Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir?

Müstahzar Nedir?

Müstahzar Nedir?, Müstahzar Nerededir?, Müstahzar Hakkında Bilgi?, Müstahzar Analizi? Müstahzar ilgili Müstahzar ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Müstahzar ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Müstahzar Ne Anlama Gelir Müstahzar Anlamı Müstahzar Nedir Müstahzar Ne Anlam Taşır Müstahzar Neye İşarettir Müstahzar Tabiri Müstahzar Yorumu 

Müstahzar Kelimesi

Lütfen Müstahzar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Müstahzar İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Müstahzar Kelimesinin Anlamı? Müstahzar Ne Demek? ,Müstahzar Ne Demektir? Müstahzar Ne Demektir? Müstahzar Analizi? , Müstahzar Anlamı Nedir?,Müstahzar Ne Demektir? , Müstahzar Açıklaması Nedir? ,Müstahzar Cevabı Nedir?,Müstahzar Kelimesinin Anlamı?,Müstahzar Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Müstahzar Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Müstahzar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Müstahzar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Müstahzar Kelimesinin Anlamı Nedir? Müstahzar Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Müstahzar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Müstahzar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Müstahzar - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Müstahzar

Müstahzar Nedir? Müstahzar Ne demek? , Müstahzar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Müstahzar Kelimesinin Anlamı? Müstahzar Ne Demek? Müstahzar Ne Demektir? ,Müstahzar Analizi? Müstahzar Anlamı Nedir? Müstahzar Ne Demektir?, Müstahzar Açıklaması Nedir? , Müstahzar Cevabı Nedir? , Müstahzar Kelimesinin Anlamı?






Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir?

İlaç

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Müstahzar sayfasından yönlendirildi)
İlaç
Analjezik (ağrı kesici) bir ilaç olan tilidin
Sıkça rastlanan yuvarlak tablet şeklinde ilaçlar

İlaç ya da em[1], canlı hücre üzerinde oluşturduğu etki ile bir hastalığın tanısını, iyileştirilmesi veya semptomlarının azaltılması amacıyla tedavisini veya bu hastalıktan korunmayı mümkün kılan, canlılara değişik uygulama yöntemleri ile verilen doğal, yarı sentetik veya sentetik kimyasal preparatlardır.[2] İlaçların tüketimi inhalasyon, enjeksiyon, sigara içme, yutma, derideki bir yama yoluyla emilim, fitil veya dil altında çözünme yoluyla olabilir. Ticari ilaçlar ilaç firmaları tarafından üretilir ve genellikle patentlidir. Etken maddesinin patent süresi dolmuş ve birden çok firmanın üretebildiği ilaçlara ise jenerik ilaçlar denir. İlaçlar uygulama yoluna, kimyasal özelliklerine ve etkilediği biyolojik sistemlere göre sınırlandırılabilir. Daha güvenilir ve geniş kullanım alanına sahip sınıflandırma sistemi ise Anatomical Therapeutic Chemical Classification Systemdir (ATC sistemi).

Eczacılar ilaç uzmanlarıdır.

İlaçların sindirim kanalı aracılı ile kana geçiş yoluna enteral yol denir. Bunun dışında kalan injeksiyon, buğuseptil gibi ilaç alma şekline de parenteral yol denir.

Hazırlama Şekline göre ilaçlar:

  1. Majistral ilaç: Doktor tarafından yazılan formüllü etken madde ve miktarlarına göre eczacının hazırladığı yapma ilaç şekli.
  2. Ofisinal ilaç: Farmakope' de bulunan formüle göre eczacı tarafından hazırlanan, hazır bulundurulan ilaçlardır.
  3. Preparat: Sağlık Bakanlığından alınmış ruhsatla ilaç firmaları veya ilaç laboratuvarları tarafından hazırlanan ilaçlar.

