TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir?

TRT Nedir?

TRT Nedir?, TRT Nerededir?, TRT Hakkında Bilgi?, TRT Analizi? TRT ilgili TRT ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  TRT ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. TRT Ne Anlama Gelir TRT Anlamı TRT Nedir TRT Ne Anlam Taşır TRT Neye İşarettir TRT Tabiri TRT Yorumu 

TRT Kelimesi

Lütfen TRT Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. TRT İlgili Sözlük Kelimeler Listesi TRT Kelimesinin Anlamı? TRT Ne Demek? ,TRT Ne Demektir? TRT Ne Demektir? TRT Analizi? , TRT Anlamı Nedir?,TRT Ne Demektir? , TRT Açıklaması Nedir? ,TRT Cevabı Nedir?,TRT Kelimesinin Anlamı?,TRT Kelimesinin Anlamı Nedir? ,TRT Kelimesinin Anlamı Ne demek?,TRT Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

TRT Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

TRT Kelimesinin Anlamı Nedir? TRT Kelimesinin Anlamı Ne demek? , TRT Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

TRT Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! TRT - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

TRT

TRT Nedir? TRT Ne demek? , TRT Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

TRT Kelimesinin Anlamı? TRT Ne Demek? TRT Ne Demektir? ,TRT Analizi? TRT Anlamı Nedir? TRT Ne Demektir?, TRT Açıklaması Nedir? , TRT Cevabı Nedir? , TRT Kelimesinin Anlamı?






TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir?

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(TRT sayfasından yönlendirildi)
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT)
SloganHem Bellektir Hem Gelecek
TipKamu Kurumu
TürDevlet Televizyonu
Kuruluş1 Mayıs 1964 (Radyo)
31 Ocak 1968 (TV)
Genel merkezi,
Önemli kişiler
Gelirartış 4 milyar 830 milyon ₺ (2020 sonu itibarıyla)[kaynak belirtilmeli]
SahibiCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı
Çalışan sayısı10.536 (2013 sonu itibarıyla)[1]
Web sitesitrt.net.tr

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 1 Mayıs 1964 tarihinde çıkarılan TRT yasasıyla kurulan ve Türkiye'nin kamu yayıncılığı yapmakla görevli ilk ve tek kuruluşudur. TRT aynı zamanda Türkiye’den Avrupa Yayın Birliği (EBU)’ne tam üye olan ilk ve tek yayıncıdır.

Türkiye'de yayın yapan ikinci televizyon kanalıdır. 1952'de yayına başlayan ve sadece İstanbul'da yayın yapan İTÜ TV'nin 1970 yılında kapanmasından sonra TRT, 1990'ların başında ilk özel televizyon ve radyo kanalı yayına başlayana dek Türkiye'de radyo ve televizyon yayıncılığı yapan tek kurum olarak hizmet vermiş; ülkede televizyon ve radyo yayıncılığı konusunda ilk örnekleri oluşturmuştur. 1968 ve 1986 yılları arasında Türkiye'de yayın yapan tek televizyon kanalı TRT'nin yayımladığı TRT 1 kanalı olmuş; 1986 yılında TRT 2 yayına girmiştir.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

359 sayılı "Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Yasası" ile 1964 yılında özerk kamu tüzel kişiliğine sahip bir kurum olarak, devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla kuruldu. İlk Genel müdürü 29 Nisan 1964'te Adnan Öztrak oldu.[2]

Radyo yayını[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk programlı radyo yayınına 1965 yılında geçildi ve bütün radyolar haber saatlerinde TRT Ankara Radyosu'na bağlandılar. Aynı yıl bünyesinde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Danışma Kurulu ve Klasik Batı Müziği ve Çağdaş Türk Müziği Danışma Kurulu toplandılar. Seçim sonuçlarını vermek için ilk sabaha kadar yayın yine bu yıl yapıldı. 1966 yılında TRT kapalı devre televizyon eğitimi yayınları başladı. Spor haberleri ilk kez 1967 yılında haber bülteni ile birlikte verildi. TRT Erzurum Radyosu ve TRT İzmir Radyosu yine bu yıl içerisinde yayın hayatlarına başladı. Televizyon yayınına yönelik çalışmalara hız verildi.

