Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir?

Plazma ekran Nedir?

Plazma ekran Nedir?, Plazma ekran Nerededir?, Plazma ekran Hakkında Bilgi?, Plazma ekran Analizi? Plazma ekran ilgili Plazma ekran ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Plazma ekran ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Plazma ekran Ne Anlama Gelir Plazma ekran Anlamı Plazma ekran Nedir Plazma ekran Ne Anlam Taşır Plazma ekran Neye İşarettir Plazma ekran Tabiri Plazma ekran Yorumu 

Plazma ekran Kelimesi

Lütfen Plazma ekran Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Plazma ekran İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Plazma ekran Kelimesinin Anlamı? Plazma ekran Ne Demek? ,Plazma ekran Ne Demektir? Plazma ekran Ne Demektir? Plazma ekran Analizi? , Plazma ekran Anlamı Nedir?,Plazma ekran Ne Demektir? , Plazma ekran Açıklaması Nedir? ,Plazma ekran Cevabı Nedir?,Plazma ekran Kelimesinin Anlamı?,Plazma ekran Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Plazma ekran Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Plazma ekran Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Plazma ekran Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Plazma ekran Kelimesinin Anlamı Nedir? Plazma ekran Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Plazma ekran Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Plazma ekran Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Plazma ekran - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Plazma ekran

Plazma ekran Nedir? Plazma ekran Ne demek? , Plazma ekran Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Plazma ekran Kelimesinin Anlamı? Plazma ekran Ne Demek? Plazma ekran Ne Demektir? ,Plazma ekran Analizi? Plazma ekran Anlamı Nedir? Plazma ekran Ne Demektir?, Plazma ekran Açıklaması Nedir? , Plazma ekran Cevabı Nedir? , Plazma ekran Kelimesinin Anlamı?






Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir?

Plazma ekran

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Plazma ekran panelinin bileşimi
Plazma ekranların tememlini içinde iyonize gazlar bulunan elektrik yüklü hücreler oluşturur.
Plazma ekranların çalışma prensibi floresan lambaların çalışmasına çok benzer. Görüntü hücreleri içindeki iyonize gaz sisteme enerji verildiğinde tıpkı floresan lambadaki gibi dönüşüme uğrar ve görüntü parçaçıklarını meydana getirir.

Plazma ekran bir görüntüleme paneli türüdür. 30 inç (76 cm) ve daha yukarı boyuttaki ekranlar için tercih edilir. Genel yapılarını içlerinde sıkıştırılmış iyonize gaz bulunan elektrik yüklü görüntü hücreler oluşturur.

Genel özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Plazma ekranlar görüntüyü doğrudan ekran hücrelerinden yayarlar. Bu özellik sayesinde ekran üzerine inen görüntü karesi üzerinde detay kaybı veya keskinlik oluşmaz. Görüntü parçacıkları aynı anda doğrudan yansıdıkları için özellikle hareketli görüntülerde gözle görülür bir akıcılık meydana gelir. Bununla birlikte ekranın izlenme açısı 175 dereceye kadar yükseldiği gibi renkte ve kontrastta kayıplar meydana gelmez.

Plazma ekranlar Led ekranlara göre daha fazla enerji harcarken, LCD ekranlarla aynı oranda güç tüketirler. Plazmalarda bir pikselin aydınlanması için tek bir plazma hücresinin aydınlanmasına ihtiyaç duyulur. Siyah görüntü o hücrenin sönmesi ile sağlandığı için siyah renkler gerçeğe çok yakın görünür. Bununla birlikte siyah rengin bulunduğu hücrelerde yanma meydana gelmediği için belirli oranda enerji tasarrufu sağlanmış olur. Aynı şekilde hücre içinden yansıyan ışığın şiddeti ayarlanarak enerji tüketimi kısıtlanmış olur. Çünkü hücrenin ışık canlılığı veya şiddeti kullanılan ya da ihtiyaç duyulan enerji ile doğru orantılıdır.

Plazma ekranlarda hücrelerin yaydıkları ışık şiddetinde belirli bir zaman sonra azalmalar meydana gelmektedir. Yarı ömür denilen bu sorun hücreye ışık şiddetini sağlayan iyonize gazın etkisi kaybetmesi ya da azalması ile oluşmaktadır. Yarı ömür ilk kullanıma göre ışık şidddetinin yarı yarıya azalması anlamına gelmektedir. Bu özellik nedeniyle plazma ekranlar yaklaşık olarak 60.000 saatlik bir ömre sahiptirler. Günde dört saat çalışan bir plazma ekran ortalama 18-20 yıl sonra yarı ömrünü tamamlamış olacaktır. Ekran parlaklığı azaltılarak veya örnek olarak günde iki saatlik bir kullanımla Plazma ekranların ömürlerini kırk yıla kadar çıkarmak mümkündür.

Plazma ekranlarda iyonize gaz dolumu yapılamadığı gibi gazın fiziksel yollardan kaybı da mümkün değildir. Her hücre içindeki gaz, tek bir seferde doldurulmuş ve sıkıştırılmıştır. Olası bir iyonize gaz kaybı o hücre üzerinde görüntü canlılığının azalması ya da kararması anlamına gelir. Böyle bir durumda o hücre tek başına yenilenemeyeceği ya da gaz takviyesi yapılamayacağı için ekran panelinin tamamının değişmesi gerekmektedir. Genelde plazma ekranların hücre içerisindeki gaz kayıplarına dışarıdan gelen fiziksel darbeler sebep olur. Bu nedenle plazma ekranların dış kısmında koruyucu cam bulunmaktadır.

Plazma ekranlar doğrudan hava basınçlarından da etkilenebilmektedirler. Mesela ekranın kullanıldığı bölgenin yükseliği ve buna bağlı olarak değişen hava basıncı ekran ömrünü kısaltabilir. Birçok plazma ekran, deniz kenarı veya buna yakın yerlerde kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Plazmalarda görüntü hücrelerinin içindeki hava, atmosfere göre daha incedir. İç ve dış hava keskinlik farkı nedeniyle hem içten dışa hem de dıştan içe bir hava basıncı meydana gelir. Bu durum hava yoğunluğu ya da basınç durumuna göre değişkenlik gösterirken ekran paneli üzerinde az ya da çok ısınma şeklinde bir etki meydana getirir. Isınma durumu doğrudan soğutma fanlarınıda etkileyeceği için ekran üzerinde duyma sorunu veya gürültü meydana gelebilmektedir. Bununla birlikte iyonize gazın basınçtan etkilenmesi uğultu şeklinde bir gürültüye neden olabilmektedir. Bu nedenle plazma ekran kullanmak isteyenlerin yaşadıkları bölgeyi de göz önünde bulundurmalarında fayda vardır. Yapılan testlerde plazma ekranların 1524 metre yüksekliğe kadar sorunsuz çalıştıkları belirlenmiştir.

Plazma ekranların avantajları ve dezavantajları[değiştir | kaynağı değiştir]

Avantajları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Görsel kalitesi çok iyidir.
  • Hareketli görüntüler akıcıdır çerçeve kaybı yoktur.
  • İzleme açısı 175 dereceye kadar ulaşır.
  • Görüntü üzerinde bulanıklar ya da pikseller üzerinde yansıma kayıpları meydana gelmez.
  • Sınırsız izleme açısı vardır. Yan açılardan dahi mükemmel netlikte izleme imkânı sunar.
  • LCD ve LED ekranlarda olmayan, gerçek kontrast oranına sahiptir.

Gerçek siyah renkler, çok detaylı görüntü gibi.

  • LCD ve LED ekranlardan daha fazla renk sayısına sahiptir.

Dezavantajları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sabit bir görüntü üzerinde piksel yanması meydana gelebilir. Bu durum uzun süre ekranda görünen şeklin gölgesinin ya da daha cansız bir halinin hücreler üzerinde yaşamına devam ettirmesi anlamına gelir.
  • Görüntü üzerinde titreşimler meydana gelebilmektedir.
  • Gürültü sorunu yaşanabilmektedir. Bu soruna soğutucular ve görüntü şiddetini ayarlayan yansıtıcılarda neden olabilir.
  • 37 inçten daha küçük boyuttaki ekranlarda görüntü kalitesi bozulmaktadır.
  • 2006 yılı öncesine ait üretimlerde plazma ekranların ömrü daha da kısadır.
  • Basınç farklılıklarının hissedildiği yerlerde plazma ekranlardan uğultu şeklinde gürültüler yükselebilir.
  • Enerji kullanımı yüksektir.

