Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir?

Siracusa Nedir?

Siracusa Nedir?, Siracusa Nerededir?, Siracusa Hakkında Bilgi?, Siracusa Analizi? Siracusa ilgili Siracusa ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Siracusa ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Siracusa Ne Anlama Gelir Siracusa Anlamı Siracusa Nedir Siracusa Ne Anlam Taşır Siracusa Neye İşarettir Siracusa Tabiri Siracusa Yorumu 

Siracusa Kelimesi

Lütfen Siracusa Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Siracusa İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Siracusa Kelimesinin Anlamı? Siracusa Ne Demek? ,Siracusa Ne Demektir? Siracusa Ne Demektir? Siracusa Analizi? , Siracusa Anlamı Nedir?,Siracusa Ne Demektir? , Siracusa Açıklaması Nedir? ,Siracusa Cevabı Nedir?,Siracusa Kelimesinin Anlamı?,Siracusa Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Siracusa Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Siracusa Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Siracusa Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Siracusa Kelimesinin Anlamı Nedir? Siracusa Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Siracusa Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Siracusa Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Siracusa - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Siracusa

Siracusa Nedir? Siracusa Ne demek? , Siracusa Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Siracusa Kelimesinin Anlamı? Siracusa Ne Demek? Siracusa Ne Demektir? ,Siracusa Analizi? Siracusa Anlamı Nedir? Siracusa Ne Demektir?, Siracusa Açıklaması Nedir? , Siracusa Cevabı Nedir? , Siracusa Kelimesinin Anlamı?






Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir?

Siraküza

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Siracusa sayfasından yönlendirildi)
Siraküza
Siraküza
Comune di Siracusa
Siraküza'da gün doğumu
İtalya üzerinde Siraküza
Siraküza
Siraküza
Ülkeİtalya İtalya
Bölge Sicilya
İlSiraküza
İdare
 • Belediye BaşkanıFrancesco Italia
Yüzölçümü
 • Toplam207,78 km²
Rakım17 m
Nüfus
 (2017)[1]
 • Toplam121,605
 • Yoğunlukoto/km²
Zaman dilimiUTC+01.00 (OAS)
 • Yaz (YSU)UTC+02.00 (OAS)
Alan kodu0931
Konum İtalya
KriterKültürel: ii, iii, iv, vi
Referans1200
Tescil2005 (29. oturum)
BölgeAvrupa ve Kuzey Amerika

Siraküza veya Sırakuza, İtalya'nın Sicilya Özerk Bölgesi'de Antik Yunan çağında bir koloni devlet olarak kurulmuş, günümüzde Siraküza ilinin merkezi olan kent.

Siraküza, Akdeniz'in ortasında bulunan Sicilya adasının güneydoğusunda Akdeniz'in İyon Denizi denilen kısmında Siraküza Körfezi'nde konumlanmıştır.

Şehir Antik Grek çağlarında bile amfi tiyatrosu, kültürü ve mimarisi meşhurdu. 2700 yıllık tarihinde şehir antik çağlarda önemli tarihi rol oynamıştı. Bir zamanlar şehir, tarihi bilinen Akdeniz havzasında en büyük politik ve askeri gücü olan politik birim konumundaydı. Ünlü bilim insanı ve mucit Arşimet'in yaşadığı yerdi.

2005'te UNESCO Siraküza şehrinin tümünü ve şehir dışında ama Siraküza ili içinde bulunan Pantalica Nekropolü'nü Dünya Mirası listesi içine almıştır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir, Antik Grek çağlarında Korint şehrinden yaşayanlar tarafından kurulmuştur. Stratejik konumu icabı ve Sicilya adasının zamanının zengin bir tarım alanı olması dolayısıyla çok geçmeden çok güçlü bir şehir devleti haline gelmiştir. Sparta ve Korint şehir-devletleri ile müttefik olarak İyon Denizi kıyısında bulunan "Magna Gracia" bölgesine hakim olmuştu. Romalı tarihçi Cicero Siraküza'yı en büyük Yunan şehri olarak tanımlamış ve aynı zamanda en güzel bir şehir olduğunu da bildirmişti. Sonradan Siraküza Roma Cumhuriyeti'ne bağlandı. Roma İmparatorluğu ve onu takibeden Bizans İmparatorluğu döneminde önemini korudu. Sicilya'nın Araplar tarafından fethedilip Sicilya Arap Emirliği'ne çevrilince ada içindeki önemini Palermo'ya kaybetti. Adayı tekrar Araplardan ele geçiren Normanlar ve onlardan sonraki Sicilya Krallığı dönemlerinde de Palermo önemini korudu. Sonradan Sicilya Krallığı ile Napoli Krallığı tek bir kral altında birlikte idare edilmeye başlandı ve İki Sicilya Krallığı döneminde Sicilya adası önemini bu krallığın merkezi olan Napoli'ye bıraktı. 1860'tan sonra İtalya'nın birleşmesi ile merkezi devlet siyaset gücü yine uzaklaşıp Roma'ya geçti.

