Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir?

Suharto Nedir?

Suharto Nedir?, Suharto Nerededir?, Suharto Hakkında Bilgi?, Suharto Analizi? Suharto ilgili Suharto ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Suharto ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Suharto Ne Anlama Gelir Suharto Anlamı Suharto Nedir Suharto Ne Anlam Taşır Suharto Neye İşarettir Suharto Tabiri Suharto Yorumu 

Suharto Kelimesi

Lütfen Suharto Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Suharto İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Suharto Kelimesinin Anlamı? Suharto Ne Demek? ,Suharto Ne Demektir? Suharto Ne Demektir? Suharto Analizi? , Suharto Anlamı Nedir?,Suharto Ne Demektir? , Suharto Açıklaması Nedir? ,Suharto Cevabı Nedir?,Suharto Kelimesinin Anlamı?,Suharto Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Suharto Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Suharto Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Suharto Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Suharto Kelimesinin Anlamı Nedir? Suharto Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Suharto Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Suharto Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Suharto - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Suharto

Suharto Nedir? Suharto Ne demek? , Suharto Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Suharto Kelimesinin Anlamı? Suharto Ne Demek? Suharto Ne Demektir? ,Suharto Analizi? Suharto Anlamı Nedir? Suharto Ne Demektir?, Suharto Açıklaması Nedir? , Suharto Cevabı Nedir? , Suharto Kelimesinin Anlamı?






Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir?

Suharto

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Suharto
2. Endonezya Devlet Başkanı
Görev süresi
12 Mart 1967 - 21 Mayıs 1998
(27 Mart 1968'e kadar Geçici)
Başkan Yardımcısı Hamengkubuwono IX
Adam Malik
Umar Wirahadikusumah
Sudharmono
Try Sutrisno
Bacharuddin Jusuf Habibie
Yerine geldiği Sukarno
Yerine gelen Bacharuddin Jusuf Habibie
16. Bağlantısızlar Hareketi Genel Sekreteri
Görev süresi
7 Eylül 1992 - 20 Ekim 1995
Yerine geldiği Dobrica Ćosić
Yerine gelen Ernesto Samper Pizano
Kişisel bilgiler
Doğum 8 Haziran 1921
Kemusuk, Yogyakarta, Java
Ölüm 27 Ocak 2008 (86 yaşında)
Cakarta, Endonezya
Partisi Golkar
Evlilik(ler) Siti Hartinah (m. 1947-1996; öldü)
Mesleği Asker
Dini İslam
İmzası

Suharto (d. 8 Haziran 1921 - ö. 27 Ocak 2008), Endonezyalı asker ve siyasetçi. 1967-1998 yılları arasında Endonezya devlet başkanı olarak görev yaptı.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Suharto, ülke siyasi yaşamına, 30 Eylül 1965 tarihinde 6 generalin suikasta kurban gitmesiyle yaşanan kaos ortamında yaptığı darbe ile girdi. Suharto, Batılılaşma projesinin Güneydoğu Asya’daki modeli Endonezya’da, modern ulus devlet projesini yerleştirmek için devlet mekanizmasını -halka rağmen- sonuna kadar kullandı. Bu hedefe ulaşmak için ülke insanlarını aktif katılımcı ve aktör bireyler kılmak yerine, “ben bilirim”ci, faşizan ve diktatoryal bir korku ağı ile “Endonezyalı kullar” yarattı. Baskıcı rejimin en şiddetli savunucusu ve uygulayıcısı olarak devleti tek başına yönetti.

Suharto, gücünü iki kurumdan alıyordu. Birincisi kendi kurduğu devlet partisi Golkar Partisi. İkincisi, ise içinden çıktığı ordu. Golkar’ın manipülasyonuyla gerçekleşen demokratik seçimlerle ulusal ve uluslararası arenada meşruiyetini sağladı. Ordu ise, bir zamanlar ordu mensubu olan Suharto’yu desteklemekten geri kalmadı. Suharto, Golkar’la siyasi arenada meşruiyetini sağlarken, orduya biçtiği yeni rol ile asker desteğini 32 yıl boyunca arkasına almayı başardı. Aslında karşılıklı çıkar ilişkilerinin bir ürünü olan bu siyasi oyun, ülkede genel anlamda sivil toplumun önünü açmaya yönelik her türlü talebi reddeden, eleştiriye kapalı “modern Cavalı bir kral” edasıyla hareket eden Suharto’nun yarattığı rejimi meşrulaştırdı.

Suharto 1965’deki askerî darbe ile selefi Sukarno ve onun oluşturduğu “eski düzen” dönemine son verdi. Generalleri katledenlerin Komünist Parti mensupları olduğu şaiasının yayılmasıyla ülkede askerler öncülüğünde komünistlere karşı olan hemen her kesimin katılımıyla bir şiddet ortamı başlatıldı. Suharto, “komünist karşıtlığı” etrafında bir araya gelen çeşitli siyasi ve sivil kurumlar nezdinde bir anda ülkede birlik ve beraberliğin sembolü oldu ve böylece meşruiyetini pekiştirdi. Komünistlere karşı ülkenin dört bir yanında destek bulan Suharto, 1968 yılında resmen devlet başkanı oldu. Ancak kıyımlar bununla bitmedi. Zamanla diğer muhalifler de Suharto’nun dahice planlanmış diktatörlük hesabında yerini aldı. Suharto ve kurduğu “yeni düzen”e muhalif hangi etnik ve dini yapı varsa, şu veya bu şekilde komünistlerin akıbetine maruz kaldı.

