Santorio Santorio Nedir?
Santorio Santorio Nedir?, Santorio Santorio Nerededir?, Santorio Santorio Hakkında Bilgi?, Santorio Santorio Analizi? Santorio Santorio ilgili Santorio Santorio ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz. Santorio Santorio ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Santorio Santorio Ne Anlama Gelir Santorio Santorio Anlamı Santorio Santorio Nedir Santorio Santorio Ne Anlam Taşır Santorio Santorio Neye İşarettir Santorio Santorio Tabiri Santorio Santorio Yorumu
Santorio Santorio Kelimesi
Lütfen Santorio Santorio Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Santorio Santorio İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Santorio Santorio Kelimesinin Anlamı? Santorio Santorio Ne Demek? ,Santorio Santorio Ne Demektir? Santorio Santorio Ne Demektir? Santorio Santorio Analizi? , Santorio Santorio Anlamı Nedir?,Santorio Santorio Ne Demektir? , Santorio Santorio Açıklaması Nedir? ,Santorio Santorio Cevabı Nedir?,Santorio Santorio Kelimesinin Anlamı?,Santorio Santorio Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Santorio Santorio Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Santorio Santorio Kelimesinin Anlamı Ne demektir?
Santorio Santorio Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız
Santorio Santorio Kelimesinin Anlamı Nedir? Santorio Santorio Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Santorio Santorio Kelimesinin Anlamı Ne demektir?
Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Söylemek, söz söylemek - Ad vermek - Bir dilde karşılığı olmak - Herhangi bir ses çıkarmak - Herhangi bir kanıya, yargıya varmak - Düşünmek - Oranlamak - Ummak, - Erişmek - Bir işe kalkışmak, yeltenmek - Saymak, kabul etmek - bir şey anlamına gelmek - öyle mi, - yani, anlaşılan - inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü
Santorio Santorio Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır
Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. - Muşmulaya döngel de derler.
Kamer `ay` demektir. - Küt dedi, düştü. - Bu işe herkes ne der? - Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. - Bundan sonra gelir mi dersin? - Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. - Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Santorio Santorio - Demek gideceksin.
Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
- dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok
Santorio Santorio
Santorio Santorio Nedir? Santorio Santorio Ne demek? , Santorio Santorio Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Santorio Santorio Kelimesinin Anlamı? Santorio Santorio Ne Demek? Santorio Santorio Ne Demektir? ,Santorio Santorio Analizi? Santorio Santorio Anlamı Nedir? Santorio Santorio Ne Demektir?, Santorio Santorio Açıklaması Nedir? , Santorio Santorio Cevabı Nedir? , Santorio Santorio Kelimesinin Anlamı?
Bu madde hiçbir kaynak içermemektedir. (Temmuz 2024) (Bu şablonun nasıl ve ne zaman kaldırılması gerektiğini öğrenin) |
Santorio Santorio (Latince: Sanctorius) (29 Mart 1561-22 Şubat 1636), İtalyan hekim. Tıpta hassas ölçü araçlarını ilk kez kullanmış, bazal metabolizma alanındaki çalışmalarıyla niceliksel deneye dayalı araştırmalara öncülük etmiştir.
1582'de Padova Üniversitesi'ni bitirerek hekim oldu. Bir süre Kraków'da Polonya kralı Maximilian'ın özel hekimliğini yaptı. 1611-1624 arasında Padova Üniversitesi'nde tıp kuramı dersleri verdi. Hayvan vücudunun işleyişini bütünüyle mekanik etkenlere dayanarak açıklamaya çalışan tıp okulunun ilk temsilcilerinden biri olarak, Galileo Galilei'nin birçok buluşunu tıbba uyarladı. Bu çalışmaları sonucunda nabız ölçen bir aletle (1602) bir termometre (1612) geliştirdi.
Eski Yunan hekim Galenos'un solunumun deri yoluyla da gerçekleştiği görüşünün doğruluğunu araştırırken, vücut ağırlığındaki değişmelerle vücuttan çıkan katı ve sıvı atıkların ilişkisinini ortaya çıkaracak bir deney yürüttü. Otuz yıl süren bu deney sonucunda gözle görülebilen atıkların toplam ağırlığının yenen besinlerin apırlığından daha az olduğunu buldu. De statica medicina (1614; Tıbbi Ölçüm Üzerine) adlı yapıtı, bazal metabolizmaya ilişkin ilk sistemli çalışmadır.