Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir?

Puşkin Nedir?

Puşkin Nedir?, Puşkin Nerededir?, Puşkin Hakkında Bilgi?, Puşkin Analizi? Puşkin ilgili Puşkin ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Puşkin ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Puşkin Ne Anlama Gelir Puşkin Anlamı Puşkin Nedir Puşkin Ne Anlam Taşır Puşkin Neye İşarettir Puşkin Tabiri Puşkin Yorumu 

Puşkin Kelimesi

Lütfen Puşkin Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Puşkin İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Puşkin Kelimesinin Anlamı? Puşkin Ne Demek? ,Puşkin Ne Demektir? Puşkin Ne Demektir? Puşkin Analizi? , Puşkin Anlamı Nedir?,Puşkin Ne Demektir? , Puşkin Açıklaması Nedir? ,Puşkin Cevabı Nedir?,Puşkin Kelimesinin Anlamı?,Puşkin Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Puşkin Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Puşkin Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Puşkin Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Puşkin Kelimesinin Anlamı Nedir? Puşkin Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Puşkin Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Puşkin Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Puşkin - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Puşkin

Puşkin Nedir? Puşkin Ne demek? , Puşkin Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Puşkin Kelimesinin Anlamı? Puşkin Ne Demek? Puşkin Ne Demektir? ,Puşkin Analizi? Puşkin Anlamı Nedir? Puşkin Ne Demektir?, Puşkin Açıklaması Nedir? , Puşkin Cevabı Nedir? , Puşkin Kelimesinin Anlamı?






Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir?

Aleksandr Puşkin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Puşkin sayfasından yönlendirildi)
Aleksandr Puşkin
Orest Kiprensky'nin Puşkin portresi
DoğumAleksandr Sergeyeviç Puşkin
6 Haziran 1799(1799-06-06)
Moskova, Rus İmparatorluğu
Ölüm29 Ocak 1837 (37 yaşında)
Sankt-Peterburg, Rus İmparatorluğu
MeslekŞair, romancı, oyun yazarı
MilliyetRus
VatandaşlıkRus İmparatorluğu
DönemRus şiirinin altın çağı
TürRoman, şiir, tiyatro, öykü, masal
KonuRomantizm, ön-gerçekçilik
Edebî akımRomantizm


İmza

Aleksandr Puşkin (RusçaАлекса́ндр Серге́евич Пу́шкин; 6 Haziran 1799 - Jülyen takvimine göre 29 Ocak 10, Miladi takvime göre Şubat 1837), Rus şair ve yazardır. Rusya'nın "ulusal şair"i ve modern Rus edebiyatının kurucusu olarak kabul edilir.

Yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Aleksandr Sergeyeviç Puşkin, 6 Haziran 1799'da Moskova'da doğdu. Babası Sergey Lvoviç Puşkin, soylu bir ailenin ilk çocuğudur. Annesi Nadejda Osipovna Hannibal'in büyük dedesi Etiyopyalı Abraham Petroviç Hannibal, Rus Çarı I. Petro'nun vaftiz oğlu ve Çarlık ordusunda seçkin bir subaydı. Puşkin, soylu bir ailenin üyesiydi. Annesi ve babası eğitimli insanlardı. Puşkin, ilk bilgilerini Fransız mürebbiyelerden edindi. Henüz sekiz yaşındayken Fransızca ve Rusça öğrenmişti. 11 yaşına geldiğinde özgürlükçü ve hicivci yazarlarını beğendiği Fransız edebiyatından etkilenerek Fransızca şiirler ve güldürüler yazmaya başlamıştı.

