Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir?

Shogi Nedir?

Shogi Nedir?, Shogi Nerededir?, Shogi Hakkında Bilgi?, Shogi Analizi? Shogi ilgili Shogi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Shogi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Shogi Ne Anlama Gelir Shogi Anlamı Shogi Nedir Shogi Ne Anlam Taşır Shogi Neye İşarettir Shogi Tabiri Shogi Yorumu 

Shogi Kelimesi

Lütfen Shogi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Shogi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Shogi Kelimesinin Anlamı? Shogi Ne Demek? ,Shogi Ne Demektir? Shogi Ne Demektir? Shogi Analizi? , Shogi Anlamı Nedir?,Shogi Ne Demektir? , Shogi Açıklaması Nedir? ,Shogi Cevabı Nedir?,Shogi Kelimesinin Anlamı?,Shogi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Shogi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Shogi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Shogi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Shogi Kelimesinin Anlamı Nedir? Shogi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Shogi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Shogi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Shogi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Shogi

Shogi Nedir? Shogi Ne demek? , Shogi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Shogi Kelimesinin Anlamı? Shogi Ne Demek? Shogi Ne Demektir? ,Shogi Analizi? Shogi Anlamı Nedir? Shogi Ne Demektir?, Shogi Açıklaması Nedir? , Shogi Cevabı Nedir? , Shogi Kelimesinin Anlamı?






Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir?

Şogi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Shogi sayfasından yönlendirildi)
Geleneksel bir shōgiban (shōgi tahtası) üzerinde koma (shōgi taşı) takımı. Uzak yakadaki taşlar terfi olduklarında kazanacakları değeri göstermek için ters çevrilmiş. Yanlardaki sehpalar (komadai) tutsak alınan taşları koymak için. Oyun tahtası, tatami minderleri üzerinde seiza 正座 duruşunda oturacak oyuncuların rahat etmesi için yükseltilmiş. Oyun tahtasının içi, taşlar tahtaya şaplatıldığında gür bir ses çıkması için oyuk.

Japon satrancı veya Kumandanlar Oyunu olarak da bilinen Şogi ya da Shōgi (Japonca: shōgi 将 棋 [ɕo̞ːŋi] veya [ɕo̞ːɡʲi]), Japonya kökenli, satrançla akraba iki kişilik soyut kombinatoryal ve eksiksiz enformasyonlu bir strateji oyunudur. Satranç ailesi içinde Japonya’da en yaygın oynanan çeşit olup 17 Kasım’da bayramı kutlanır. Shōgi, Japoncada kumandanın (shō 将) masa oyunu (gi 棋) anlamına gelir.

Shōgi, taşları ele geçiren oyuncunun bu taşları kendi tarafında oyuna yeniden sokmasına izin veren satranç çeşitlerinin en eskisidir. Alınan taşların yeniden oyuna sokulması (Japonca: uchi 打ち ‘vuruş’) kuralının 15. yüzyılda icat edilip o devirdeki paralı askerlerin esir düştüklerinde infaz edilmek yerine taraf değiştirmelerinden esinlendiği düşünülüyor.

Oyunun bilinen en eski önceli olan ve 6. yüzyılda Hindistan’da ortaya çıktığı düşünülen caturaṅga, büyük olasılıkla Nara döneminden sonra Çin veya Kore üzerinden, muhtemelen xianqi aracılığıyla Japonya’ya aktarılmıştı. Bugünkü hâlini 16. yüzyılın başlarında alan shōginin alınan taşların yeniden oyuna sokulmasına izin vermeyen doğrudan bir atası, Heian (平安) döneminin sonlarından kalma 1210 yılında kaleme alınan Nichūreki belgesinde kayıtlara geçmiştir.

Japon Shōgi Derneği (Nihon Shōgi Renmei 日本将棋連盟) veya JSD, Japonya'da profesyonel shogi müsabakalarını düzenleyen temel örgüttür. Karşılaşma takvimlerini JSD belirler. Sponsorluk ve medya promosyonunda birincil muhataptır. Turnuvalar ve unvan maçlarını düzenler, shōgi ile ilgili yayın yapar.

Japonya'daki shōgi seti üretiminin %95'i Yamagata vilayetinin Tendō kentinde yapılır.