Televizyon yayınları[değiştir | kaynağı değiştir]

TRT'nin merkez binası, Ankara

Televizyon yayınları ise, 31 Ocak 1968 tarihinde Türkiye'de ilk deneme televizyon yayını Ankara'da bulunan Mithatpaşa Stüdyosu'nda Mahmut Tali Öngören'in açılış konuşmasıyla başladı. Haftada üç gün, üçer saat olarak başlayan deneme yayınları bir yıl sonra haftada dört güne çıktı. 1970'te İzmir televizyonu, ardından 1971'de İstanbul televizyonu faaliyete geçti. İlk canlı spor yayını, 1971 yılında İzmir'de oynanan Karşıyaka ile İstanbulspor arasında oynanan futbol maçını naklen vererek gerçekleştirdi. Sonraki sene televizyonda ilk kez Bedava Dünya Gezisi adlı yabancı dizi Türkçe seslendirildi. Aynı yıl reklam yayınlarına da başlandı. Münih'teki 1972 Yaz Olimpiyatları verilerek ilk dış naklen yayını gerçekleştirdi. Türkiye'de ilk defa Dünya Kupası maçları 1974'te TRT tarafından yayınlandı. Yine 1976'da Türkiye'de ilk defa Avrupa Futbol Şampiyonası maçları TRT'den yayınlandı.

Özerkliğin kaldırılması[değiştir | kaynağı değiştir]

1971 Muhtırası'nın ardından 1972'de anayasa değişikliği sırasında TRT'nin özerkliği kaldırıldı ve kurum, "tarafsız" bir kamu iktisadi kuruluşu olarak yeniden düzenlendi.[3]

1960'lı yıllar[değiştir | kaynağı değiştir]

TRT İstanbul müdürlüğü

359 sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Kanunu[4] 2 Ocak 1964'te, Resmî Gazete'de yayımlandı. Nisan ayında, TRT yönetim kurulu ilk toplantısını yaptı. Başkanlığına Sedat Tolga seçildi ve yönetim kurulu, oybirliği ile Adnan Öztrak'ı TRT'nin ilk genel müdürü olarak seçti. Aynı yıl mayıs ayında, 359 sayılı TRT Kanunu yürürlüğe girdi. Siyasi partilerin Türkiye radyolarında yapacakları seçim konuşmaları sırası için Yüksek Seçim Kurulu'nda kura çekildi. Haziran ayına gelindiğinde ise TRT, ilk kez EBU'nun Viyana'da yapılan genel kurul toplantısına katıldı. Eylül ayında 10 kw. gücünde Kıbrıs'ın Sesi Radyosu yayına başladı. Aynı yıl EBU'ya aktif üye olan TRT'DE 1965 yılının ocak ayında ilk kez programlı dönem başladı ve bütün radyolar haber saatlerinde Ankara Radyosu'na bağlandılar.

Türkiye Radyoları Program Dergisi yayınlanmaya başladı. Şubat ayında dönemin Türkiye Başbakanı Suat Hayri Ürgüplü, hükûmet programında Türkiye radyolarının tarafsız olacağını söyledi. TRT ile Anadolu Ajansı haber anlaşması yaptı. Behçet Kemal Çağlar, yönetim kurulu başkanı oldu ancak daha sonra Millet Partisi Ürgüplü'ye başvurarak TRT Kanunu'nun değişmesini istemiş, Danıştay ise özerk yapısı dolayısıyla TRT'nin devlet kurum ve kuruluşlarıyla doğrudan haberleşmeye yetkili olduğunu kararlaştırdı. Bunun üzerine genel müdür Adnan Öztrak Türkiye Cumhuriyeti Turizm ve Tanıtma Bakanlığı müfettişlerinin kurumu teftişine izin vermedi.

İlk televizyon oyunu[değiştir | kaynağı değiştir]

31 Ocak 1968 yılında ilk olarak Ankara televizyonu yayına başladı. 6 Şubat tarihinde de ilk televizyon oyunu Şair Evlenmesi canlı olarak yayınlandı. Aynı ay TBMM'de TRT bütçesinin başbakanlığa bağlanması kabul edildi, daha sonra TBMM KİT Karma Komisyonu TRT'nin üç yıllık mali raporunu kabul etmedi. Mart ayında 300 kw orta dalga ile Çukurova Radyosu deneme yayınına başladı. Ankara Radyosu 3. Programı FM bandından yayına başladı. Nisan ayında Yüksek Seçim Kurulu, TRT'nin haberlerinde siyasi partilere eşit yer vermesini kararlaştırdı.

