Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir?

Sondaj Nedir?

Sondaj Nedir?, Sondaj Nerededir?, Sondaj Hakkında Bilgi?, Sondaj Analizi? Sondaj ilgili Sondaj ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Sondaj ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Sondaj Ne Anlama Gelir Sondaj Anlamı Sondaj Nedir Sondaj Ne Anlam Taşır Sondaj Neye İşarettir Sondaj Tabiri Sondaj Yorumu 

Sondaj Kelimesi

Lütfen Sondaj Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Sondaj İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Sondaj Kelimesinin Anlamı? Sondaj Ne Demek? ,Sondaj Ne Demektir? Sondaj Ne Demektir? Sondaj Analizi? , Sondaj Anlamı Nedir?,Sondaj Ne Demektir? , Sondaj Açıklaması Nedir? ,Sondaj Cevabı Nedir?,Sondaj Kelimesinin Anlamı?,Sondaj Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Sondaj Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Sondaj Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Sondaj Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Sondaj Kelimesinin Anlamı Nedir? Sondaj Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Sondaj Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Sondaj Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Sondaj - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Sondaj

Sondaj Nedir? Sondaj Ne demek? , Sondaj Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Sondaj Kelimesinin Anlamı? Sondaj Ne Demek? Sondaj Ne Demektir? ,Sondaj Analizi? Sondaj Anlamı Nedir? Sondaj Ne Demektir?, Sondaj Açıklaması Nedir? , Sondaj Cevabı Nedir? , Sondaj Kelimesinin Anlamı?






Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir?

Sondaj

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sondaj; dünya yüzeyinde delik açmaya yarayan yöntemlere verilen isimdir. Kayaları parçalamak ya da delikte kesikler açmak gibi prensiplerle yürütülen işlemlerdir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Sondajın ilk olarak nerede ve hangi tarihte yapıldığına dair farklı görüşler bulunmaktadır. İlk sondajın M.Ö. 2000 yıllarında bugünkü "darbeli sondaj" tekniğine yakın bir yöntemle tuzlu su elde etmek için Çin’de yapıldığı sanılmaktadır. Mısır’da da yine M.Ö. ki yıllarda basit sondaj yöntemleri kullanarak kuyular açıldığı tahmin edilmektedir.

Darbeli sondaj tekniği, ile ilk petrol sondajı 1794 yılında Fransa’da yapılmıştır. İlk karot alma makinası 1864'te İsviçre’li bir mühendis tarafından yapılırken bugünkü sondaj makinalarının çalışma prensibini ortaya koyan ilk karot alma makinası İsveç’li maden mühendisi Craelius tarafından 1885 yılında yapılmıştır. Craelius’la darbeli teknik terkedilerek yavaş yavaş döner sondaja geçilmiştir.

Türkiye’de bilinen en eski sondajlar bir Alman firması tarafından petrol araştırması amacıyla İskenderun’da açılmıştır. Tekirdağ’da açılan bir petrol kuyusunun ardından, hakkında yazılı bilgi bulunan ilksu sondajı 1920 yılında İstanbul’da açılmıştır. 1935 yılında MTA ve EİE’nin kurulması ile sondajcılığın Türkiye’deki gelişimi hızlanmış ve bugünkü seviyeye ulaşmıştır.

Sondaj dünya üzerinde delik açmaya yarayan yöntemlere verilen addır. Kayaları parçalamak ya da delikte kesikler açmak gibi belirli prensiplerle yürütülen sondalama işlemidir. Her türlü zeminde ve sert kayada Su Sondajı yapabilmektedir. Sondaj; kaya ortamda hava sirkülâsyonu ile yumuşak zeminlerde ise çamur sirkülâsyonu ile yapılmaktadır.Arazinin durumuna göre, jeolojik yapıya formasyonların özelliklerine göre Her iki sondaj tekniğinin kullanılmasını gerektiren durumlar olabilmektedir.Yumuşak ve yıkılan zeminlerde sondaj çamur sirkülâsyonu ile yapılır ve delme işleminden sonra kuyu teçhiz edilerek boru ile kuyu cidarı arası çimentolanır.Daha sonra kuyu inkişafı yapılır.Kaya ortamda - Sert Kayalarda kullanılan sondaj tekniği çamur sirkülâsyonlu sondajdan daha farklıdır. Kaya ortamda sondaj, hava sirkülâsyonu ile gerçekleşir. Sonuçta bu işlemlerin sonucun da Akifer den (su taşıyan formasyondan) su alınır.

