Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir?

Pisagor teoremi Nedir?

Pisagor teoremi Nedir?, Pisagor teoremi Nerededir?, Pisagor teoremi Hakkında Bilgi?, Pisagor teoremi Analizi? Pisagor teoremi ilgili Pisagor teoremi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Pisagor teoremi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Pisagor teoremi Ne Anlama Gelir Pisagor teoremi Anlamı Pisagor teoremi Nedir Pisagor teoremi Ne Anlam Taşır Pisagor teoremi Neye İşarettir Pisagor teoremi Tabiri Pisagor teoremi Yorumu 

Pisagor teoremi Kelimesi

Lütfen Pisagor teoremi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Pisagor teoremi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Pisagor teoremi Kelimesinin Anlamı? Pisagor teoremi Ne Demek? ,Pisagor teoremi Ne Demektir? Pisagor teoremi Ne Demektir? Pisagor teoremi Analizi? , Pisagor teoremi Anlamı Nedir?,Pisagor teoremi Ne Demektir? , Pisagor teoremi Açıklaması Nedir? ,Pisagor teoremi Cevabı Nedir?,Pisagor teoremi Kelimesinin Anlamı?,Pisagor teoremi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Pisagor teoremi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Pisagor teoremi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Pisagor teoremi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Pisagor teoremi Kelimesinin Anlamı Nedir? Pisagor teoremi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Pisagor teoremi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Pisagor teoremi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Pisagor teoremi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Pisagor teoremi

Pisagor teoremi Nedir? Pisagor teoremi Ne demek? , Pisagor teoremi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Pisagor teoremi Kelimesinin Anlamı? Pisagor teoremi Ne Demek? Pisagor teoremi Ne Demektir? ,Pisagor teoremi Analizi? Pisagor teoremi Anlamı Nedir? Pisagor teoremi Ne Demektir?, Pisagor teoremi Açıklaması Nedir? , Pisagor teoremi Cevabı Nedir? , Pisagor teoremi Kelimesinin Anlamı?






Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir?

Pisagor teoremi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Pisagor teoremi
TürTeorem
AlanÖklid geometrisi
İfadeDik kenarlardaki (a ve b) iki karenin alanlarının toplamı, hipotenüs (c) üzerindeki karenin alanına eşittir.
Sembolik gösterim
Genelleştirmeler
Sonuçlar

Pisagor teoremi (YunancaΠυθαγόρειο θεώρημα) veya Pisagor bağıntısı, Öklid geometrisinde üçgenin kenarları arasındaki temel ilişkiyi kuran ilk teoremlerden biridir. Teoreme gerçek hayattan örnek olarak telli çalgıları gösterilebilir; 'telin uzunluğu arttıkça titreşim artar' prensibine dayanır. Pisagor'un denklemi olarak da isimlendirilen bu teorem, a, b ve c kenarlarının arasındaki ilişkiyi şu şekilde açıklar:[1]

burada c hipotenüsün uzunluğunu, a ve b üçgenin diğer iki tarafının uzunluklarını temsil eder. Tarihî anlamda çok tartışılan teorem, adını eski Yunan filozof ve matematikçi Pythagoras'dan ‪(Πυθαγόρας, MÖ 570 – MÖ 495) almıştır.

Bu teorem, birçok matematiksel teoremin ispatlanmasını sağlamıştır. Binlerce yıl öncesine dayanan geometrik ispatlar ve cebirsel ispatlar da dahil olmak üzere bu, çok çeşitlidir. Bu teorem, yüksek boyutlu uzaylardan, Öklid olmayan uzaylara, doğru üçgen olmayan nesnelere ve aslında hiç üçgen olmayan nesnelere, n boyutlu katılara çeşitli şekillerle entegre edilip genelleştirilebilir. Pisagor teoremi, matematiksel soyutlamanın, mistik ya da entelektüel gücün sembolü olarak matematiğin ilgisini çekmiştir; edebiyat, sinema, müzikal, şarkı ve çizgi filmlerde de popüler olmuştur.

Yeniden düzenleme ispatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeniden düzenleme ispatı (animasyonu görüntülemek için tıklayın)

Şekilde gösterilen iki büyük karenin her biri dört özdeş üçgen içerir ve iki büyük kare arasındaki tek fark, üçgenlerin farklı şekilde konumlandırılmasıdır. Bu nedenle, iki büyük karenin her birinin içindeki beyaz boşluk eşit alana sahip olmalıdır. Beyaz boşluğun alanını eşitlemek Pisagor teoremini verir, Q.E.D.[2]

Heath, Öklid'in Elementler'i'ndeki Önerme I.47 üzerine yaptığı yorumda bu kanıtı verir ve Bretschneider ve Hankel'in, Pisagor'un bu ispatı biliyor olabileceğine dair önerilerinden bahseder. Heath, Pisagor teoreminin ispatı için farklı bir öneriyi destekliyordu, ancak tartışmasının başlangıcından itibaren şunu kabul ediyor: "Pisagor'dan sonraki ilk beş yüzyıla ait olan Yunan edebiyatı, bu veya buna benzer herhangi büyük bir keşfi belirten hiçbir ifade içermiyor."[3] Son araştırmalar Pisagor'un, matematiğin babası olma rolünde yüksek olasılık gösterdi ancak bu konudaki tartışmalar devam ediyor.[4]

Teoremin diğer biçimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Eğer c hipotenüs uzunluğunu, a ve b diğer iki tarafın uzunluğunu gösteriyorsa Pisagor teoremi, cebirsel olarak şöyle ifade edilir:

Hem a hem de b'nin uzunlukları biliniyorsa, c şu şekilde hesaplanır:

Hipotenüs c'nin ve en az bir tarafın (a veya b) uzunluğu biliniyorsa, diğer tarafın uzunluğu şu şekilde hesaplanır:

veya

Pisagor denklemi, dik üçgenin kenarlarını basit bir şekilde ilişkilendirir. Böylece herhangi bir iki tarafın uzunluğu biliniyorsa üçüncü tarafın uzunluğu bulunabilir. Teoremin başka bir sonucu, herhangi bir dik üçgende hipotenüsün diğer taraflardan herhangi birinden daha büyük, ancak toplamlarından daha az olmasıdır.

Bu teoremin genelleştirilmesi, diğer iki tarafın uzunlukları ve aralarındaki açı göz önüne alındığında, herhangi bir üçgenin herhangi bir tarafının uzunluğunun hesaplanmasını sağlayan kosinüs yasasıdır. Diğer taraflar arasındaki açı dikaçı ise, kosinüs yasası Pisagor denklemine indirgenir. Matematikte Pisagor teoremi, Öklid geometrisinde bir dik üçgenin 3 kenarı için bir bağıntıdır. Bilinen en eski matematiksel teoremlerden biridir. Teorem sonradan MÖ 6. yüzyılda Yunan filozof ve matematikçi Pisagor'a atfen isimlendirilmiş ise de, Hindu, Yunan, Çinli ve Babilli matematikçiler teoremin unsurlarını, o yaşamadan önce bilmekteydiler. Pisagor teoreminin bilinen ilk ispatı Öklid'in Elementler eserinde bulunabilir.

Teoremin diğer ispatları[değiştir | kaynağı değiştir]

Pisagor teoreminin animasyonlu geometrik kanıtı

Bu teoremin, diğer birçok teoremden daha fazla ispatı olabilir (ikinci dereceden karşılıklılık yasası, bu ayrım için başka bir rakiptir); sadece The Pythagorean Proposition kitabı 370 ispat içeriyor.[5]

Üçgende benzerliği kullanarak ispat[değiştir | kaynağı değiştir]

Benzer üçgenleri kullanarak ispat

Bu ispat, benzer iki üçgenin kenar oranlarına, yani benzer üçgenlere karşılık gelen herhangi iki kenarın birbirine oranına, üçgenlerin boyutuna bakılmaksızın aynı olmasına dayanmaktadır.

ABC, şekilde gösterildiği gibi C'ye uzanan dik açılı bir dik üçgeni temsil etsin. Yüksekliği, C noktasından olsun ve H ile, AB doğrusu üzerinde kesişsin. H, hipotenüs c'nin uzunluğunu d ve e'ye bölsün. Yeni ACH üçgeni, ABC üçgeni ile benzer olsun, çünkü her ikisi de bir dik açıya sahip (yükseklik tanımına göre) ve açıyı A'da paylaşsınlar (bu, üçüncü açı θ'nın her iki üçgende de aynı olacağı anlamına gelir). Üçgenlerin benzerliğinin ispatı, üçgen varsayımını gerektirir: "Bir üçgendeki açıların toplamı iki dik açıya eşit ve paralel postülata eşdeğerdir" varsayımla eşdeğerdir. Üçgenlerin benzerliği, karşılık gelen tarafların oranlarının eşitliğine yol açar:

İlk sonuç θ açısının kosinüslerine eşittir, ikinci sonuç ise sinüslerine eşittir.

Bu iki eşitliğin toplanması,

birkaç basitleştirmeden sonra, Pisagor teoremini şöyle ifade eder:

Sayısal örnekler[değiştir | kaynağı değiştir]

En yaygın olarak karşılaşılan örneklerden biri "3-4-5" üçgenidir.

Bu, komşu kenarları sırasıyla 3 birim, 4 birim ve karşı kenarı 5 birim olan bir dik üçgeni temsil eder.

Diğer örnekleri ise ...

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Judith D. Sally; Paul Sally (2007). "Chapter 3: Pythagorean triples". Roots to research: a vertical development of mathematical problems. American Mathematical Society Bookstore. s. 63. ISBN 0-8218-4403-2. 19 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2020. 
  2. ^ Benson, Donald. The Moment of Proof : Mathematical Epiphanies 18 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., pp. 172–173 (Oxford University Press, 1999).
  3. ^ Euclid (1956), pp. 351–352
  4. ^ Huffman, Carl. "Pythagoras". Zalta, Edward N. (Ed.). The Stanford Encyclopedia of Philosophy (Winter 2018 Edition). 8 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2020. , "It should now be clear that decisions about sources are crucial in addressing the question of whether Pythagoras was a mathematician and scientist. The view of Pythagoras' cosmos sketched in the first five paragraphs of this section, according to which he was neither a mathematician nor a scientist, remains the consensus."
  5. ^ Loomis 1968

Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Nedir? :Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? ile ilgili Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Ne Demektir? Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Açıklaması Nedir? Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Cevabı Nedir? Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Açıklaması? :Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Gerçek mi? :Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? ile ilgili Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Hakkında? :Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? ile ilgili Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Pisagor teoremi nedir?, Pisagor teoremi anlamı nedir?, Pisagor teoremi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Business Proposal, José Yudica, İzmir ekonomisi, Opera (web tarayıcısı), Ömer Döngeloğlu, XRCO Awards, Michael Thwaite, Vladimir Stojkovic, NGC 1345, 2006 Kış Olimpiyatlarında alp disiplini, Ödemiş, Baş işletme görevlisi, Gerald Durrell, Homam, Latin Amerika ve Karayiplerdeki Dünya Mirasları, Ahn Sohee, Volgograd, Yarımburgaz Mağarası, Adli tıp, Soner Yalçın, Kırık Kalp Kütüphanesi, 29. SBS Drama Ödülleri, Lisa Ann, Soyağacı, Dorothea Lange, 2018 FIBA Kadınlar Basketbol Dünya Kupası, Tess Gerritsen, Mezopotamya, Ahmet Suat Özyazıcı, Shingoose, Julián Berrendero, 2000, Google Nexus, 2019 UEFA Uluslar Ligi Finali, Kavalalı Mehmed Ali Paşa, Senkron darbesi, Psychotria gendarussifolia, George Bernard Shaw, Saschiz müstahkem kilisesi, İletişim ağı, Yugoslav Hava Kuvvetleri, Arvad, Yanbian (il), Humaş, Tumen, Jilin, Sadık Usta, Edirne Garı, Kopenhag, Shepeleviche Muharebesi, Mugen no Jūnin, 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarında Türkiye, Elizaveta Tuktamysheva, Shu Hiramatsu, Fatih, Akçadağ, Marko Šutalo, Ehli Beyt, Jingmen, Markos İncili, Acerenza, Paul Jewell, Veda Vakti, Kemençe, Jacob Tonson, Challenger Uzay Mekiği, Hayrettin Karan, Amazona dufresniana, Arp 2, Vakıfbank Spor Sarayı, Barış Atay, Afarlar, Fasulye, Devridaim makinesi, 27. SBS Drama Ödülleri, Víctor Ayala, Yanbian Kore Özerk İli, Manyōshū, Deniz akvaryumu balık türleri listesi, Antik tarih, Monokültür, NGC 6885, J.R.R. Tolkien, David Healy, İşletim sistemi, Gazi Koşusu, 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası E Grubu, Red Shoes, The, Robin Hobb, Ögretmenim Mori’yle Salı Buluşmaları, Ben Stiller, Thein Sein, Manyōgana, Emine Uşaklıgil, Ziya Müezzinoğlu, Araklı Spor Salonu, Español, Anne of Green Gables, Funda Eryiğit, Nissan Elgrand, Maksim Trankov, NGC 6149,
Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?,