Haber bültenleri içinde yer alan yorumlarda değişiklik yapıldı; radyoda kısıtlandı, televizyonda kaldırıldı. Ankara Televizyonu'nda kadrosuz çalışan yapım ve teknik personel sendika kurdu. Ağustos ayında, radyo teknisyenlerine ek çalışma ücreti verilmemesinden ötürü naklen yayınlar kaldırıldı ve ayın 22 Ağustos tarihinde 200 kw orta dalga İzmir radyo vericisi yayına başladı. 26 Ağustos tarihinde uluslararası fuar nedeniyle İzmir'de ilk televizyon deneme yayını yapıldı. 4 Ekim'de TRT, EBU Televizyon Program Komitesi'nin Stockholm'de yapılan toplantısına ilk kez katıldı. Aynı ay Anayasa Mahkemesi, TRT Kurumu'nun özerk yetkilerini karara bağladı. Cumhuriyet Senatosu, TRT'nin 1964, 1965, 1966 yılı hesaplarını kabul etmedi ve TRT, Kıbrıs'ın Sesi Radyosu yayın sorumluluğunu Genelkurmay Başkanlığı'na devretti. Kasım ayında, Çukurova Bölge Danışma Kurulu Mersin'de toplandı. Sartre'ın kitabını radyoda tanıtan beş kişi mahkemede suçsuz bulundu. Aralık ayında, 2 kw orta dalga ile Trabzon Radyosu yayına başladı. Yönetim Kurulu, TRT'nin TV-İş Sendikası ile görüşmelere başlamasını kabul etti.

1969 yılına gelindiğinde ocak ayında TRT Teknik Danışma Kurulu İstanbul'da toplandı. Şubat ayına gelindiğinde, köye yönelik televizyon yayınlarının izlenmesi için, Ankara'nın dört köyüne televizyon izleme merkezi kuruldu. Bakanlar Kurulu, yeni TRT Kanun Tasarısını onayladı. Televizyon yayınlarına ilk Hükûmet yasağı kondu. Nisan ayında, Televizyon yayınları, vericide meydana gelen bir arızadan ötürü yapılamadı. TRT Kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'na verildi. TRT Kanun tasarısı TBMM'de geçici komisyona havale edildi. CHP Genel Başkanı İsmet İnönü, TRT konusunda iktidarı uyarması için Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'a muhtıra verdi. Mayıs'ta Adnan Öztrak, siyasi kuruluşlara dostluk çağrısında bulundu. TRT kanun tasarısı TBMM geçici komisyonunda kabul edildi. TRT ile SACEM arasında müzik eserleri telif hakları ile ilgili sözleşme imzalandı ve Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının 50. yılı dolayısıyla ilk kez Ankara dışından bağlantılı naklen yayın yapıldı.

1969 yılının mayıs ayı içerisinde TRT sitesi kurulması ile ilgili çalışmalar başladı ve bir ay sonra Anayasa Mahkemesi TRT'ye mali özerlik tanıdı ve ardından iki adet televizyon naklen yayın arabasının satın alınmasına karar verildi. TRT'nin radyo ruhsatiye ücretlerinin tespiti için dava açmasına karar verildi. Televizyon, insanın aya ilk ayak basışı ile ilgili televizyon filmini, normal yayın günü dışında özel olarak yayınladı. Ağustos'ta yönetim kurulu, Türk Sanat Müziği ve Türk halk müziği konusunda 9 uzmanın hazırladığı müzik eğitim planını kabul etti. Bir ay sonra Yönetim Kurulu, televizyonda gösterilecek filmlerin seçimi için komisyon kurulması kararlaştırıldı. Türk Dil Kurumu, ilk radyo ve televizyon dil ödülünü, Metin Öztekin'in Bu Dilin Ustaları adlı radyo dizisine verdi.

1970'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

1970 yılında ilk olarak İzmir Radyosu 2. Program yayınına başladı. Aynı ay yönetim Kurulu, bölge yayınları konusunda sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaç ve özelliklerin araştırılmasına karar verdi. Yönetim Kurulu, program planlarının üçer aylım düzenlenmesine karar verdi. TRT, müzik sanatçılarının "zam farklarının ödenmemesi" konusunda açtıkları dava sonucu ₺500.000 tazminat ödemeye mahkûm oldu.