Sondaj makineleri ve pompalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sondaj kısaca yeryüzüne açılan bir nevi deliktir. Sondaj makinesi kısaca, bir kızağa veya kamyona monteli basit yapılı sondaj donanımı olarak tanımlanabilir. Büyük sondaj donanımlarında ayrı ayrı makinelerce yürütülen işlevler sondaj makinelerinde birleştirilmiş ve bir makine tarafından yapılma olanağı getirilmiştir. Genellikle sığ sondajların açımında kullanılırlar. Döner sondaj donanımında döner masanın yerine sondaj makinelerinde morset bulunur. Sondaj makineleri çoğunlukla etüt, maden ve su amaçlı kullanılırlar. Sondaj makineleri delme yöntemine göre üç gruba ayrılırlar:

  1. Rotari sondaj makineleri
  2. Darbeli sondaj makineleri
  3. Kombine çalışan sondaj makineleri

Ayrıca montaj durumuna göre rotari makineleri üç sınıfa ayırmak mümkündür:

  1. Kızaklı sondaj makineleri: EİE‘ deki sodaj makinelerinin tamamına yakını bu tiptedir.
  2. Özel amaçlı sondaj makineleri: Bunlardan Hausher sondaj makinelerinin hareketli paletleri vardır. Genellikle enjeksiyon sondajlarında kullanılırlar.
  3. Bindirilmiş sondaj makineleri: Bir kamyon ya da römorka montelidir.

Sondaj makinalarının bölümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sondaj makinaları beş bölümden oluşur.

  1. Tahrik ünitesi: Güç üniteleri dizel, benzinli, elektrik motorludur. EİE makina parkında bulunan sondaj makinalarından elektrik motorlu iki Hausher ve üç Diamec –250 dışındakiler dizeldir. 10 adedi su soğutmalı diğerleri hava soğutmalıdır.
  2. Güç aktarma organı: Kuru kavramalı tip debriyaj ve şanzımandan oluşur.
  3. Sondaj ünitesi: Morset kısmı, kedi başı, vinç ve hidrolik kısımdan oluşur.
  4. Kızak: Şase kısmıdır.
  5. Matkap: Sondaj yapılması için gereken en önemli malzemelerden biridir.toprak(yumuşak,sert,killi vb.) ve taştan (kaya,çakıl vb.) olan zeminler için farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Sondajda kullanılan pompalar ve özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sondajda dört ayrı grupta yer alan pompalar kullanılmaktadır. Bunlar pistonlu pompalar, santrfüjpompalar,dalgıç pompalar vederin kuyu pompalarıdır. EİE de bunlardan pistonlular kullanılmaktadır.

  1. Pistonlu pompalar: Tek pistonlu, iki pistonlu ve üç pistonlu olarak üretilirler. EİE ‘de üç pistonlu (tripleks) pompalar kullanılmaktadır. Yalnızca enjeksiyon pompaları iki pistonludur. Pistonlu pompaların santrfüjlere nazaran verimleri az ancak basınçları yüksektir. Bu nedenle sondajda tercih edilir. Tripleks pompa dengeli çalışır, hafiftir,parçalara bölünebilir. Enjeksiyon pompaları elektrik motorlu olup diğer pompalar dizel motorlu ve hava soğutmalıdır.
  2. Santrfüj pompalar: Basınç gereksinimi küçük debisi büyük yerlerde kullanılır.
  3. Dalgıç pompalar: Elektrikle çalışır. Pompa ve motor suya batarak çalışır.
  4. Derin kuyu pompaları: Emme yüksekliğinin 6–7 m’den büyük olduğu yerlerde kullanılır. Suyun basma özelliğinden yararlanarak çalışır.

