Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir?

Titoizm Nedir?

Titoizm Nedir?, Titoizm Nerededir?, Titoizm Hakkında Bilgi?, Titoizm Analizi? Titoizm ilgili Titoizm ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Titoizm ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Titoizm Ne Anlama Gelir Titoizm Anlamı Titoizm Nedir Titoizm Ne Anlam Taşır Titoizm Neye İşarettir Titoizm Tabiri Titoizm Yorumu 

Titoizm Kelimesi

Lütfen Titoizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Titoizm İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Titoizm Kelimesinin Anlamı? Titoizm Ne Demek? ,Titoizm Ne Demektir? Titoizm Ne Demektir? Titoizm Analizi? , Titoizm Anlamı Nedir?,Titoizm Ne Demektir? , Titoizm Açıklaması Nedir? ,Titoizm Cevabı Nedir?,Titoizm Kelimesinin Anlamı?,Titoizm Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Titoizm Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Titoizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Titoizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Titoizm Kelimesinin Anlamı Nedir? Titoizm Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Titoizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Titoizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Titoizm - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Titoizm

Titoizm Nedir? Titoizm Ne demek? , Titoizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Titoizm Kelimesinin Anlamı? Titoizm Ne Demek? Titoizm Ne Demektir? ,Titoizm Analizi? Titoizm Anlamı Nedir? Titoizm Ne Demektir?, Titoizm Açıklaması Nedir? , Titoizm Cevabı Nedir? , Titoizm Kelimesinin Anlamı?






Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir?

Titoizm

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Josip Broz Tito, 1961

Titoizm 1948 yılında, yeni bir doktrin olarak Stalin tarafından zorla dayatılan dünya komünizmi anlayışına bir tepki olarak, Yugoslavya'nın komünist lideri J. B. Tito tarafın­dan geliştirilen ve komünizmi, sosyalist ülkelerin ulusal ba­ğımsızlıklarını kazanmalarına katkıda bulunan bir ideoloji ola­rak gören, ulusal komünizmin teorisi ve uygulamasıdır.


Yugoslav-Sovyet Ayrılığı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti ve SSCB liderleri arasında baş gösteren ve 1948 yılında Yugoslavya'nın Kominform'dan ihraç edilmesiyle sonuçlanan görüş ayrılığına ve uzlaşmazlık sürecine verilen isimdir. Bu aynı zamanda, Yugoslavya'da İnformbiro Dönemi adıyla anılacak, SSCB ile olan ilişkilerin iyice zayıfladığı, 1955 yılına kadar devam edecek bir dönemin başlangıcıydı.

Sovyetler bu durumu Yugoslavya'nın sadakatsizliği olarak açıklarken, Yugoslavya ve Batı ülkeleri, Josip Broz Tito'yu Josef Stalin'in Yugoslavya'yı SSCB'nin uydusu haline getirmeyi amaçlayan planlarına karşı duran ulusal kahraman olarak görmekteydiler.

Anlaşmazlığın Kaynağı[değiştir | kaynağı değiştir]

II. Dünya Savaşı sırasında Yugoslavya Mihver Devletler tarafından işgal edilmişti. İşgale karşı Yugoslav Partizanlar ciddi bir direniş göstermişti. Kızıl Ordu Belgrad'ın Almanların elinden kurtarılmasına yardım etmiş ve daha önce Tito ve Stalin arasında 1944 yılında yapılan anlaşma uyarınca da, amaç hasıl olduktan sonra derhal ülkeden çekilmişti.

Mareşal Josip Broz Tito'nun Yugoslavya'nın özgürlüğüne kavuşmasındaki büyük çabaları ve etkin rolü, onun partisi ve halkı üzerindeki etkisini arttırmış ve yerini sağlamlaştırmıştı. Onun bu durumu, ülkelerinin işgalden kurtulmasına yardım eden SSCB karşısında pek de sesini yükseltemeyen ve boyun eğmiş durumda bulunan diğer Doğu Bloku ülkelerinin aksine, daha fazla talepte bulunma ve daha yüksek sesle konuşabilmesine imkân sağlıyordu. Bu da doğal olarak, hatta daha savaş bitmeden Stalin ve Tito arasında bir takım ayrılıkların oluşmasına yol açmıştı. Görünüşte Tito ve Stalin resmen müttefik olmalarına rağmen, savaş biter bitmez, 1945 yılından başlamak üzere, Stalin, Yugoslav Komünist Partisi içinde faaliyet gösteren kendi casus ağını bile oluşturmuştu.

