Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir?

Siraküza Nedir?

Siraküza Nedir?, Siraküza Nerededir?, Siraküza Hakkında Bilgi?, Siraküza Analizi? Siraküza ilgili Siraküza ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Siraküza ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Siraküza Ne Anlama Gelir Siraküza Anlamı Siraküza Nedir Siraküza Ne Anlam Taşır Siraküza Neye İşarettir Siraküza Tabiri Siraküza Yorumu 

Siraküza Kelimesi

Lütfen Siraküza Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Siraküza İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Siraküza Kelimesinin Anlamı? Siraküza Ne Demek? ,Siraküza Ne Demektir? Siraküza Ne Demektir? Siraküza Analizi? , Siraküza Anlamı Nedir?,Siraküza Ne Demektir? , Siraküza Açıklaması Nedir? ,Siraküza Cevabı Nedir?,Siraküza Kelimesinin Anlamı?,Siraküza Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Siraküza Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Siraküza Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Siraküza Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Siraküza Kelimesinin Anlamı Nedir? Siraküza Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Siraküza Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Siraküza Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Siraküza - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Siraküza

Siraküza Nedir? Siraküza Ne demek? , Siraküza Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Siraküza Kelimesinin Anlamı? Siraküza Ne Demek? Siraküza Ne Demektir? ,Siraküza Analizi? Siraküza Anlamı Nedir? Siraküza Ne Demektir?, Siraküza Açıklaması Nedir? , Siraküza Cevabı Nedir? , Siraküza Kelimesinin Anlamı?






Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir?

Siraküza

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Siraküza
Siraküza
Comune di Siracusa
Siraküza'da gün doğumu
İtalya üzerinde Siraküza
Siraküza
Siraküza
Ülkeİtalya İtalya
Bölge Sicilya
İlSiraküza
İdare
 • Belediye BaşkanıFrancesco Italia
Yüzölçümü
 • Toplam207,78 km²
Rakım17 m
Nüfus
 (2017)[1]
 • Toplam121,605
 • Yoğunlukoto/km²
Zaman dilimiUTC+01.00 (OAS)
 • Yaz (YSU)UTC+02.00 (OAS)
Alan kodu0931
Konum İtalya
KriterKültürel: ii, iii, iv, vi
Referans1200
Tescil2005 (29. oturum)
BölgeAvrupa ve Kuzey Amerika

Siraküza veya Sırakuza, İtalya'nın Sicilya Özerk Bölgesi'de Antik Yunan çağında bir koloni devlet olarak kurulmuş, günümüzde Siraküza ilinin merkezi olan kent.

Siraküza, Akdeniz'in ortasında bulunan Sicilya adasının güneydoğusunda Akdeniz'in İyon Denizi denilen kısmında Siraküza Körfezi'nde konumlanmıştır.

Şehir Antik Grek çağlarında bile amfi tiyatrosu, kültürü ve mimarisi meşhurdu. 2700 yıllık tarihinde şehir antik çağlarda önemli tarihi rol oynamıştı. Bir zamanlar şehir, tarihi bilinen Akdeniz havzasında en büyük politik ve askerî gücü olan politik birim konumundaydı. Ünlü bilim insanı ve mucit Arşimet'in yaşadığı yerdi.

2005'te UNESCO Siraküza şehrinin tümünü ve şehir dışında ama Siraküza ili içinde bulunan Pantalica Nekropolü'nü Dünya Mirası listesi içine almıştır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir, Antik Grek çağlarında Korint şehrinden yaşayanlar tarafından kurulmuştur. Stratejik konumu icabı ve Sicilya adasının zamanının zengin bir tarım alanı olması dolayısıyla çok geçmeden çok güçlü bir şehir devleti haline gelmiştir. Sparta ve Korint şehir-devletleri ile müttefik olarak İyon Denizi kıyısında bulunan "Magna Gracia" bölgesine hakim olmuştu. Romalı tarihçi Cicero Siraküza'yı en büyük Yunan şehri olarak tanımlamış ve aynı zamanda en güzel bir şehir olduğunu da bildirmişti. Sonradan Siraküza Roma Cumhuriyeti'ne bağlandı. Roma İmparatorluğu ve onu takibeden Bizans İmparatorluğu döneminde önemini korudu. Sicilya'nın Araplar tarafından fethedilip Sicilya Arap Emirliği'ne çevrilince ada içindeki önemini Palermo'ya kaybetti. Adayı tekrar Araplardan ele geçiren Normanlar ve onlardan sonraki Sicilya Krallığı dönemlerinde de Palermo önemini korudu. Sonradan Sicilya Krallığı ile Napoli Krallığı tek bir kral altında birlikte idare edilmeye başlandı ve İki Sicilya Krallığı döneminde Sicilya adası önemini bu krallığın merkezi olan Napoli'ye bıraktı. 1860'tan sonra İtalya'nın birleşmesi ile merkezi devlet siyaset gücü yine uzaklaşıp Roma'ya geçti.