1980'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

1980 yılının son günü, yılbaşı gecesi oryantal Nesrin Topkapı ilk kez televizyona çıktı. 1984 yılında TRT tümüyle renkli yayına geçti. Yine aynı yıl radyolar da stereo yayına başladı. 1980'lerde TRT'nin yılbaşı özel programları popüler hale geldi ve özel kanalların açılmasına kadar en çok rating alan programlardan oldu. 1986 yılında TRT 2'nin (TV-2) kurulmasıyla TRT 1'in 1968 yılından beri kullandığı bölgesel televizyon isimleri kaldırılarak (TRT Ankara Televizyonu, TRT İstanbul Televizyonu gibi) TV-1 ismini aldı. 1989 yılında ise TRT 3'ün (TV-3) kurulmasıyla kanal sayısı 3'e yükseldi.

Yeni televizyon kanalları[değiştir | kaynağı değiştir]

TRT World'ün açılış etkinliği, 16 Kasım 2016

TRT'nin çoklu kanala geçmesiyle kanalların isimleri TV şeklinde anılmaya başladı: 1986'da haber ve kültür ağırlıklı yayın yapan TV2, 1989'da ise spor programları ve TBMM yayınlarını veren TV3 ve TRT GAP kuruldu. 1990 yılında TRT Telegün ismi ile teletekst yayınları devreye girdi. Aynı yıl müzik ve eğitim üzerine programlar yayınlayan TV4 ve dünya üzerindeki tüm Türklere yönelik yayın yapmaya başlayan TV5 kuruldu. Yönetim Kurulu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde televizyon şebekesi kurulması için inceleme yapılmasını kararlaştırdı.

28 Eylül 1992'de kanallar yeniden TRT adını aldı. 1990'ların ortalarında TRT İnt Avrasya, iki ayrı kanala ayrılarak TRT İnt ve TRT Avrasya (2001-2009 arası TRT Türk) olarak yayına başladı. 2001 yılında TRT tüm logolarında değişikliğe gitti.

2 Şubat 2006 tarihinde ise sayısal yayıncılığın test yayınına geçti. 2008 yılının Kasım ayında TRT Çocuk adlı çocuk televizyon kanalı, aynı yılın son günlerinde Kürtçe yayın yapan TRT 6 yayın hayatına başlamış 2009 yılında ise TRT 1 ve TRT 3 logoları değişmiş, ayrıca Nevruz bayramında Türk dillerini konuşan halklara hitap eden ve Azerice, Türkmence, Özbekçe, Kazakça, Kırgızca dillerinde programlar yayınlayan TRT Avaz, 18 Ekim 2009'da ise belgesel ve turizm programları yayınlayan TRT Belgesel adlı kanal yayına başladı. 4 Nisan 2010'da ise TRT'nin Arapça yayın yapan kanalı TRT Arabi açıldı. Ayrıca dünya çapında İngilizce yayın yapmakta olan TRT World haber kanalı da 29 Ekim 2015'te yayına başladı.[5]

9 Mayıs 2023'te TRT Diyanet Çocuk kanalı test yayınına başladı.[6][7]

Geniş ekran, HD ve 4K yayınları[değiştir | kaynağı değiştir]

TRT'de gerçekleşen ilk sürekli 16:9 geniş ekran ölçekli yayın, 2009'da yurt dışında yaşayan Türklere yönelik açılan TRT Türk üzerinden yapılmıştır. Günümüzde TRT kanallarının tamamı 16:9 geniş ekran ölçekli yayın yapmaktadır.

HD yayın ise ilk olarak, 2008 Yaz Olimpiyatları sırasında TRT 3 üzerinden geçici olarak verilmiştir. İlk sürekli HD yayın olarak 27 Mayıs 2010'da TRT HD'nin açılmasıyla başladı. Bununla birlikte Türkiye'de ilk defa Dünya Kupası karşılaşmaları HD kalitesiyle izleyicilere nakledildi. Ardından 19 Mayıs 2012'den itibaren TRT 1'de HD yayın yapmaya başladı. Böylelikle kurum bünyesinde HD yayın yapan 2.kanal oldu.

Şubat 2015'te TRT 4K'nin açılmasıyla 4K yayınlara da başlanmış oldu.

30 Eylül 2021'de TRT 3/TBMM TV'nin HD yayına geçmesi itibarıyla TRT'nin tüm kanalları HD olarak da yayın yapmaktadır. Halihazırda TRT 1, TRT Haber, TRT Spor, TRT Çocuk, TRT Müzik, TRT Belgesel gibi kanallar SD yayınlara devam etmektedir. İlerleyen yıllarda bu kanalların SD yayınları sonlanıp, HD yayınlara geçmesi bekleniyor.

