Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir?

Postmodern edebiyat Nedir?

Postmodern edebiyat Nedir?, Postmodern edebiyat Nerededir?, Postmodern edebiyat Hakkında Bilgi?, Postmodern edebiyat Analizi? Postmodern edebiyat ilgili Postmodern edebiyat ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Postmodern edebiyat ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Postmodern edebiyat Ne Anlama Gelir Postmodern edebiyat Anlamı Postmodern edebiyat Nedir Postmodern edebiyat Ne Anlam Taşır Postmodern edebiyat Neye İşarettir Postmodern edebiyat Tabiri Postmodern edebiyat Yorumu 

Postmodern edebiyat Kelimesi

Lütfen Postmodern edebiyat Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Postmodern edebiyat İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Postmodern edebiyat Kelimesinin Anlamı? Postmodern edebiyat Ne Demek? ,Postmodern edebiyat Ne Demektir? Postmodern edebiyat Ne Demektir? Postmodern edebiyat Analizi? , Postmodern edebiyat Anlamı Nedir?,Postmodern edebiyat Ne Demektir? , Postmodern edebiyat Açıklaması Nedir? ,Postmodern edebiyat Cevabı Nedir?,Postmodern edebiyat Kelimesinin Anlamı?,Postmodern edebiyat Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Postmodern edebiyat Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Postmodern edebiyat Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Postmodern edebiyat Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Postmodern edebiyat Kelimesinin Anlamı Nedir? Postmodern edebiyat Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Postmodern edebiyat Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Postmodern edebiyat Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Postmodern edebiyat - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Postmodern edebiyat

Postmodern edebiyat Nedir? Postmodern edebiyat Ne demek? , Postmodern edebiyat Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Postmodern edebiyat Kelimesinin Anlamı? Postmodern edebiyat Ne Demek? Postmodern edebiyat Ne Demektir? ,Postmodern edebiyat Analizi? Postmodern edebiyat Anlamı Nedir? Postmodern edebiyat Ne Demektir?, Postmodern edebiyat Açıklaması Nedir? , Postmodern edebiyat Cevabı Nedir? , Postmodern edebiyat Kelimesinin Anlamı?






Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir?

Postmodern edebiyat

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Postmodern roman, bir anlamda söylemsel olarak mimaride başlayıp gelişen, kurumsal, kuramsal ve düşünsel alanlarda hızla yayılan ve 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren edebiyat dünyasında da kendisini gösteren postmodernizmin ürünüdür. Edebiyat yapıtlarında özellikle romanlarda görülen postmodern eğilim, genel postmodernizmin söylemsel ve düşünsel yönelimlerinden doğrudan etkilenir ve o söylemsel yapının özelliklerini barındırır.

Postmodern romanın kökleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu roman türünde yazar, dış dünyayı birebir yansıtmaktan özellikle kaçınır. Postmodern romanın kökleri incelenmek istediğinde bu köklerin sanıldığından çok daha eskilere uzandığı görülür. Bunların belli başlıcaları şöyle zikredilebilir.

Postmodern romanın kökleri, öncelikle postmodern durumun ve postmodern düşüncenin ortaya çıkmasından çok daha eskilere gider. Daha klasik roman olarak adlandırılan roman geleneği içinde bile postmodern romana ait ögelerin görülmesi söz konusudur. Hatta roman türünün öncü metinlerinde postmodern romanın özellikleri olarak kabul edilen girişimler görülür.Jale Parla, Don Kişot’un bir anlatı türü olarak romanın öncüsü olduğu kadar, üst-kurmaca, temsilin sorunsallaştırılması, parodi, ironi ögelerini de barındırdığını, bu bakımdan Miguel de Cervantes’in ve kitabının modernitenin öncü yazarlarından ve yapıtlarından olduğu kadar postmodernizmin de habercisi olduğunu belirtir.

Bir başka köken, geç dönem modernist romanlarda görülür. Postmodern romana ait olduğu kabul edilen ögelerin çoğunun bizzat modernist roman içinde ortaya çıkması söz konusudur. Meselâ, Thomas Mann, Robert Musil, James Joyce, Virginia Woolf, Samuel Beckett gibi yazarlar, hem işledikleri konular hem de işleyiş biçimlerindeki yenilikleriyle postmodern romanın köklerinde yer alırlar.Ancak modernist romancılar, belirli bir ölçüde sanatçı olan okurları hedeflemelerine rağmen, postmodern yazarlar bir anlamda metnin okumalarını çoğaltırlar. Modernist roman okurun belirli bir yoruma ulaşmasını zorlaştırmak için elinden geleni yaparken, postmodernist roman, belirli bir evrensel yoruma yol açabilecek anlam bütünlüklerine kuşkulu bakışı dolayısıyla anlamın sürekli kaybolduğu ya da ertelendiği metinler olarak üretilir.

