Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir?

Programlama paradigması Nedir?

Programlama paradigması Nedir?, Programlama paradigması Nerededir?, Programlama paradigması Hakkında Bilgi?, Programlama paradigması Analizi? Programlama paradigması ilgili Programlama paradigması ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Programlama paradigması ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Programlama paradigması Ne Anlama Gelir Programlama paradigması Anlamı Programlama paradigması Nedir Programlama paradigması Ne Anlam Taşır Programlama paradigması Neye İşarettir Programlama paradigması Tabiri Programlama paradigması Yorumu 

Programlama paradigması Kelimesi

Lütfen Programlama paradigması Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Programlama paradigması İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Programlama paradigması Kelimesinin Anlamı? Programlama paradigması Ne Demek? ,Programlama paradigması Ne Demektir? Programlama paradigması Ne Demektir? Programlama paradigması Analizi? , Programlama paradigması Anlamı Nedir?,Programlama paradigması Ne Demektir? , Programlama paradigması Açıklaması Nedir? ,Programlama paradigması Cevabı Nedir?,Programlama paradigması Kelimesinin Anlamı?,Programlama paradigması Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Programlama paradigması Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Programlama paradigması Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Programlama paradigması Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Programlama paradigması Kelimesinin Anlamı Nedir? Programlama paradigması Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Programlama paradigması Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Programlama paradigması Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Programlama paradigması - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Programlama paradigması

Programlama paradigması Nedir? Programlama paradigması Ne demek? , Programlama paradigması Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Programlama paradigması Kelimesinin Anlamı? Programlama paradigması Ne Demek? Programlama paradigması Ne Demektir? ,Programlama paradigması Analizi? Programlama paradigması Anlamı Nedir? Programlama paradigması Ne Demektir?, Programlama paradigması Açıklaması Nedir? , Programlama paradigması Cevabı Nedir? , Programlama paradigması Kelimesinin Anlamı?






Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir?

Programlama paradigması

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Programlama paradigmaları, programlama dillerini özelliklerine göre sınıflandırmanın bir yoludur. Diller birden fazla paradigma içinde sınıflandırılabilir.

Bazı paradigmalar, temel olarak, yan etkilere izin verilmesi veya işlem sırasının yürütme modeli tarafından tanımlanıp tanımlanmadığı gibi dilin yürütme modeli için çıkarımlarla ilgilidir. Diğer paradigmalar, bir kodu, kod tarafından değiştirilen durumla birlikte birimler halinde gruplamak gibi, esas olarak kodun düzenlenme şekliyle ilgilidir. Yine de diğerleri esas olarak sözdizimi ve dilbilgisi stiliyle ilgilenir.

Yaygın programlama paradigmaları şunları içerir:[1][2][3]

  • Programcının, makineye durumunu nasıl değiştireceğini bildirdiği (emirlendirdiği), emirli;
    • Emirleri prosedürler halinde gruplandıran, yordamsal.
    • Komutları, üzerinde çalıştıkları durumun bir parçası ile gruplandıran nesne yönelimli.
  • Programcının, istenen sonucun özelliklerini nadiren bildirdiği, ancak nasıl hesaplanacağını açıklamadığı, bildirimsel;
    • İstenen hesaplama sonucunun, bir dizi fonksiyon çağırımının sonucu olarak görüldüğü, fonksiyonel programlama.
    • Bir gerçekler ve kurallar sistemi hakkındaki bir sorunun cevabı olarak tanımlanan sonucun bildirildiği, mantıksal programlama.
    • Sonucun, bir optimizasyon probleminin çözümü olarak bildirildiği matematiksel programlama.
    • İstenen sonucun veri akışları ve değişikliğin yayılması ile bildirildiği reaktif.

Programın kendisine atıfta bulunmasını sağlayan yansıma gibi, sembolik teknikler de bir programlama paradigması olarak düşünülebilir. Ancak bu, ana paradigmalarla uyumludur ve bu nedenle kendi başına gerçek bir paradigma değildir.