Sirkülasyon pompaları 50-70 Atm basınçta 135-250 lt/dk debide, enjeksiyon pompaları 80 Atm basınçta ve 65 lt/dk debide su basabilmektedir. Tripleks pompaların syrok ayarı bir somun aracılığı ile ayarlanarak 35-45-50 kg/cm kare olarak basınç ayarlaması yapılabilir. Ayarlama sonucu basınç arttıkça debi düşer..

Sondajcılıkta yapılan başlıca işler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sondajın istenilen noktada yapılabilmesi için ilk olarak fiziki şartların sağlanması gerekir. Bu da ancak sondaj lokasyonuna ulaşmakla ve kullanılacak makina ve ekipmanı nakletmekle gerçekleşebilir. O halde öncelikler şu şekilde olacaktır :

  1. Yol yapımı
  2. Platform yapımı
  3. Nakliyat
  4. Su temini
  5. Monte

Sondaj yolunu en az eğimli ve kısa olacak biçimde planlamak nakliyatın kolaylığı için son derece önemlidir.

Platform yeterli genişlikte ve meyilsiz olarak hazırlanmalıdır. Zeminin ıslanıp çamur olmaması için tedbirler alınmalıdır. Nakliyat, bilindiği gibi iş kazalarının meydana geme olasılığının yüksek olduğu bir çalışma sürecidir. Bu nedenle çok dikkatli vetedbirli olunmalıdır. Su hattını döşerken hattın dik olması kaygısına kapılmadan en kısa güzergâh seçilmelidir. Pompanın gücünü hattın eğiminin değil, kot farkının etkilediği unutulmamalıdır. Monte çalışmasında da açılacak kuyunun derinliği ile orantılı sağlamlık esas alınmalıdır.

  • Sondajcılıkta yapılan başlıca işler şöylece özetlenebilir :
  1. Karot veya sediman numune alma işleri.
  2. Yeraltı su seviyelerinin ölçülmesi
  3. Basınçlı su deneyi yapılması
  4. Sızma deneyi (permeabilite deneyi )yapılması
  5. Standart penetrasyon deneyi
  6. Koni Penetrasyon Deneyi
  7. Bozulmamış veya bozumuş numune alma işleri
  8. Boya deneyleri
  9. Kuyu sapmalarının ölçülmesi
  10. Kuyu saptırma kamalarının kullanılması
  11. Kuyuların borulanması
  • Sondajcılıkta kullanılan ölçü birimleri :
  1. DCDMA standardı
  2. Craelius metrik standardı
  3. Comecon standardı

Bunlardan ilki Amerikan kökenlidir. BX,NX gibi. İkincisi metrik sistemdir,mm ile söylenir. 76 mm,84 mm gibi. Üçüncüsü de mm ile ifade edilen ve eski Sovyetler Birliği’nde geliştirilmiş bir standarttır.EİE’de Craelius metrik standarta uygun malzemeler kullanılmaktadır.

  • Sondajcılıkta kullanılan ölçü birimleri ve metrik sistemdeki karşılıkları şu şekildedir:
  1. İnç(parmak) : 2,54 cm
  2. Feet(ayak) : 30,48 cm
  3. Kara mili : 1609,35 m
  4. Galon : 3,785 lt
  5. Libre(pound) : 0,453 kl
  6. 1 Atm : 1 kg/cm :760 mm-Hg : 10,3 mss
  7. 0/0 50 eğim : 45 derece
  8. 1 kw : 1,341 B.G.
  9. 1karat : 0,2 gr

Pompaların emme yüksekliği atmosfer basıncı ile ilgilidir. Ortamda hava bulunmasaydı suyu emerek basmak mümkün olmazdı. Emme yüksekliği teorik olarak atmosfer basıncına yani 1 at’e eşittir. Bu da 10,3 m’ye tekabül eder. Pratikte bu yükseklik 6–7 m’dir.Yani daha yüksek bir emme düzeyi pompanın görev yapmasına engeldir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Nedir? :Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? ile ilgili Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Ne Demektir? Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Açıklaması Nedir? Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Cevabı Nedir? Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Açıklaması? :Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Gerçek mi? :Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? ile ilgili Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Hakkında? :Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? ile ilgili Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? burada bulabilirsiniz. Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Sondaj nedir?, Sondaj anlamı nedir?, Sondaj ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Berkeley, Gloucestershire, Fantastik Dörtlü (film, 2025), Roberto Cabañas, Mika (şarkıcı), Zoli Ádok, Diyakoz Paul, Nusret Sadullah Ayaşlı, Hande Katipoğlu Seyhun, Endülüs devleti, Adil Aşırım, Sandro Salvadore, Quadrupel, Nothing Records, Kadıllı, Gebze, Hıristiyan Demokrat Birliği, Etobur, NGC 4854, Capanema, Pará, Meningoensefalit, Charlie Cox, Ahmed Mubarek El Mehaycri, Deksmedetomidin, Bayağı sülün, Generalleutnant, Terlizzi, Düzağaç, Gölcük, Northeastern Üniversitesi, Eldavut, Bafra, Bacan adaları, Kalkankaya, Karakoçan, Seyfettin Azizoğlu, Cijuela, Kraliyet Prensesi, İspanyadaki özerk topluluklar, Mustafaçelebi, Çorum, Kellys Heroes, Samsung DeX, Bizen (vilayet), TOGG, Royal Tru, Juan Mujica, İran şahı, Büyükyenice, İvrindi, Mehmet Aslan (müzisyen), Kutsalların Kutsalı, Steinburg, Topağaç, Süleymanpaşa, Marco Di Vaio, Wooler, Abdurrahman Garib, Vestiyer, Carpeneto, Nesrin Kazankaya, 1322, San Marino bayrağı, İsmet Gayibov Stadyumu, Release (Angel bölümü), Aydınlar, Mihalıçcık, Roland Corporation, Karasal televizyon, Bileşik zamanlı fiil, Ihlamurlar Altında, Buyuretti, Doğubayazıt, Beitun, Something Just Like This, Lamborghini Urraco, SantAmbrogio di Torino, Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri, Haiku, Geği, Bugzilla, El Enfal Hareketi, 1956 AFC Asya Kupası, Grace Bullen, Adapa, Abdalhasan, Taşköprü, Bart Allen, Çizgiroman, Hareket tespiti, Ordnungspolizei, Gürağaç, Artuklu, Mehmet Erdem (şarkıcı), Platanus orientalis, Yok Böyle Dans, Balsham, Thule kültürü, Emilia Plater, Sınav (film), Bursa Atatürk Stadyumu, Maad İbrahim, Rolls Royce, Skarabe, Smart ForTwo, Diplopi, Çelebiler, Adapazarı, Chiasmodontidae, NASA, Juan José Pizzuti, Marcus Vipsanius Agrippa, Butler, Nebraska,
Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı, Meryem Tanrıverdi Göktaş Kimdir?, Tikel Nedir?, Zihnî İsminin Anlamı Nedir?, Abdulmecit Yıldırım Kimdir?, Hami Korkmazlı Kimdir?, Tiilinen Nedir?, Zihinsel İsminin Anlamı Nedir?, Fikirdeş Nedir?, Tiheähkö Nedir?, Zihayat İsminin Anlamı Nedir?, Buse Albayrak Kimdir?, Fijili Nedir?, İbrahim Yüksel Kimdir?, Fiili Bozuk Nedir?, Burhan Bahadır Özsoy Kimdir?, Zifirî İsminin Anlamı Nedir?, Burcugül Çubuk Kimdir?, Tıynetli Nedir?, Zibidi İsminin Anlamı Nedir?, Yaşar Dursun Kimdir?, Tırtılsı Nedir?, Zıypak İsminin Anlamı Nedir?, Arzu Şimşek Kimdir?, Figürlü Nedir?, Zıvanalı Sigara İsminin Anlamı Nedir?, Yunis Aksu Kimdir?, İrfan Hülakü Kimdir?, Tırsınç Nedir?, Zıvanalı İsminin Anlamı Nedir?, Tırsak Nedir?, Fiddire Nedir?, Zıt Anlamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fidan Boylu Nedir?, Aşkın Genç Kimdir?,