Coğrafi konum[değiştir | kaynağı değiştir]

Siraküza komününün Siraküza ili içindeki konumu

Görülecek turistik yerler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dinsel olmayan yapılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Castello Maniace: Yapımı 1232-1240 dönemi. II. Frederico saltanat döneminde yapılan askeri yapılara güzel bir örnektir. Kale dörtgen şekilde olup dört köşesinin her birinde silindirik birer kule bulunmaktadır. Ön cephesi ortasında bulunan sivri tepeli kemer şeklinde giriş kapısı polikrom mermerden çok süslü olarak yapılmıştır.
  • Arkeoloji Müzesi: Orta Bronz çağı ile MÖ 5. yüzyıla kadar bulunan arkeolojik eserleri içinde bulundurmaktadır.
  • Palazzo Lanza Buccheri Sarayı: 16. yüzyıl.
  • Palazzo Mergulese-Montalto Sarayı: 14. yüzyıl. Sivri tepeli kemer şekilli giriş kapısı ve ön cephesi 14. yüzyıldan kalmıştır.
  • Piskaposluk Sarayı: Kuruluşu 17. yüzyıl ve 18. yüzyılda yenileştirme yapılmıştır. 18. yüzyıl sonlarında kurulmuş olan Alagonian Kütüphanesi içindedir.
  • Palazzo Vermexio Sarayı: Günümüzde "Belediye Sarayı" görevi yapmaktadır. MO 5. yüzyıl asıllı bir İyonik Tapınak kısmı binaya bağlanmıştır.
  • Palazzo Françıca Nava Bazı kısımları orijinal 16. yüzyıl yapısıdır.
  • Palazzo Beneventano del Bosco: Orijinal olarak Orta Çağlarda yapılmıştır. Ama 1779 ve 1788 arasında yapılan yenileştirmelerle bu eski şekli kaybolmuştur. Çok ilgi çeken bir iç avlusu bulunur.
  • Palazzo Mıgliaccıo Sarayı: 15. yüzyıl Lava taşları kakmaları ile çok süslüdür.
  • Senato Sarayı: Avlusunda tarihi bir 18. yüzyıl yolcu arabası bulunmaktadır.
  • Euryalos Kalesi: Antik çağlarda en güçlü savunma kalesi olan bu yapı şehirden 9 km dışında Sırzakuza Kralı Yaşlı Dionysius tarafından yaptırılmıştır. Arka arkaya üç hendekle savunulmaktaydı. Ayrıca bu hendekler yeraltı tünelleri ile büyük depolara bağlı olup eğer kaleyi saranlar hendekleri doldurmaya çalışırlarsa dolgu maddelerini depolara alabilme imkânları bulunmaktaydı.

