Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir?

Solüsyon Nedir?

Solüsyon Nedir?, Solüsyon Nerededir?, Solüsyon Hakkında Bilgi?, Solüsyon Analizi? Solüsyon ilgili Solüsyon ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Solüsyon ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Solüsyon Ne Anlama Gelir Solüsyon Anlamı Solüsyon Nedir Solüsyon Ne Anlam Taşır Solüsyon Neye İşarettir Solüsyon Tabiri Solüsyon Yorumu 

Solüsyon Kelimesi

Lütfen Solüsyon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Solüsyon İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Solüsyon Kelimesinin Anlamı? Solüsyon Ne Demek? ,Solüsyon Ne Demektir? Solüsyon Ne Demektir? Solüsyon Analizi? , Solüsyon Anlamı Nedir?,Solüsyon Ne Demektir? , Solüsyon Açıklaması Nedir? ,Solüsyon Cevabı Nedir?,Solüsyon Kelimesinin Anlamı?,Solüsyon Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Solüsyon Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Solüsyon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Solüsyon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Solüsyon Kelimesinin Anlamı Nedir? Solüsyon Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Solüsyon Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Solüsyon Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Solüsyon - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Solüsyon

Solüsyon Nedir? Solüsyon Ne demek? , Solüsyon Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Solüsyon Kelimesinin Anlamı? Solüsyon Ne Demek? Solüsyon Ne Demektir? ,Solüsyon Analizi? Solüsyon Anlamı Nedir? Solüsyon Ne Demektir?, Solüsyon Açıklaması Nedir? , Solüsyon Cevabı Nedir? , Solüsyon Kelimesinin Anlamı?






Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir?

Çözelti

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Solüsyon sayfasından yönlendirildi)
Tuzlu Su Çözeltisi

Çözelti ya da solüsyon, iki ya da daha fazla maddenin herhangi bir oranda bir araya gelerek oluşturdukları homojen karışımdır.[1]

Çözelti: Bir maddenin başka bir madde içinde gözle görülemeyecek kadar küçük tanecikler hâlinde dağılacak, homojen karışım oluşturması olayına çözünme, elde edilen karışıma da çözelti denir. Bir çözeltiyi oluşturan maddelerden genellikle çok olanına çözücü, az olanına da çözünen denir. Doğada birçok çözücü ve çözünen madde vardır. Bilinen en iyi çözücü sudur. Birçok katı, sıvı ve gaz maddeler suda çözünürler. Çay, deniz suyu, kola, mürekkepli su, alkollu su, şekerli su vb. çözeltiye örnek verilebilir. Çözünme erime ile karıştırılabilir.

Türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Çözelti türleri üç ana başlık altında incelenebilir:

  1. Çözücünün Durumuna Göre (Fiziksel hâline göre; katı, sıvı, gaz)

Çözeltinin fiziksel hâlini belirleyen çözücüdür.

  1. Elektrik Akımı İletmelerine Göre
    1. Elektrik akımını ileten çözeltiler: Çözünen madde çözünürken iyonlarına ayrılıyorsa böyle çözeltilere iyonik çözeltiler denir. İyonlu çözeltiler elektrik akımını iletir. Bu nedenle de elektrolit çözeltiler olarak da bilinirler. Örnek olarak; asit, baz çözeltileri, tuz çözeltileri verilebilir. Tuz su içerisinde çözünürken Na+ ve Cl- iyonlarına ayrışır.
    2. Elektrik akımını iletmeyen çözeltiler: Kovalent bağlı bileşikler çözücü içerisinde çözünürken moleküller halinde dağılır. Bu tür çözeltiler elektrik akımını iletmez. Alkolün su içerisinde çözünmesi olayını örnek olarak verebiliriz.
  2. Çözünen Madde Miktarına Göre:
    1. Doymuş Çözeltiler: Çözücünün çözebileceği maksimum maddeyi çözdüğü durumdur.
    2. Aşırı doymuş çözeltiler: Çözeltinin maksimum çözebileceği madde miktarından daha fazla madde çözünmüş çözeltilerdir. Kararsızdırlar. Bir miktar çözünen madde çökerek doymuş çözelti haline gelir.
    3. Doymamış çözeltiler: Bir çözücünün çözebileceği maksimum maddeden daha azını çözdüğü durumdur. Bu tip çözeltilere belli bir miktar daha çözünen atıldığı takdirde çözücü, eklenen çözüneni de çözebilme kapasitesine sahiptir.
    4. Seyreltik çözelti: Az miktarda çözünen içeren çözeltilere seyreltik çözelti denir. Birim hacme düşen çözünen madde miktarı ne kadar az ise, çözelti o kadar seyreltiktir.
    5. Derişik çözelti: Çok miktarda çözünen içeren çözeltilere derişik çözelti denir. Birim hacme düşen çözünen madde miktarı ne kadar fazla ise, çözelti o kadar derişiktir.

Bir çözeltiye bir miktar çözücü ilave edildiğinde veya bir miktar çözücü buharlaştırıldığında, yüzde derişim değişir. Ancak çözünen madde miktarı değişmez.

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Buhar basıncı ve kaynama noktası[değiştir | kaynağı değiştir]

Buhar fazına geçen taneciklerin sıvı yüzeyine çıkmadan önce sıvı fazdaki taneciklere yaptığı basınca buhar basıncı denir. Sıcaklık değişmediği sürece buhar basıncı da değişmez. Herhangi bir sıvının sıcaklığı artırılırsa, gaz fazına geçen moleküllerin sayısı artacağından, sıcaklığa bağlı olarak buhar basıncı da artar. Sabit sıcaklıkta sıvı – katı çözeltinin buhar basıncı, saf çözücüsünün buhar basıncından küçüktür.

Isıtılan bir sıvının buhar basıncı sürekli olarak artar. Sıvının buhar basıncının dış basınca eşitlendiği anda bu artış durur. Bir sıvının buhar basıncının dış buhar basıncına eşit olduğu anda kaynama olayı başlar. Bu olayın gerçekleştiği sıcaklığa da kaynama sıcaklığı veya kaynama noktası denir. Kaynama süresince sıvının sıcaklığı değişmez. Herhangi bir sıvının üzerine etkiyen dış basınç azaldıkça, kaynama noktası düşer. Dış basınç arttıkça da kaynama noktası yükselir

Sıvıların tanecikleri arasındaki çekim kuvvetinin kendine özgü olduğu bilinmektedir. Bu nedenle tanecikleri arasındaki çekim kuvveti küçük olan sıvıların, buhar basıncı büyük ve dolayısıyla kaynama noktası düşük olur. Böyle sıvılara uçucu sıvılar denir. Tanecikleri arasındaki çekim kuvveti büyük olan sıvıların ise buhar basıncı küçük ve kaynama noktası yüksek olur. Böyle sıvılara ise uçucu olamayan sıvılar denir.

Bir çözeltiye su eklenirse derişimi düşer, buhar basıncı artar, donma noktası yükselir. İletkenliği azalır.

Donma ve kaynama noktaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir çözücüde, uçucu olmayan bir maddenin çözünmesi, onun buhar basıncını düşürür. Çünkü; çözünen madde tanecikleri birim yüzeydeki çözücü taneciklerinin sayısını azaltır. Bu durum çözücünün zor buharlaşmasına neden olur. Buhar basıncının düşmesi de kaynama noktasının yükselmesine sebep olur. Yani çözelti saf çözücünün normal kaynama noktasında kaynamaz. Çözeltinin buhar basıncını bir atmosfere çıkarmak için sıcaklığının çözücünün normal kaynama sıcaklığının üstüne çıkarılması gerekir. Şu halde uçucu olmayan maddelerin çözülmesiyle hazırlanan çözeltilerin kaynama noktaları saf çözücülerinkinden daha yüksektir. Örneğin tuzlu suyun donma noktası saf suyun donma noktasından küçüktür. %10’luk tuz çözeltisinin donma noktası -6 °C iken %20’lik tuz çözeltisinin donma noktası -16 °C’ ye düşer.

Kaynama noktasındaki yükselme çözeltideki çözünenin derişimi ile orantılıdır. Aşağıdaki bağıntı bu ilişkiyi ifade etmektedir.

DTb=Kb x m

m: molalite Kb: molal kaynama noktası yükselmesi sabiti

Donma noktasında katı ve sıvının buhar basıncı eşittir. Sıvı çözücü ile katı çözücünün buhar basıncı eğrileri çözeltinin donma noktasında kesişir. Ancak bu sıcaklıkta çözeltinin buhar basıncı saf çözücünün denge buhar basıncından daha düşüktür. Çözeltinin buhar basıncı eğrisi, katı çözücünün buhar basıncı eğrisini daha düşük bir sıcaklıkta keser. Bu nedenle, çözeltinin donma noktası, saf çözücününkinden daha düşüktür. Otomobil radyatörlerinin suyuna eklenen etandiol(glikol) C2H4(OH)2 suyun donma noktasını düşürür. Bu da kışın otomobil motorlarının içlerinde donan su ile çatlamasını önler böyle donma noktasını düşürerek donmayı geciktiren maddelere antifiriz denir.

Donma noktası düşmesi de çözelti derişimine ve çözücüye bağlıdır. Aşağıdaki bağıntı bu ilişkiyi ifade etmektedir.

DTf=Kf x m

m: molalite Kf: molal donma noktası düşmesi sabiti

Çözeltilerde kaynama noktası yükselmesi ve donma noktası düşmesi maddenin türüne bağlı değildir. Bu durum ideal çözeltiler için Çözünen madde miktarına ve bunun çözeltide oluşturacağı (molekül- iyon) sayısına bağlıdır. Çözelti içindeki tanecik sayısı toplamı arttıkça kaynama noktası yükselir, donma noktası düşer.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Atkins, P. W. (2015). Chemistry : a very short introduction. Oxford: Oxford University Press. ISBN 978-0199683970. 

Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Nedir? :Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? ile ilgili Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Ne Demektir? Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Açıklaması Nedir? Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Cevabı Nedir? Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Açıklaması? :Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Gerçek mi? :Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? ile ilgili Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Hakkında? :Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? ile ilgili Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? burada bulabilirsiniz. Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Solüsyon nedir?, Solüsyon anlamı nedir?, Solüsyon ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Tunceli, VII. Davit Ulu, Kanarya Adaları, Griselda Blanco, 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı, Miami Heat, 2004 UEFA Süper Kupa, Moğolistan bayrağı, FAMAS, Çin Endüstri ve Ticaret Bankası, The Beast, 1957 Afrika Uluslar Kupası, Eric W. Weisstein, Hipermetin romanı, Filistin Ulusal Güvenlik Kuvvetleri, Azul Brazilian Airlines, Sufiler, Avrupa Havayolları Birliği, Hüsnü Özkara, Marinasyon, Eyyübiler, Eyyubiler, Belpınar, Alaca, São Sebastião da Pedreira, Gazi Köşkü, Phuket Uluslararası Havaalanı, NGC 2805, Biyoteknoloji, Dönme dolap, Ovakent, Antakya, Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanı, NGC 2783, Gerçek dokusu olan hayvanlar, Thai Airways International, Gimpo Uluslararası Havalimanı, swiss international air lines, Swiss International Air Lines, Amerikan Jeofizik Birliği, Seyrantepe, Kozluk, San Polo dei Cavalieri, Evren bilimi, Wasdale, Maximilien Rubel, 1986 Fransa genel seçimleri, Standart zaman, Kore Hava Yolları, Abdürreşid Dostum, Ortodoks Yahudilik, 54 40, Bilgisayar veri depolama, Konyada 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Hüsnü Çakır, Fagner Conserva Lemos, Vefa Salman, Archibald Leitch, FK Dinamo Minsk, Sol portal, Mata Hari, Ōnin, 1964 UEFA ülkeler sıralaması, Cy Coleman, Ajda Pekkan diskografisi, Yapı Kredi Yayınları, Türk Silahlı Kuvvetleri asker rütbe dereceleri ve işaretleri, Gebelik, Crathorne, North Yorkshire, Rhodolfo, Jersey arması, Kadriye Nurmambet, Ixobrychus, Allactaga bullata, Harço, Cin Suresi, Allactaga hotsoni, Feministler listesi, Bubo bubo omissus, Verbena lasiostachys, Egzotik hadron, Erwin Chargaff, Yağlıkçızade Nişancı Hacı Mehmed Emin Paşa, Yargısız İnfaz (film), Bismarck, Kuzey Dakota, Muhamet Harrasov, Cennet balığı, Mültecilere İlişkin Küresel Mutabakat, Albert Ghiorso, Ulusal Galeri (Atina), I Won’t Break, Salirhabdus, Scoot Henderson, İrem Altuğ, Ita Ever, Arjantin bayrağı, Sierksdorf, Söğütdere, Afşin, Beşiktaştaki çeşmeler listesi, Hüsmen Kırkpınar, Cumhuriyet, Kiraz, Bahçearası, Kiraz, Kenneth Taylor (2002 doğumlu futbolcu),
Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?,