Temel kavramlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Geleneksel bir shōgi tahtası (shōgiban 将棋盤) ve tutsak taş sehpaları (komadai 駒台)

9 yatay (dan 段, ‘basamak’) ve 9 dikey (suj i筋, ‘sıra’) yoldan oluşan 81 kareli ve fiziksel özellikleri go tahtasına oldukça benzeyen bir tahtada (shōgiban 将棋盤), karşılıklı iki oyuncu tarafından oynanır. ‘Kareler’, dikdörtgendir. Birinci oyuncuya Sente 先手, ikinci oyuncuya Gote 後手 denir, ancak Batı dillerinde bunlar sırasıyla siyah ve beyaz olarak anılır, oyuna go oyununda olduğu gibi Sente, yani siyah başlar. Tahta hemen her zaman dikdörtgen biçimli olup satrançtan farklı olarak renk kodlarıyla ayrıştırılmamıştır, yani damasızdır. Çizgi kesişimlerindeki birer çift nokta (shitennō 四天王 , ‘Göğün dört Deva’sı’), oyuncuların terfi alanlarını gösterir.

Her oyuncunun, boyutları hafif değişken, yirmişer adet yassı, kamamsı beşgen taşı (駒 koma) bulunur. Şahlar (başkumandan ve yeşim kumandan) dışındaki taşlar işaret veya renk kodu taşımazlar. Her taşın kime ait olduğu, taşın baktığı yönden anlaşılır. Oyuncular sırayla hamle yapar. Hedef, rakip oyuncunun şahını mat ederek almaktır. Baş ya da yeşim kumandan tehdit edildiğinde ('şah çekildiğinde'), bu kuruluma ōte 王手 denilir, fakat satrançtaki gibi sözel olarak rakibe bildirilmez. Rakip durumun farkına varmamışsa baş ya da yeşim kumandan alınıp rakip mat edilebilir. Bundan başka rakibin ōte karşısında oynayacak hamlesi kalmamışsa da şah mat (ōtezume 王手詰め) koşulları oluşur.

Her hamlede, sırası gelen oyuncu ya bir taşını hareket ettirmek, ya da daha önce rakibinden aldığı taşı kendi taşıymış gibi oyuna yeniden sokmak (uchi 打ち) zorundadır. Her taşın hareket kuralları ayrıdır. Bir taş, rakip taşın olduğu kareye geldiğinde onu alır.

Satrançtan farklı olarak alınan taşlar oyundan çıkarılmaz, yedeğe alınır. Yedeğe alınan taşlar (piyadeler hariç), onları esir almış oyuncu tarafından bir sonraki hamleden itibaren istediği kareye konabilir. Piyadeler ise ancak kendi ordusundan bir piyadenin bulunmadığı bir sıraya (suji 筋) koyulabilir. Oyuna satrançtan çok daha fazla hareketlilik kazandıran bu uchi kuralı sayesinde uzaktan çekilen şahlar tek hamlede engellenebilir, sürpriz saldırılar yapılabilir. Shōgi taşlarının renksiz olmasının nedeni de uchi kuralıdır.

Taşları, en büyük kesimli ve oyunda en değerli olan taştan en küçük ve değersizine doğru sıralarsak aşağıdaki listeyi elde ederiz:

  • 1 başkumandan ve 1 yeşim kumandan (ōshō 王將, gyōkushō 玉將) ya da 1’er şah
  • Birer uçan araba (hisha 飛車) ya da kale
  • Birer köşeci (kakugyō 角行) ya da fil
  • İkişer altın kumandan (kinshō 金將)
  • İkişer gümüş kumandan (ginshō 銀將)
  • İkişer tarçın at (keima 桂馬) ya da at
  • İkişer tütsülü araba (kyōsha 香車) ya da kargı
  • Dokuzar piyade (fuhyō 歩兵) ya da piyon

Yukarıda adı geçen alternatif isimler, satrançta benzer hareket eden taşlardan seçilmiş olup Batı’daki shōgi kulüplerinde yaygındır. Türkçede yerleşmiş bir terminoloji olmayıp bu makale Japonca adlandırmayı takip edecektir.

Her taşın adı ön yüzüne siyah mürekkeple iki kanji ile (Japoncada kullanılan Çin ideogramları) yazılıdır. Başkumandan, yeşim kumandan ve altın kumandanlar hariç her bir taşın arka yüzünde, genellikle başka renkte (en çok kırmızı) mürekkeple yazılmış bir veya iki kanji vardır. Bir taşın terfi ettiğini belirtmek için taş, kırmızı yazılı tarafı yukarıda kalacak şekilde çevrilir.