TRT ve EBU[değiştir | kaynağı değiştir]

1964 yılında ilk yayınını takiben 1970'li yılların sonunda ilk EBU toplantısına gözlemci üye sıfatı ile katılan TRT, 1988'de tam üye olarak birliğe katılmıştır. Tüm kamu yayıncılarının olduğu gibi TRT de bu üyelikle gelen avantajlardan yararlanmaktadır. İlk yıldan beri kesintisiz olarak Eurovision şarkı yarışmalarına da iştirak etmektedir. TRT, oylama sisteminin adil olmadığı düşüncesi ile 2012 yılında yarışmadan çekilmiş ve tekrar katılmama kararı almıştır. Bunun yanı sıra TRT, EBU’dan gelen Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması’na katılım davetlerini kabul etmemiş ve yarışmanın başladığı 2002 yılından itibaren yarışmaya katılmamıştır. EBU Medya Zirvesi 24-25 Mayıs 2022 tarihlerinde TRT'nin organizatörlüğünde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir. Bu zirveye Avrupa’nın dört bir yanından gelen EBU üyesi kamu yayıncıları katılım sağlamıştır.

İzlenebilirlik[değiştir | kaynağı değiştir]

TRT canlı yayın araçları.

TRT yayınları tüm Türkiye'de ve ayrıca tüm kıtalarda dinlenebilmekte ve izlenebilmektedir. Ayrıca Türksat uydusu üzerinden yapılan sayısal yayın yoluyla Avrupa'da yaşayan Türklere de ulaşılmaktadır.

TRT şu an 19 televizyon kanalının yanında, TRT Radyo 1, TRT FM, TRT Radyo 3, TRT Radyo 4, TRT Radyo Haber, TRT Kurdî Radyo, TRT Antalya Radyosu, TRT Çukurova Radyosu, TRT GAP Radyosu, TRT Erzurum Radyosu, TRT Trabzon Radyosu, TRT Nağme, TRT Türkü ve TRT Memleketim FM olmak üzere yurtdışına Türkçe dahil 38 dilde[8] yayın yapan Türkiye'nin Sesi Radyosu olmak üzere 15 radyo kanalına sahiptir.

Merkezi Ankara'da bulunan kurumun, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum illerindeki müdürlükleri yoluyla hizmetlerini sürdürmektedir.

TRT'nin tüm Radyo ve Televizyon kanalları Türksat 3A ve Türksat 4A uyduları ile izlenebilmektedir. Ayrıca Digiturk, Turkcell TV+, D-Smart, KabloTV ve Tivibu dijital platformları ve normal antenle izlenebilir.

TRT'nin televizyon kanalları
Logo Kanal İçerik Yayın türleri Yayına başlama
SD HD UHD
TRT 1 Dizi - eğlence Evet Evet 31 Ocak 1968
TRT 2 Kültür sanat Evet Evet 6 Ekim 1986
TRT 3 TBMM TV ve TRT Spor ortak yayını Evet Evet 2 Ekim 1989
TRT Arabi Arapça Evet Evet 4 Nisan 2010
TRT Avaz Kültür haber Evet Evet 21 Mart 2009
TRT Belgesel Belgesel Evet Evet 17 Ekim 2009
TRT Çocuk Çizgi film Evet Evet 1 Kasım 2008
TRT Haber Haber Evet Evet 18 Mart 2010
TRT Kurdî Kürtçe Evet Evet 1 Ocak 2009
TRT Müzik Müzik Evet Evet 16 Kasım 2009
TRT Spor Spor Evet Evet 9 Ağustos 2010
TRT Spor Yıldız Evet Evet 19 Mayıs 2021
TRT Türk Türk dünyası Evet Evet 31 Ocak 2001
TRT World İngilizce Evet Evet 30 Haziran 2015
TRT 4K Ultra yüksek çözünürlüklü yayın Evet 19 Şubat 2015
TRT EBA TV İlkokul, ortaokul ve lise dersleri Evet Evet 23 Mart 2020
TRT Diyanet Çocuk Çocuklar için dini çizgi filmler Evet 11 Mayıs 2023[9]

Dijital platformlar[değiştir | kaynağı değiştir]

TRT VOT logosu

TRT'nin, Almanca,[10] Rusça,[11] Fransızca,[12] Arnavutça, Boşnakça ve Makedonca başta olmak üzere çeşitli dillerde yayın yapan TRT VOT hizmeti mevcuttur.

