Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir?

Nakdi kredi Nedir?

Nakdi kredi Nedir?, Nakdi kredi Nerededir?, Nakdi kredi Hakkında Bilgi?, Nakdi kredi Analizi? Nakdi kredi ilgili Nakdi kredi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Nakdi kredi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Nakdi kredi Ne Anlama Gelir Nakdi kredi Anlamı Nakdi kredi Nedir Nakdi kredi Ne Anlam Taşır Nakdi kredi Neye İşarettir Nakdi kredi Tabiri Nakdi kredi Yorumu 

Nakdi kredi Kelimesi

Lütfen Nakdi kredi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Nakdi kredi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Nakdi kredi Kelimesinin Anlamı? Nakdi kredi Ne Demek? ,Nakdi kredi Ne Demektir? Nakdi kredi Ne Demektir? Nakdi kredi Analizi? , Nakdi kredi Anlamı Nedir?,Nakdi kredi Ne Demektir? , Nakdi kredi Açıklaması Nedir? ,Nakdi kredi Cevabı Nedir?,Nakdi kredi Kelimesinin Anlamı?,Nakdi kredi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Nakdi kredi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Nakdi kredi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Nakdi kredi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Nakdi kredi Kelimesinin Anlamı Nedir? Nakdi kredi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Nakdi kredi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Nakdi kredi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Nakdi kredi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Nakdi kredi

Nakdi kredi Nedir? Nakdi kredi Ne demek? , Nakdi kredi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Nakdi kredi Kelimesinin Anlamı? Nakdi kredi Ne Demek? Nakdi kredi Ne Demektir? ,Nakdi kredi Analizi? Nakdi kredi Anlamı Nedir? Nakdi kredi Ne Demektir?, Nakdi kredi Açıklaması Nedir? , Nakdi kredi Cevabı Nedir? , Nakdi kredi Kelimesinin Anlamı?






Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir?

Nakdi kredi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Nakdi krediler belirli bir süre sonunda vade faiziyle birlikte geri alınmak üzere tüzel ve gerçel kişilere bankalar tarafından verilen ödünç paradır. Nakdi kredi kullandırılırken bankalar ilgili komisyon oranına göre komisyon ücreti almanın yanı sıra banka ve müşteri ilişkileri doğrultusunda kendi inisiyatiflerini kullanarak ipotek, çek veya kefalet gibi teminatlar alabilirler.

Nakdi kredi türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Nakdi krediler türlerine göre öncelikle tüketici kredileri ve ticari krediler olmak üzere ikiye ayrılır. Ticari krediler firmaların kullandığı krediler olup borçlu cari hesap, spot kredi, dövize endeksli kredi (dek), işletme kredileri, altın kredisi, döviz kredisi, iskonto kredisi, eximbank kredisi, prefinansman kredisi ve kredili mevduat hesabı olarak sınıflandırılır.