Taşların arka yüzüne terfi ettiklerini belirtmek için yazılan kırmızı karakterler genellikle işlek hatla (sōshodai 草書体) yazılmıştır. Altın kumandana terfi eden parçaların arkasındaki karakterler, 'altın' (kin 金) sözcüğünün hat varyantları olup terfi eden taşın asıl değeri azaldıkça daha da işlekleşip kısalır. Altına terfi eden taşların üstündeki hattın matbu eşdeğerleri şöyledir: 全 terfi eden gümüş kumandan, 今 terfi eden tarçın at, 仝 terfi eden tütsülü araba ve 个 terfi eden piyade. Başka bir teamül de, taşın ön yüzündeki hatta bulunan fırça darbelerini arka yüzde eksiltmektir: 圭 terfi eden at (桂), 杏 terfi eden tütsülü araba (香) ve 全 terfi eden gümüş kumandan. Bu hâlde bile terfi eden piyade, yani tokin için と hattı ("to" hecesini gösteren hiragana karakteri) kullanılır.

Taş Resim Kanji Rōmaji Batı Tarzı isimleri İngiliz ve Japon Tarzı Kısaltmalar Betza notasyonu
başkumandan 王將 ōshō şah
(daha yüksek sıralamalı oyuncu)
K ō K
yeşim kumandan 玉將 gyokushō şah
(daha düşük sıralamalı oyuncu)
K {{ 玉 gyoku K
uçan araba 飛車 hisha kale R hi R
baş ejderha 龍王 ryūō kıdemli kale
("ejderha")
+R 龍 ya da 竜 [a] ryū FR
köşeci 角行 kakugyō fil B kaku B
ejderha at 龍馬 ryūma or ryūme kıdemli fil
("beygir")
+B uma WB
altın kumandan 金將 kinshō altın kumandan
("altın")
G kin WfF
gümüş kumandan 銀將 ginshō gümüş kumandan
("gümüş")
S gin FfW
kıdemli gümüş 成銀 narigin kıdemli gümüş +S (全) WfF
tarçın at 桂馬 keima at N kei fN
kıdemli tarçın 成桂 narikei kıdemli at +N (圭 ya da 今) WfF
tütsülü araba 香車 kyōsha kargı L kyō fR
kıdemli tütsü 成香 narikyō kıdemli kargı +L (杏 ya da 仝) WfF
piyade 歩兵 fuhyō piyon P fu fW
altın bulan と金 tokin kıdemli piyon
("tokin")
+P と (ya da 个) to WfF

Dizilim ve Oyunun Başlaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun tahtasının başlangıçtaki görünümü

Oyuncular taşlarını ucu rakibe bakacak şekilde dizer. Satrançtan farklı olarak shōgide taşların hangi sırayla dizileceği katı teşrifat kurallarına tabi olup bizzat oyuncular tarafından gerçekleştirilir. En yaygın dizilim sırası kuralları ōhashi ryū 大橋流 teşrifatı olup buna alternatif bir de tō ryū 伊藤流 teşrifatı bulunur.

Ōhashi ryū kurallarına göre ilk önce oyuncuya en yakın yatay yolda:

  • başkumandan (ya da yeşim kumandan) ortadaki kareye,
  • iki altın kumandan başkumandanın soluna ve sağına,
  • iki gümüş kumandan, altın kumandanların soluna ve sağına,
  • iki tarçın at, gümüş kumandanların soluna ve sağına,
  • iki tütsülü araba, atların solunda ve sağındaki köşelere dizilir.

Dizilim bittiğinde birinci yatay yol aşağıdaki gibi görünür:

ya da Batı notasyonuyla:

L N S G K G S N L

Ardından ikinci yatay yola geçilerek

  • köşeci soldaki tarçınlı atın üstündeki kareye,
  • uçan araba sağdaki tarçınlı atın üstündeki kareye dizilir.

ya da Batı notasyonuyla:

B R
L N S G K G S N L

Son olarak da üçüncü yatay yola piyadeler soldan sağa dizilir:

ya da Batı notasyonuyla:

P P P P P P P P P
B R
L N S G K G S N L

Itō ryū 伊藤流 sırasına göre ise piyadeler tütsülü arabalar, köşeci ve uçan arabadan önce dizilir:

Ōhashi ryū 大橋流 teşrifatına göre taşların dizilim sırası
Itō ryū 伊藤流 teşrifatına göre taşların dizilim sırası

Oyuna kimin başlayacağı furigoma 振 り 駒 yani 'taş atma' ile belirlenir. Oyunculardan biri avcuna beş adet piyade alıp zar atar gibi shōgi tahtasının üzerine atar. Terfi yüzleri (tokin と 'altın bulan') terfisiz yüzlerden (fuhyō 歩 'piyade') fazlaysa, taşları atan oyuncu gote 後手, yani 'beyaz' olur, dolayısıyla oyuna diğer oyuncu başlar.