TRT Dinle ve tabii.com[değiştir | kaynağı değiştir]

Tabii logosu

tabii, TRT'nin uluslararası dijital platformu 2 Mayıs 2023'te ismi, logosu ve içerikleri tanıtılıp 7 Mayıs'ta yayına giren dijital platformudur.[13][14] Ayrıca TRT'de yayınlanan güncel diziler, TRT Arşiv, arşivden diziler ve programlar izlenebilir.

TRT Dinle'de ise canlı yayınlar, radyo tiyatrosu, Türk Sanat Müziği, Türk halk müziği ve diğer birçok müzik türüne erişilebilir.

Frekanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

Uydu TV kanalları Radyo kanalları Kapsama alanı Frekans
Türksat 3A TRT Çocuk HD, TRT 1 HD, TRT Haber HD, TRT Spor HD, TRT Belgesel HD, TRT World HD, TRT Türk HD, TRT Müzik HD ve TRT Kurdî HD TRT World Radio Batı ve Türkiye 11054 V 30000 3/4
TRT 1, TRT 2, TRT 3, TRT Haber, TRT Türk, TRT Müzik, TRT Çocuk, TRT Avaz HD, TRT Arabi HD, TRT Arabi, TRT Spor, TRT Kurdî TRT Radyo 1, TRT FM, TRT Radyo 3, TRT Radyo 4, TRT Radyo Haber, TRT Kurdî Radyo, TRT Antalya Radyosu, TRT Çukurova Radyosu, TRT Erzurum Radyosu, TRT Trabzon Radyosu, TRT Nağme, TRT Türkü, Türkiye'nin Sesi Radyosu, TRT VOT East, TRT VOT West ve TRT VOT World Doğu ve Türkiye 11096 H 30000 5/6
Yok TRT Radyo 1, TRT FM, TRT Radyo 3, TRT Radyo 4, TRT Radyo Haber, TRT Nağme ve TRT Türkü Doğu ve Türkiye 11574 H 1800 5/6
TRT 4K Yok Batı ve Türkiye 10980 H 12500 3/4
Türksat 4A TRT 1, TRT 2, TRT 3, TRT Haber, TRT Türk, TRT Çocuk, TRT Belgesel, TRT Müzik, TRT Spor Yıldız TRT Radyo 1, TRT FM, TRT Radyo 3, TRT Radyo 4, TRT Radyo Haber, TRT GAP Radyosu, TRT Kurdî Radyo, TRT Memleketim FM, TRT Nağme, TRT Türkü, Türkiye'nin Sesi Radyosu, TRT VOT East, TRT VOT West ve TRT VOT World Türkiye 11958 V 27500 5/6
TRT Çocuk HD, TRT 1 HD, TRT 2 HD, TRT 3 HD, TRT Haber HD, TRT Spor HD, TRT Belgesel HD, TRT World HD, TRT Türk HD, TRT Müzik HD ve TRT Kurdî HD Yok Türkiye 11795 V 30000 3/4
TRT Diyanet Çocuk Türkiye 11794 V 30000 3/4

Genel müdürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Müdür Göreve başlangıcı Görev bitişi
1 Adnan Öztrak 29 Nisan 1964 2 Haziran 1971
2 Musa Öğün 2 Ağustos 1971 30 Ağustos 1973
3 İsmail Cem 15 Şubat 1974 17 Mayıs 1975
4 Nevzat Yalçıntaş 17 Mayıs 1975 24 Kasım 1975
5 Şaban Karataş 19 Ocak 1976 22 Haziran 1977
6 Cengiz Taşer 2 Mayıs 1978 14 Kasım 1979
7 Doğan Kasaroğlu 14 Aralık 1979 20 Ocak 1981
8 Macit Akman 23 Ocak 1981 27 Mart 1984
9 Tunca Toskay 28 Mart 1984 28 Mart 1988
10 Cem Duna 29 Mart 1988 26 Nisan 1989
11 Kerim Aydın Erdem 10 Temmuz 1989 10 Temmuz 1993
12 Tayfun Akgüner 16 Temmuz 1993 9 Eylül 1996
13 Yücel Yener 18 Temmuz 1997 24 Mart 2003
14 Şenol Demiröz 12 Ocak 2004 31 Ağustos 2007
15 İbrahim Şahin 23 Kasım 2007[15] 15 Eylül 2014[16]
16 Şenol Göka 22 Ekim 2014[17] 12 Mayıs 2017[18]
17 İbrahim Eren 10 Temmuz 2017[19] 14 Temmuz 2021
18 Mehmet Zahid Sobacı 14 Temmuz 2021 Görevde

