını ve Amerikan geleneklerini benimsediklerini kanıtlamak durumundadırlar.

Tarihsel Gelişimi, vatandaşlık kavramının tarihine baktığımızda, kavramın ilk olarak antik çağda Yunan ve Roma uygarlıklarında kullanıldığını görmekteyiz. Modern vatandaşlık ise ulus devletin temel yapı taşı olarak önem kazanmış bir kavramdır.[2]

Kavramlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Uyrukluk (tabiyet, İngilizce: nationality), bir kişi ile bir devlet arasındaki hukuki bağdır; kişinin etnik kökeniyle ilgili değildir. Vatandaşlıkla ilgili olarak şu terimler geçer: uyrukluk, yurttaşlık, vatandaşlık, tabiiyet. Buradaki nationality'nin karşılığı milliyet değildir. Milliyet, hukuki kavram değildir. Kişiler için, uyrukluğundan söz edilir, uyruk denilmez. Kişilerin uyrukluğu olur. Uyrukluk tabiiyet, vatandaşlık yurttaşlık yerine kullanılmaktadır.

ABD'de vatandaş ve uyruk aynı değildir. Uyruk, yurttaşları belirttiği gibi, sadakat yoluyla da uyruk olunabilmektedir. Amerikan Samoa ve Swan halkları böyledir (İngilizce: non-citizen nationals). Bazı hukukçulara göre yurttaş (İngilizce: citoyen, citizen) iç hukuku; uyrukluk (nationality, nationalite) uluslararası hukuku ilgilendirir. Uyrukluk konusunda Avrupa Sözleşmesi'nde ise uyrukluk ile yurttaşlık eş anlamlı kullanılmıştır.

Vatandaşlık, gerçek kişilere has kullanılır. Tüzel kişi ve nesneler için uyrukluk kavramı kullanılmaktadır. Vatandaşlık hukuku, kamu hukuku içinde değerlendirilir. Devletler doğum yeri, kan bağı ve bunların karmasından oluşan ilkelerle uyrukluk verirler.

Türkiye anayasasının 66. maddesi, "Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür" demektedir. Bu ilke, anayasa hukuku bakımından, vatandaşların siyasal haklardan yararlanmaları açısından önemlidir. İdare hukuku ve sosyal güvenlik hukuku, ceza hukuku, uluslararası hukuk, insan hakları, usul hukuku, vergi hukuku açısından da vatandaşlık tanımı birçok özellik kazanmıştır.

Uluslararası hukuk ilkeleri, vatandaşlık hakkında üç ilke benimser: Her kişinin vatandaşlığı olmalıdır, her kişinin yalnız bir vatandaşlığı olmalıdır, kişi vatandaşlığını seçmede ve değiştirmede özgür olmalıdır.

Türkiye'de vatandaşlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Türk vatandaşlığı kanunu, 11 Şubat 1964'te kabul edilmiş ve birkaç kere değişikliğe uğramıştır. İskan Kanunu ise 14 Haziran 1934'te kabul edilmiştir. Vatandaşlık işleri İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Bakanlığın birimleri vatandaşlıkla yakından ilgilidir: Nüfus ve Vatandaşlık işleri gm, İller İdaresi gm, Mahalli İdareler gm, Sivil Savunma gm, Kaçakçılık ve İstihbarat Harekât ve Bilgi Toplama gm. Doğrudan birim, Vatandaşlık İşleri db'dır. Türkiye CIEC (Uluslararası Kişi Halleri Komisyonu) üyesidir (1953).

TVK'ye göre Türk vatandaşlığına giriş üç yolladır: Kanunla, yetkili makam kararıyla, seçme hakkıyla. Yapılan değişikliklere göre Türk'le evlenen yabancılar, bakanlık kararıyla vatandaşlığa geçebilmektedirler. İskan Kanunu'na göre ise yurtsuzlar ve mültecilere dair hükümlerle bunların vatandaşlığa geçişleri düzenlenmiştir. Vatandaşlıkla ilgili kararlarda yargı denetimi açıktır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2023. 
  2. ^ "Vatandaşlık Kavramı Tarihsel Gelişimi" (PDF). 26 Ocak 2023 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 

Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Nedir? :Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? ile ilgili Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Ne Demektir? Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Açıklaması Nedir? Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Cevabı Nedir? Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Açıklaması? :Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Gerçek mi? :Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? ile ilgili Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Hakkında? :Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? ile ilgili Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? burada bulabilirsiniz. Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Vatandaşlık nedir?, Vatandaşlık anlamı nedir?, Vatandaşlık ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Karbonifer, Tlalocohyla, Servikal kapak, Lavaş, Mihail (Süryani Ortodoks Kilisesi Patriği), Stara Planina, traylor howard, Damascus, Kişisel kimlik, Muhammed Beyati, Linepithema, 1950 Türkiye Cumhuriyeti genel seçimleri, Haziran 1996 Türkiye ara yerel seçimleri, Priscus (general), Gregori (patrici), Katria, Archilochus, Diskografi, Hazal Adıyaman, Varenets, Deprem bilimi, Almanya kadın millî ragbi birliği takımı, Carl Moll, Attila, Biatlonda Olimpiyat madalyası kazananların listesi, Strategikon, Siirt ilindeki yerleşim yerleri listesi, Praecepta Militaria, Sri Lanka devlet başkanları listesi, Strategikon (Kekavmenos), Gürcüler listesi, Antakya Muharebesi (613), Haziran, Marvel Sinematik Evreni dizi oyuncuları listesi (Marvel Television), SC Fortuna Köln, Beyaz Nil Nehri, Nedimeler, Beyaz dumanlı nitrik asit, Rebutia, Bisiklet Hırsızları, İspirlonga Adası, Mehmed Sahib Efendi, İkincil karakter Hogwarts öğretmenleri, Beckermet, Faz (madde), Trans Arabistan petrol boru hattı, İyot heptaflorür, Stafford County, Virginia, Hasan Celalyan Hanedanı, Promyrmekiaphila, Hazini, Péter Medgyessy, Üç Feudatoryum Ayaklanması, Niketas (Herakleiosun kuzeni), İmparator VI. Leonun Taktikası, Ünilig Korumalı Futbol Ligi, Herakleiosa karşı Yahudi isyanı, Belvedere Sarayı, Nicetas (Herakleiosun kuzeni), Its My Time, 24 Aralık, Eftaliteler, Perslerin Mısırı fethi, Mauriciusun Strategikonu, Pontus Farnerud, Posey, Windows 2.0, BoJack Horseman, Arp 45, Ilısu, Göynücek, Hazarca, Flussio, Sirem, Sasani İmparatorluğu, Lutesyum, Entebbe Uluslararası Havalimanı, Fredy Guarín, I. Süleyman (Safavi), Devletşah, Türkiye florasındaki tripleurospermum taksonları listesi, Ağ istihbaratı, Nur Kerteşi, Jean Paul Getty, Ayça Erturan, Toto Wolff, Bandana, Ermeni, Karamanda 1999 Türkiye yerel seçimleri, Exodus (albüm), Sosyoloji sosyolojisi, David Neil MacKenzie, Huilumies, Kazakistan SSC, Hazaralar, Abdul Aziz Tetteh, Haydutlara Karşı Savaş, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu, Barselona Süper Bilgisayar Merkezi, Olivera Despina Hatun, Hasanbey Zerdabi,
Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?,