Savaşın hemen akabinde, Yugoslavya ile Müttefikler arasında birkaç silahlı çatışma hadisesi yaşanmıştı. Savaştan sonra Yugoslavya Istria Bölgesini ve bölgedeki Zadar ve Rijeka (ki, 1920'lerde bu şehrin bir kısmı İtalya sınırlarında kalacak şekilde kurulmuştu) şehirlerini işgal etti. Böylelikle, bölgede yaşayan Slav kökenli halkların (çoğunlukla Hırvat ve Sloven) haklarını garanti altına alıyordu. Yugoslav yönetimi bununla da yetinmeyip, Trieste'yi de ilhak planları yapmaktaydı ki, Müttefikler buna şiddetle karşı çıkmaktaydı. Yugoslavya'nın bu talepleri, Batılı güçlerle Yugoslav ordusunu karşı karşı getirmiş ve silahlı çatışmalar yaşanmıştı. Yugoslav savaş uçakları ABD nakliye uçaklarına saldırmış bu da Batı'nın sert protestolarıyla karşılanmıştı.1945 ve 1948 yılları arasındaki sürede, en az dört ABD uçağı düşürüldü. Stalin bu tarz eylemlere açıkça karşı çıkıyordu. Zira II. Dünya Savaşı'nın getirdiği yıkım ve kayıplar sebebiyle, kendisini Batı ile açık bir savaşta taraf olabilecek kuvvette görmüyordu.

Tüm bunlara ilave olarak, Tito Yunan İç Savaşı'nda açıkça komünistleri desteklemekteydi. Stalin ise Churchill ile yaptığı Yüzdeler Anlaşması uyarınca, bu savaşta taraf olmamayı seçmiş ve mesafesini korumuştu.

Sonuç[değiştir | kaynağı değiştir]

İhraç kararı, Yugoslavya ve diğer sosyalist ülkeler arasına etkili bir set çekmiş oldu. Tito, ihraçtan sonra, ülkesinde Kominform'un kararına destek verenlere baskı uygulayarak onları Kominformist olmakla suçladı. Muhaliflerin çoğu "Goli otok"ta Gulag benzeri hapishaneye gönderildi. 1948 ve 1952 yılları arasında, müttefiklerini, özellikle de Macaristan'ı, olası bir Yugoslavya savaşına karşı, askeri gücünü arttırması yönünde teşvik etti. Zira böyle bir savaşta, Macaristan'ın başı çekmesi öngörülmüştü. Stalin'in halefi, Nikita Kruşçev, bu durumu daha sonra şöyle yorumlamaktaydı: "Tito, Kore'den sonra Stalin'in listesinde sonraki hedefti."