Furigomadan sonra oyuna geçilir. Birden fazla el oynanacaksa, her yeni turda ilk hamle hakkı diğer oyuncuya geçer. Sırası gelen oyuncu ya tahtada bulunan bir taşı hareket ettirir (bunu yaparken terfi ya da rakip taş alma gerçekleşebilir) ya da daha önce ele geçirdiği bir taşı tahtanın bir karesine bırakır.

Kurallar[değiştir | kaynağı değiştir]

Taşların Hareketi[değiştir | kaynağı değiştir]

Taşların yani komaların çoğu yalnızca bitişik karelere ilerleyebilir. Çok az sayıda taş düz bir hat boyunca ilerleme ya da diğer taşların üzerinden atlama olanağına sahiptir.

Hat boyunca ilerleyebilen taşlar tütsülü araba, köşeci ve uçan arabadır. Gidebilecekleri kare sayısını yollarına çıkan başka bir taş ya da shōgi tahtasının sınırları dışında hiçbir şey kısıtlayamaz. Bir taşın yoluna rakip taş çıktığında bu taşı tutsak alabilir, kendi ordusundan bir taşla karşılaştığında ise o taştan önce durmak zorundadır.

Notasyon
Bitişik kareye ilerler
Bitişik olmayan kareye aradaki taşı aşarak atlar
Düz hat boyunca dilediği kadar gider

Başkumandan ve yeşim kumandan (玉 / 王) dik veya çapraz her yöne tek kare ilerler.

Uçan araba (飛) yatay ya da dikey istediği kadar gider.

Köşeci (角) istediği kadar çapraz gider. Yatay ve dikey ilerleyemediği için terfi etmemiş köşeci, tutsak edildikten sonra tekrar tahtaya konmamışsa, tahtadaki karelerin sadece yarısına ulaşabilir.

Altın kumandan (金), her yöne tek kare yatay ve dikey, ileri tek kare çapraz ilerleyebilir, dolayısıyla altı kareye hükmeder. Geriye çapraz gidemez.

Gümüş kumandan (銀) her yöne tek kare çapraz, ileri tek kare düz ilerleyebilir, dolayısıyla beş kareye hükmeder. Terfi edilmemiş bir gümüş, terfi ettirilmiş bir gümüşten daha kolay geri çekilebileceğinden, gümüş kumandanların terfi alanında terfi ettirilmemesi oldukça yaygındır (Bk. terfi kuralları).

Tarçın at (桂) tek kare düz ileri ve tek kare çapraz ileri atlar. Dolayısıyla yalnızca ilerisindeki iki kareye ulaşabilir. Satrançtaki atın aksine, tarçın atlar yanlara ya da geriye doğru hareket edemezler. At, hareketi hedefine giden yolda karşısına çıkan taşlarla engellenmeyen tek taştır, fakat hedef karesi dışında yoluna çıkan taşları da alamaz. Atları terfi ettirmeden bırakmak yaygındır, yalnız son iki sıraya vardıklarında terfi edilmelidirler. (Bk. terfi)

Tütsülü araba (香) yalnızca düz ve ileri gider. Tütsülü arabanın terfi etmemesi yaygındır, yalnız son sıraya vardığında terfi edilmelidir. (Bk. terfi)

Piyade (歩) tek kare ileri doğru gider. Geri gidemez. Satrançtaki piyonların aksine, piyadeler rakip taşı çapraz değil düz alırlar. Piyade son sıraya ulaştığında terfi edilmelidir. (Bk. terfi) Genelde, ilk fırsatta ettirilir. Tutsak piyadelerin oyuna tekrar nasıl sokulacaklarına dair iki ayrı kısıtlama bulunur. (Bk. Oyuna sokma kuralları)

At hariç tüm taşlar yatay, dikey veya çapraz gider. Bu yönler tek bir harekette birleştirilemez, gidilecek tek bir yön seçilmelidir.

Her taş işgal ettiği kareden, atlamayan taşların geçmesini engeller.