Neoplazma ekranlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Panasonic tarafından üretilen bir neoplazma TV

Plazma ekran konusunda etkili çalışmaları ile dikkat çeken Panasonic firması son yıllarda neoplazma teknolojisine sahip yeni ürünlerini piyasaya sürmeye başlamıştır. Neoplazma ekranlar plazma ekranlara göre farklılıklar göstermekte ve daha uzun ömürlü olmaları ile dikkat çekmektedir. Temel olarak aynı mantıkla üretilen neoplazmalar plazma ekranlara göre daha ileri bir düzeyde geliştirilmiştir.

Neoplazma-Plazma ekran arasındaki farklılıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Neoplazma ekranlarda piksel yanması meydana gelmez bunun nedeni piksel noktacıklarının belirli zamanlarda serbest olarak hareket etmesidir. Bu hareketlenme sabit yanmaya sahip (ekranda sabit duran görüntü) hücre içindeki ışık şiddetinin azalıp çoğaltılması şeklinde yapılırken normal şartlarda insan gözü bunu seçemez.
  • Neoplazma ekranlarda iyonize gazın ömrü daha yüksektir ve ortalama 5-8 yıl daha fazladır.
  • Neoplazma ekranlarda basınç farkı etkisini azaltmak için yalıtıcı bloklar eklenmiştir. Bu nedenle basınç farkı nedeniyle oluşabilecek uğultular en aza indirilmiştir.
  • Soğutma ve yansıma şiddeti gürültüsü yoktur.
  • Titreşim sorunu ortadan kaldırılmıştır.
  • Siyah görüntüde elektrik tasarrufu maksimum seviyeye yükseltilmiştir.
  • Yüksek çözünürlüklü görüntülerin (HDTV,HD Video vs.) akıcılığı daha iyidir.

Plazma ekran çözünürlükleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Plazma ekran çözünürlükleri için 1080p ve 720p standartları kullanılabilmektedir. Yapılan testlerde 720p altı çözünürlüklerde görüntü kalitesinde bozulmalar meydana geldiği belirlenmiştir.

Gelişmiş çözünürlüklü plazma televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Gelişmiş çözünürlüklü televizyon teknolojisini desteklediği plazma ekranlardır. Bu konuda en ideal piksel sayısı 853 × 480 çözünürlüğüdür.

ED Çözünürlükleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Gelişmiş çözünürlüklü plazma televizyon teknolojisine ilave olarak geliştirilen çözünürlüklerdir.

  • 840×480
  • 853×480

Yüksek çözünürlüklü plazma televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Günümüzde kullanılan en yüksek çözünürlüklü plazma televizyon standartıdır. HDTV teknolojisinin kullanıldığı bu sistem ilk olarak 1024x1024 piksel olarak Fujitsu ve Hitachi tarafından tasarlanmıştır.

Modern HDTV plazma TV'lerde genellikle 1024x768 veya 1920x1024 piksel kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır. En iyi TV yayınlarının 1024P 50 hz olması nedeniyle en yaygın Plazma TV çözünürlükleri 1024x768 pikseldir.

HD çözünürlükleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 1024×1024 (kullanılmıyor)
  • 1024×768
  • 1280×768
  • 1366×768
  • 1280×1080
  • 1920×1080

Plazma ekran nasıl çalışır[değiştir | kaynağı değiştir]

Plazma ekran genel yapısı

Plazma ekran,eşit sayıda ve homojen olarak dağılmış,birbirlerinden bağımsız elektron ve pozitif iyon yüklü hücrelerden meydana gelir. Elektriksel olarak nötralize edilmiş, yüksek iyonize özelliğine sahip gaz karışımının değişkenlik göstermesi sonucu meydana gelen hücresel yansımalar Neon-xenon gazı enjekte edilmiş iki panel arasında görüntü sinyalini oluştururlar.