İlaçların kimyasal yapıları ile fizyolojik etkileri arasında bağlantı yoktur. Örneğin; alkollerin hem hipnotik, hem analgesik, hem de antibiyotik etkileri vardır. Çeşitli aminler de analgesik, antihistaminik ve antimalerial etki gösterebilir. Bu nedenle ilaçlar genellikle fizyolojik etkilerine göre sınıflandırılır:

  1. Sinir sistemini etkileyen ilaçlar
    1. Merkezî sinir sistemini etkileyen ilaçlar
      1. Anestetik ilaçlar
      2. Hipnotik ve sedatif ilaçlar
      3. Analgesik ilaçlar
    2. Perifer sinir sistemini etkileyen ilaçlar
    3. Otonom sinir sistemini etkileyen ilaçlar
  2. Kalp ve damar sistemini etkileyen ilaçlar
  3. Sindirim sistemini ve bağırsakları etkileyen ilaçlar
  4. Solunum sistemini etkileyen ilaçlar
  5. Kemoterapik etki gösteren ilaçlar
  6. Vitaminler ve hormonlar
  7. Dezenfektan ve antiseptik etki gösteren ilaçlar

İlaç iki bölümden oluşur :

  1. Etkin madde (drog): Canlıda fizyolojik etki gösteren bir veya birkaç kimyasal madde karışımıdır.
  2. Taşıyıcı (sıvağ): Etkin maddenin hasta tarafından kolay alınabilmesi veya iyi doze edilebilmesi için katılan fizyolojik etkisi olmayan kimyasal maddelerdir (glukoz, parafin, gliserin gibi).

İlaçlar etkilerine veriliş yoluna göre iki şekilde gösterir:

  1. Lokal etki: İlacın uygulandığı bölgede oluşturduğu etkidir.
  2. Sistemik etki: İlacın kana karışıp dokulara yayıldıktan sonra organizmada oluşturduğu etkidir.

İlaçların reçeteleme şekilleri

  • Reçetesiz ilaçlar
  • Reçeteli ilaçlar
  • Kontrole bağlı ilaçlar
  • Kırmızı reçeteye bağlı ilaçlar
  • Yeşil reçeteye bağlı ilaçlar
  • Mor reçeteye bağlı ilaçlar
  • Turuncu reçeteye bağlı ilaçlar

İlaçların saklama koşulları

  • Günümüzde pek çok ilaç oda sıcaklığında saklanabilir.
  • Soğuk zincirde saklanması gereken ilaçlar. (2-8 derece)
  • Işık almayan ortamda saklanması gereken ilaçlar.
  • Kuru yerde saklanacak ilaçlar.

İlaç son kullanma tarihi İlacın kalitesini belli bir tarihe kadar güvence altına alınması. Ülke koşullarına göre üretici firma bazen hızlandırılmış deneylerle (yüksek ısı ve nem) bazen de uzun süreli denemelerle bu tarihi belirler.[3] Bazı ilaçların bu uzun süreli deneyler sonunda son kullanma tarihlerinde uzaklaşma söz konusu olabilir.

İlaçların farmasötik şekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tablet[değiştir | kaynağı değiştir]

Tablet formunda bir veya daha fazla etken madde yardımcı maddelerle birlikte genellikle toz şeklinde baskı ile veya kaplanarak katı hale getirilirler. Şeker kaplı renkli olanlarına draje denir. Kontrollü salınan ve uzun süre etkin olanları vardır. Oral yolla yutularak, dil altı, vaginal ve makattan kullanılanları vardır. Ağızdan kullanımda bir ilaç mide, bağırsak ve kalınbağırsakta emilebilir. Genellikle dolaşıma girerek etkisini gösterir. Çoğunlukla üretildikleri hal etkin halleridir. Bazıları midede veya emilim sırasında, bazen emildikten sonra karaciğerde aktifleşelerek etkin hale gelir. Bazıları da belli ölçüde yıkılarak bu geçişlerde bozularak etkinliği düşebilir. Bazı ilaçların yenilen yemeklerle emilmesi azalabilir.[4] Demir preparatları Çay, Süt ürünleri ile etkisiz hale gelir. Bazı ilaçlar mutlaka aç kullanılmalıdır. Osteoporoz ilaçları ve Hipertansiyon ilaçları vs.. Bazı ilaçlar yemekten yarım saat önce kullanılmalıdır: kusmaya karşı olan ilaçlar, bazı diyabet ilaçları vb. Bazı ilaçlar yemek arasında, bazıları ise tok kullanılmalıdır. Bazıları Yardımcı maddeler; Sıkılaştırıcılar, akışkanlaştırıcılar, tatlandırıcılar,kaydırıcılar ve pigmentler olabilir.

