Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir?

Türk Bayrağı Nedir?

Türk Bayrağı Nedir?, Türk Bayrağı Nerededir?, Türk Bayrağı Hakkında Bilgi?, Türk Bayrağı Analizi? Türk Bayrağı ilgili Türk Bayrağı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Türk Bayrağı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Türk Bayrağı Ne Anlama Gelir Türk Bayrağı Anlamı Türk Bayrağı Nedir Türk Bayrağı Ne Anlam Taşır Türk Bayrağı Neye İşarettir Türk Bayrağı Tabiri Türk Bayrağı Yorumu 

Türk Bayrağı Kelimesi

Lütfen Türk Bayrağı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Türk Bayrağı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Türk Bayrağı Kelimesinin Anlamı? Türk Bayrağı Ne Demek? ,Türk Bayrağı Ne Demektir? Türk Bayrağı Ne Demektir? Türk Bayrağı Analizi? , Türk Bayrağı Anlamı Nedir?,Türk Bayrağı Ne Demektir? , Türk Bayrağı Açıklaması Nedir? ,Türk Bayrağı Cevabı Nedir?,Türk Bayrağı Kelimesinin Anlamı?,Türk Bayrağı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Türk Bayrağı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Türk Bayrağı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Türk Bayrağı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Türk Bayrağı Kelimesinin Anlamı Nedir? Türk Bayrağı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Türk Bayrağı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Türk Bayrağı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Türk Bayrağı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Türk Bayrağı

Türk Bayrağı Nedir? Türk Bayrağı Ne demek? , Türk Bayrağı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Türk Bayrağı Kelimesinin Anlamı? Türk Bayrağı Ne Demek? Türk Bayrağı Ne Demektir? ,Türk Bayrağı Analizi? Türk Bayrağı Anlamı Nedir? Türk Bayrağı Ne Demektir?, Türk Bayrağı Açıklaması Nedir? , Türk Bayrağı Cevabı Nedir? , Türk Bayrağı Kelimesinin Anlamı?






Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir?

Türk bayrağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Türk Bayrağı sayfasından yönlendirildi)
Türk bayrağı
Ayrıntılar
Kullanan(lar)Türkiye, Osmanlı İmparatorluğu
Kabul tarihiOsmanlı dönemi: 1844
Türkiye dönemi: 29 Mayıs 1936
LakabıAy yıldız, al bayrak, al sancak.
TipiUlusal ve resmî bayrak
Oran2:3
TasarımKırmızı arka plan üzerine beyaz hilal ve beş köşeli yıldız.
Renkler
  Al
  Beyaz
KullanımıUlusal bayrak ve sancak Bayrağın farklı kullanımlarını gösteren siyah beyaz küçük bayrakbilim sembol veya piktogramBayrağın farklı kullanımlarını gösteren siyah beyaz küçük bayrakbilim sembol veya piktogramArka taraf, ön tarafın ayna görüntüsüdür

Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal ve resmî bayrağı.[1] Al renkli zemin üzerinde beyaz hilâl ve yıldız ile oluşmuş bayrak ilk olarak 1844 yılında Abdülmecid dönemindeki Tanzimat sürecinde kabul edilmiş, Cumhuriyet döneminde 29 Mayıs 1936'da 2994 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağı olarak kanunlaşmıştır. 22 Eylül 1983'te 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile bayrak ölçütleri belirlenmiş ve bayrak son hâlini almıştır.

Efsaneye göre bayraktaki al, kan kırmızısıdır ve şehitlerin dökülen kanlarını temsil eder. Gece yarısı bu kanların üzerine yansıyan hilâl biçimindeki ay ve bir yıldızla beraber Türk bayrağının görüntüsü oluşur. Bu efsanenin 1389 yılında meydana gelen I. Kosova Muharebesi'nde gerçekleştiği söylenmektedir.[2]

Ayrıca İstiklâl Marşı'nın birinci, ikinci ve onuncu kıtalarında Türk bayrağından bahsedilir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Osmanlı İmparatorluğu'nun ay ve yıldızlı bayrağı, 18. yüzyılın sonlarında tasarlanmış ve resmi olarak 1844 yılında kabul edilmiştir.

Osmanlı İmparatorluğu'ndan önceki Anadolu Türk devletlerinde kullanılan bayrak renk ve sembolleri hakkında yeterli bir bilgi yoktur. Türk bayrağı ilk olarak Anadolu Selçuklu hükümdarı II. Mesud tarafından Osman Bey'e gönderilen beyaz renkli sancak olarak görülür.[3]

15. yüzyıldan sonra al bayrak I. Selim dönemindeki Çaldıran Muharebesi'nde ise yeşil bayrak kullanılmaya başlanmıştır. Türk bayrağına en yakın şekle ise III. Selim döneminde rastlanır. Bu bayrakta hilal ile birlikte sekiz köşeli yıldız kullanılmıştır. Sekiz köşeli yıldız şekil bilimine göre zafer anlamı taşımaktadır. 1844 yılında Abdülmecid dönemindeki Tanzimat sürecinde bayraktaki yıldız beş köşeli şeklini almıştır. Beş köşeli yıldız insanı sembolize etmektedir.

Saltanatın kaldırılması üzerine 29 Mayıs 1936 tarihinde bayrağın şekli kesin bir şekilde tayin edilmiştir. 28 Temmuz 1937 tarihli, 27175 sayılı "Türk Bayrağı Nizamnamesi Kararnamesi" ile de Türk bayrağının kullanılışı düzenlenmiştir.

Yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulunun, 25 Ocak 1985 tarih ve 85/9034 numaralı "Türk Bayrağı Tüzüğü" kararının 4. maddesinde, bayrağın boyutları belirlenmiştir.

Türk bayrağının şekli ve boyutları.
Kısaltma Ölçü Oran
G Genişlik 1
A Dış ay merkezinin uçkurluktan mesafesi 1/2 G
B Yıldız dairesinin kutru (çapı) 1/4 G
C Ayın iç ve dış merkezleri arası 1/16 G
D Ayın iç dairesinin kutru (çapı) 0.4 G
E Yıldız dairesinin, ayın iç dairesinden olan mesafesi 1/3 G
F Ayın dış dairesinin kutru (çapı) 1/2 G
L Boy 1.5 G
M Uçkurluk genişliği 1/30 G
Not: Bayrak genişliği ne olursa olsun (G) emsali değişmez.
Dikey formatta Türk bayrağı

Renk kodları[değiştir | kaynağı değiştir]

Türk bayrağının kırmızı rengi, RGB renk modelinde %89 kırmızı, %3.9 yeşil ve %9 mavi (onaltılık renk kodu #E30A17) ile oluşur. CMYK renk modelinde ise %0 siyan, %95.6 magenta, %89.9 sarı ve %11 siyah olarak oluşur. Bu renk, 356.4 derece hue açısı, %91.6 doygunluk ve %46.5 açıklık değerlerine sahiptir. Türk bayrağındaki kırmızı renk (Al olarak da tanımlanır.) canlı tonlarda bir kırmızıdır ve bu renk, #FF142E ile #C70000 renklerinin karıştırılmasıyla elde edilebilir. En yakın web rengi #d11919 koduyla yer alır.

Kırmızı Beyaz
RGB 227-10-23 255-255-255
CMYK 0, 96, 90, 11 0, 0, 0, 0
Hexadecimal #E30A17 #FFFFFF

Kanun[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanuna göre, Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmî yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara, kürsülere örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez. Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz. Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.[4]

Kanuna muhalefet edenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.[2]

Kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye'nin Milli Nişanı

Kamu kurumları[değiştir | kaynağı değiştir]

Türk bayrağı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli göklerde ve makamların masalarında yer almaktadır.

Üniformalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Askeri üniformalarda bayrak, ya sağ omuz üzerinde ya da üniformanın ön tarafında bir yamada görüntülenir. Kasklar da ön veya yan taraflarında arma taşıyabilir. Uçuş kıyafetleri, deniz kuvvetleri üniformaları, Jandarma üniformaları ve diğerleri, bayrağı omuz yamalarında veya kasklarda taşırlar. Üniformaların yanı sıra birçok amblem ve yama, bayrağı belirgin bir şekilde veya küçük değişikliklerle sergiler.

Sosyal hayatta kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bayrak, millî bayramlar ve anma günleri gibi etkinliklerde ev, işletme, ve gökdelen gibi yapılara asılır. Ayrıca televizyon kanalları ekranın sağ veya sol üst köşesine Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk portresi koyarlar.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği 10 Kasım günü ulusal yas sebebiyle ülke genelinde bayraklar yarıya çekilir. Yas ilan edilmesi sebebiyle bayrakların yarıya çekileceği diğer günler Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenir.[5] Ayrıca Türk bayrağının millî ve manevî değerini korumak için çeşitli yasalar uygulamaya koyulmuştur.

Cenazeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı ve Türk bayrağı her alanda yan yana dalgalanır.[6]

Bayrak devlet törenlerinde ve askeri cenazelerde önemli bir yer tutar. Bir cenaze bayrağı her zaman hayatını kaybeden kişinin tabutunun üzerine serilir ve askeri polis veya ölünün yakınları tarafından taşınır. Askerler ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı da zaman zaman tabutu taşırlar. Birçok katılımcı da bayrağı, hayatını kaybeden kişinin resmiyle birlikte, yaka düğmelerinde taşır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasası Bayrak Yasası'nın 5. maddesine göre "Türk Bayrağı, Kıbrıs Türk Halkı'nın milli bayrağı olarak kullanılır."[7] Aynı maddenin hükmüne göre, Türk bayrağı, Güvenlik Kuvvetleri'nin binalarından, Hükümet binalarından, kamu kurum ve kuruluşlarının tesislerinden Kuzey Kıbrıs bayrağıyla birlikte göndere çekilebilir. Aynı yasanın 10. maddesi, Türk bayrağına hakaretleri yasaklarken, 11. madde bu hakaretlerin kasıtlı olarak gerçekleştirilmesi durumunda cezalandırılmasını öngörmektedir.[8]

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Benzer ve ilişkili bayraklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Benzer ay-yıldız içeren bayrak ve forslar;

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Türk Bayrağı Kanunu". Türk Tarih Kurumu. 24 Eylül 1983. 20 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2015. 
  2. ^ a b Map Universal, Turkey Flag Map and Meaning 25 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  3. ^ "Türk Bayrağı ve Altın Oran İlişkisi" (PDF). erciyes.edu.tr. 18 Şubat 2015 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2010. 
  4. ^ "Türk bayrağı ve İstiklal Marşı". Kültür ve Turizm Bakanlığı. 1 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mayıs 2020. 
  5. ^ Türk Bayrağı Kanunu (PDF). 22 Eylül 1983. 28 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 9 Mayıs 2020. 
  6. ^ "The North Cyprus Flag (TRNC Flag)". 28 Mayıs 2020. 30 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; :0 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  8. ^ "'KKTC ve Türk bayrağını asla ellettirmeyiz'". 13 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Hamburg: "Alman-türk" Bayrağı, Müzeye Kaldırıldı". haberler.com. 14 Kasım 2006. 18 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Nedir? :Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? ile ilgili Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Ne Demektir? Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Açıklaması Nedir? Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Cevabı Nedir? Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Açıklaması? :Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Gerçek mi? :Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? ile ilgili Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Hakkında? :Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? ile ilgili Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Türk Bayrağı nedir?, Türk Bayrağı anlamı nedir?, Türk Bayrağı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Dennis Gabor, Myanmar merkezli havayolu şirketleri listesi, Dafne Keen, Grup (periyodik tablo), Alejandro Amenábar, Mara Salvatrucha, Çam fıstığı, Triumvirlik, Lynne Frederick, SMS Hansa, Zazie Metroda, Zencan Havaalanı, Krallar Vadisi, Karate, Kaşkay Türkçesi, Grantland, Ahırlı, Arap bayağı yunusu, Aziz Patrick Haçı, Bangladeş Primiyer Lig, 2023 Dan Kolov Nikola Petrov Turnuvası, Pravets, 2024 Vehbi Emre Hamit Kaplan Turnuvası, 2014 Vehbi Emre Hamit Kaplan Turnuvası, Sevda Erginci, 2015 Vehbi Emre Hamit Kaplan Turnuvası, Cristóbal Bencomo y Rodríguez, 2016 Vehbi Emre Hamit Kaplan Turnuvası, 2017 Vehbi Emre Hamit Kaplan Turnuvası, Beyazaltın, Tepebaşı, Avrupa Güvenlik ve İş birliği Teşkilatı, Yücel Erten, Doğu Slavonya, Baranja ve Batı Sirem Birleşmiş Milletler Geçici Yönetimi, 2018 Vehbi Emre Hamit Kaplan Turnuvası, Serhas, 2021 Dan Kolov Nikola Petrov Turnuvası, Türkiyedeki depremler listesi, 2011 Dan Kolov Nikola Petrov Turnuvası, 2013 Dan Kolov Nikola Petrov Turnuvası, 2012 Dan Kolov Nikola Petrov Turnuvası, Gene Kelly, 2014 Dan Kolov Nikola Petrov Turnuvası, 2015 Dan Kolov Nikola Petrov Turnuvası, 2016 Dan Kolov Nikola Petrov Turnuvası, 2017 Dan Kolov Nikola Petrov Turnuvası, 2022 Matteo Pellicone Güreş Turnuvası, Frank Abagnale, Athena Manukyan, Radomir Antić, 2023 Polyák Imre Varga János Turnuvası, Anilius, Haziran 1996 Türkiye ara yerel seçimleri, 2022 Tunus Sıralama Turları Turnuvası, Neka, 2021 Matteo Pellicone Güreş Turnuvası, Kemal Paşaoğlu, David Chalmers, Adderley, Carol, Alania, Ascidiacea, Gündönümü, Organeller, Opava ilçesi, 2024 Grand Prix Zagreb Open Turnuvası, Carex media, Español, Damkoruğugiller, 2022 Grand Prix Zagreb Open Turnuvası, Carabus promachus, Garenta, Buccanodon, Sumarr ve Vetr, Özel Topkapı Levon Vartuhyan İlk ve Ortaokulu, Yukarıörencik, Nazilli, Renault F1, Rubus crataegifolius, Tusukuru, İyi ideası, Unutulmuşlar, Japonyanın belediyeleri, Kardeş grup, Varegler, papalar listesi, TLC Türkiye, Orange İli, Kaliforniya, Ankara Fen Lisesi, Philodromus foucauldi, 10. Türkiye Hükûmeti, Soghomon Tehlirian, İnci Nehri, Çam, 2023 Ibrahim Moustafa Turnuvası, Bodymoor Heath Antrenman Sahası, Adiyat Suresi, 2014 Grand Prix Zagreb Open, 2022 Grand Prix Zagreb Open, Gıyaseddin Balaban, 2020 Grand Prix Zagreb Open, 2016 Grand Prix Zagreb Open,
Tezkiyesi Bozuk Nedir?, Mete Koca Kimdir?, Abdullah Çakır Kimdir?, Zeki İsminin Anlamı Nedir?, Recep Bakırcı Kimdir?, Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?,