Plazma teknolojisinde her pikselde, içerisinde neon-xenon gazı bulunan alçak basınç değerine sahip kapalı cam hücreler vardır. Bu hücre bölmelerinin arkasında kırmızı, mavi ve yeşilden oluşan 3 renkli fosforlar bulunur. Sistem çalışmaya başladığında bu hücrelerin içindeki neon-xenon gazı, maddenin plazma haline dönüşür ve UV ışını yaymaya başlar. Bu ışın kırmızı, mavi ve yeşil fosfor katmanına çarparak renklenir ve görüntünün son halini oluşturur.

Kontrast oranı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kontrast oranı belirli bir anda ölçülen bir görüntünün en parlak ve en koyu kısımları arasındaki farktır. Genellikle, daha yüksek kontrast oranı, daha gerçekçi görüntü anlamına gelir. Plazma ekranlar kontrast oranları yüksek olarak üretilirler. Bununla birlikte plazma ekranlarda kontrast oranının yoğunluğu enerji sarfiyatı ile doğru orantılıdır.

Ekran yanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Plazma ekranda meydana gelen çok sayıda piksel yanmalarına bir örnek

Ekran yanması aynı görüntünün uzun süre aynı ekran üzerinde kalması sonucu meydana gelir. Ekran üzerindeki görüntünün değişmemesi sonucu renk fosforları normale göre daha fazla ısınır ve görüntü hücreleri üzerinde gölgelenme yapar. Bu gölgelenme değişen resimler üzerinde eski resmin gölgesi ya da lekesi olarak varlığını devam ettirir.

Neo plazma ekranlarda hücre içindeki ışık şiddeti belirli aralıklarla azalıp çoğalmakta (yer değiştirmekte) ve bu sayede renk fosforlarının gereğinden fazla ısınıp hücre üzerinde leke bırakması engellenmektedir.

Çevresel etkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Plazma ekranlar LCD ve LED ekranlara göre daha fazla ısı yaymakta ve bu durum daha fazla radyasyon oluşumuna neden olmaktadır. Neoplazma TV'lerde ise bu etki yarı yarıya azaltılmıştır.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk plazma ekran modeli

Plazma ekran prensibi ilk olarak 1936 yılında Macar mühendis Kálmán Tihanyi tarafından ortaya atılmıştır. İlk monogrom Plazma ekran 1964 yılında üretilmiş ve bilgisayar monitörlerinde kullanılmıştır. Düz ekran özeliğine sahip bu ekran 1970'li yıllarda çok tercih edilmiş ancak çözünürlük teknolojisindeki gelişmeler nedeniyle popülaritesini çabuk yitirmiştir. Çünkü ilk Plazma ekranlar 15-17 inç boyutlarında olduğu için yeterli görüntü kalitesi sağlanamamıştır.

İyon gazlı plazma ekranlar ise ilk olarak 1970'li yılların başında üretilmeye başlanmıştır.

1983[değiştir | kaynağı değiştir]

1983 yılında IBM tarafından 19 inç (48 cm) boyutundaki ilk plazma ekranın üretimi yapılmıştır.

1992[değiştir | kaynağı değiştir]

1992 yılında Fujitsu şirketi dünyanın ilk 21inch (53 cm) tam donanımlı plazma ekranını üretmiştir.

1994[değiştir | kaynağı değiştir]

1994 yılında Panasonic firması plazma ekran üretimleri ile ilgili çalışmalara başlamıştır.

1997[değiştir | kaynağı değiştir]

1997 yılında Fujitsu firması ilk 42 inç (107 cm) plazma ekranını üretti. Bu ekran 852x480 piksel çözünürlüğe sahipti. Aynı yıl Philips yine bir 42 inç (107 cm) 852x480 piksel çözünürlüğe sahip plazma ekran üretmiştir. Üretilen bu plazmalar teşhir ürünü özelliği taşıyordu ve fiyatları 15 bin dolardı.

2006–günümüz[değiştir | kaynağı değiştir]

2006-2011 yılları arasında plazma tv'ler incelmiştir.

