Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir?

Politik film Nedir?

Politik film Nedir?, Politik film Nerededir?, Politik film Hakkında Bilgi?, Politik film Analizi? Politik film ilgili Politik film ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Politik film ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Politik film Ne Anlama Gelir Politik film Anlamı Politik film Nedir Politik film Ne Anlam Taşır Politik film Neye İşarettir Politik film Tabiri Politik film Yorumu 

Politik film Kelimesi

Lütfen Politik film Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Politik film İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Politik film Kelimesinin Anlamı? Politik film Ne Demek? ,Politik film Ne Demektir? Politik film Ne Demektir? Politik film Analizi? , Politik film Anlamı Nedir?,Politik film Ne Demektir? , Politik film Açıklaması Nedir? ,Politik film Cevabı Nedir?,Politik film Kelimesinin Anlamı?,Politik film Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Politik film Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Politik film Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Politik film Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Politik film Kelimesinin Anlamı Nedir? Politik film Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Politik film Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Politik film Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Politik film - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Politik film

Politik film Nedir? Politik film Ne demek? , Politik film Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Politik film Kelimesinin Anlamı? Politik film Ne Demek? Politik film Ne Demektir? ,Politik film Analizi? Politik film Anlamı Nedir? Politik film Ne Demektir?, Politik film Açıklaması Nedir? , Politik film Cevabı Nedir? , Politik film Kelimesinin Anlamı?






Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir?

Siyasal sinema

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Politik film sayfasından yönlendirildi)

Politik sinema ya da siyasal sinema, din, devlet, siyaset, birey başta olmak üzere bütün siyasi kavramları kullanır. Birçok filmde devletin işleyişi, bireyin devletle karşı karşıya gelmesi, ahlaki sorunlar, askerlik ve savaş, vatanseverlik, devlet içinde devlet, terör, totaliterlik, bağımsızlık mücadelesi işlenmiştir.

Necdet Ekinci'ye göre; "Olaya bu biçimde yaklaşınca sinema, yalnızca belli sayıdaki görüntünün seyirciye sunumu değildir. Aynı zamanda, kamusal alanda, sanatsal sinema ile, ortak bir toplumsallaşmanın yeniden kurulması demektir. Sinema, toplumsal olaylara yönelmesiyle birlikte, ister istemez siyaset ile karşı karşıya kalmıştır. İşte sinema, siyasal olayları kamerasından beyaz perdeye yansıtmaya başlamasıyla birlikte, siyasal sinema da doğmuştur."

Siyasal sinema, siyasal olayları, beyaz perdeye aktarma konusunda çeşitli aracı yöntemlerden yararlanmaktadır. Bu yöntemler siyasetin sunumunda amaç değil, araç olarak belirlenmiştir.

Her görüntü olgusu gibi, sinema da, siyasal olayın sunumunda kendine özgü bir rol üstlenmiştir. Sinema bu rolünü yerine getirirken, sanatsal bir sunumun üstünlüğü içinde, siyasal iletişim açısından değişik bir yöntem sağlamaktadır. Özellikle, izleyicilerle birlikte olma, güçlü bir aracılığının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Böylece, izleyicilerin aktörlerin üstlendikleri rolde kendilerini bulma, kendilerini aktörün yerine koyma, onunla bütünleşme sonucunu doğurmaktadır.

Kamusal alanda gelişen diğer görüntü olgularında olduğu gibi, burada da bir ortaklık söz konusudur. Bu biçimde, toplumsallaşmanın oluşmuş kökenini sinema, bir kez daha yeni baştan kurmaktadır. Günümüzde sinema sunumu geleneksel bir konuma gelmiş durumdadır. Toplumsal yaşamın geleneksel ilginç olayları seçilmekte, filmlere konu edilmektedir. Özellikle bu olayların her birine tüm toplumu yakından ilgilendiren bir nitelik yüklenmiş olması, onun giderek toplumsallaşmasına neden olmaktadır. Bunun sonucu olarak, gösterime giren her film de, seyircilerinin kamusal bir topluluk oluşturmalarına önemli katkıda bulunmaktadır.

