Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir?

Miladi takvim Nedir?

Miladi takvim Nedir?, Miladi takvim Nerededir?, Miladi takvim Hakkında Bilgi?, Miladi takvim Analizi? Miladi takvim ilgili Miladi takvim ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Miladi takvim ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Miladi takvim Ne Anlama Gelir Miladi takvim Anlamı Miladi takvim Nedir Miladi takvim Ne Anlam Taşır Miladi takvim Neye İşarettir Miladi takvim Tabiri Miladi takvim Yorumu 

Miladi takvim Kelimesi

Lütfen Miladi takvim Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Miladi takvim İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Miladi takvim Kelimesinin Anlamı? Miladi takvim Ne Demek? ,Miladi takvim Ne Demektir? Miladi takvim Ne Demektir? Miladi takvim Analizi? , Miladi takvim Anlamı Nedir?,Miladi takvim Ne Demektir? , Miladi takvim Açıklaması Nedir? ,Miladi takvim Cevabı Nedir?,Miladi takvim Kelimesinin Anlamı?,Miladi takvim Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Miladi takvim Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Miladi takvim Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Miladi takvim Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Miladi takvim Kelimesinin Anlamı Nedir? Miladi takvim Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Miladi takvim Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Miladi takvim Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Miladi takvim - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Miladi takvim

Miladi takvim Nedir? Miladi takvim Ne demek? , Miladi takvim Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Miladi takvim Kelimesinin Anlamı? Miladi takvim Ne Demek? Miladi takvim Ne Demektir? ,Miladi takvim Analizi? Miladi takvim Anlamı Nedir? Miladi takvim Ne Demektir?, Miladi takvim Açıklaması Nedir? , Miladi takvim Cevabı Nedir? , Miladi takvim Kelimesinin Anlamı?






Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir?

Miladi takvim

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Christopher Clavius (1538-1612), Gregoryen takviminin ana mimarıdır.
Gregoryen takvim, Papa XIII. Gregorius tarafından yaptırılmıştır.

Miladi takvim ya da Gregoryen takvimi, Roma İmparatoru Jül Sezar tarafından kabul edilen Jülyen takviminin yerine, Papa XIII. Gregorius tarafından yaptırılan bir takvimdir.[1] İsa'nın doğduğu yılı milat olarak alan bu takvim, Dünya'nın Güneş etrafındaki dönüş süresi olan 365 gün, 6 saatlik zamanı "1 yıl" olarak kabul eder. Günümüzde dünyada en yaygın olarak kullanılan takvimdir.[2]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Takvim, 4 Ekim 1582 tarihinde kabul edilmiştir. Değişik tarihlerde önce Avrupa'da, daha sonra diğer ülkelerde yayılmıştır.

Gregoryen takvimi oluşturulurken Jülyen takvimine on gün ilave edilmiştir. Jülyen takvimine göre 5 Ekim Cuma günü, yeni takvimin 15 Ekim Cuma günü olarak kabul edilmiştir. 1752 yılında kabul eden ülkeler ise takvime on bir gün ilave etmek durumunda kalmışlardır.[3]

Gregoryen takviminin kabulünün 400. yılı nedeniyle basılan pul (1982)

Türkiye Cumhuriyeti'nde miladı takvimin kabulü[değiştir | kaynağı değiştir]

Osmanlı İmparatorluğu döneminde önce hicri takvim, daha sonra da 1 Mart'ı yılbaşı olarak kabul eden Rûmî takvim kullanılmıştı. 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin ilanından sonra, 26 Aralık 1925'te kabul edilen "Takvimde Tarih Mebdeinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun" ve ortalama Güneş gününü getiren "Günün 24 Saate Taksimi Hakkında Kanun" adlı iki ayrı yasa ile birlikte 1 Ocak 1926 tarihinden başlayarak Türkiye Cumhuriyeti'nde Gregoryen takvimini benimsendi.[4]

Yılbaşını 1 Ocak olarak alan bu takvimin yanı sıra, günü 12 saat gündüz ve 12 saat gece dilimlerine ayıran saat sistemi yerine, 24 saatlik zaman dilimi kabul edildi.

Güvenilirliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Gregoryen takvimi, günümüze kadar kullanılan takvimler içinde en az hatalı olanıdır. Bir ekinoks yılı 365,242375365 gündür (365 gün 5 saat 49 dakika 12 saniye). Gregoryen Takvimi'nde ortalama yıl 365,2425 gündür ve gerçek ekinoks yılı uzunluğuna oldukça yakındır.

Senede ortalama 0.000,125 günlük bu ufak hata, yıllık olarak 10,8 saniyeye tekabül eder. Takvim hesaplamasında bir günlük hatanın ortaya çıkması için yaklaşık 8.000 yıl geçmesi gerekir. Bununla birlikte 8.000 yıl içerisinde bir ekinoks yılının uzunluğu da sabit kalmayıp hangi uzunlukta olacağı tam olarak bilinemez. Bu nedenlerle Gregoryen Takvimi, yeterli hassasiyette ve güvenirlikte bir takvimdir.[5]

Yılbaşı[değiştir | kaynağı değiştir]

Daha önce 25 Mart olan yılın ilk günü, daha sonradan 1 Ocak olarak kabul edildi. Şubat ayının 28 gün olması durumu da devam ettirildi.