2000 yılının sonunda TV üreticileri çoğunlukla LCD teknolojisinin üzerinde çalışmaya başladılar. Çünkü plazma teknolojisi geniş ekran üretimine daha elverişliydi. Oysa TV yayınları ve video formatları düşük çözünürlükteydi. 2000-2006 arası yapılan çalışmalarda Plazma ekranlarında önemli gelişmeler yaşandı ve görüntü kalitesi yükseltildi.

2006 yılından itibaren özellikle Panasonic firması ciddi atılımlara girdi ve plazma ekran üretiminde zirveye çıktı. Etkili arge çalışmaları ve yan teknolojik üretimler plazma ekran gelişimini hızlandırırken 2010 yılında Panasonic neoplazma teknolojisini devreye sokarak rakiplerinin önemli ölçüde önüne geçti.

Önemli plazma ekran üreticileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

İngilizce vikipedi sayfasından çevrilmiş yerli kaynaklarla desteklenmiştir.


Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Nedir? :Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? ile ilgili Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Ne Demektir? Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Açıklaması Nedir? Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Cevabı Nedir? Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Açıklaması? :Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Gerçek mi? :Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? ile ilgili Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Hakkında? :Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? ile ilgili Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? burada bulabilirsiniz. Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Plazma ekran nedir?, Plazma ekran anlamı nedir?, Plazma ekran ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Emin Maluf, Saint Barthélemy bayrağı, Lapseki altın ve gümüş madeni, Obelix, Revello, Dilaver Satılmış, Güvenpark, İnsan bilgisayar etkileşimi, Suriye Geçici Hükûmeti, Dil kemiği, Zelotes sindi, Biyolojik yakıt hücresi, Nükleik asit, 1998 UEFA Kupa Galipleri Kupası Finali, Geyve Muharebesi, Elektro galvanik yakıt hücresi, Kiowa County, Colorado, Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu, Boğucu bağ, Yakıt pili, J. C. Catford, Harunata, Kropi bağı, Foggia, Kan düğümü, Litvanya Silahlı Kuvvetleri, Kolan bağı, Torba bağı, Anele bağı, Karamanda 2004 Türkiye yerel seçimleri, Giovanni Trapattoni, Johann Friedrich Pfaff, Sirusho, Buz pisti, Geyve İkinci Beyazıt Köprüsü, Emerson Thome, Papa II. Stephanus, Miguel Civil, Çiftçi ve Köylü Partisi, Zengiabad, Rattus losea, Le Goût des autres, Liverpool FC teknik direktörleri listesi, Sedat Simavi Televizyon Seçici Kurulu Özel Ödülü, Coşkun Diniyev, Çevrimiçi Sinema Eleştirmenleri Topluluğu En İyi Film Ödülü, Solomon Adaları, Favstar, Cormac McCarthy, Uçuş 93, Demir bağı, Fırsat eşitliği, Volta bağı, Urgan asma, Japon bağı, Live in the Tragic Kingdom, Gül düğümü, Oort cloud, Andrew Coburn, Çok tanrıcılık, Lineer programlama, John Bacon, Avrupa Konseyi Parlamentler Meclisi, Robert Mitchum, Ülkelere göre iktidardaki siyasi partiler listesi, Halka bağı, Meza volta bağı, Germiyanoğulları, Dragon Ball Z, GNU Projesi, Hudutsuz Sevda, Bilgi felsefesi, EA Games, Etnografik, Encyclopaedia Aethiopica, III. Charles Bibliyografyası, Germe bağı, Uvidicolus, Giovanni Spadolini, Jamie Oliver, Lepus sinensis, Ron Howard, Türkiye Kadınlar Voleybol Bölgesel Ligi, Huberia, Gréta Salóme, Coremiocnemis, Kenarortay teoremi, Willie Adler, Hristoforos Perrevos, Do majör, Ömer bin Hattab, Yılın Geri Dönüşü için Laureus Dünya Sporları Ödülü, Darüşşafaka Lisesi, Giovanni Silva de Oliveira, W.T. Aiton, Eleusis, Makaryev, Ormaniçi, Adıyaman, İbrahim Sarıçam, Malik Zidi,
Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?,