Siyasal sinemanın kullandığı yöntemleri Bernard Lamizet tarihsel, belgesel ve ideoloji olarak üç kategoride toplamıştır.

Tarihsel sinema

[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarihsel sinema, siyasal olayı, zaman içinde ele alarak, günümüzden uzak bir görüşün çifte aralığında, olayın yaşanıp, yaşanmamışlığı yerine, toplumsal bağlılık ve bilimselliği öne çıkararak, sahneye uyarlayar.

Tarihsel filmler, iktidar uygulamasını bulundukları dönemlerle özdeşleşmiş aktörlerle birlikte sahneye taşımaktadır.

Tarihsel sinemada siyasal bir olaya, sunumun mantıksallığının ağır bastığı bir uyarlama anlayışı egemendir. Çoğu kez de kişi ve olaylar gereğinden fazla yüceleştirilmek suretiyle, konuya kendine özgü birçok anlatım olgusu da yüklenmektedir.

Tarihsel sinemada, sanatsal yüceleştirme siyasal duruma yansımakta, filmin yapımına özellikle siyasal olaya damgasını vurmaktadır. Tarihsel sinemanın bu özelliği, özenle hazırlanıp, karmaşık bir durum sergileyen siyasal söylem ve anlatıma yansımakta, filmin geneline yayılarak, seyirciyi düşünmeye itmektedir.

Bu duruma, siyasal mutlakiyetçiliği eleştirel bir yaklaşım içinde sunan, Abel Gance’ın 1960 yapımı Austerlitz savaşını konu alan, Austerlitz filmi iyi bir örnek oluşturmaktadır. Ayrıca filmde Napolyon'un iktidarının bir analizi yapılmaktadır.

Yönetmenliğini William Wyler'in 1959 yılında yaptığı, sinema tarihinin en pahalı yapımları arasında kabul edilen Hristiyan Yahudi çatışmasını, tarihin derinlerinden beyaz perdeye yansıtan Ben Hur filmi de siyasal söylem ve konu karmaşasında bir başka örneği oluşturmaktadır.

Zamanımıza daha yakın yapımlardan biri olan, Eric Rohmer’in 2001 yapımı L’Anglaise et Le Duc (İngiliz Bayan ve Duc) filmi de önemli örneklerdendir. Bu film, siyasal boyutu çift yanlı bir ayrıma sokmakta, önce, Marie Antoinette’in aristokrat İngiliz dostlarından birini Büyük Fransız Devrimi ve dekoru açısından ele almakta, daha sonra, tarihsel bir mantıksallık içinde bu sınıfsal ilişkiyi değerlendirmektedir. Tarihsel sinema, filmin konusu ve siyasal anlatımlar içinde izleyici ile siyasal bağlılığı karşı karşıya getirip, özdeşleştirmekte, bu biçimde onlara siyasal bir bilinci aşılamaya çalışmaktadır.

İdeolojik Sinema

[değiştir | kaynağı değiştir]

İdeolojik sinemada daha farklı bir düzen vardır. O, propagandanın sanatsallığına dayanmaktadır. Simgesel uygulama ile toplumsal eylemi beyaz perdede buluşturmaktadır. İdeolojik sinema, izleyiciyi bir kamusal topluluğa dönüştürmekte, filmin içindeki siyasal olgu ve kahramanlarla, her bir izleyicinin özdeşleşmesini hedeflemektedir.

Tarihsel sinema alanında, simgesel kimliğin sanatsal bir niteliğin ağır basmasına karşılık, ideolojik sinemada, filmin ilk başından yükümlülük altına girmiş bir topluluğun bulunması, izleyicileri yönünden kurgulanmış bir yükümlülük çeşidini oluşturması nedeniyle, tümüyle siyasal özelliğe dönüşmektedir.

