Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir?

Spiritüalizm Nedir?

Spiritüalizm Nedir?, Spiritüalizm Nerededir?, Spiritüalizm Hakkında Bilgi?, Spiritüalizm Analizi? Spiritüalizm ilgili Spiritüalizm ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Spiritüalizm ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Spiritüalizm Ne Anlama Gelir Spiritüalizm Anlamı Spiritüalizm Nedir Spiritüalizm Ne Anlam Taşır Spiritüalizm Neye İşarettir Spiritüalizm Tabiri Spiritüalizm Yorumu 

Spiritüalizm Kelimesi

Lütfen Spiritüalizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Spiritüalizm İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Spiritüalizm Kelimesinin Anlamı? Spiritüalizm Ne Demek? ,Spiritüalizm Ne Demektir? Spiritüalizm Ne Demektir? Spiritüalizm Analizi? , Spiritüalizm Anlamı Nedir?,Spiritüalizm Ne Demektir? , Spiritüalizm Açıklaması Nedir? ,Spiritüalizm Cevabı Nedir?,Spiritüalizm Kelimesinin Anlamı?,Spiritüalizm Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Spiritüalizm Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Spiritüalizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Spiritüalizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Spiritüalizm Kelimesinin Anlamı Nedir? Spiritüalizm Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Spiritüalizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Spiritüalizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Spiritüalizm - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Spiritüalizm

Spiritüalizm Nedir? Spiritüalizm Ne demek? , Spiritüalizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Spiritüalizm Kelimesinin Anlamı? Spiritüalizm Ne Demek? Spiritüalizm Ne Demektir? ,Spiritüalizm Analizi? Spiritüalizm Anlamı Nedir? Spiritüalizm Ne Demektir?, Spiritüalizm Açıklaması Nedir? , Spiritüalizm Cevabı Nedir? , Spiritüalizm Kelimesinin Anlamı?






Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir?

Spiritüalizm

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Spiritüalizm, öte âlemcilik ya da tinselcilik terimi Latinceruh” anlamına gelen “spiritus” sözcüğünün sıfatı “spiritualis” sözcüğünden türetilmiş olup ruhçuluk anlamında kullanılmaktadır. Türkçede tinselcilik olarak da adlandırılmaktadır. Günümüzde dinsel, mistik ve felsefi alanlarda pek çok akım, ekol ve gruplar kendilerine spiritüalist adını vermekteyse de aralarında ilke, görüş ve kavram bakımından önemli farklar bulunmaktadır. Aralarındaki temel ortak nokta, ruh denilen manevi bir unsurun varlığını kabul etmeleridir. Fakat bunlardan bir kısmı, ruhun orijinal ve kendine özgü olduğunu kabul etmez, bir kısmı ruhun sürekli gelişim içinde olduğuna karşıdır, bir kısmı ise ruhun sürekli olarak tekrar bedenlendiğini kabul eder. Bu yüzden kimi ansiklopedilerde spiritüalizm denen ruhçuluk iki kısımda ele alınır:

Konu hakkında yeterince bilgili olmayanlar spiritüalist sözcüğünün kullanıldığı her akım, ekol ve grubun reenkarnasyonu kabul ettiğini sanmaktadırlar. Oysa bu, ruhun varlığını kabul edenlerce kullanılan çok genel bir terimdir. Örneğin ABD'de adında spiritüalist sözcüğü bulunan, sayıları yüzü aşkın Hristiyan kurum, kuruluş, örgüt ve tarikat bulunmakta olup, reenkarnasyon ilkesini kabul etmezler.

Kimileri ise ruhçuluğu maddeciliğin karşıtı olarak ele alır. Bu, felsefi alanda bazı spiritüalist akımlar için geçerli olmakla birlikte, tüm spiritüalist görüşler için geçerli değildir. Örneğin neo-spiritüalizm, ruh ve maddenin ayrılığını değil, birliğini savunur ve materyalist görüşten tümüyle kopuk ruhçuluğu eleştirir.