Döneminin tanınmış şair ve yazarları, Puşkin'in evine gelip gidenler arasındaydı. Ancak hiçbiri geleneksel Rus masalları anlatan, Rus türküleri söyleyen dadısı kadar Puşkin'i etkilememiştir. Yaşlı dadısı Arina'nın anlattıklarının, Puşkin'in çocuk ruhunda önemli izler bıraktığı düşünülmektedir.[1] İleride Rus halk şiiriyle, masallarla, konuşma dilinin deyimleriyle ve anlatım özellikleriyle tanışıklığını dadısın ve anneannesi Mariya Hannibal'a borçludur.[2]

Şiire başlaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Puşkin, on iki yaşına geldiğinde, aristokrat aile çocuklarına yönetime hazırlamak için Rus Çarı I. Aleksandr'ın Tsarskoye Selo'da (Çarın yazlık köyü) açtırdığı okula yazdırıldı[3] ve bu okuldaki altı öğrenim yılı boyunca, tıpkı okulun diğer öğrencileri gibi, Petersburg'a gitme izni verilmeden dış dünyadan kopuk bir şekilde eğitim gördü.

Şairlik yeteneğiyle arkadaşları arasında sivrildi. İlk şiiri "Şair Dost'a" (1814) Nikolay Karamzin'in Avrupa Habercisi dergisinde yayımlandı.[3] Puşkin'in lise yıllarında yazdığı şiirlerinde gerçekçilik eğilimi açıkça göze çarpmaktadır. O dönem şiirinde kullanılmayan kaba ve gündelik sözcükleri kullandığı şiirleriyle Gavrila Derjavin'in dikkatini çekmeyi başardı.

Artık ünlü bir şair sayılmaya başlayan Puşkin, Çar Köyü Lisesindeki eğitimini 1817'de tamamladıktan sonra Petersburg'a giderek Dışişleri Bakanlığında çalışmaya başladı. Bu arada birçoğu yasaklanan özgürlükçü şiirleri ve taşlamaları, bu sıralarda halk arasında yayılmıştır. Rus edebiyatında ilk kez, şiir halk tarafından hayranlıkla karşılanmıştı.

Puşkin 14 yaşında şiir okurken

Puşkin, bu sırada Rus Çarı I. Aleksandr tarafından Kafkasya'ya tayin edildi ve burada ünlü Kafkas Esiri ve Bahçesaray adlı destanlarını yazdı. Gerçeği olduğu gibi aktarmayı tercih eden Puşkin'in eserlerinde ne klasik şiirin kuralcılığı, ne de Romantizm'in etkileri belirgin bir şekilde öne çıkıyordu.

Sürgün yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kafkasya'dan dönen Puşkin'in Rusya'daki askeri yönetime karşı oluşundan dolayı dört yıl süreyle başkente girmesi yasaklandı ve ailenin sahip olduğu Mihaylovskoye köyünde yaşamak zorunda bırakıldı. Hükûmet tarafından oğlunu gözetim altında tutmakla görevlendirilen babası da görevini yerine getirmişti.

Yirmi dört yaşındaki Puşkin, bu sürgün döneminde, yedi yıl sonra tamamlayacağı Yevgeni Onegin adlı romanını yazmaya başladı. Çingeneler, Peygamber ve Boris Godunov adlı önemli eserlerini de yine bu sürgün yıllarında yazdı. Bu yıllarda ülkesinde süregelen özgürlük mücadalesi dışında Yunan İsyanı ve İspanya ile İtalya'daki mutlakıyet karşıtı hareketleri yakından takip etti.[4]

1820-1824 yılları arasındaki sürgün döneminden sonra Rus Çarı I. Nikolay tarafından Moskova'ya çağrılan genç şairin kaleminden çıkan her şey, artık çarın sansüründen geçecektir. Polis baskınları ve aşk serüvenleri ise Puşkin'in yaşamının ayrılmaz parçaları olmuştu.

Evliliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Puşkin, bir baloda yüksek rütbeli ve emekli bir memurun kızı olan Natalya Gonçarova ile karşılaştı ve bu genç kıza âşık oldu. Puşkin, Natalya'ya evlenme teklif etti; Natalya ise şairin evlenme teklifini belirsiz bir tarihte cevaplamak üzere cevapsız bıraktı. Puşkin, bu durum karşısında umutsuzluğa kapılmış ve Moskova'dan uzaklaşmak istemişti. Bu nedenle, 1829'da, bir gözlemci olarak Rus ordusuna katıldı ve Osmanlı topraklarına geldi. Sonradan yazdığı "Erzurum Yolculuğu" adlı eserinde seyâhat izlenimlerini anlatan Puşkin'in, daha başka birçok eserinde de Erzurum'dan aldığı esinlerin izlerini bulmak mümkündür.

Moskova'ya dönen Puşkin, Natalya'ya evlenme teklifini yineledi. Uzun çekişmelerden sonra Natalya'nın ailesini de ikna etmeyi başardı ve sonunda nişanlandılar. Bu evliliği istemeyen Natalya ise bu duruma kayıtsız kaldı. Natalya'nın bu olumsuz tutumu, ilişkilerinin sonuna kadar da bu şekilde devam etti.

Puşkin'in eşi Natalya Gonçarova

Bitmek bilmeyen soruşturmalar ve yasaklamalar yüzünden rahatsız olsa da, Puşkin yazmaya devam etti. Yevgeni Onegin, Don Juan, Veba Sırasında Ziyafet gibi manzum trajedyalarını ve Dubrovski, Maça Kızı gibi önemli eserlerini bu dönemde kaleme aldı. Gogol ile olan arkadaşlığı da bu döneme rastlamaktadır. Öyle ki, Gogol'a ünlü Ölü Canlar romanını yazma fikrini Puşkin'in verdiği söylenmektedir.

Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu dönemde hayatına George Charles d'Anthès adında biri girdi. Puşkin, kendisine yazılan birkaç imzasız mektup aracılığıyla, d'Anthès adındaki bu Fransız'ın karısı Natalya Puşkin'e kur yaptığını öğrendi. 1837'de d'Anthès'i düelloya çağırdı. 27 Ocak 1837'de St.Petersburg yakınında Kara Dere'nin bir köşesinde düellonun yapılmasına karar verildi. Puşkin'in şâhidi arkadaşı Danzas'tı. Düelloda kullanacağı silahı almak için gümüşlerini sattığı iddia edilmektedir.

Düelloda Puşkin tarafından omzundan yaralanan d'Anthès, Puşkin'i karnından yaralamayı başardı. Büyük bir soğukkanlılıkla iki gün boyunca can çekişen Puşkin, 29 Ocak'ta hayata gözlerini yumdu.

Şâirin ölüm haberi duyulunca evinin önünde toplanan halk, Yevgeni Onegin'in son baskısını tüketti. Şairin ölümü üzerine başlayan huzursuzluk, neredeyse hükûmete karşı bir ayaklanma noktasına geldi. Olayların kontrolden çıkmasından çekinen polis, bir gece yarısı şairin tabutunu gizlice kiliseden aldı ve Mihaylovskaya köyüne götürerek toprağa verdi.

Hakkında Gogol'un “Puşkin, olağanüstü bir olaydır.” ve Dostoyevski'nin de daha mistik bir tavırla “Puşkin, bize gelecekten haber veren bir ermiştir.” dediği Puşkin, modern Rus edebiyatının oluşmasına en büyük katkıda bulunan edebiyatçı olarak kabul edilir. Puşkin, klasik Batı edebiyatını ve Rus halk ruhunu sentezleyerek, Rus edebiyatında “gerçekçilik akımı”nı başlatan öncü bir isim olmuştur.

Puşkin ve Georges d'Anthès Düello

Aleksandr Puşkin'in düello günü uğradığı son yer, Peterburg Nevski Prospekt'de Wolf's şekercisidir (şimdiki Cafe Litteraturnia). Bu cafede Puşkin'in balmumundan bir heykeli bulunmaktadır.

Eserleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Puşkin'in birçok eserini filolog Metehan Mollamehmetoğlu Türkçeye çevirmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Puschkin. Ein Dichterleben; Rolf-Dietrich Keil, Insel Verlag, Frankfurt am Main, 2001. ISBN 3-458-34482-9
  2. ^ Ersoy, Canan. "A.S. Puşkin ve masalları". İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans tezi, 2010. 8 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2019. 
  3. ^ a b Behramoğlu, Ataol. "Rus edebiyatında Puşkin gerçekliği". İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü doktora tezi, 2000. 8 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2019. 
  4. ^ Ilıca, Sevgi. "Puşkin ve Dekabristler". Avrasya İncelemeleri Dergisi, IV (2), 2015. 5 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Nedir? :Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? ile ilgili Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Ne Demektir? Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Açıklaması Nedir? Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Cevabı Nedir? Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Açıklaması? :Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Gerçek mi? :Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? ile ilgili Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Hakkında? :Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? ile ilgili Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? burada bulabilirsiniz. Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Puşkin nedir?, Puşkin anlamı nedir?, Puşkin ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Kazimierz Marcinkiewicz, Nikita Kruşçev, Ağrı 1970 SK, Miltos Manetas, Antoine Fuqua, Aziz Peter, Hoysala İmparatorluğu, Diego Ribas, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tricholeiochiton, Streptococcus mutans, Para llenarme de ti, Ejder Stadyumu, London Borough of Barnet, Abies nordmanniana, Yapay uydular, Toksikoloji, Gökberk Ergenekon, Dikilitaş, Beşiktaş, Ricardo Carvalho, Felicjan Sławoj Składkowski, Tadeusz Tomaszewski (Başbakan), Mir Muhsin Nevvab, Muhammed Ali, Marija Pejčinović Burić, Tıva Ulusal Müzesi, Uzkend, Bürokrat, Françoise Hostalier, Ali Dayi, Kıdırcık, Köprübaşı, Abies cilicica, 1054, Shohei Abe, Space Cowboys, Nikolay Nikolayeviç, Włodzimierz Cimoszewicz, Vekre (spor kulübü), João Moutinho, Colin Bell, Ermenistan erkek millî buz hokeyi takımı, Tabanıyassı Mehmed Paşa, Diego Ribas da Cunha, Passiflora quadrangularis, Shageluk, Alaska, Mrs. Einstein, Çerkesler, Jeff Bezos, Hwaseong Kalesi, Abidin Paşa (Ankara metrosu), Kimera, Jaska Raatikainen, To Dream Again, Dianthus crinitus, Hacı Giray, Orta mesafe koşuları, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, Stalini Anlamak, Açiler, Sphenacodontia, Catherine Lalumière, Charles de Chambrun, Jeff Kober, Paul Delvaux, British Board of Film Classification, Bérangère Couillard, Harvey Weinstein, Jeju Dünya Kupası Stadyumu, Don Ciccio, Mefrak (il), Elit, Wayne County, Georgia, Yedi Asılmışların Hikayesi, Patti Davis, Abidin Seferoğlu, Josué Pesqueira, 1. Manuel Valls Hükûmeti, Tölesler, Al Ahli, Tundra yörünge, Claude Rich, Jin Midi, Robert A. Altman, The Ashley Book of Knots, 240p, BBC Studios, Sternorrhyncha, Vescera Muharebesi, Kuzey Ostrobothnia, Abdulraşid Sadulayev, Papa X. Leo, Kolaj, Fabiana de Oliveira, Fethabad, 1988 Fransa cumhurbaşkanlığı seçimleri, Mustafa Samican Keskin, Ethem Baran, Bosten Gölü, 2. Manuel Valls Hükûmeti, Élisabeth Borne Hükûmeti,
Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?, Yaşar Furkan Bingöl Kimdir?,