2006 gösterime girmiş, Shane Meadows yapımı “This is England” Türkçe tanıtımı “Faşizme Karşı Muhalif Ruh” filmi, ideolojik sinemaya örnek olarak vermek mümkündür. Film 1983 yılının toplumsal ve siyasal olaylarını, Falkland savaşı, dazlaklar ve yabancı düşmanlığı örgüsü içinde beyaz perdeye taşımaktadır.

Bunun yanında Ken Loach’ın 1998 yapımı Benim Adım Joe filmi yanında 2001 yapımı Denizciler ile, Mark Herman'ın 1997 yapımı Üstatlar filmleri ideolojik sinemaya seçkin birer örnek oluşturmaktadır.

İdeolojik sinema, sanatsal yükümlülük ve sunum içinde yakaladığı olayları beyaz perdeye taşırken, bu olaylar üzerinden kendine özgü siyasal söylemler yaratmakta, bu söylemlerde filmin aktörlerinin izleyici ile özdeşleşmelerini sağlamaktadır. İdeolojik sinema, bu biçimde, siyasal kimliğin üç çeşidini buluşturmaktadır. Bunlar; yapımcının siyasal kimliği ile, filmdeki kişilerin ve izleyicinin siyasal kimliğidir.

Belgesel Sinema

[değiştir | kaynağı değiştir]

Belgesel sinema, biraz daha belli bir düzene sahiptir. Belgesel sinemada, bir yandan, siyasal bir olayın filmin sunumuna uygun analizi, veya siyasal bir kişiliğin bağlılığı etrafında bir merkezileşme, öte yandan da bir siyasal gerçekliğin ortaya konması ve araştırılması doğrultusunda bir uygulama söz konusudur.

Bunun yanında, kurulan anlatım, durum sanatsallıktan uzaklaşmış değildir. Filmin kendini kanıtlaması, uygulamaya konu olan araştırmayı izleyicilerin uygun bulmasına bağlıdır.

Burada, yine Ken Loach’ın Nikaragua’nın durumunu ve İngiltere’deki ekonomiyi siyasal bir durumu görünümde simgeleyen, onu bir kişide belgeleyen, 1996 yapımı « Karla’nın Şarkısı » ile bir 2007 Türk yapımı, Biket İlhan’ın yönetmenliğinde tamamlanan, dünyaca ünlü Türk şairi Nazım Hikmet’in yaşamından Bursa Hapishanesi yıllarını konu alan, komünizm ve insanlık ideallerinin bir kişilikte işlenip simgelendiği “Mavi Gözlü Dev” filmleri, önde gelen belgeseller arasında sayılabilir.

Zaten belgesel bir filme özellik veren, siyasal bir durumun filmde, bir kişinin bakış açısıyla, yine bir kişinin aracılıyla toplumsal bir bağlılığın kurulması ve onun nesnelliğinde vurgulanmış olmasıdır.

Konuyla ilgili yayınlar

[değiştir | kaynağı değiştir]
  • EKİNCİ, NECDET (2009). Siyasal İletişime Giriş. Bişkek: Kırgızistan-Türkiye Manas üniversitesi Yayınları. ISBN 978-9967-24-875-5. 
  • LAMİZET, BERNARD (2003). Communication Politique (Fransızca). Lyon: Institut d’Etudes Politique de Lyon (Les notes des cours inédites). 
  • KELLNER, DUGLAS (1997). Politik Kamera / Çağdaş Hollywood Sinemasının İdeolojisi ve Politikası. Özsayar, Elif tarafından çevrildi. İstanbul: Ayrıntı Yayınları. 

Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Nedir? :Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? ile ilgili Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Ne Demektir? Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Açıklaması Nedir? Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Cevabı Nedir? Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Açıklaması? :Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Gerçek mi? :Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? ile ilgili Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Hakkında? :Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? ile ilgili Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? burada bulabilirsiniz. Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Politik film nedir?, Politik film anlamı nedir?, Politik film ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Murat Bildirici, Alice Calhoun, Kamboçya bayrakları listesi, Glossophagini, Leyton Orient FC, Kıvrılma Düğümleri Listesi, Coleophora charynensis, Bayındır, Tanburi İsak Efendi, katar emirleri listesi, Aconitum racemulosum, Değişen Dünyanın İnsanları, Alaungpaya, Chaudhuria, Suphi Nuri İleri, Yıldızlararası ortam, Nagaichthys, Senfoni, Sen Bir Tanesin, Ben Gurion Havalimanı, Musa Safveti Paşa, Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi, Bugün Adım Leyla, Anna Valle, 1957 NBA Playoffları, Chendol, Uri (Kanton), Pillaia, Epping Upland, Begonia cornitepala, Naucrates, Chaudhuriidae, 1951 NBA Seçmeleri, Anhidrit, Elassoma, Euchelipluma, Akmar Pasajı, Hoisdorf, 2001 Formula 1 sezonu, Gözetleme güvertesi, Ekonomik kalkınma, Poecilothrissa, 2013 Reyhanlı bombalı saldırıları, Sekanice, 2007 Türkiye Kupası Finali, IC 803, Dirk Blocker, 2017 Emirates Cup, Sneffels, Artur Gaçinski, Zen Budizmi, Cetomimiformes, Namik Alaskarov, NGC 193, Synbranchiformes, Alanya, Bellver Kalesi, Bütünleştirilmiş Taksonomik Bilgi Sistemi, Nadejda Kosintseva, Marine Le Pen, 1997 UEFA ülkeler sıralaması, Office Open XML, Mikail Cabbarov, Hiper metin, Sporx, Zambana, Nojimaia, Uzuncaova, TASMA, Organik, Solanum agrimoniifolium, Google Kişiler, Politik iktisat, Kırmızı kart, Lembocarpus, Telekom Srbija, Lanna Rodrigues, Magdalena Eriksson, Xfce, Erten Gazi, Fanny Gjörup, Romans, Romanş, 1986 UEFA ülkeler sıralaması, Venedik Taciri, Santa Cruz de Tenerife Masonik Tapınağı, Lyon Garı, Amphisbaena xera, Zsolt Tamási, Üzüntü, Camerano, Eşref Üren, Suits, Chionolaena, Brett McGurk, Lacerta spec, Thierry Henry, Vedat Dicleli, Beşiktaş Sarayı, Burdur Ulu Camii,
Yrd Doç Dr İsmail Çakır Kimdir? Yrd Doç Dr İsmail Çakır Nereli Yrd Doç Dr İsmail Çakır Kaç Yaşında?, Serpil Akçay Kimdir?, Yavuz Aydın Kimdir?, Muhammet Alperen Eldemir Kimdir?, Şadan İpkin Kimdir?, Ali Karaca Kimdir?, Murat Toycan Selçuk Kimdir?, Fatih Demirkol Kimdir?, Cem Cavcar Kimdir?, Yrd Doç Dr İsa Navruz Kimdir? Yrd Doç Dr İsa Navruz Nereli Yrd Doç Dr İsa Navruz Kaç Yaşında?, Mehmet İlker Atasever Kimdir?, Şerafetdin Terzi Kimdir?, Aynur Çeşmeliler Kimdir?, Zeki Uzun Kimdir?, Berivan Budakbeyoğlu Kimdir?, Hazım Tamer Dodurka Kimdir?, Mustafa Aday Kimdir?, Sertaç Alkaya Kimdir?, Ekim Devrim Çapartaş Kimdir?, Selcan Hamşıoğlu Kimdir?, Sabahattin Okuducu Kimdir?, Tolga Say Kimdir?, Seren Elataş Kimdir?, Merve Yıldız Yaray Kimdir?, Yrd Doç Dr İlyas Yolbaş Kimdir? Yrd Doç Dr İlyas Yolbaş Nereli Yrd Doç Dr İlyas Yolbaş Kaç Yaşında?, Ziya Bayram Kimdir?, Serap Bozpolat Ayan Kimdir?, Sevgül Aydın Kimdir?, Ahmet Bozdoğan Kimdir?, Gülşen Karasu Kimdir?, Mehmet Sefa Özdemir Kimdir?, Baki Taşkıran Kimdir?, İbrahim Eker Kimdir?, Yılmaz Şanlan Kimdir?, Abdurrahman Apak Kimdir?, Abdulmecit Nas Kimdir?, Türkan Aslan Kimdir?, Servet Tarduş Kimdir?, Tuncay Turanlı Kimdir?, İlhan Yiğit Kimdir?, Aysel Aras Kimdir?, Kazım Can Şen Kimdir?, Yrd Doç Dr İbrahim Özay Kimdir? Yrd Doç Dr İbrahim Özay Nereli Yrd Doç Dr İbrahim Özay Kaç Yaşında?, Cemalettin Sağtekin Kimdir?, Yılmaz Hun Kimdir?, Ufuk Gülşen Kimdir?, Merve Kır Kimdir?, Dicle Aktürk Kimdir?, Efe Aydın Kimdir?, Eylem Ertuğ Ertuğrul Kimdir?, Özgür Tanış Kimdir?, Halil İbrahim Yalgın Kimdir?, Birsen Öztürk Kimdir?, Yasemin Fazlaca Kimdir?, Solmaz Özlen Kimdir?, Yunus Gün Kimdir?, Mehmet Gürel Kimdir?, Bedirhan Osal Kimdir?, Tahsin Becan Kimdir?, Ahmet Karkucak Kimdir?, Ayşegül Doğan Dağlı Kimdir?, Mehmet Kaval Kimdir?, İmren Nilay Tüfekçi Kimdir?, Süleyman Kuşman Kimdir?, Mehmet Zeki İrmez Kimdir?, Nurten Taş Kimdir?, Nevroz Uysal Aslan Kimdir?, Yrd Doç Dr İbrahim Görener Kimdir? Yrd Doç Dr İbrahim Görener Nereli Yrd Doç Dr İbrahim Görener Kaç Yaşında?, Hakan Baykal Kimdir?, Meral Ayhan Kimdir?, Ekrem Baran Kimdir?, Alper Alpay Kimdir?, Muhlis Orhan Kimdir?, Nurten Ertuğrul Kimdir?, Aziz Örek Kimdir?, Yunus Aydemir Kimdir?, Ercan Çiçek Kimdir?, Duygu Çetinkaya Acar Kimdir?, Seracettin Bedirhanoğlu Kimdir?, Zeynep Oduncu Kimdir?, Ediz Serdip Dokumacı Kimdir?, Sevinç Yazgan Kimdir?, Arzu Akçalışkan Kimdir?, İsmet Akın Kimdir?, Velat Aygün Kimdir?, Selçuk Kılıçaslan Kimdir?, Ali Karaoba Kimdir?, Rahime Kürkçü Kimdir?, Hüsniye Karakoyun Kimdir?, Mustafa Erdi Çakır Kimdir?, Burak Çoğalan Kimdir?, Feyza Nur Yalçın Öner Kimdir?, Yrd Doç Dr Hüseyin Küçükkalay Kimdir? Yrd Doç Dr Hüseyin Küçükkalay Nereli Yrd Doç Dr Hüseyin Küçükkalay Kaç Yaşında?, İlker Akıncı Kimdir?, Elif Kıvırcık Kimdir?, Ebru Avcı Başaran Kimdir?, Musa Hacıoğlu Kimdir?, Kayhan Yüksel Kimdir?, Murat Vardal Kimdir?, Murat Özçilingir Kimdir?,