Coğrafi konum[değiştir | kaynağı değiştir]

Siraküza komününün Siraküza ili içindeki konumu

Görülecek turistik yerler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dinsel olmayan yapılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Castello Maniace: Yapımı 1232-1240 dönemi. II. Frederico saltanat döneminde yapılan askeri yapılara güzel bir örnektir. Kale dörtgen şekilde olup dört köşesinin her birinde silindirik birer kule bulunmaktadır. Ön cephesi ortasında bulunan sivri tepeli kemer şeklinde giriş kapısı polikrom mermerden çok süslü olarak yapılmıştır.
  • Arkeoloji Müzesi: Orta Bronz çağı ile MÖ 5. yüzyıla kadar bulunan arkeolojik eserleri içinde bulundurmaktadır.
  • Palazzo Lanza Buccheri Sarayı: 16. yüzyıl.
  • Palazzo Mergulese-Montalto Sarayı: 14. yüzyıl. Sivri tepeli kemer şekilli giriş kapısı ve ön cephesi 14. yüzyıldan kalmıştır.
  • Piskaposluk Sarayı: Kuruluşu 17. yüzyıl ve 18. yüzyılda yenileştirme yapılmıştır. 18. yüzyıl sonlarında kurulmuş olan Alagonian Kütüphanesi içindedir.
  • Palazzo Vermexio Sarayı: Günümüzde "Belediye Sarayı" görevi yapmaktadır. MO 5. yüzyıl asıllı bir İyonik Tapınak kısmı binaya bağlanmıştır.
  • Palazzo Françıca Nava Bazı kısımları orijinal 16. yüzyıl yapısıdır.
  • Palazzo Beneventano del Bosco: Orijinal olarak Orta Çağlarda yapılmıştır. Ama 1779 ve 1788 arasında yapılan yenileştirmelerle bu eski şekli kaybolmuştur. Çok ilgi çeken bir iç avlusu bulunur.
  • Palazzo Mıgliaccıo Sarayı: 15. yüzyıl Lava taşları kakmaları ile çok süslüdür.
  • Senato Sarayı: Avlusunda tarihi bir 18. yüzyıl yolcu arabası bulunmaktadır.
  • Euryalos Kalesi: Antik çağlarda en güçlü savunma kalesi olan bu yapı şehirden 9 km dışında Sırzakuza Kralı Yaşlı Dionysius tarafından yaptırılmıştır. Arka arkaya üç hendekle savunulmaktaydı. Ayrıca bu hendekler yeraltı tünelleri ile büyük depolara bağlı olup eğer kaleyi saranlar hendekleri doldurmaya çalışırlarsa dolgu maddelerini depolara alabilme imkânları bulunmaktaydı.

Antik yapılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Apollo Tapınağı: Roma İmparatorluğu son dönemlerinde ve Bizans İmparatorluğu dönemlerinde bu tapınak bir Hristiyan kiliseye dönüştürülmüştür. Arap Sicilya Emirliği döneminde bir cami olarak kullanılmıştır.
  • Arethuse Çeşmesi,: Ortygia adasında. Eski mitlere göre bir nımf olan Aresthuşa kendisini kovalayan Alfeus'dan kaçıp kendini savunmak için bu mevkide kendini saklamıştır..
  • amfi-Tiyatro: Bu antik Yunan tiyatro yapıları arasında en seyirci sıraları bulanan olduğu iddia edilmektedir. 67 sıra seyirci yeri 8 sahneden yukarı giden merdivenlerle 9 kısıma bölünmüştür. Bu amfi-tiyatronun önü yıkık olduğu için sahnenin ve orkestranın nasıl olduğu bilinmemektedir. Günümüze gelen yıkık olmayan amfi-tiyatrosunun kısımları da antik Yunan tiyatrosunun yapımlandığı yapı şeklinde değildir. Antik Romalı seyircilere sunulan diğer çeşit gösterileri de sahnelemek için (örneğin gladyatör gösterileri için) amfi-tiyatronun değiştirilmiş olduğu kabul edilmektedir.
  • Taş Ocakları": amfi tiyatronun yakınlarında "latomie" adı verilen birkaç taş ocağı bulunmaktadır. Antik dönemlerde bu taş ocakları hapis cezalılarının çalışması için kurulmuşlardı ve bir hapishane parçası idiler. Bu "latomia" taş ocakları arasında en iyi bilineni adına "Dionysisus'un Kulağı" adı verileni idi.
  • Romalı amfi-tiyatrosu: Bu yapı geç Roma İmparatorluğu döneminde kurulmuştur. Yapı kısmen kayaların yontulması ile hazırlanmıştır. Bu yapının ortasında bulunan bir dikdörtgen bölümde antik sahne mizansen aletlerin kullanıldığı bilinmektedir.
  • Grotticelli Mezarlığı'nda Arşimet'in Mezarı adı verilen bir mezar bulunmaktadır. Bu mezarın yapısında iki tane Dorik usulde sütun bulunmaktadır. Arşimet'in ölümünden çok sonra hazırlanmış bir Romalı mezarıdır.
  • Olimpik Tanrı Zeus Tapınağı: MÖ 6. yüzyılda yapılmıştır. 3 km şehrin dışındadır.

Hristiyan dinsel yapılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Katedral: Ortygia adasında bulunur. MO 5. yüzyılda yapılmış olan Atena tapınağı üzerine 7. yüzyılda piskopos Zoşimo tarafından yaptırılmıştır. Tapınak iken dikdörtgen yapının kısa olan kısmında 6 tane ve uzun olan kısmında 14 Dorik usulde sütunlar bulunmaktaydı ve bu sütunlar şimdi katedralin duvarları içinde bulunmaktadırlar. Yunan tapınağı zeminden üç basamak üstündeydi. Kilisenin bir kısmının çatısı Norman yapımıdır. Katedralin cephesi ise 1725-1753 döneminde Korint usullu sütunlarla ve heykellerle yeniden yapılmıştır. Katedral içinde bulunan mermerden 12. veya 13. yüzyıldan kalma vaftiz kurnası; 1599'da heykeltıraş Rizo tarafından yapılan gümüş "Azize Lucy" heykeli ve 1512'de Gagini tarafından yapılmış "Karlar İçinde Meryem" heykeli ilgi çekmektedir.
  • Sant Lucia Extra Moenia: Geleneğe göre M.S. 303'te yapılan bir Bizans eseridir. Girişi ve üç yarım kemer çatısı ve can kulesinin alt kısımları bu eski binadan kalmadır. Ama 15. ve 16. yüzyıllarda diğer kısımları yenileştirilip değiştirilmiştir. Bu kilise altından tünel mezarlar olan "katakomb" dehlizlerine girilmektedir.
  • San Paolo Kilisesi: 18. yüzyıl.
  • San Cristoforo Kilisesi: 14. yüzyıl ve 18. yüzyılda restorasyon.
  • Santa Lucìa alla Badìa Kilisesi: 1693 depreminden sonra yapılan Barok mimarı usulde kilise.
  • Santa Maria dei Miracoli Kilisesi: 13. yüzyıl.
  • Spirito Santo Kilisesi 18. yüzyıl.
  • Cizvit Koleji Kilisesi: Büyük bir barok stilde kilise
  • St. Benedict Kilisesi: 16. yüzyıl 1693 sonra restorasyon.
  • Chiesa della Conçezione Kilisesi: İlk yapımı 14. yüzyıl ve 18. yüzyılda yenilenmiştir. Sonradan Benediktin Manastırına bağlanmıştır.
  • San Francesco all'İmmacolata Kilisesi: Cephesinde sütunlara ve yontulmuş taştan roliyef sütun şekilleri bulunmaktadır. Bu kiliseye eski özel bir geleneğe göre kilisede saklanan "Svelata (Vahiy)" adlı bir ikona her 29 Kasım sabahı ayinle herkese gösterilir.
  • San Johanna Basılıkası: Bir Hristiyan şehit olan San Marcıano'nın gömülü bulunduğu kabul edilen bir mahzen olarak ilk defa hazırlanmıştır. Arap Emirliği hükümdarlığı sırasında yıktırılmıştır. Normanlar tarafından yeniden bir kilise olarak yaptırılmış; ama 1693'te bu kilise de yıktırılmıştır. Günümüzdeki bina bu yıktırılmış kilisenin kısmen yenilenmesinden ortaya çıkmıştır. Bu restore edilen kilisenin sunağının Bizanslı devrinden kaldığı kabul edilmektedir. Binanın mahzeninden çok sayıda dehliz ve tünel çıkılmaktadır ve bu dehlizlerde binlerce mezar bulunmaktadır. Bazı dehlizlerde fresko duvar tabloları bulunur.

Komşu komünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Siraküz'a komünü şu komünlerle sınır komşusudur: Avola, Canicattini Bagni, Floridia, Melilli, Noto, Palazzolo Acreide, Priolo Gargallo, Solarino

Kardeş şehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Siraküza şu kentlerle kardeş şehir bağlantısı kurmuştur:

Resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Statistiche demografiche ISTAT". demo.istat.it. 16 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2017. 
  2. ^ "Il gemellaggio tra Erchie e Siracusa". 5 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2010. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Nedir? :Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? ile ilgili Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Ne Demektir? Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Açıklaması Nedir? Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Cevabı Nedir? Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Açıklaması? :Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Gerçek mi? :Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? ile ilgili Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Hakkında? :Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? ile ilgili Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? burada bulabilirsiniz. Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Siraküza nedir?, Siraküza anlamı nedir?, Siraküza ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Old Fashioned, Piña colada, Tekeler, Demirci, White Russian (cocktail), Soyu tükenmiş kuşlar listesi, Surp Hagop Kilisesi, İlke, Saint Hilarion Kalesi, Olga Nikolayevna Romanova, İçelde 1946 Türkiye genel seçimleri, Maureen Freely, Era stupendo, Jamaika bayrakları listesi, Akyaka, Las Ketchup, MedlinePlus, Hristiyan teolojisi, Japon edebiyatı, Bellini (kokteyl), UBB Resmi Kokteyl, T. J. Warren, İrlanda viskisi, Rob Roy (kokteyl), Dimitri Tiomkin, Gastronomi, Cat Ballou, Borrowby, Scarborough, 2000 Wimbledon Tenis Turnuvası, Galata Surları, Turan, Tire, Danimarka Futbol Federasyonu, Deli Dumrul Kurtlar Kuşlar Aleminde, Nokia 1600, Nasır Hicazi, Alesia savaşı, NGC 2992, Shyaulyay Taarruzu, Gana başbakanları listesi, Beograđanka, Kara Osmanzade Yakub Paşa, İlhanlılar, Tempo and Mode in Evolution, Tepeli baştankara, Santander (Kolombiya), Wilkes, Georgia, Zygmunt Bauman, Soda (içecek), Sinop Nükleer Güç Santrali, Amaro (likör), Azerbaycan, İPhone OS, Lollia Paulina, Sien Pi, Samuel C. C. Ting, Zoe Cassavetes, Stefania LaVie Owen, Front populaire, Hugh Longbourne Callendar, Americano (kokteyl), Zengibar Kalesi, Sadie Sink, NGC 5964, Araptepe Höyüğü, Birleşik Krallık kadın millî ragbi birliği takımı, Georgios Mouzalon, NGC 2991, 1844 Elyazmaları, Toyota Center, Safir rengi, Hapishane, French Connection (kokteyl), Julie Christie, Mısır rengi, Süleyman Seyyid, White Russian, Vazgeç Gönlüm, En İyi Komedi Dizisi Primetime Emmy Ödülü, indigo (oyuncu), Indigo (oyuncu), Hüsamettin Ertürk, 30 Haziran, Janusz Gałązka, Floyd County, Georgia, İçki yasağı, Yavuz Sultan Selim Han, Pernumia, I. Kaplan Giray, Hot Dance Club Songs, Hapis, Dirac, Dıraç, DIRAC, Yıldız deseni (gökbilim), Alcázar de los Reyes Cristianos, Freebird Airlines, Romanyotlar, Rusinga Adası, Otar Tuşişvili, NGC 1986, Hayal kırıklığı,
Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?,