Genel[değiştir | kaynağı değiştir]

Spiritüalizm geniş anlamda tinselcilik (ruhçuluk) anlamında olup, ruhani tüm konuları kapsar; dar anlamda da dini bir kavram olmaktadır. Spiritüalizm’in dini anlamı öteki dünya veya sonsuzluk gibi manevi kavramlarla bağdaştırılabilir.

Spiritüalizm’in sadece kesin sınırları ve temel anlayışı diğer manevi düşünce alanlarından farklıdır. Fakat çoğu sözcüklerde (özellikle İngilizce sözcüklerde) anlayış olarak birbirlerinden farklı olmalarına rağmen dindarlık ve spiritüalizm (tinselcilik) eşanlamlı olarak verilir.

Spiritüalizm anlamı bazı yerlerde ruhçuluk, ruhaniyet, ruhani oluş olarak geçer. Materyalizm‘in (maddecilik) karşıt anlamı olarak verildiği yerler de vardır.

Spiritüalizm büyük dinlerde de yer yer geçmektedir. Bu bağlamda tinselcilik; takva tanrıya giden bir yol olarak da ele alınabilir.

Kimi psikologlar spiritüalizm’i, varoluşun en önemli ayrıcalıklarını bilmek, özellikle kişinin kendi varlığının kendi gücünün farkındalığını yaşamak olarak tanımlar.

Yani kısaca spiritüalizm, bir insanın, dinsel öğeleri manevi biçimde yaşaması demek değildir. İnsan materyalizmden kopuk yaşamaya da bilir. Spiritüalizm kişinin benliğini aşan sanal gerçeklik ve maksimum derecede önemliliği savunur. Kimi kitaplarda da spiritüalizm, maddesel olmayan, madde ötesi ruhsal, fakat anlaşılır gerçekliktir. Tanrı varlık en büyük güç ya da uyanış, anlayış tanıma gibi konuları ele alır. Bu inanışta sorgulayıcı tutum, inanarak kabul etme, bilinçli olarak edimlerde bulunma savunulmaktadır.

Spiritüalizm aşağıdaki 7 maddeyle açıklanabilir:

  • Dua, tanrıya inanma, anlama
  • Tanıma, bilme, anlama
  • Maneviyat, inanç
  • Hissetme, geniş düşünme, hoşgörü
  • Dünyayı ve kendini bilerek dış çevreyi doğru algılama
  • Derin saygı ve düşünceli olma
  • Soğukkanlılık ve meditasyon

Birçok felsefeci yukarıdaki özelliklere sahip olunarak insanın kendi hayatının önemini, mantığını kavrayabildiğini iddia eder. Hangi tanrıya (Allah, Tao, Brahman, Praina) inanılırsa inanılsın eğer bir kişi bu özelliklere sahipse içindeki maneviyatı yakalayacağına inanılır. Spiritüalizm, aracı olmadan belli bir gruba dahil olunmadan etnik olan yaşam tarzını sürdürülebilir olduğunu savunur.

Din psikologları spiritüalizmin ana düşüncesinin maneviyata yönelme olarak da tanımlar. Onlara göre spiritüalizm bencillikten tamamen uzak, materyalist olmayan bir düşüncenin merkezinde olmaktır.

Transpersonel psikologlar da Spiritüalizm’i, tek bir gerçeğin olduğunu algılama ve ruhsal gerçekliği bilme olarak tanımlar.

Dinlere göre spiritüalizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Spiritüalizm son zamanlarda kişiye özgü olarak ele alınır. Çünkü maneviyatta yaşayan her bir kişi hayat ya da deneyim açısından farklı boyutta ve şekildedir. Böylece dinler ve mezhepler farklı manevi etkileşimler yaratır. Bu da dini boyutta ve dini gerçeklerde farklı deneyim, tasvir ve adlandırmaya sebebiyet verir. Örneğin tanrı (İslam dininde Allah), Tao, Brahman, Maha-Atman, Shunyata, Kutsal ruh Pneuma, Prajna, Maha-Puruşa, Sugmad aslında tek bir gerçeklik, tek bir inanıştır.

Şimdilerde büyük din grupları ve mezhepler farklı bir şekilde manevi akımlar ortaya çıkarmaktadır. Manevi inanışlar ve farklı dinler birbirlerinden etkilenerek birbirlerini kabul ederek adaptasyon sağlayarak farklı din grupları yaratabilir. Buna örnek olarak Hristiyan dininin ve Zen inanışının ortaya çıkması gösterilebilir.Bu da farklı dinlerin ortak noktada birleşmelerinin imkânsız olmayacağını göstermektedir.

Dinlerin spiritüal ritüelleri[değiştir | kaynağı değiştir]

İslam: Dua, namaz, abdest, Hac görevi, oruç tutma, zekât.

Hristiyanlık: Bedensel ve ruhsal ibadet, meditasyon, İncil’den bölümler anlatan dramalar.

Budizm, Hinduizm, Taoizm, Jainizm: Esas olarak insanı güzelliğe, gerçekliğe, mutluluğa, empatiye yönelten manevi davranışlar, meditasyon, konsantrasyon, yoga.

Spiritüalizmle ilişkili görülen alanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ruhçuluk Nedir, Mehmet Ali Usta
  • Encyclopedia of Mystical& Paranormal Experience, Rosemary Ellen Guiley
  • Dharma Ansiklopedi, Dharma Yayınları

Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Nedir? :Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? ile ilgili Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Ne Demektir? Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Açıklaması Nedir? Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Cevabı Nedir? Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Açıklaması? :Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Gerçek mi? :Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? ile ilgili Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Hakkında? :Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? ile ilgili Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? burada bulabilirsiniz. Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Spiritüalizm nedir?, Spiritüalizm anlamı nedir?, Spiritüalizm ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Sinek kuşu (film), Züğürt Ağa (film), Platonculuk, Yavuz Zırhlısı, Inagi, inagi, Kalkınma İçin Bölgesel İşbirliği, Iwaki, Fukuşima, Kawasaki, Kanagawa, Kurashiki, Oakland Athletics, Tavuk dolması, Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, Buz tabakası, Ōme, II.Hasan Camii, Isca sullo Ionio, Yamagata, 1980 Askeri Darbesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Oakland, California, Valeriy Zalujni, 3,7 cm FlaK 43, Kuyulu, Artuklu, Çin İslam mutfağı, Çaturanga, Cleo de 5 à 7, Nothocestrum breviflorum, Oakland, Elveda Sinema, Astronotik, Darknet, Devario, John Burdon Sanderson Haldane, Gray, Kansas, Oakes Fegley, Berelvi, Hanzade Sultan (I. Ahmedin kızı), IV. Murad, Gökdelen, McLaren M29, Paseo de Recoletos, Vinny Vella, Özel bir askerî operasyon yürütmek üzerine, Saggız şehristanı, House Of The Rising Sun, Sivas Dört Eylülspor, Minamoto no Yoshitsune, Rumelihisarı, Sarıyer, Büyükçekmece Tepecikspor, Liliopsida, Diplomatik dokunulmazlık, 2. periyot elementi, Elmalı, Tavşanlı, Zamantı Irmağı, Mudanjiang, O jardim, Havuç ve sopa, Küçükköyspor, Dodge City, Kansas, John Ruskin, Soundtrack, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Myiotriccus, Hussit savaşları, Mükerrem Ünlüer, ZeroNet, NGC 1662, Traceroute, Erotik elektrostimülasyon, Kurşunlu, Bayramiç, o ses türkiye, Preveze (bölgesel birim), Ashton Carter, Avrupa Birliği Kamu Lisansı, Konakri, 33. Türkiye Hükûmeti, WWE United States Championship sahipleri listesi, Ignace Molnar, MÖ 272, Muhammed Abdüsselam, Orta Çağ İslam dünyasında bilim, Rhynchostruthus, Zapatista Ayaklanması, Vildan Yılmaz Gürel, John Heard (oyuncu), İsveç ve Norveç Birliği, FK İrtış, Ekran Alıntısı Aracı, Savoya Hanedanı, Casino (film, 1995), URAP, Det lige det, Bayar, Skuamöz hücreli karsinom, Apşeronsk, 2003 Kıtalararası Kupa, Basit cebir, Lütfi Ö. Akad, Oyak Çimento,
Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?,