Takvimin aylarındaki gün sayılarının kolay akılda kalması için kullanılan yapışık yumruk yöntemi: Tümseklere denk gelen aylar 31 gün çeker.
Sıra Ay İngilizce Gün sayısı
1 Ocak January 31
2 Şubat February 28 ya da 29
3 Mart March 31
4 Nisan April 30
5 Mayıs May 31
6 Haziran June 30
7 Temmuz July 31
8 Ağustos August 31
9 Eylül September 30
10 Ekim October 31
11 Kasım November 30
12 Aralık December 31

Artık yıl[değiştir | kaynağı değiştir]

Artık yıllar, Şubat ayının 28 yerine 29 gün çektiği yıllardır. Bu uygulama; Dünya'nın Güneş çevresindeki bir turunun 365 gün değil, yaklaşık olarak 365 gün 6 saat sürmesi nedeniyle, her sene sonunda artan 6 saatlik süreleri bir tam güne çevirmek için oluşturulmuştur.

Gregoryen takvimde sonu -00 ile bitmeyen ve 4'e kalansız bölünebilen tüm yıllar, artık yıldır. Sonu -00 ile biten yıllar, yani yüzüncü yıllar ise, eğer 400'e bölünebiliyorlarsa artık yıl olabilirler. Örneğin, 1900 yılı artık yıl değilken 2000 yılı artık yıldır.

Artık yıllar her dört senede bir tekrar ettiği için, en son artık yıl olan 2020'den itibaren 2024, 2028, 2032... şeklinde 2100 yılına kadar devam edecektir. 2100 yılı 400'e kalansız bölünmediği için artık yıl olmayacaktır.[2]

Jülyen - Gregoryen çevrimi[değiştir | kaynağı değiştir]

2010 yılından beri, Jülyen takvimini Gregoryen takvime çevirmek için on dört gün ilave etmek gerekmektedir. Bu durum bazı Ortodoks kiliselerinin Noel kutlama tarihlerini 7 Ocak yerine 8 Ocak olarak değiştirmiştir.[6]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Miladi takvim nedir?". MÝLLÝYET HABER - TÜRKÝYE'NÝN HABER SÝTESÝ. 28 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2021. 
  2. ^ a b "Miladî Takvim - TDV İslâm Ansiklopedisi". TDV İslam Ansiklopedisi. 20 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2021. 
  3. ^ "Miladi Takvim Nedir? Miladi Takvim Özellikleri Nelerdir?". Ders: Tarih. 24 Ocak 2021. 26 Şubat 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2021. 
  4. ^ "Hicri Takvim Nedir? Miladi takvim nedir? Arasındaki farklar nelerdir?". Bölge Gündem Haber. 19 Eylül 2017. 13 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2021. 
  5. ^ "Miladi Takvim Nedir ? » Bilgiustam". Bilgiustam. 24 Nisan 2015. 3 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2021. 
  6. ^ "Ortodokslarla Katolikler Noel'i neden farklı tarihlerde kutluyor?". euronews. 6 Ocak 2021. 6 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Eylül 2021. 

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]



Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Nedir? :Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? ile ilgili Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Ne Demektir? Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Açıklaması Nedir? Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Cevabı Nedir? Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Açıklaması? :Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Gerçek mi? :Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? ile ilgili Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Hakkında? :Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? ile ilgili Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? burada bulabilirsiniz. Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Miladi takvim nedir?, Miladi takvim anlamı nedir?, Miladi takvim ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
2018 Fransa Bisiklet Turu, Amerika Birleşik Devletleri Ordusu, Altın Portakal, issama mpeko, Issama Mpeko, Halime Yakub, Altın Post, Türk yazı sistemleri, Vakko, Sivas, Ariadna Gil, Sílvia Munt, Charo López, Delice, Emma Suárez, Octans takımyıldızı, Redmi, How Brown Saw the Baseball Game, Abha FC, Tausug dili, Agan Nehri, Yahşihan, Yılın İngiliz Albümü Brit Ödülü, Grafik işlem birimi, Sırat, Cairanne, The Norman Fucking Rockwell Tour, Patrick Friday Eze, Otantisite, Bad Boys II, Irene Rosenfeld, Yuji Okuma, Ölüm Çığlığı (film), Çınar, Jane Alexander, Anadolu uygarlıkları, Besinli, Hafik, III. Johan (İsveç kralı), Fire (2NE1 şarkısı), Mustafa Kalemli, Alexander Frei, Montabaur, Karbontetraklorür, Cortinarius cinsi mantarlar listesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Sebahat Tuncel, Loricariinae, Boeing 2707, Türbe, Uluslararası Standart Ad Tanımlayıcısı, Jordi Mollà, Gloria Swanson, Ölüm Uykusu, Laia Marull, Neukirchen, Dennis Lehane, Güneş, Milas, Türkiyedeki şelaleler listesi, Siyam, Samanoğulları, İlbank (kadın voleybol takımı), Kasama, Kriminoloji, Belgrad valileri listesi, Sanden Corporation, Mario Casas, Değirmencieli, Kınık, Belén Rueda, Baguio, Elena Anaya, Karakeçili, Enrico Fermi, Mağusa Türk Gücü SK, Hristiyan Sosyal Halk Partisi, Ara ambiguus, Solanum rubetorum, NGC 5854, Gönülaldı, Eruh, Öngörü aralığı, Klasik gitar, Bilesuvar Rayonu, McKinsey Company, Almanca, Goya Toledo, Özge Özder, 1975 Dünya Üniversite Yaz Oyunları, Parti genel çizgisi, Ben Heine, Mersin Deniz Feneri, 1994 Kış Olimpiyatları madalya sıralaması, Kordalılar, Alaemon, Seamus Heaney, Yerköy, Kore (hastalık), Arkeolojik sit alanları, Hayvanat bahçeleri, 1906 Yaz Olimpiyatları, Alf Poier, Yalan yere yemin,
Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?,