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

TRT, kamu yayıncılığından giderek uzaklaşıp Adalet ve Kalkınma Partisi'nin propaganda aygıtına döndüğü yönünde yoğun eleştirilere hedef olmaktadır.[20][21][22][23] Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun açıkladığı istatistiklere göre TRT, seçim çalışmalarının başladığı 1 Nisan ila 3 Haziran 2015 tarihleri arasında:[20]

TRT, CHP'nin 7 Haziran 2015 genel seçimleri için hazırladığı "Milletçe alkışlıyoruz" temalı reklam filmini, AK Parti’yi eleştirdiği gerekçesiyle yayınlamama kararı aldı.[24] RTÜK üyesi Ersin Öngel'e göre TRT kanalları, "hükûmet kontrolündeki televizyon kanallarından daha fazla AKP propagandası" yapmaktadır.[20]

TRT, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yıl dönümünde sadece AKP'li milletvekilleri, bakanlar ve AKP'ye yakınlıkları ile bilinen gazetecilerden görüş aldığı "17-25 Aralık Darbe Girişimi" adlı bir belgesel yayınladı.[25]

TRT Haber kanalında AKP'nin 128 milyar dolar iddialarına verdiği "CHP'nin yalan stratejisi" isimli videolu yanıtın yayınlanması, bir devlet kurumunun tarafsızlığı çiğnemesi konusunda tepki çekti.[26][27][28]