Ticari krediler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Borçlu cari hesap: Borçlu cari hesap, likidite sıkıntısına düşen firmaların kısa süreli nakit ihtiyacının karşılanması amacıyla belirlenen limit dahilinde firmalara para çekme yetkisi verilmesidir. Firmalar için söz konusu vade 18 ayı geçmemelidir. Bu süre içinde para yatıran ve para çeken firmaların hesapları yıl başından itibaren her üç ayda bir kontrol edilerek piyasa faiz oranına göre faiz ücreti tahsil edilir. Bu krediler genellikle müşteri çek ve senedi teminat alınarak kullandırıldığından bu krediye senet mukabili ya da senet karşılığı da denir.
  • Spot kredi: Spot kredi, firmaların kısa süreli nakit ihtiyaçlarını karşılamak için aldığı, vadesi geldiğinde tek seferde ödemesi mümkün olan kredilerdir. Spot kredilerde firmalar istese de vadesi dolmadan ara ödeme yapamaz. Spot krediler vade tarihi geldiğinde kredi alınırken belirlenen anapara ve faiz tutarının tamamını ödeyerek krediyi kapatır.
  • Dövize endeksli kredi: Bankalar ellerindeki dövize göre TL fazlasını dengelemek için tüzel ve gerçek kişilere döviz kuruna endeksli TL kredi verirler. Bankaların amacı vade zamanı geldiğinde firmadan faiz oranının yanı sıra kur farkından kaynaklanan gelir artışı tahsil etmektir. Ancak yerli para yabancı para karşısında değer kaybettiğinde (kur arttığında) bankalar kar ederken, yerli para değerlendiğinde (kur azaldığında) bankalar bu işlemden zarar eder.
  • İşletme kredileri: Ticari faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişilerin faaliyetlerini sürdürecekleri veya kendi bünyelerine katacakları büro, dükkân, mağaza, depo gibi gayrimenkullerin alımını finanse etmek amacıyla kullanılır.
  • Altın kredisi: Altın işleyen firmalara hammadde ihtiyacının karşılanması için kullandırılan kredilerdir. Kredi mutlaka altın cinsinden kullandırılır ancak geri ödemesi altın, döviz ve yerli para cinsinden yapılabilir.
  • Döviz kredisi: Döviz kredileri ülkeye döviz kazandıracak ihracat gibi işlerin teşvik edilmesi amacıyla kullandırılır. İşleyişi borçlu cari hesap kredisine benzer ve kullandığı nakde karşılık firmadan her çeyrekte faiz tahsil edilmesine dayanır. Ülkeye döviz girişini teşvik etmek için döviz kredilerinin vergi, komisyon ve faiz oranları diğer kredilere göre daha avantajlıdır.
  • İskonto kredisi: İskonto kredisi, bankaların tüzel ve gerçek kişilerden vadesi gelmemiş ticari senetleri satın alarak, vade tarihine kadar faiz uygulaması ve senedin vadesi geldiği zaman faizin senet tutarından düşülerek müşteriye ödenmesidir. Vade sonunda bankanın kazancı komisyon ve faiz gelirleridir.
  • Eximbank kredisi: Türk Eximbank'ın ihracatın geliştirilmesi amacıyla doğrudan ya da bankalar aracılığıyla firmalara kullandırdığı kredilerdir. Eximbank kredileri vergi, harç ve Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) kesintilerinden muaf olduğu için Türk menşeli malların ihracatı zorunluluğu vardır.
  • Prefinansman kredisi: Prefinansman kredileri firmaların ihracat yapmak için yurt dışı finansal kaynaklardan bizzat bulduğu, yurt içi bankaların da işleme aracılık ettikleri kredilerdir. Bu işlem sırasında eğer yerli banka yabancı bankaya firma adına garanti veya kefalet verirse bu da banka için bir gayrinakdi kredidir.
  • Kredili mevduat hesabı: Bir kişinin mevduat hesabının eksi bakiyeye düşmesine izin vererek ona kredi kullandırma işlemidir. Çalışması vadesiz mevduat hesabı gibidir ancak bakiye pozitifken mevduat, negatifken kredi adını alır. Hesaba yeni para yatırıldığında eksi bakiye tamamlanır ve faiz ücreti tahsil edilir.

Tüketici kredisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Gerçek kişilerin (bireylerin) ticari amaç dışında mal ve hizmet alımlarının finansmanına yönelik olarak, genellikle bir defada kullandırılan ve başlangıçta belirlenen faiz oranlarına göre geri ödenen kredidir. Tüketici kredisi buzdolabı, çamaşır makinası, mobilya, elektrikli ev aletleri gibi dayanıklı tüketim malları veya tatil, eğitim, konut onarımı, sağlık, düğün gibi hizmete yönelik harcamalara ya da otomobil, konut alımı gibi menkul veya gayrimenkul bir malın satın alınması amacıyla kullandırılır. Tüketici kredisi, tüketiciye gelecekte elde edecekleri geliri önceden kullanma, peşin para ile alışverişin avantajlarından faydalanma imkânı sağlar. Yararlanabilecek kişilere verilen tüketici kredisinden; 18 yaşını doldurmuş, medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip, düzenli gelir sahibi olan gerçek kişiler yararlanabilirler. Satın alınacak mal ve hizmetlerin karşılığında bankalar tarafından kullandırılan kredi, doğrudan nakit olarak müşteriye ödenebileceği gibi satıcı firmayla anlaşma sağlandığı takdirde fatura karşılığı doğrudan satıcıya da ödenebilir. Tüketici kredileri genellikle bir sınırlamaya tabidir. Bankaya, müşterilere ve kullanılacak alana göre farklılıklar gösterebilir. Her bankada farklı olmakla birlikte tüketici kredilerinin vadeleri 1 ay ile 36 ay arasında değişmektedir. Alınan mal veya hizmetin niteliğine göre çeşitli vade uygulamaları vardır. Örneğin dayanıklı tüketim mallarının alımında vade azami 12-18 ay olduğu halde otomobil alımında 36 aya kadar vade tanınabilmektedir. Bankalar, tüketicinin bilgilendirilebilmesi amacıyla kredi talep eden müşterilerine aşağıdaki konularda, broşür, bilgi formu, başvuru formu, sözleşme aracılığı ve karşılıklı görüşmelerle bilgi verir. Tüketici kredisi almak için yapılan başvurularda, genellikle bir form doldurulmakta, bu formda, kimlik bilgileri, iş ve meslek bilgileri, kredi değerlemesine esas oluşturacak aylık geliri, sahip olunan menkul ve gayrimenkuller ve varsa zorunlu ödemeleri ile ödeme gücünü gösterir diğer bilgiler yer almaktadır. Başvurulan bankanın ilgili birimine gelen bu form kredi değerleme yöntemlerine göre analiz edilip, başvuru sahibinin kredi değerliliği ölçülerek verilecek kredi miktarı saptanmaktadır. Kredi talebinde bulunan kişi ile müşterek borçlu ve müteselsil kefil/kefillerden; başvuru formu, kimlik belgesi fotokopisi (kimlik belgesi veya sürücü belgesi asıllarıyla birlikte önlü arkalı fotokopileri), ücretlilerden son aya ait maaş bordrolarının fotokopisi ile maaşları üzerinde haciz olmadığını gösterir, çalışılan işyeri tarafından onaylanmış, yeni tarihli belge, serbest meslek erbabı olmaları halinde kayıtlı oldukları oda üyelik belgesi ve vergi levhası fotokopisi, emekli olmaları halinde varsa maaş bordrosu ya da emekli cüzdanı ikametgâh belgesi istenir. Başvuru formunda gayrimenkul sahibi olduğunu bildirenlerden tapu fotokopisi istenir. Müşterinin talebi halinde banka ile müşteri arasında imzalanan kredi sözleşmesi veya müşterinin imzaladığı taahhütnamenin bir fotokopisi müşteriye verilir. Tüketici kredisi sözleşmesi veya taahhütnamesinde aşağıdaki hususların bulunması gerekir. Kredi talebinin kabul edilmesiyle birlikte müşteriye ödeme planı verilir. Ödeme planında, her dönemde ödenmesi gereken anapara, faiz, fon ve vergi belirtilir. Faiz oranı değişikliğinde yeni ödeme planı, değişikliğin ilan tarihini takip eden ilk taksit döneminden geçerlidir. Tüketici kredilerinde ödenecek taksitlerin miktarının belirlenmesinde genellikle azalan bakiyeler üzerinden faiz hesaplaması yöntemi kullanılır. Bu yönteme göre aynı devre ve aynı faiz oranı esas alınarak ödenecek taksitler aşağıdaki formül yardımıyla hesap edilmektedir.

İhtiyaç kredisi[değiştir | kaynağı değiştir]

İhtiyaç Kredisi; bankalar tarafından Tüketici ve Bireysel krediler kapsamında evlilik, ev eşyası, tatil ve diğer gereksinimlerin karşılanması için herhangi bir teminat istenmeden kullandırılan kredi ürünüdür. Bu Krediler birçok ihtiyaca hitap ettiği gibi, bireysel kullanım amacı ile verilebilir. Yani herhangi bir bahane sunmadan Bireysel İhtiyaç Kredisi talep edilebilir. İhtiyaç kredilerinde sunulabilen en yüksek vade Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 60 ay olarak belirlenmiştir.[1]

İhtiyaç kredilerinde belgelenebilir gelirin genellikle 12 ile 15 katı aralığında veya aylık gelirin en fazla yarısının aylık kredi taksit tutarı olarak belirlendiği oranda hesaplama yapılarak çekilebilecek kredi tutarı belirlenir.[2]

18-80 yaş aralığındaki kredi kullanmasına engel olmayan her birey ihtiyaç kredisi talebinde bulunabilir. Kredi başvurusunda bulunan kişinin mesleği, gelir durumu, bireysel kredi notu ve sigortalılık durumu kredi kararını ve faiz oranını etkileyen en önemli faktörler arasındadır. Kişinin Kredi Notuna bakılırken, tüm Kredi Kartı bilgileri ve almış olduğu diğer bankacılık hizmetleri dikkate alınır.