Örneğin, emirli paradigmaya giren dillerin iki ana özelliği vardır: işlemlerin gerçekleştiği sırayı, bu sırayı açıkça kontrol eden yapılarla belirtirler ve herhangi bir zamanda bir durumun değiştirilebileceği yan etkilere izin verirler. Bir kod birimi içinde, zamanın farklı bir noktasında farklı bir kod birimi okunabilir. Kod birimleri arasındaki iletişim açık değildir. Bu arada, nesne yönelimli programlamada kod, yalnızca nesnenin parçası olan kod tarafından değiştirilen bir durumu içeren nesneler halinde düzenlenir. Nesne yönelimli dillerin çoğu aynı zamanda emirli dillerdir. Buna karşılık, bildirimsel paradigmaya uyan diller, işlemlerin yürütüleceği sırayı belirtmez. Bunun yerine, sistemde her birinin yürütülmesine izin verilen koşullarla birlikte bir dizi kullanılabilir işlem sağlarlar. Dilin yürütme modelinin uygulanması, hangi işlemlerin yürütülmekte serbest olduğunu izler ve sırayı bağımsız olarak seçer. Daha fazlası için, çok paradigmalı programlama dillerinin karşılaştırılması.

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

[4] göre çeşitli programlama paradigmalarına genel bakış :5[5]

Yazılım mühendisliğinin (bir süreç olarak) farklı metodolojilerle tanımlanması gibi, programlama dilleri de (hesaplama modelleri olarak) farklı paradigmalarla tanımlanır. Bazı diller tek bir paradigmayı desteklemek üzere tasarlanmıştır (Smalltalk nesne yönelimli programlamayı destekler, Haskell işlevsel programlamayı destekler), diğer programlama dilleri ise birden çok paradigmayı destekler (Object Pascal, C++, Java, JavaScript, C#, Scala, Visual Basic, Common Lisp gibi), Şema, Perl, PHP, Python, Ruby, Oz ve F#). Örneğin, C++, Object Pascal veya PHP ile yazılmış programlar tamamen prosedürel ya da tamamen nesne yönelimli olabilir. Ya da her ikisinin veya diğer paradigmaların öğelerini içerebilir. Yazılım tasarımcıları ve programcılar bu paradigma öğelerinin nasıl kullanılacağına karar verirler.

Nesne yönelimli programlamada, programlar bir dizi etkileşimli nesne olarak ele alınır. İşlevsel programlamada, programlar durumsuz işlev değerlendirmeleri dizisi olarak ele alınır. Çok işlemcili bilgisayarları veya sistemleri programlarken, süreç yönelimli programlamada, programlar mantıksal olarak paylaşılan veri yapıları üzerinde hareket eden eşzamanlı işlemler kümesi olarak ele alınır.

Pek çok programlama paradigması, teşvik ettikleri teknikler kadar yasakladıkları tekniklerle de bilinir. Örneğin, saf işlevsel programlama yan etkilerin kullanımına izin vermezken, yapılandırılmış programlama, goto (git) ifadesinin kullanımına izin vermez. Kısmen, bu nedenle, yeni paradigmalar genellikle daha önceki tarzlara alışkın olanlar tarafından doktriner veya aşırı katı olarak kabul edilir.[6] Yine de, belirli tekniklerden kaçınmak, program davranışını anlamayı ve program doğruluğu ile ilgili teoremleri kanıtlamayı kolaylaştırabilir.

Programlama paradigmaları, yalnızca bir UPA kullanarak bir yürütme modelinin çağrılmasına izin veren programlama modelleriyle de karşılaştırılabilir. Programlama modelleri, yürütme modelinin özelliklerine göre paradigmalar olarak da sınıflandırılabilir.

Paralel hesaplama için, bir dil yerine bir programlama modeli kullanmak yaygındır. Bunun nedeni, paralel donanımın ayrıntılarının donanımı programlamak için kullanılan soyutlamalara sızmasıdır. Bu, programcının algoritmadaki kalıpları, yürütme modelindeki kalıplarla eşleştirmek zorunda kalmasına neden olur (donanımın soyutlamaya sızması nedeniyle). Sonuç olarak, hiçbir paralel programlama dili tüm hesaplama problemlerine iyi eşleme yapamaz. Bu nedenle, bir temel sıralı dil kullanmak ve bir programlama modeli aracılığıyla paralel yürütme modellerine UPA çağrıları eklemek daha uygundur. Bu tür paralel programlama modelleri, paylaşılan bellek, mesaj geçişli dağıtılmış bellek, kodda görünen yer kavramları vb. gibi donanımı yansıtan soyutlamalara göre sınıflandırılabilir. Bunlar, yalnızca paralel diller ve programlama modelleri için geçerli olan programlama paradigmasının lezzetleri olarak kabul edilebilir.

Paradigmalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Nørmark, Kurt. Overview of the four main programming paradigms 24 Ocak 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Aalborg University, 9 May 2011. Retrieved 22 September 2012.
  2. ^ "Characteristics of declarative programming languages". cgi.csc.liv.ac.uk. 11 Ekim 1999. 28 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Şubat 2014. 
  3. ^ "CSCI/ARTI 4540/6540: First Lecture on Symbolic Programming and LISP" (PDF). University of Georgia. 23 Ağustos 2010. 7 Mart 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2013. 
  4. ^ "Programming Paradigms: What Every Programmer Should Know" (PDF). info.ucl.ac.be. 12 Mayıs 2009. 10 Temmuz 2009 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2014. 
  5. ^ Concepts, Techniques, and Models of Computer Programming. MIT Press. 2004. ISBN 978-0-262-22069-9. 14 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ekim 2021. 
  6. ^ Frank Rubin (March 1987). "'GOTO Considered Harmful' Considered Harmful" (PDF). Communications of the ACM. 30 (3): 195-196. doi:10.1145/214748.315722. 20 Mart 2009 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. 

Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Nedir? :Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? ile ilgili Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Ne Demektir? Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Açıklaması Nedir? Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Cevabı Nedir? Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Açıklaması? :Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Gerçek mi? :Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? ile ilgili Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Hakkında? :Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? ile ilgili Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? burada bulabilirsiniz. Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Programlama paradigması nedir?, Programlama paradigması anlamı nedir?, Programlama paradigması ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Adams County, Pensilvanya, Tintwistle, Transpersonel psikoloji, Selahattin Özbir, Doğu Ortodoks Kilisesi, Kimi wa Hōkago Insomnia, I. Agesilaus, Belediye itfaiyesi, Stanton by Dale, Kudüs, Jasper Johns, David Tarka, Harz Millî Parkı, Fenny Bentley, Spiranthinae, Serbarlı Adası, Náchod, Bassey William Andem, Citharinidae, Boşnakça, Moonlight And Cherry Blossoms, Matar, Efes, Emma Hayes, Topçu ve Füze Okulu Sınıf Müzesi, Fenerliler, Uşakspor, Floem, Lüksemburg arması, Octavio Ocampo, İspanyolca, Lantern pil, Batman ve Robin, Kiev Devlet Üniversitesi, NGC 2446, Gökçekaya Barajı, NGC 2445, Cervo, Lugo, NGC 2444, Electric Touch, Ethem Pülgir, Prix de Rome, 13 Mart, Ginnungagap, Asal gaz, Tamışlar, Kempen, Kuzey Epir Özerk Cumhuriyeti, Harrison Barnes, Saint Kitts ve Nevis başbakanları listesi, Basra Körfezi adlandırma sorunu, Wervin, Fordson traktör, Medcezir karakterleri listesi, TBMM 19. dönem milletvekilleri listesi, Westbury, Wiltshire, Genetik bilim, Korku komedisi, Uzak geleceğin kronolojisi, Wrenn Schmidt, 2005 UEFA Kupası Finali, North Rode, Sounds from Nowheresville, Dmitri Dmitrievich Maksutov, Suriye fili, Safevi İmparatorluğu, Neal Ascherson, Itsukushima, Cawood, Bayer belirtmeleriyle yıldız tablosu, Alberta Watson, II. Murad, Cachan, Crevoladossola, Ovayenice, Çatalca, Ailloncourt, Yidiş, Brindley, Acroceratitis, Peia, Whig Partisi, Shermine Shahrivar, Acartophthalmidae, Anchiacanthonevra, Fikret Kuşkan, Carpophthoracidia, Craspedoxanthitea, Körüklü otobüs, Mamadou Fofana, Paraspheniscoides, Pseudacanthoneura, Protortalotrypeta, Güney İtalyada Müslümanların tarihi, Audlem, Zoli Ádok, Quasirhabdochaeta, Fantezi yazarları listesi, Trapezius, Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu, Tarih beni beraat ettirecektir,
Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı,