Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir?

Rekombinant DNA Nedir?

Rekombinant DNA Nedir?, Rekombinant DNA Nerededir?, Rekombinant DNA Hakkında Bilgi?, Rekombinant DNA Analizi? Rekombinant DNA ilgili Rekombinant DNA ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Rekombinant DNA ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Rekombinant DNA Ne Anlama Gelir Rekombinant DNA Anlamı Rekombinant DNA Nedir Rekombinant DNA Ne Anlam Taşır Rekombinant DNA Neye İşarettir Rekombinant DNA Tabiri Rekombinant DNA Yorumu 

Rekombinant DNA Kelimesi

Lütfen Rekombinant DNA Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Rekombinant DNA İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Rekombinant DNA Kelimesinin Anlamı? Rekombinant DNA Ne Demek? ,Rekombinant DNA Ne Demektir? Rekombinant DNA Ne Demektir? Rekombinant DNA Analizi? , Rekombinant DNA Anlamı Nedir?,Rekombinant DNA Ne Demektir? , Rekombinant DNA Açıklaması Nedir? ,Rekombinant DNA Cevabı Nedir?,Rekombinant DNA Kelimesinin Anlamı?,Rekombinant DNA Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Rekombinant DNA Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Rekombinant DNA Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Rekombinant DNA Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Rekombinant DNA Kelimesinin Anlamı Nedir? Rekombinant DNA Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Rekombinant DNA Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Rekombinant DNA Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Rekombinant DNA - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Rekombinant DNA

Rekombinant DNA Nedir? Rekombinant DNA Ne demek? , Rekombinant DNA Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Rekombinant DNA Kelimesinin Anlamı? Rekombinant DNA Ne Demek? Rekombinant DNA Ne Demektir? ,Rekombinant DNA Analizi? Rekombinant DNA Anlamı Nedir? Rekombinant DNA Ne Demektir?, Rekombinant DNA Açıklaması Nedir? , Rekombinant DNA Cevabı Nedir? , Rekombinant DNA Kelimesinin Anlamı?






Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir?

Rekombinant DNA

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rekombinant DNA teknolojisi ile birçok canlının genetik yapısı yeniden düzenlenebilmektedir. Bu şekilde, bitkilerden daha verimli ürünler elde edilebilir.

Rekombinant DNA teknolojisi, doğada kendiliğinden oluşması mümkün olmayan, çoğunlukla farklı biyolojik türlerden elde edilen DNA moleküllerinin, genetik mühendislik teknolojisiyle kesilmesine ve elde edilen farklı DNA parçalarının birleştirilmesi işlemlerini kapsayan bir teknolojidir. Rekombinant DNA ise; bu işlem sonucu üretilmiş olan yeni DNA molekülüne verilen isimdir ve kısaca rDNA olarak yazılır.

Bu alanda yapılan işlemler, kısaca genlerin herhangi bir organizmadan alınarak üretilmesi (klonlama) ve üretilen genlerin gerek temel, gerekse uygulamalı araştırmalar için kullanması olarak özetlenebilir. Bu teknoloji bugün temel bilimler, tıp, endüstri, biyoteknoloji, biyomühendislik, hayvancılık, ziraat, çevre mühendisliği gibi alanlarda yaygın bir biçimde kullanılmaya başlamıştır.

Tanım ve amaç[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu teknolojinin bilimsel temeli olan çeşitlenme (rekombinasyon) genetik bir olaydır ve doğada canlılar arasında görülen çeşitliliğin önemli nedenlerinden birini oluşturur. Rekombinasyon, farklı genotipteki bireyler arasında eşleşmeler söz konusu olduğunda, ana-babaya ait kalıtsal özelliklerin dölde değişik gruplanmalar halinde bir araya gelmesine yol açan olaylar dizisidir. Bu olay moleküler düzeyde, farklı nükleotid dizilerine sahip iki DNA molekülünün homoloji gösteren bölgeleri arasındaki parça alışverişi sonucunda meydana gelen yeni gruplamalardır. Bunun için DNA molekülleri arasında kırılmalar meydana gelir ve kırılma bölgelerinde DNA molekülleri arasında parça alışverişi oluşur. Sonuçta orijinal durumdaki DNA moleküllerine tam olarak benzemeyen ve onlara ait nükleotid dizilerini kısmen taşıyan rekombinant DNA molekülleri oluşur.

Homolog çeşitlenme (rekombinasyon), eşeyli üremeyle genelde mayoz bölünmedeki kromozomal parça değişimi sonucunda meydana gelir. Bakterilerde çeşitlenme farklı işleyişlerle, transformasyon, konjugasyon ve trandüksiyon olaylarıyla görülür. Bu olayların hepsinin temeli DNA molekülleri arasında homoloji olmasına dayanmaktadır. Bu yüzden doğada çeşitlenme, aynı türe ait bireyler arasında ya da çok yakın türler arasında kısıtlıdır. Farklı türler arasında var olan çeşitli düzeydeki eşleşme engelleri farklı türlere ait bireyler arasında genetik bilgi aktarımına, dolayısıyla da rekombinasyona olanak sağlamamaktadır.

Rekombinant DNA teknolojisinin tanımı ve kapsamı çeşitli toplumlara ya da biliminsanlarına göre farklılıklar göstermektedir. Bununla birlikte, bu değişik tanımlar arasında hepsindeki ortak yönleri birleştiren, oldukça geniş ve günümüzün modern ölçütlerine uygun bir tanım şu şekilde yapılabilir: Rekombinant DNA teknolojisi, bir canlıdan herhangi bir yolla yalıtılan bir genin uygun bir konağın içerisine sokularak orada çoğaltılmasını ve bazen de ifade edilmesini amaçlayan çalışmalara ait tekniklerin toplamıdır.

Belirli bir amaç için doğrudan genetik materyal üzerinde yapılan bu teknolojiyle, in vitro şartlarda genetik materyalde planlı değişiklikler yapılabilmekte, istenilen genlerin istenilen canlıya sokularak, doğal biçimde bulunmadığı bu konakta çoğaltılması ve istenilen ürünü vermesi için nakledilen genin ifadesi sağlanabilmektedir. Bu teknolojiyle, prokaryotik ve ökaryotik gruplara ait türlerin kendi aralarında olduğu kadar, gruplar arasında da gen aktarımları yapmak ve çeşitlilikler meydana getirmek mümkün olmaktadır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Rekombinant DNA teknolojisi özellikle 1960'lı yılların sonlarına doğru DNA ile ilgili bazı enzimlerin etki mekanizmalarının anlaşılması sayesinde gerçekleştirilen bir dizi yöntemleri kapsamaktadır. Bununla birlikte bu süreç 1940'lardan 1970'lere kadar moleküler biyolojinin gelişmesini sağlayan bilgi birikimi de rekombinant DNA teknolojisinin temelini oluşturmuştur.

Genetik çeşitlenme olaylarının yapay olarak gerçekleştirilmesi esasına dayanan rekombinant DNA teknolojisine (rDNA) ilişkin ilk çalışmalar, 1973 yılında başta Cohen olmak üzere bir araştırma grubunun önderliğinde in vitro koşullarda gerçekleşmiştir. Buna göre doğada eldesi imkânsız olan yeni gen düzenlemelerinin yapılması bu teknolojiyle sağlanabilmekte, bir canlının genotipi önceden belirlenebilmekte ve yönlendirilebilmektedir. In vitro koşullarda oluşturulan yeni DNA moleküllerine önceleri "kimera" (aslan başlı, keçi gövdeli ve yılan kuyruklu mitolojik bir yaratık) adı verilmiştir. Bu kimeralar, birbirleriyle ilişkili olmayan ve farklı kökenler ait genleri içeren rekombinant DNA molekülleridir.

Rekombinant DNA teknolojisi 1980'li yıllarda dev adımlarla ilerlemiş ve günümüzde adından en çok bahsedilen ve moleküler genetikte devrim yaratan bir bilim dalı olmuştur.

Özellikle 1985'te ortaya atılan bir veya iki hücreden elde edilen DNA'nın birkaç saat içerisinde çoğaltılarak 24 saatte genetik tanının konmasına olanak sağlayan polimeraz zincir tepkimesi (PCR) rDNA teknolojisi için belki en büyük gelişmelerden biri olarak kabul edilebilir.

Uygulama[değiştir | kaynağı değiştir]

Rekombinant DNA teknolojisinde izlenen olayların sırası şu şekilde özetlenebilir;

  • Bir canlıdan elde edilen, istenilen özellikteki (yalıtılmış) DNA parçalarının taşıyıcı özellikteki bir DNA molekülüne (vektöre) bağlanması ve rekombinant DNA eldesi,
  • Rekombinant DNA moleküllerinin uygun bir konak hücreye sokulma (transformasyon, transdüksiyon veya konjugasyon ile)
  • rDNA'nın konak hücrede çoğaltılması (gen çoğaltımı) ve hücre bölünmesi,
  • Yavru hücrelerde yeni genin ifadesi ve ürünün eldesi.

Rekombinant DNA teknolojisinde uygulanan yöntemler 3 ana başlık halinde incelenebilir;

  • Klasik uygulamalar
  • Hibritleşme yöntemleri
  • Polimeraz zincir reaksiyon yöntemi.

Rekombinant DNA teknolojisi uygulamaları özellikle genetik mühendisliği ve biyoteknolojide kullanılmaktadır. Dünya nüfusunun %3-5'nin genellikle tedavi olanağı bulmayan kalıtsal hastalıklardan etkilendiği bilinmektedir. Bu alandaki en büyük ümit ve beklenti genetik bozuklukların gen aktarımı yöntemleriyle düzeltilmesi ya da etkin tedavi yöntemlerinin geliştirilmesidir. Kısa zamanda çok geniş bir uygulama alanı bulan bu yöntemin gerçek değeri önümüzdeki yıllarda çok daha iyi anlaşılacaktır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Genetik Mühendisliği, Prof. Dr. Güler TEMİZKAN

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Nedir? :Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? ile ilgili Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Ne Demektir? Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Açıklaması Nedir? Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Cevabı Nedir? Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Açıklaması? :Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Gerçek mi? :Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? ile ilgili Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Hakkında? :Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? ile ilgili Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? burada bulabilirsiniz. Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Rekombinant DNA nedir?, Rekombinant DNA anlamı nedir?, Rekombinant DNA ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Campo, Aragon, François Pillet, Best Friend (50 Cent şarkısı), Fokino, Bryansk Oblastı, Yokohama metrosu, Davidson County, Kuzey Karolina, Rumeli Hisarı, The Endless Summer Tour, Kaliforniyum, Koma Amed, Bouygues, Wehrmacht savaş suçları, Mojang, Get Rich or Die Tryin (soundtrack), 2000 Azerbaycan genel seçimleri, Bilimkurgu filmleri listesi, Toğrul, En yüksek katılımlı konserler listesi, Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir (il), Braunschweig Dükalığı, Solanum somalense, Flavio Briatore, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1516 sayılı kararı, Vaduz, Your Heart Belongs to Me, Vallecorsa, Rock müzik tarzları listesi, Elektronik müzik türleri listesi, Telex (müzik grubu), United Nations Security Council, Wa (kana), Whales Körfezi, Cem Yalçın Yıldırım, A Bigger Bang (konser turnesi), Britanyalı Fonografik Endüstrisi, Başkumandan, Kuşadasıspor, İnebahtı Sancağı, Federal Müzik Endüstrisi Birliği, Matematikçi, Part of the List, Alina Sanko, En çok izlenen konserler listesi, Ankara, H.F.M. 2 (The Hunger for More 2), Nemzeti Bajnokság I 1969, 2018 Meksika Grand Prix, Lapseki altın ve gümüş madeni, Türk Telekom (basketbol takımı), Kleve, Türkiyede seçimler, Get Rich or Die Tryin (albüm), 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Jan Mayen, I Get Money, Lloyd Banks, Alexis Sánchez, Disc jockey, Tonkin Körfezi, Karakter kusuru, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, PKKnın insan kaçırma eylemlerinin kronolojisi, Ralf Zumdick, Nevada (müzik grubu), Jack Nicholson, Giurgiu, Antalyada 1977 Türkiye yerel seçimleri, Elektronegatiflik, Kirli Utanç, Kayseri Garı, Roblox Corporation, Bangar, American Broadcasting Company, Türkiye Cumhuriyetinin ilanı, Mikronezya Federe Devletleri, NGC 3860B, Yudoma Nehri, Mimari fotoğraf, Trendyol, Cruel Summer, Doğu Türkistan İslami Hareketi, Intercooler, İntercooler, Maulbronn Manastırı, Mustafapaşa, Hasköy, Sinj, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Romanya Akademisi, Mineroloji, Periyodik, Elista, Troye Sivan, David Guetta diskografisi, NOX1, NGC 3028, The Maltese Falcon (1941 film), Pembe Köşk (İsmet İnönü Evi), Çim topu, 2001 San Diego Sinema Eleştirmenleri Topluluğu Ödülleri,
Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?,