Postmodern romanın köklerinden birisi de Beat Kuşağı olarak adlandırılan yazarlara uzanır.Jack Kerouac ve Allen Ginsberg’in bu kuşağın ruhunu yansıtan avangard yapıtları ve William Burroughs'un kitapları , anlatı geleneğinde sürrealizme benzeyen bir eğilim olarak belirginleşir. Macera, coşku ve cinsel fantezilerdeki yoğunluk, sanat-dışılık ve toplumu ve onun taleplerini reddedişteki bireysel radikallik bu kuşağın özellikleri olarak bilinir; yazınsal alanda da tam bu şekilde bir içerik ve söylem yapısı kullanmışlardır. Postmodern romanlarda bu tür etkileri görmek mümkündür.

Kendi yapıtlarını başka yapıtların bir parçası olarak tanımlayan Fransız yazar Georges Perec postmodern romanın köklerinde bulunan yazarlardan biri olarak değerlendirilebilir. Perec'in neredeyse konularından daha çok kitaplarının teknik yönleri ilginçlikler barındırır. Postmodern romanlarda görülen zevk ya da okumanın amacı ve gerekçesi olarak zevk ögesini Perec'in metinlerinde görürüz. Onun lipogramlara dayanan metinleri bir ilginçlik örneğidir. Kayboluş adlı romanını Perec hiç "e" harfi kullanmaksızın yazmıştır.

Jorge Luis Borges ise, postmodern romancılar arasında değilse bile köklerinde tartışmasız bir şekilde yer alır. Üst-anlatı, parodi, anlamın sorunsallaştırılması, çoğulluk ögeleri Borges’in hemen bütün metinlerinde görülen özelliklerdir. Bunun yanında, gerçek/gerçek-dışı onun metinlerinde sürekli birbirine geçiştirilir, gerçeklik sürekli olarak yeniden yorumlanabilir şekilde kurgulanır. Fantezi Borges anlatılarının vazgeçilmez ögelerinden biridir.

Genel özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Postmodern roman denilince ilk akla gelen dil oyunları düşüncesidir. Dilin gerçekliği temsil eden değil kuran bir yapı olduğu önermesinden hareket ederler. Postmodern romancılar, bu anlamda postmodern teorinin temsili sorunsallaştırma girişimini üstlenirler ve gerçekliği temsil etmekten ziyade anlam çoğulluğunu hedeflerler. Çünkü dil, postmodern anlayışa göre bir gerçekliği temsil etmez, belirli bir anlamda aksine gerçekliği kurar. Postmodern roman, tam da dile dair bu bilgi ile üretilen anlatıları işaret eder.

Çoğu postmodern romancıda, hem anlatıcının (yazar'ın) hem anlatının sürekli devrede olması, metin içinde birçok anlatıcı sese imkân verilmesi, anlatı içinde anlatıların iç içe geçmesi ya da anlatı içinde başka bir anlatının/ya da anlatıların izinin sürülmesi türünde ögeler görülür. Bu romanlarda yazarın geleneksel statüsünü kaybettiği ya da en azından bu statüsünün sorunsallaştırıldığı görülür. Temsilin yanı sıra yazarın konumu da sorunsallaştırılır. Bu noktada, "anlamı üreten okurdur" düşüncesi belirginlik kazanır. Bu önerme tamamen ona ait olmasa bile büyük ölçüde postmodern roman anlayışının düsturlarından biridir.

Öte yandan, romanlar, kendilerinden önceki anlatıların seslerini yankılarlar.Bu anlamda, postmodern roman, edebi anlatıların ya da daha doğrusu tüm edebiyat geleneğinin bir parodisi olarak belirir. Kristeva’nin deyişiyle bu durum, edebi metnin, metinlerarası bir göndermeler mozaği içinde oluştuğu anlamına gelir. Bu nedenledir ki, postmodern roman, tek doğrultulu, kapalı, kapanabilir tek bir anlam katmanına sahip anlatı türlerinden farklılaşmanın bir ürünüdür.

Postmodern roman, klasik romandaki gibi olay örgüsü üzerine kurulu bir anlatı değildir.Olay örgüsünden daha çok olayın ya da olayların ön plana çıkması söz konusudur. Postmodern roman modernist romandaki gibi zor da olsa ulaşılabilir olan anlam bütünlüklerine sahip bir anlatı değildir. Postyapısalcı felsefenin dil dolayımında ulaştığı kuramsal sonuçlar, postmodern romanın perspektifini doğrudan belirlemektedir.Buna göre, metin, anlamın tamamlanıp bitirildiği ve tüketildiği bir yer değil, aksine hiçbir zaman tamama erişilemeyen, her okumada yeniden değerlendirilmeye açık bir uğraktır; çünkü ardında ya da daha doğrusu yapısında asla bir yere indirgenemeyecek olan uçsuz bucaksız bir işaretler sistemi olan dil vardır.

Jale Parla, postmodern romanda okur-yazar-metin ilişkisini şu şekilde belirtmektedir: "hiçbir metin tamamlanmış bir bütün değildir.Bu da okur ve yazarı yeni bir konumda düşünmemizi gerektirir. Okur ve yazar dil denizinde sözcüklerin anlamlarının dalgalar gibi birbirini izlediği bir devinim içinde yüzerken, metinler, benlikler, kimlikler ve yorumlar da yeni göstergelere dönüşürler....bu epistemolojiye göre, belirleyebileceğimiz yazar, okur, metin yoktur; yalnızca o metin aracılığıyla oluşan söylemler vardır" (Don Kişot'tan Günümüze Roman, s.180)

Postmodern roman anlayışında görülen bazı kavramlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Postmodern Yazarlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya çapında tanınan postmodern yazarların en özgün örneği olarak Italo Calvino (Bir Kış Günü Eğer Bir Yolcu kitabıyla), Umberto Eco (Gülün Adı ve Foucault Sarkacı adlı kitaplarıyla), aynı zamanda postyapısalcı felsefenin öncüsü olan, felsefi sorunları edebiyat aracılığıyla işleyen Jacques Derrida (özellikle Kartpostallar kitabıyla) ilk başta anılabilir. Ancak postmodern romanın temsilcisi olan yazarların listesi bir hayli kabarıktır. Bunların bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]


Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Nedir? :Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? ile ilgili Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Ne Demektir? Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Açıklaması Nedir? Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Cevabı Nedir? Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Açıklaması? :Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Gerçek mi? :Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? ile ilgili Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Hakkında? :Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? ile ilgili Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? burada bulabilirsiniz. Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Postmodern edebiyat nedir?, Postmodern edebiyat anlamı nedir?, Postmodern edebiyat ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Tarih beni beraat ettirecektir, Bedouin Soundclash, Petrus, Gucerat sultanları listesi, Tell Danith Muharebesi, Mikrobiyoloji, Ümmet, Paramycodrosophila, Milo Ventimiglia, Cladochaeta, Saltanatın kaldırılışı, Alvanley, Grinin Elli Tonu, Gazzeli Procopius, San Giovanni al Natisone, Birinci Çekoslovak Cumhuriyeti, John Zápolya, Paris Barclay, Robin Szolkowy, Doğan Hızlan, Steganinae, Primatoloji, Türk devletleri teşkilatı dönem başkanları listesi, Yeşim Koçak, Kurt Student, Babakale Kalesi, Avrupa Zirvesi, Metapod, Marina Mnişek, Makemake, ASAM, Hirotaka Iida, Jorge Luis Borges, Araç şasisi, Gökada kümesi, Nicole Vaidišová, Rhinoleucophenga, Pseudiastata, Faces in the Crowd, Etton, Cambridgeshire, Ziraat Bankası İzmir Sanat Müzesi, T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Plymouth, Natto, Essen Manastırı, Hidrosefali, Çandarlı Kara Halil Hayreddin Paşa, III. Mesud, Dzon Delarge, Domaniç, Mario Draghi, Craig Stadler, Tigray Halk Kurtuluş Cephesi, Drosophilinae, 1911, Christchurch, Cambridgeshire, Gana, Dağ dalgası, Mollaosman, Karayazı, Another One Bites the Dust, Ramil Hasan, Bir Millet Uyanıyor, Solanum acroscopicum, Calanoida, Sirke sineği, Saschiz müstahkem kilisesi, İltihaplanma, Calais RUFC, Metrobüs (İstanbul), Peter von Uslar, Brandon Rush, Dolmuş, Nihai Çözüm, Blaschke–Lebesgue teoremi, Gross Grönau, İlknur İnceöz, Akademi Ödülleri, Elazığda 2019 Türkiye yerel seçimleri, Diego Godín, Mark Eyskens, Esenpınar, Sulakyurt, Komedi filmleri listesi 1920 öncesi, Karmøy adası, 1955 Copa del Generalísimo, Epiglottis, Biyolojik evrim, 10. Kolordu (Almanya), Dört mezhep, Kromozomal, Samuel Eduok, Dukakinoğlu Ahmed Paşa, Skewes sayısı, Pistoia ili, Abdülbaha, Christopher Munthali, Hierapolisli Papias, 1384, Thomas Dunn English, İnternet sitesi, Yeruşalimli Kiril,
Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?,