Suharto, içinden çıktığı orduyu sürekli kontrolü altında tutmayı başardı. “Yeni düzen” adıyla anılan tek adam yönetimini benimseyen Suharto, ekonomik kalkınmayı da, bir anlamda şansı yaver giderek, ülkenin çeşitli yerlerinde keşfedilen doğal kaynakların Batılı şirketlerce işletilmesi sonucu sağlamış oldu. Altyapı çalışmalarına -özellikle de Cava Adası’nda- hız verilirken, hedeflenen ekonomik ve sosyal kalkınmanın sadece askerler eliyle yapılması kararlaştırıldı. Böylece “yeni düzen” içerisinde Suharto’dan sonra önemli rol oynayan ordu, “dual fungsi” yani ikili işlevi ile savunma ve güvenlik gibi bir ordudan beklenecek öncü görevinin yanı sıra, bu dönemde daha çok ülkedeki ekonomik varlıkların işletmesini üstlendi.

Askerî görevi
Önce gelen
Pranoto Reksosamudra
Endonezya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı
1965–1967
Sonra gelen
Maraden Panggabean
Boş
Makam 17 Ekim 1952'den sonra kaldırıldı
Başka isim ile kullanılan makam
T B Simatupang
Savaş Kuvvetleri Kurmay Başkanı olarak
Endonezya Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı
1969–1973
Sonra gelen
Maraden Panggabean
Siyasi görevi
Önce gelen
Sukarno
Endonezya Devlet Başkanı
1967–1998
Sonra gelen
Bacharuddin Jusuf Habibie
Parti siyasi görevi
Yeni makam Golkar Merkez Komitesi Başkanı
1983–1998
Diplomatik görevi
Önce gelen
Dobrica Ćosić
Bağlantısızlar Hareketi Genel Sekreteri
1992–1995
Sonra gelen
Ernesto Samper Pizano



Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Nedir? :Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? ile ilgili Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Ne Demektir? Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Açıklaması Nedir? Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Cevabı Nedir? Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Açıklaması? :Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Gerçek mi? :Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? ile ilgili Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Hakkında? :Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? ile ilgili Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? burada bulabilirsiniz. Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Suharto nedir?, Suharto anlamı nedir?, Suharto ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
The Imaginarium of Doctor Parnassus, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği, Curzio Malaparte, Agrigento (il), Jun Shimanuki, İNaturalist, Kerr, Chaffee, Scots, Independent Women Part I, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arması, Billboard Latin Music Awards, Nevit Kodallı, Solange Knowles, Ahmet Sabit Kocabeyoğlu, Bering Denizi, Arrival, Juan Antonio Señor, Manş Adaları, BET Ödülü, Mena Suvari, Spezia Calcio, Hayvansal manyetizma, Alan ACourt, Bad Kreuznach, Zaman kapsülü, Paul Lafargue, PISA, Pisa, FK Karvan, SanDisk, Millau (arrondissement), NGC 2552, Peter Wisgerhof, Montbéliard (arrondissement), Nate Dogg, Birleşmiş Krallık, Nantes (arrondissement), Dedektif Memoli, Montpellier (arrondissement), Nantua (arrondissement), Dış borç, Etil eter, Akpınar, Mesudiye, İslam felsefesi, Ibrahim Fejić, Valentine Ozornwafor, Nova kalıntısı, Love Me Right (şarkı), East Drayton, Pietro Anastasi, Nartkala, Mustafakemalpaşa, Petabayt, Neobarynotus, Cutrofiano, Aletli uçuş, Mehmet Hakkı Hocaoğlu, Scream (Sergey Lazarev şarkısı), Lütfi Arıboğan, Hangıl, Mackenzie, Reiyonizasyon, Uche Okafor, Gary Ridgway, Evrimsel biyoloji maddeler dizini, Soğukpınar, Mustafakemalpaşa, Francis Crick, Vibrio, Ana metal, Grace Slick, Hacıbayram, Tercan, Anthony Fauci, Gevenlik, Tercan, Kurtköy, Pendik, Tavuk çorbası, Kızılca, Tercan, Dallıca, Tercan, Cereus repandus, Azerbaycan devlet istatistik komitesi başkanları listesi, Tepebaşı, Tercan, Mehmet Bedri İncetahtacı, Edadil Kadın, Balmahmut, Sinanpaşa, Goebbels çocukları, Sedum leptophyllum, If I Were a Boy, Zeydabad, Melodifestivalen 2022, Septimius, Acquanegra Cremonese, Ece Hocaoğlu, Ekonomik sistemler, Jānis Blūms, Hint Yarımadası, 1965 FA Charity Shield, Nijlen, NGC 425, Ara sarmal gökada, Müslüman Yunanlar,
Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?, Zamanlı İsminin Anlamı Nedir?,