Bir taş, rakip bir taşın gidebileceği bir varış noktasında yer alıyorsa, tahtadan uzaklaştırılıp yerine rakip taş koyularak tutsak alınır. Tutsağı alan taş, tutsağı aldığı hamlede rakip taşı aldığı karenin ötesine ilerleyemez. Bütün komaların ilerleme ve alma hareketleri özdeştir.

Taşını ilerleten, rakip taşı alan ya da tutsak bir taşı tekrar oyuna sokan oyuncu, taşı, tuttuğu elinin parmak uçlarıyla tahtaya şaklatmak suretiyle rakibini hamle yaptığına dair uyaran bir ses çıkarır. Geleneksel shōgibanlar taşın şaklama sesini gürleştirecek şekilde tasarlanmıştır.

Teşrifat[değiştir | kaynağı değiştir]

Hareket ettirilecek koma, orta parmak ve başparmakla tutulur, başparmak komayı burun üstü dikleştirecek şekilde komanın altına girerken işaret parmağı taşın altına koyulur. Orta parmak ve işaret parmağı arasına kıstırılan koma, belirgin bir ses çıkaracak şekilde gideceği kareye şaklatılarak yerleştirilir.

Tutsak taşlar komadai sehpalarına yelpaze şeklinde yerleştirilir.

Şogi türevleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Tori şogi
  • Yari şogi
  • Kyoto şogi
  • Dobutsu şogi
  • Taikyoku şogi

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The kanji 竜 is a simplified form of 龍.

Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Nedir? :Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? ile ilgili Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Ne Demektir? Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Açıklaması Nedir? Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Cevabı Nedir? Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Açıklaması? :Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Gerçek mi? :Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? ile ilgili Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Hakkında? :Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? ile ilgili Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Shogi nedir?, Shogi anlamı nedir?, Shogi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
2022 Hunga Tonga yanardağ patlaması, Salsola australis, Gümüş Tren İstasyonu, Türkiye taşıt plaka kodu, Brevicoryne, Pigmalion, Alvarez Hipotezi, Bademcikler, Yürekte Bir Yer, Tip I bipolar bozukluk, Harço, Çiçek Sepeti, Rhynchomys, Çaltıkoru Barajı, Yolcu trafiğine göre dünyanın en işlek havalimanları listesi, Termodinamik denge, Andrew Keller, Salvia korolkovii, Ondörtgen, Eucalyptus caesia, Bulgaristan’ın Avrupa Gelişimi için Vatandaşları, Pelvik inflamatuar hastalık, Israel Horovitz, Ali Lütfi Mahmud, Changing Lanes, Brian Birch, Plastik Çiçekler ve Böcek, Ixodes gibbosus, Ixodes jonesae, Bağcılar, Ixodes hearlei, Ixodes gregsoni, Ixodes howelli, Ixodes jacksoni, Dörtyol Meydanı, Kürtün, Salomon August Andrée, Poecilosclerida, Beşeri coğrafya, Lushan Huiyuan, Milliyetçi Adalet Partisi, Lush, Scorteccia, Gelgit kuvveti, Sait Selahattin Cihanoğlu, Sivasspor, Euglenida, Jeremy Baumberg, Elaeocarpaceae, Edgar Iván Pacheco, Solanum physalidicalyx, Fareli Köyün Kavalcısı, Stenorrhina, Ixodes antechini, Ixodes albignaci, Ixodes abrocomae, Bipolar, Pentalinon, Ixodes auritulus, 2013 fifa 20 yaş altı dünya kupası, 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, Süpersüreklilik, Havacılık tıbbı, Küçük İskitya, Graham Chapman, Suriye coğrafyası, Yenisey dilleri, Necmettin Erbakan, Türkiye Kalkınma Bankası, Osmanlı döneminde Makedonya, Ters Yüz, 1159, 2013 Almanya Grand Prix, Kedil bulaşan peritonit, TBMM 1. Dönem İzmir milletvekilleri listesi, Walmer, Abdülhamid İbrahimi, Priscula annulipes, Richard Hamilton (basketbolcu), Tarik Oulida, Mart Laar, Ixodes australiensis, Ixodes marxi, Ixodes bequaerti, Ixodes latus, Ixodes browningi, Ixodes chilensis, Inari Ōkami, Bostaera, Teoman Köprülüler, Ixodes kingi, St Ervan, Horizon, Ixodes eadsi, Mardik Mardikyan, Ülkelere Göre Sağlık Endeksi, Kasır, Ixodes dicei, Gobiesocoidei, Fashion,
Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?,