Logolar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; trt2013sayistayraporu isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ "TRT'nin Kilometre Taşları". trt.net.tr. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2015. 
  3. ^ Mustafa Çufalı. "1971-1973: 12 Mart Muhtırası Dönemi" (PDF). Atatürk Üniversitesi. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2015. 
  4. ^ "359 sayılı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Kanunu". 
  5. ^ "Tarihçe". 22 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mart 2020. 
  6. ^ "TRT'den yeni bir çocuk kanalı". www.trthaber.com. 10 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2023. 
  7. ^ "https://twitter.com/DIBAliErbas/status/1656029584255508480". Twitter. 10 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mayıs 2023.  |başlık= dış bağlantı (yardım)
  8. ^ "Tarihçe". trt.net.tr. 22 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2015. 
  9. ^ "'TRT Diyanet Çocuk' kanalı kuruldu". www.cumhuriyet.com.tr. 5 Kasım 2023. 11 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2023. 
  10. ^ "TRT Deutsch test yayınına başladı". TRT Haber. 13 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2021. 
  11. ^ Rakipoğlu, Zeynep (25 Mayıs 2020). "TRT launches Russian language news platform". Anadolu Ajansı. 23 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Haziran 2021. 
  12. ^ "TRT'nin Fransızca dijital haber platformu yayına başladı". Hürriyet. 5 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2022. 
  13. ^ "TRT'nin uluslararası dijital platformu "Tabii" tanıtıldı". www.aa.com.tr. 2 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2023. 
  14. ^ "TRT Tabii üyelik ekranı! TRT Tabii platformu nedir, nasıl izlenir? TRT dijital platformu ne zaman açılıyor, ne kadar?". Türkiye Gazetesi. 2 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2023. 
  15. ^ "İbrahim Şahin TRT Genel Müdürlüğüne getirildi". Hürriyet. 21 Kasım 2007. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2015. 
  16. ^ "TRT'de İbrahim Şahin depremi!". Cumhuriyet. 15 Eylül 2014. 19 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2015. 
  17. ^ "Karar Sayısı : 2014/6919". Resmî Gazete. 22 Ekim 2014. 18 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2015. 
  18. ^ "Son dakika: TRT Genel Müdürü Şenol Göka istifa etti". 12 Mayıs 2017. 12 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2017. 
  19. ^ "TRT Genel Müdürlüğü'ne İbrahim Eren atandı". 10 Temmuz 2017. 10 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2017. 
  20. ^ a b c "TRT’nin 'seçim propagandası': Erdoğan’la AKP’ye 100, muhalefete 25 saat!" 28 Temmuz 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. T24. En son 10 Eylül 2013 tarihinde erişildi.
  21. ^ "Haber-Sen: TRT Hükümetin propaganda bürosu gibi" 5 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. IMCTV. En son 10 Eylül 2013 tarihinde erişildi.
  22. ^ "Muhalefetten TRT tepkisi" 14 Mart 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Hürriyet. En son 10 Eylül 2013 tarihinde erişildi.
  23. ^ "TRT artık sadece propaganda değil, hükûmet adına hâkimlik ve savcılık da yapıyor!" 16 Mart 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. T24. En son 10 Eylül 2013 tarihinde erişildi.
  24. ^ "TRT, CHP’nin reklam filmini ‘AKP’yi eleştiriyor’ diye yayınlamayacak" 14 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Diken. En son 10 Eylül 2013 tarihinde erişildi.
  25. ^ "Halkın vergisiyle yayın yapan TRT'den skandal belgesel: 17-25 Aralık Darbe Girişimi Belgeseli" 7 Mart 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. T24. En son 10 Eylül 2013 tarihinde erişildi.
  26. ^ "TRT Haber'in Youtube'daki ""128 milyar dolar nerede?" sorusuna AK Parti'den videolu yanıt" isimli videosu". "128 milyar dolar nerede?" sorusuna AK Parti'den videolu yanıt. TRT Haber - YouTube. 21 Nisan 2021. 21 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2021. 
  27. ^ "CHP'yi hedef alan kurguyu yayınlayan TRT'ye sert tepki". Cumhuriyet. 23 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2021. 
  28. ^ "TRT, CHP'yi hedef gösteren propaganda videosuna imzasını attı: 128 milyar doları sormak yalan söylemekmiş!". Sendika.Org. 22 Nisan 2021. 21 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Nedir? :TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? ile ilgili TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Ne Demektir? TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Açıklaması Nedir? TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Cevabı Nedir? TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Kelimesinin Anlamı? TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Açıklaması? :TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Gerçek mi? :TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? ile ilgili TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Hakkında? :TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? ile ilgili TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? burada bulabilirsiniz. TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler TRT nedir?, TRT anlamı nedir?, TRT ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Čežnja, Arena Arda, Palandöken Dağı, Bejin lug, Bless the Child, Utukku, Gran Chaco, Natgeogia, 25 Nisan, Thomas J. Sargent, Kargapazarı Dağları, Crystle Stewart, Vostok gölü, Alanya Krallığı, Yüzüklerin Efendisi, Werner Kreipe, 1988 İran siyasi suçlu idamları, Burhanettin Uysal, Fiat 2B, Prens Henry, Cumberland ve Strathearn Dükü, Yakutiye, Nebioğlu, Safranbolu, Shadow of a Doubt, Erzurumun ilçeleri, Budist tapınağı, Love Me Back, Transfobi, Augusta Read Thomas, 15 Ekim, Rap metal, M teorisi, Quercus vulcanica, IC 418, Bladen, Get Right, Thomas Kretschmann, Alanbaşı, Yusufeli, Çerçi, Haliliye, Gümüşyeniköy, Germencik, Küplüce, Yusufeli, Yungas Yolu, Ruggero Leoncavallo, İnsansılar, Yakym Somko, Sütlüce, Yusufeli, Dark Angel (dizi), George Meyer, Çıralı, Yusufeli, Türkiye Yelken Federasyonu, Armaşen Kalesi, Tokyo metrosu, Manon Aubry, Massimo Vignelli, Bakırtepe, Yusufeli, Afferent damar, Dernek, İstanbuldaki en yüksek yapılar listesi, Savunma mekanizmaları, Thanos Mikroutsikos, NGC 5094, Atina Metropol Katedrali, Dayanışma Sendikası, Engelbert Humperdinck, Philippe Christanval, Nueva Planta kararları, Zeytincik, Yusufeli, Stéphane Badji, Adlarını insan isimlerinden alan elementler listesi, 12. arrondissement (Paris), Caner Kurtaran, Pontus Jansson, Dr.Waldman, Zoli Ádok, Christian Albrecht Bluhme, Ercan Ertemçöz, Dereiçi, Yusufeli, Wag the Dog, Tekne türleri listesi, Eymir, Gölbaşı, Ildebrando Pizzetti, Charilaos Trikoupis, Kırklareli, Vazgeçilmezim, Dimitris Mitropanos, Odysseas Androutsos, Monte di Procida, Karaçalı, Sur, NGC 5823, Mehmet Yiğit, Tony Tan Keng Yam, Sonic Frontiers, Mustafa Kapı, Rurik Hanedanı, Cithaeron, Yüksekoba, Yusufeli, Sariwon, Tetragnatha crassichelata, Fonksiyon, Wilhelm Furtwängler,
Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?,