Diğer Doğu Avrupa ülkelerinde de çok geçmeden sözde "Titocu" tasfiyesi başladı. Titoizm, SSCB'den farklı olarak, kendi ulusal sosyalist sistemlerini kurmaya çalışan ülkelerin politikalarıyla beraber anılmaya başlandı. SSCB II. Dünya Savaşı'nın hemen sonrasında bu tip ulusal hareketlere göz yummakta iken, Yugoslavya'nın başkaldırısı sebebiyle, diğer Doğu Avrupa ülkelerine, Titocu isyanın yayılmasını önlenmesi amacıyla daha fazla baskı yapmaya başladı. Yugoslavya'nın Sovyet Bloku'ndan kopması, Sovyet Rusya için ağır bir darbe olmuştur. Onun için, bir süre Yugoslavya Sovyet Rusya'nın tehditlerine maruz kalmış ve bunun üzerine Amerika Yugoslavya'ya, Marshall Planı çerçevesinde ekonomik ve askeri yardıma başlamıştır. 1953'te Stalin’in ölümünden sonra Stalin'in halefi Nikita Kruşçev, onun politikalarını reddetti. Tito ile tekrar anlaşma sağlandı ve Yugoslavya uluslararası sosyalist devletlerin kardeşliğine yeniden dahil edildi. Ancak, iki ülke arasındaki küskünlük ve gerginlik hiçbir zaman tamamen giderilemedi. Moskova'nın çabalarına rağmen Tito tekrar Sovyet Blokuna dönmeyip, 1961'den itibaren Nehru ve Nasır ile birlikte Bağlantısızlar (Non-Aligned) Blokunun lideri olmuştur. Yugoslavya, Doğu ve Batı Dünyalarından ayrı olarak, kendi bağımsız Dünya politikalarını uygulamaya devam etti.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Nedir? :Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? ile ilgili Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Ne Demektir? Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Açıklaması Nedir? Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Cevabı Nedir? Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Açıklaması? :Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Gerçek mi? :Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? ile ilgili Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Hakkında? :Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? ile ilgili Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Titoizm nedir?, Titoizm anlamı nedir?, Titoizm ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Meral Zeren, Johnson County, Georgia, Wheeler County, Georgia, Papaya, Seçkin opera bestecileri listesi, Bağsuyu, Çemişgezek, Pedersöre, Smoke (film), şartname, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi, 30 Temmuz, Çevresel etki değerlendirmesi, M3 (İzmir metrosu), Pruva, Crown Jewel (2018), Vay Anam Vay, Türkçe, M6 (Ankara metrosu), Urusei Yatsura, İsveç, Osmaniye 1. Amatör Ligi, Wight Adası, Necdet Seçkinöz, Dentur Avrasya, Komaki, Andreas Norlén, Terrell County, Georgia, M2 (Ankara metrosu), Naunton Beauchamp, Andreas Constantinou, Quitman County, Georgia, Lincoln County, Georgia, Stewart County, Georgia, Bizans mimarisi, Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Ergün Berisha, Nissin Foods, Nazım Elmas, Amazon Air, Cevat Rıfat Atilhan, Indestructible, Bağdati, Dryocopus pileatus, Çanakkale merkez, Eşit işe eşit ücret, İstanbulda proje aşamasındaki raylı sistem hatları, Baltimore County, Emrah (şarkıcı), Sırbistan Despotluğu, Vicars Cross, 1190, Sünköy, CEV Kadınlar Challenge Kupası, Merian C. Cooper, 2023 Gaziantep depremi, Beştepeler füniküleri, 1831, Dutluca, İnönü, Natik Hashim, Goldfrapp, Annie Lennox, Peachtree City, Georgia, Powder Springs, Georgia, Hadiselere Tercüman, Hancock County, Georgia, Webster County, Georgia, Chelmscote, 2016 UEFA ülkeler sıralaması, Uyarlanabilir optik, Little Bedwyn, Girlie Show World Tour, İstanbulkart, 2017 Kürdistan Bölgesel Yönetimi bağımsızlık referandumu, Newtonun hareket yasaları, 1994 Kış Olimpiyatlarında Meksika, Montgomery County, Georgia, Jeff Davis County, Georgia, II. Muhammed (Memlûk sultanı), Arazi ıslahı, Ladin, Jardelund, EuroLeague Finalleri, Elvis Presley, A1 (Ankara metrosu), Vintu dilleri, Le droit des gens, Dört Oda, LG G Pad 8.3, Lemuel Gulliver, Çelik Simyacı bölüm listesi, 67. Akademi Ödülleri, Heinkel He 277, İsveç sömürge imparatorluğu, Fotoperiyodizm, Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, Mahmut Hoca, Böbrek hastalığı, Galba, Amerika Birleşik Devletlerinin eyaletleri, Andreas Scholl,
Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?, Zamanlı İsminin Anlamı Nedir?, Terminolojik Nedir?, Fena Yerine Vurmak Nedir?,