İhtiyaç kredisi türleri şunlardır:

  • İpotekli ihtiyaç kredisi
  • Borç kapatma kredisi
  • Öğrenci kredisi
  • Evlilik kredisi
  • Alışveriş kredisi
  • Tatil kredisi
  • Sağlık kredisi
  • Tadilat kredisi
  • Bayram kredisi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "BDDK'dan İhtiyaç kredilerine 60 ay vade" 18 Şubat 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. CNN Türk. 7 Şubat 2019. Erişim tarihi: 18 Şubat 2020.
  2. ^ "İhtiyaç Kredilerinde Bilinmesi Gerekenler" 18 Şubat 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Hesapkurdu.com. 27 Aralık 2019. Erişim tarihi: 10 Şubat 2020.

Kredi İşlemleri Yönetmeliği 22 Mayıs 2021[Tarih uyuşmuyor] tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.


Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Nedir? :Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? ile ilgili Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Ne Demektir? Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Açıklaması Nedir? Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Cevabı Nedir? Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Açıklaması? :Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Gerçek mi? :Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? ile ilgili Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Hakkında? :Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? ile ilgili Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Nakdi kredi nedir?, Nakdi kredi anlamı nedir?, Nakdi kredi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Stadial, Yoichi Doi, 4N1K 2, Ondrej Duda, İnad Abid, Michel Fokine, 1988 Yaz Olimpiyatlarında voleybol, Gebzespor, Nuralı, Milli Aşireti Ayaklanması, Akdoğan, Nissan 240SX, Motor sistem, Ian McDiarmid, Genç Hristiyan Erkekler Birliği, Pont des Arts, Obradoiro CAB, Tungurahua, Samsung Galaxy M20, Litvanya başbakanı, Nokia Asha 311, Kemalpaşa, Artvin, There Is Nothing Left to Lose, Sarmaşık Aya Dimitri Rum Ortodoks Kilisesi, Camponogara, Bolzano, Martin Folkes, Tanınmayan veya kısmen tanınmayan devletler listesi, Surströmming, George Crumb, Stefano Sturaro, Deplasmanlı Amatör Lig, Triyas, Construcciones Aeronáuticas S.A., Mamak, Ermenistan kralları listesi, Asım Rıza Büyüklü, Maui Adası, Podolya, Madam Blavatsky, Mario Kempes, Kırım Tatarcası, Schwerer Panzerspähwagen, Georgy Zhukov, Marcin Oleksy, Moussa Niakhaté, Nether Alderley, Uytaş Havalimanı, Fallout 3, Better Call Saul (1. sezon), Antep Kuşatması, Megara (müzik grubu), Bünyan Ulu Camii, Vermut, Rick Cosnett, Doctor Who (9. sezon), Yıldız anason, Peggy Lipton, Gerileme dönemi Osmanlı sadrazamları listesi, Barry Venison, Strateji oyunu, Cerbe Vakası, Yamaguchi, Turist (film), Sergei Parajanov, Britanya hükümdarlarının defnedildikleri yerler listesi, MTV Video Müzik Ödülleri, Çayörengüney, Gerede, Gobionellus, Kargalı, Gebze, Papua Yeni Gine başbakanları listesi, The Hateful Eight, Destan, Inyo County, 2011 Tour de France, Kızılbayır, Karapürçek, Galatasaray futbolcuları listesi, Ülkelerin doğurganlık oranına göre sıralanışı, Kursk Muharebesi, Beni Muteyr, Greer Garson, II. Amasis, Diapozitif, Zihin, Sörf rock, NGC 2555, Git (albüm), Amir Abdurrahman, Filistin Mandasının II. Dünya Savaşında İtalya Krallığı tarafından bombalanması, NGC 3744, Golden Axe, Merhaba dünya programı, Higashiyamato, Pyotr Rumyantsev, Allianz SE, East Lynne, Malala Yusufzay, The Death and Life of Marsha P. Johnson, Güney Kore Parlamentosu, Martinengo, Lombardiya,
Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı,