Perspektivizm Nedir?
Perspektivizm Nedir?, Perspektivizm Nerededir?, Perspektivizm Hakkında Bilgi?, Perspektivizm Analizi? Perspektivizm ilgili Perspektivizm ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz. Perspektivizm ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Perspektivizm Ne Anlama Gelir Perspektivizm Anlamı Perspektivizm Nedir Perspektivizm Ne Anlam Taşır Perspektivizm Neye İşarettir Perspektivizm Tabiri Perspektivizm Yorumu
Perspektivizm Kelimesi
Lütfen Perspektivizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Perspektivizm İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Perspektivizm Kelimesinin Anlamı? Perspektivizm Ne Demek? ,Perspektivizm Ne Demektir? Perspektivizm Ne Demektir? Perspektivizm Analizi? , Perspektivizm Anlamı Nedir?,Perspektivizm Ne Demektir? , Perspektivizm Açıklaması Nedir? ,Perspektivizm Cevabı Nedir?,Perspektivizm Kelimesinin Anlamı?,Perspektivizm Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Perspektivizm Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Perspektivizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?
Perspektivizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız
Perspektivizm Kelimesinin Anlamı Nedir? Perspektivizm Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Perspektivizm Kelimesinin Anlamı Ne demektir?
Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı
Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:
Söylemek, söz söylemek - Ad vermek - Bir dilde karşılığı olmak - Herhangi bir ses çıkarmak - Herhangi bir kanıya, yargıya varmak - Düşünmek - Oranlamak - Ummak, - Erişmek - Bir işe kalkışmak, yeltenmek - Saymak, kabul etmek - bir şey anlamına gelmek - öyle mi, - yani, anlaşılan - inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü
Perspektivizm Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır
Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı
Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. - Muşmulaya döngel de derler.
Kamer `ay` demektir. - Küt dedi, düştü. - Bu işe herkes ne der? - Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. - Bundan sonra gelir mi dersin? - Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. - Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Perspektivizm - Demek gideceksin.
Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler
- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek
- dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok
Perspektivizm
Perspektivizm Nedir? Perspektivizm Ne demek? , Perspektivizm Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi
Perspektivizm Kelimesinin Anlamı? Perspektivizm Ne Demek? Perspektivizm Ne Demektir? ,Perspektivizm Analizi? Perspektivizm Anlamı Nedir? Perspektivizm Ne Demektir?, Perspektivizm Açıklaması Nedir? , Perspektivizm Cevabı Nedir? , Perspektivizm Kelimesinin Anlamı?
Perspektivizm, Türkçe anlamı bakışaçıları çokluğu olan sözcük.
Bu kavram, Friedrich Nietzsche'nin felsefesinin genel olarak yöntemsel konumunu göstermektedir. Buna göre yaşam, ancak perspektifler çokluğuyla anlaşılabilir ve değerlendirilebilir. Tek bir bakış açısı ve tek bir perspektif her zaman sorunludur ve her bakış açısı da zaten kendi sınırlılıklarıyla belirlenir. Perspektivizm, bu sınırlılıklar dolayısıyla bakış açıları çoğulluğunu önerir.
Nietzsche'ye göre, gerçeklik, yalnızca bir takım yorumların gerçekliğidir, yorumsuz ya da yorumdışı bir gerçeklik söz konusu olamaz ve bundan dolayı perspektivizm gerçekligin çoklu kavranışı olması bakımından gereklidir. Perspektivizm, Nietzscheci anlamda metafizik olmayan bir felsefi yöntemdir.
Daha sonra bu düşünce Michel Foucault ve diğer postmodern düşünürlerce kullanılacak ve geliştirilecektir.