Antik yapılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Apollo Tapınağı: Roma İmparatorluğu son dönemlerinde ve Bizans İmparatorluğu dönemlerinde bu tapınak bir Hristiyan kiliseye dönüştürülmüştür. Arap Sicilya Emirliği döneminde bir cami olarak kullanılmıştır.
  • Arethuse Çeşmesi,: Ortygia adasında. Eski mitlere göre bir nımf olan Aresthuşa kendisini kovalayan Alfeus'dan kaçıp kendini savunmak için bu mevkide kendini saklamıştır..
  • amfi-Tiyatro: Bu antik Yunan tiyatro yapıları arasında en seyirci sıraları bulanan olduğu iddia edilmektedir. 67 sıra seyirci yeri 8 sahneden yukarı giden merdivenlerle 9 kısıma bölünmüştür. Bu amfi-tiyatronun önü yıkık olduğu için sahnenin ve orkestranın nasıl olduğu bilinmemektedir. Günümüze gelen yıkık olmayan amfi-tiyatrosunun kısımları da antik Yunan tiyatrosunun yapımlandığı yapı şeklinde değildir. Antik Romalı seyircilere sunulan diğer çeşit gösterileri de sahnelemek için (örneğin gladyatör gösterileri için) amfi-tiyatronun değiştirilmiş olduğu kabul edilmektedir.
  • Taş Ocakları": amfi tiyatronun yakınlarında "latomie" adı verilen birkaç taş ocağı bulunmaktadır. Antik dönemlerde bu taş ocakları hapis cezalılarının çalışması için kurulmuşlardı ve bir hapishane parçası idiler. Bu "latomia" taş ocakları arasında en iyi bilineni adına "Dionysisus'un Kulağı" adı verileni idi.
  • Romalı amfi-tiyatrosu: Bu yapı geç Roma İmparatorluğu döneminde kurulmuştur. Yapı kısmen kayaların yontulması ile hazırlanmıştır. Bu yapının ortasında bulunan bir dikdörtgen bölümde antik sahne mizansen aletlerin kullanıldığı bilinmektedir.
  • Grotticelli Mezarlığı'nda Arşimet'in Mezarı adı verilen bir mezar bulunmaktadır. Bu mezarın yapısında iki tane Dorik usulde sütun bulunmaktadır. Arşimet'in ölümünden çok sonra hazırlanmış bir Romalı mezarıdır.
  • Olimpik Tanrı Zeus Tapınağı: MÖ 6. yüzyılda yapılmıştır. 3 km şehrin dışındadır.

Hristiyan dinsel yapılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Katedral: Ortygia adasında bulunur. MO 5. yüzyılda yapılmış olan Atena tapınağı üzerine 7. yüzyılda piskopos Zoşimo tarafından yaptırılmıştır. Tapınak iken dikdörtgen yapının kısa olan kısmında 6 tane ve uzun olan kısmında 14 Dorik usulde sütunlar bulunmaktaydı ve bu sütunlar şimdi katedralin duvarları içinde bulunmaktadırlar. Yunan tapınağı zeminden üç basamak üstündeydi. Kilisenin bir kısmının çatısı Norman yapımıdır. Katedralin cephesi ise 1725-1753 döneminde Korint usullu sütunlarla ve heykellerle yeniden yapılmıştır. Katedral içinde bulunan mermerden 12. veya 13. yüzyıldan kalma vaftiz kurnası; 1599'da heykeltıraş Rizo tarafından yapılan gümüş "Azize Lucy" heykeli ve 1512'de Gagini tarafından yapılmış "Karlar İçinde Meryem" heykeli ilgi çekmektedir.
  • Sant Lucia Extra Moenia: Geleneğe göre M.S. 303'te yapılan bir Bizans eseridir. Girişi ve üç yarım kemer çatısı ve can kulesinin alt kısımları bu eski binadan kalmadır. Ama 15. ve 16. yüzyıllarda diğer kısımları yenileştirilip değiştirilmiştir. Bu kilise altından tünel mezarlar olan "katakomb" dehlizlerine girilmektedir.
  • San Paolo Kilisesi: 18. yüzyıl.
  • San Cristoforo Kilisesi: 14. yüzyıl ve 18. yüzyılda restorasyon.
  • Santa Lucìa alla Badìa Kilisesi: 1693 depreminden sonra yapılan Barok mimarı usulde kilise.
  • Santa Maria dei Miracoli Kilisesi: 13. yüzyıl.
  • Spirito Santo Kilisesi 18. yüzyıl.
  • Cizvit Koleji Kilisesi: Büyük bir barok stilde kilise
  • St. Benedict Kilisesi: 16. yüzyıl 1693 sonra restorasyon.
  • Chiesa della Conçezione Kilisesi: İlk yapımı 14. yüzyıl ve 18. yüzyılda yenilenmiştir. Sonradan Benediktin Manastırına bağlanmıştır.
  • San Francesco all'İmmacolata Kilisesi: Cephesinde sütunlara ve yontulmuş taştan roliyef sütun şekilleri bulunmaktadır. Bu kiliseye eski özel bir geleneğe göre kilisede saklanan "Svelata (Vahiy)" adlı bir ikona her 29 Kasım sabahı ayinle herkese gösterilir.
  • San Johanna Basılıkası: Bir Hristiyan şehit olan San Marcıano'nın gömülü bulunduğu kabul edilen bir mahzen olarak ilk defa hazırlanmıştır. Arap Emirliği hükümdarlığı sırasında yıktırılmıştır. Normanlar tarafından yeniden bir kilise olarak yaptırılmış; ama 1693'te bu kilise de yıktırılmıştır. Günümüzdeki bina bu yıktırılmış kilisenin kısmen yenilenmesinden ortaya çıkmıştır. Bu restore edilen kilisenin sunağının Bizanslı devrinden kaldığı kabul edilmektedir. Binanın mahzeninden çok sayıda dehliz ve tünel çıkılmaktadır ve bu dehlizlerde binlerce mezar bulunmaktadır. Bazı dehlizlerde fresko duvar tabloları bulunur.

Komşu komünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Siraküz'a komünü şu komünlerle sınır komşusudur: Avola, Canicattini Bagni, Floridia, Melilli, Noto, Palazzolo Acreide, Priolo Gargallo, Solarino

Kardeş şehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Siraküza şu kentlerle kardeş şehir bağlantısı kurmuştur:

Resimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Statistiche demografiche ISTAT". demo.istat.it. 16 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2017. 
  2. ^ "Il gemellaggio tra Erchie e Siracusa". 5 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2010. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Nedir? :Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? ile ilgili Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Ne Demektir? Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Açıklaması Nedir? Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Cevabı Nedir? Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Açıklaması? :Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Gerçek mi? :Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? ile ilgili Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Hakkında? :Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? ile ilgili Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? burada bulabilirsiniz. Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Siracusa nedir?, Siracusa anlamı nedir?, Siracusa ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Khaatumo, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Harold Walter Bailey, Lefke (ilçe), Kırınım ağı, Temmuz 2009 Urumçi başkaldırıları, Viva la Vida, Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu, Max von Sydow, Otranto seferi, Kayhan Yıldızoğlu, NGC 2838, Filipinler bayrağı, Hakkı Behiç Bayiç, 1864, Çinin internet sansürleme politikaları, NGC 2837, Enerji seviyesi, L.A. Reid, Büyük tarakdiş, Mōri Motonari, Amerikan Kordilerası, NGC 2836, Necdet Cici, Konya, Solange Knowles, Space Needle, Moonstruck, NGC 2835, Başkent Voleybol Salonu, NGC 3369, AS Lyon Duchère, Sincan yeniden eğitim kampları, Özge Özpirinçci, NGC 2834, Öykü Gürman, Çağatay dilleri, Yukarıkurudere, Emirdağ, NGC 2833, Celayirîler, Ramazan ayı, Adnan Ötüken, Doğan Avcıoğlu, Monoteistik, Marshmallow deneyi, Rive Gauche, Jean Béraud, NGC 2832, Andreas Bouchalakis, Mutanna, Armen Alchian, Zakopane, Renato Guttuso, Franklin Schaffner, Gregoria, NGC 2831, Sinodik ay, Barselona derbisi, Al ajillo, Tivoli Hall, Dentur Avrasya, Servius Tullius, NGC 2830, İslam dini itikadî mezhepleri, 1610, NGC 2829, Jehan Alain, Eko bastırma ve iptali, Deyrizor, Léon Bonnat, Benjamin Nygren, Dangun, Legion DHonneur Nişanı, Ahmet Tan, Anadolu levhası, Charles Aránguiz, NGC 2828, Hristiyanlık, Javier Solana, Alex Telles, Antonio Marcegaglia, NGC 3583, NGC 2827, Atatürkün Gençliğe Hitabesi, O. Henry, Resul Hatibi, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu, Stanley Hauerwas, NGC 2851, Zümrüt Levha, Vintu dilleri, Hacı Bedir Fırat, Eddie Hassell, Öbektaş, Emirgazi, 2023 Gaziantep depremi, Baba İshak ayaklanması, Eurosport 2 HD, Paul Eluard, Simplicidentata, Ampermetre,
Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?,