Efervesan tablet[değiştir | kaynağı değiştir]

Aslında tablet halinde hazırlanır, farklı olarak suda eritilerek kullanılan preparatlardır. Dahilen ve haricen kullanılan türleri vardır.

Kapsül[değiştir | kaynağı değiştir]

İlacın içeriğinin belli bir bölgeye kadar gastrointestinal sisteme karışmaması veya uygun formülasyon kaygısı gibi nedenlerle bazen ilaç etken maddesi dolgu maddesiyle birlikte değişik materyallerden yapılmış kapsüller içinde verilir.

Flakon[değiştir | kaynağı değiştir]

Üstü lastik kaplı küçük steril cam şişecik. Çoğunlukla içinde enjeksiyonluk toz bulunur. Bu tozlar çözelti içerisinde bozulabileceğinden ampul yerine, flakona konur. Yanlarında genellikle izotonik enjeksiyon sıvağı içeren ampul bulunur. Bazı demir preparatları oral yolla kullanılan flakonlar halindedir.[5]

Ampul[değiştir | kaynağı değiştir]

Enjeksiyon uygulamalarında kullanılan ilaçların saklanmasında kullanılır. Çoğunlukla im (kas içine) ve iv (damar içine) uygulanır. Steril ve izotonik hazırlanırlar.

Krem[değiştir | kaynağı değiştir]

Deriye sürülerek uygulanan yarı katı preparatlardır. Su bazlıdır.

Merhem[değiştir | kaynağı değiştir]

Deriye sürülerek uygulanan yarı katı preparatlardır. Yağ bazlıdır.

Şampuan[değiştir | kaynağı değiştir]

Özellikle kepeğe karşı ketakonazol içeren preparatlarda tercih edilir. Vizkoz sıvı preparatlardır.

Paket[değiştir | kaynağı değiştir]

Herhangi bir toz ilacın bir defalık dozunun özel kağıt ambalajda hazırlanmış haline denir. Oral yolla kullanılır.

Toz[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapma ilaçların çoklukla yapıldığı dönemlerde Kaşe ile hastalara sunulurdu. Artık Farmasötik bir şekilden daha çok, bazı farmasötik şekillerin içerdiği etken ve yan maddelerin fiziksel durumunu ifade edebilir. Kapsüllerde sıklıkla kullanılır.

Transdermal sistem[değiştir | kaynağı değiştir]

Deri üstüne yapıştırılan bant. Bant ile deri içerisinde ilaç muhafaza eder. İlacı kontrollu salması avantajıdır. Uygulama bölgesinde hassasiyete neden olabilir. Uygulama bölgesinin kılsız olması tercih edilir.

İmplant sistem[değiştir | kaynağı değiştir]

Deri altına uygulanan ilaçlardır. Salınımı kontrollü olduğu çoğunlukla tercih edilir. Etkisi aylarca sürebilir.

İnhaler sistem[değiştir | kaynağı değiştir]

Genellikle içinde toz bulunan havanın bazen de spreylerin çekilmesi esasına dayanan preparat. Solunum yolları hastalıklarında sıklıkla tercih edilir.

Süspansiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıvı içerisinde toz dağılımının bulunduğu preparatlardır. Kullanılmadan önce çalkalanmalı veya karıştırılmalıdır. Şurup ve Flakon çoklukla kullanıldığı Farmasotik şekillerdir.

Şurup[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıvı halde bulunan ve oral yoldan kullanılan ilaçların çoğunlukla saklamak için kullanılır. Genellikle 40-200 ml şişeler içinde bulunan çözelti, emülsiyon veya süspansiyonlardır.

Supozituar (fitil)[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel olarak makat tan kullanılan yarı katı ilaç formu.

Losyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Çoklukla saç ve deriye uygulanan sıvı preparatlardır.

Emülsiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıvı içerisinde çözünmeyen başka bir sıvının emülgatör yardımıyla homojen dağıtıldığı sistemlerdir.

Damla[değiştir | kaynağı değiştir]

Genellikle çözelti ve emülsiyon formunda göze kulağa ağıza ve buruna lokal uygulanan steril preparatlardır.

Sprey[değiştir | kaynağı değiştir]

Cilde veya ağza uygulanabilen sıvı preparatlardır.

Ovül[değiştir | kaynağı değiştir]

Vajinal suppozituar. Vajinaya uygulanan ısıyla merhem kıvamına dönüşen haricen kullanılan tablet şeklindeki ilaç formu.

İlaç türleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ İlaç ne demek https://sozluk.gov.tr/ 29 Aralık 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 9 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2023. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Şubat 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2023. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2023. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2023. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]


Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Nedir? :Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? ile ilgili Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Ne Demektir? Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Açıklaması Nedir? Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Cevabı Nedir? Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Açıklaması? :Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Gerçek mi? :Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? ile ilgili Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Hakkında? :Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? ile ilgili Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Müstahzar nedir?, Müstahzar anlamı nedir?, Müstahzar ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Dublör, Nissan Juke, Vince Carter, ORF 2, Çubuklu, Yahyalı, Jérémie Makiese, Sakarya Nehir Taşımacılığı Projesi, Kamçı (biyoloji), Michael De Santa, Krupanj, B. Traven, 2017 FIFA Kulüpler Dünya Kupası Finali, Gothic rock, Shigeru Sarusawa, Charlotte Sometimes, MacOS Monterey, Müsellim, Yapraklı, Uğur Derman, La Crónica de Hoy, Gülüstan, Culfa, Birinci dünya ülkesi, Bodmin, Diana Sowle, Faith (The Cure albümü), Grigori Perelman, Opéra Garnier, Türkiye tarihi, Arsuf Kuşatması, Přemyslid Hanedanı, Filmografi, Halil İbrahim Özsoy, Bob Kane, Alan Smith (1962 doğumlu futbolcu), Toplama kampı, Buzuki, Yönetici yapımcı, Fullerton, Farruh Sayfiev, Disintegration (The Cure albümü), Aka Morçiladze, Yugoslavya savaşları, AM Canum Venaticorum değişeni, Kredi kartları, Close to Me (The Cure şarkısı), Ömer Koç, 1968 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimleri, Geçirimli elektron mikroskobu, Carex davyi, NGC 2176, UEFA Futsal Kupası, Robert Smith (müzisyen), Gratiola, Kostüm tasarımcısı, Vücut, Sera, Hayat, Signs, Parched with Thirst Am I and Dying, Neutralino, Türk televizyon kanalları listesi, Ortaköy, İstanbul, Samir Abdülşakur, Brian Austin Green, Hababam Sınıfı Askerde, Raya ve Son Ejderha, Mini Dizide En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Primetime Emmy Ödülü, Yuri Lujkov, Siouxsie the Banshees, Çelik Simyacı bölüm listesi, Callippus, Goldfrapp, Perihan Arıburun, Türkiyede cumhurbaşkanlığı seçimleri, Sinematografi, David Durmaz, Anavatanın Yeniden Birleşmesi için Demokratik Cephe, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Korku komedisi, Helophis, Deniz Barut, Hüseyin Celal Yardımcı, Cyrtocarenum cunicularium, 1969 Fransa Bisiklet Turu, Âşık Çelebi, Alex Smith (golfçü), Gotik rock grupları listesi, Spirit in the Sky, AFM Records, Rozet, Arjinin, 2003te Billboard Hot 100da bir numara olan singlelar listesi, Bedel (film), Melan Tekkesi, Acanthicus, Yıllarına göre müzikal filmleri listesi, 2017 İspanya Grand Prix, Üç parmaklı bıldırcıngiller, Uzgaç, Edirne, Carolyn Jones, Hayvan Mezarlığı (film, 2019),
Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?,