Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir?

Marsilya Nedir?

Marsilya Nedir?, Marsilya Nerededir?, Marsilya Hakkında Bilgi?, Marsilya Analizi? Marsilya ilgili Marsilya ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Marsilya ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Marsilya Ne Anlama Gelir Marsilya Anlamı Marsilya Nedir Marsilya Ne Anlam Taşır Marsilya Neye İşarettir Marsilya Tabiri Marsilya Yorumu 

Marsilya Kelimesi

Lütfen Marsilya Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Marsilya İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Marsilya Kelimesinin Anlamı? Marsilya Ne Demek? ,Marsilya Ne Demektir? Marsilya Ne Demektir? Marsilya Analizi? , Marsilya Anlamı Nedir?,Marsilya Ne Demektir? , Marsilya Açıklaması Nedir? ,Marsilya Cevabı Nedir?,Marsilya Kelimesinin Anlamı?,Marsilya Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Marsilya Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Marsilya Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Marsilya Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Marsilya Kelimesinin Anlamı Nedir? Marsilya Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Marsilya Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Marsilya Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Marsilya - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Marsilya

Marsilya Nedir? Marsilya Ne demek? , Marsilya Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Marsilya Kelimesinin Anlamı? Marsilya Ne Demek? Marsilya Ne Demektir? ,Marsilya Analizi? Marsilya Anlamı Nedir? Marsilya Ne Demektir?, Marsilya Açıklaması Nedir? , Marsilya Cevabı Nedir? , Marsilya Kelimesinin Anlamı?






Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir?

Marsilya

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Marsilya
Marseille
Marsilya bayrağı
Bayrak
Marsilya arması
Arma
Slogan:
Actibus immensis urbs fulget Massiliensis.
Fransa üzerinde Marsilya
Marsilya
Marsilya
ÜlkeFransa Fransa
BölgeProvence-Alpes-Côte d'Azur
DépartementBouches-du-Rhône
ArrondissementMarsilya
İdare
 • Belediye başkanıBenoît Payan (PS)
Yüzölçümü
 • Toplam240,62 km²
En yüksek nokta640 m (2.090 ft)
En alçak nokta0 m (0 ft)
Nüfus
 (2017)
 • Toplam869,815
 • Yoğunluk3,600/km²
 • Kent
1,590,867
 • Metropol
1,760,653
Zaman dilimiUTC+01.00 (OAS)
 • Yaz (YSU)UTC+02.00 (OAYS)
Alan kodu04
Resmî site
marseille.fr

Marsilya (Fransızca: Marseille [[maʀˈsɛj]], Oksitanca: Marselha veya Marsiho), Fransa'nın güneydoğu'sunda bulunan, Bouches-du-Rhône ilinin ve Provence-Alpes-Côte d'Azur bölgesinin merkez şehridir. 2020 nüfus sayımına göre 870.321 nüfusuyla Fransa'nın 2. en büyük kentidir. Ayrıca 1.760.653 nüfusuyla Fransa'nın 2. en büyük metropolitan yerleşim alanıdır. Avrupa'da en büyük kara alanına sahiptir.

MÖ 6. yüzyılda Foçalı denizcilerin sayesinde Massalia adı altında kurulan Marsilya, Fransa'da ve Akdeniz'de birinci, Avrupa genelinde dördüncü limanı olarak gösterilmektedir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Marsilya ve yakındaki Akdeniz kıyıları, Piri Reis haritası

Tarihte ilk olarak MÖ 6. yüzyılda 12 İon şehrinden biri olan Phokaialı (bugünkü adıyla Foça) denizcilerin kurduğu Marsilya şehri, zamanla eski liman denilen Vieux Port (Eski Limanı) etrafında genişleyerek bugünkü halini almıştır. Phokaialılar İzmir yakınlarındaki bugünkü Eski Foça şehrini kaybetmelerinden sonra kendilerine koloni yaptıkları bir şehir olarak da biliniyor. Cosquer Mağarası duvarı üzerindeki yazılar Marsilya da geçtiğimiz 28 bin yıl boyunca insan yerleşimi olduğunun kanıtı. Ayrıca Marsilya 2 bin 600 yıl ile Avrupa'nın en eski şehri unvanına sahiptir. Bu eskilik sokaklarında kolayca fark ediliyor. Birbirine bitişik sıralanan yüzlerce apartmanın dar bir koridor görünümü oluşturduğu Arnavut kaldırımlı sokaklarında yeni yapı hemen hemen hiç yok. Asırlar öncesinin yüksek tavanlı, uzun pencereli evleri yıkılmamış ve korunarak bugüne kadar gelmiş. Tarihi geçmişiyle yüksek mimari değer taşıyan bu apartmanlar bugün hala halkın kullanımındadır. Marsilya Kültür Varlıkları Atölyesi'nin (Atelier du Patrimoine) yöneticisi Daniel Dracourt'un şehrin tarihi yapısının korunmasına yönelik çalışmalarının bunda büyük payı olmuş. Akdeniz çevresinde bulunan ülkelerde tarihi kent dokularıyla öne çıkan yerleşimlerin gelişim ve koruma planları yapılmış. İstanbul'a benzer özellikler taşıyan Marsilya çok kültürlülüğün ve kültür varlıklarının korunması ve yerel yönetimler açısından önemli bir örnek.

MÖ 49 yılında Sezar tarafından istila edilince Romalıların ticaret merkezi haline getirilen Marsilya, limanlarının jeopolitik avantajıyla bugünde denizcilik alanında önemli bir yere sahiptir. Haçlı Seferlerinde aktif olarak önemli bir rol oynamışsa da bugün egemen bir din yok ve çok çeşitli kültürel yapısı içinde her dinden insana rastlanıyor. 13. yüzyılda kısa süreli yaşanan Cumhuriyet dönemine, 1423 yılında Aragone Hanedanlığı tarafından son verilmiş. Kral I. René'nin yaptığı çıkartmanın sembolü olarak diktirdiği kule, bugün hala limanın girişinde görülebilir. Marsilya, 1481'de Fransız Krallığı'na dahil olmuşsa da halkının liberal yanı tarih boyunca ağır basıyor. 1720 yılında nüfusunun yarısı olan 45 bin kişiyi kaybettiği veba salgının yaraları kısa sürede sarılırken, 1792'de Marsilya halkı asiliğiyle ünlenir. Altı bin gönüllüden oluşan Ren Ordusu, Claude Joseph Rouget de Lisle'in bestelediği savaş marşı ‘Chant de guerre pour l'armée du Rhin'ı söyleyerek, Fransız Devrimine katılmak için Paris'e doğru yürüyüşe geçer. 1795'te Fransa'nın millî marşı kabul edilen bu marş ‘La Marseillaise’ olarak bilinir.

Coğrafi konum[değiştir | kaynağı değiştir]

Fransa’nın Provence-Alpes-Côte d'Azur sınırları içindedir. Calanques Dağ kitlesininde aralarında bulunduğu bir dağ zinciriyle çevrili olan Marsilya, Akdeniz sahil şeridi boyunca 70 km kıvrıla kıvrıla uzanır. Güneş ışığı en önemli servetidir. Mistral yeliyle gelen Provence yöresine has bu doğal ışık, aralarında Cezanne, Braque, Dufy, Derain, Marquet'inde bulunduğu birçok tanınmış ressamın ilham kaynağı olmuştur.

Fransa'nın Akdeniz kıyısında yer alan şehir, Akdeniz'in en büyük ticari limanına sahiptir.

Şehir merkezine 30 km uzaklıktaki Marsilya havaalanından her 20 dakikada bir hareket eden otobüsler, yolcuları Saint Charles Garı'na getiriyor. Oradan taksi ya da metro ile gideceğiniz yere ulaşıyorsunuz. Başta Marcel Pagnol'un filmleri olmak üzere birçok Fransız filmine mekân olan St. Charles Garı, şehrin yüksek tepelerinden biri üzerinde kuruludur. Garı şehrin merkezine bağlayan Boulevard d’Athenes caddesine doğru alçalan toplam sayısı 104 olan merdivenlerin en üst basamağından aşağıya bakınca tüm şehrin ayaklarınızın altında olduğu hissi veriyor. Bazıları şehrin merkezi olarak, St Charles Garı'nı bazıları ise ‘Le Vieux-Port’ denilen eski limanı kabul ediyor.

Ekonomi[değiştir | kaynağı değiştir]

19. yüzyılda Modern Döneme girmesinin yanı sıra Fransız sömürgeleri, altyapı sistemi projeleri ve Süveyş Kanalı'nın açılmasıyla gelişmesi hız kazanan Marsilya, ham maddeleri işlemeye dayalı ekonomisiyle kısa zamanda gelişmesini tamamlamış. Deniz ürünleri zenginliğinin yanı sıra Dünya'nın en kaliteli kiremitleri burada üretiliyor. Bugün Marsilya'nın tek amacı ‘Euroméditerranée’ projesini gerçekleştirmek. Ekonomi ve endüstri metropolisi olan Marsilya 1995 yılında başlatılan bu projeyle Güney Avrupa'nın iş alanında başkenti olmayı amaçlıyor. Bunu gerçekleştirmek için şehir, yabancı sermayeye yatırım yapması için her imkânı ve kolaylığı sağlıyor. Aynı zamanda Fransa'nın en yüksek öğrenme oranına sahip olduğu 45 bin üniversite öğrencisiyle kente gelen sermaye ile doğan iş imkânlarından Marsilya halkının faydalanması için kalifiye eleman yetiştiriliyor.

Bugün Marsilya artık Fransa'nın en kalabalık varoşlarından birine sahiptir.

Fransa'da abartmaları ile tanınan Marsilyalılar tarafından dünyanın en güzel şehri olduğu söylenir. Marsilya'nın içinde olduğu kadar civarında da gidilecek çok yer vardır. Marsilya, sosyetik tatil beldeleri Cannes, Nice, St. Tropez'ye yakın olmasına rağmen Güney Fransa’nın diğer şehirlerine hiç benzememektedir. Kuzey Afrika kökenlilerin çoğunlukta olduğu, 1 milyondan fazla çok çeşitli etnik nüfusuyla bir metropol görünümündedir. Herkesin değişik bir aksanı olduğu için Fransızcayı az veya aksanla konuşsanız bile kimse yadırgamamaktadır. Akdeniz ikliminin getirdiği yumuşak hava akımıyla soğuk ülke vatandaşları için çekici olsa da, yüksek suç oranı ve uyuşturucu trafiğinin yoğun olduğu iddia edildiğinden turistlerin çok rağbet ettiği bir şehir değildir.

Eski liman ‘Le Vieux-Port’dan ‘Château d'If’ adasına, ‘Port de Commerce’den de Korsika adasına günlük turlar düzenleniyor. Şehir içi tur yapmak için ise iki seçenek var. İlki, bir gün için kişi başına 16 Euro olan otobüslerle şehri dolaşmak. İkincisi ise yollardaki kırmızı çizgileri takip ederek yürümek. İki saat süren kırmızı çizgiyi takip turuyla şehrin gezilip görülecek tüm tarihi ve turistik yerlerini görüyorsunuz. Alexandre Dumas’nın romanı ‘Monte Kristo Kontu’yla üne kavuşan ‘Château d'If’ şehrin en güzel manzaralarından birine sahip. 1524 yılında inşa edilen bu şato, 17. yüzyılda devlet hapishanesine dönüştürülmüş.

Kültür[değiştir | kaynağı değiştir]

Paul Cézanne'in L'Estaque'den Görülen Marsilya Körfezi
Marsilya'da Bastille Günü askeri geçit töreni, 2012

Marsilya, kendine özgü bir kültürü olan ve Fransa'nın geri kalanından farklılıklarıyla gurur duyan bir şehirdir.[1] Bugün önemli bir Opéra binası, tarih ve denizcilik müzeleri, beş sanat galerisi ve çok sayıda sinema, kulüp, bar ve restoran ile bölgesel bir kültür ve eğlence merkezidir.

Marsilya’da La Criée, Le Gymnase ve Théâtre Toursky dahil olmak üzere çok sayıda tiyatro vardır. Ayrıca, Saint-Charles istasyonunun arkasında eski bir kibrit fabrikası olan La Friche'de geniş bir sanat merkezi bulunmaktadır. 1960'lara kadar iyi bilinen müzikhol ve Varyete tiyatrosu olan Alcazar, yakın zamanda orijinal cephesinin arkasında tamamen yeniden şekillendirildi ve şimdi merkez belediye kütüphanesinin mekanıdır.[2]

Marsilya'daki diğer müzik mekanları arasında Le Silo (aynı zamanda tiyatrodur) ve GRIM bulunmaktadır.

Marsilya sanatta da önemli olmuştur. Victor Gélu, Valère Bernard, Pierre Bertas,[3] Edmond Rostand ve André Roussin dahil olmak üzere birçok Fransız yazar ve şairin doğum yeri ve yuvası olmuştur. Marsilya Körfezi'nin uzak ucundaki küçük l'Estaque limanı, Auguste Renoir, Aix'deki evinden sık sık ziyaret eden Paul Cézanne, Georges Braque ve Raoul Dufy gibi sanatçıların favori uğrak yeri oldu.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Kardeş şehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Marsilya'nın şu şehirlerle resmî kardeş şehir anlaşmaları vardır:[4]

Fotoğraflar[değiştir | kaynağı değiştir]

Marsilya'nın eski liman bölgesinin gece manzarası

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Chris Kimble. "Marseille Culture". Marseillecityofculture.eu. 1 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2013. 
  2. ^ "History of library". 27 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2022. 
  3. ^ "Pierre Bertas". 30 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Marseille open on the world". international.marseille.fr (Fransızca). Marseille. 21 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Nedir? :Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? ile ilgili Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Ne Demektir? Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Açıklaması Nedir? Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Cevabı Nedir? Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Açıklaması? :Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Gerçek mi? :Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? ile ilgili Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Hakkında? :Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? ile ilgili Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? burada bulabilirsiniz. Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Marsilya nedir?, Marsilya anlamı nedir?, Marsilya ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Zoli Ádok, Duroğlu, 1 manat, Tatlı Bela (film, 2018), Brahmi alfabesi, Büyük Vatanseverlik Savaşı Sırasında Sovyet Arktik Muhafızları Anıtı, Devlet Düşmanı, Sosyoloji teorileri, Harilaos Trikupis, Spiridon Trikupis, Kevin James, Apache Cordova, Bardo (müzik grubu), Ottla Kafka, Ante Ćorić, Schrodinger, Schrödinger, Tenge, Sedat Bayrak, Trasivulos Zaimis, Birinci Beş Yıllık Sanayi Planı, Adamantios Andruçopulos, Edwin Klebs, robert k. merton, Azerbaycan çalışma ve ahalinin sosyal güvenliği bakanları listesi, Kurtuluş, Oğuzeli, Lihni, NGC 1588, Papa XIII. Gregorius, Stefanos Dragumis, Ada, Sarayköy, Stefanos Skuludis, Sound of Freedom, Raphaël Varane, Spiros Markezinis, Panayotis Puliças, NGC 1057, Idris Elba, Malta tarihi, Taisuke Nakamura, BeIN Sports, bein sports, York Hanedanlığı, Mustafa Karasu, Alberto Moreno, Dillon County, Tava, Çalışma sosyolojisi, Šefik Džaferović, Kiços Cavelas, Vitis, Yeoryos Kunturiotis, Temistoklis Sofulis, Kabaağaçlızade Ahmet Cevat Paşa, Aleksandros Otoneos, Kayıp film, Bayağı atmaca, Britanya Hint Okyanusu Toprakları bayrağı, Tasarım, Nita Pippins, Sosyolojide sapma, Vučji Do Muharebesi, Mullion, Cornwall, Sağlık, The Princess Bride, Süperformül, 2019 Copa América, Çevre felsefesi, Armstrong Whitworth Whitley, Uzunahmetler, Gökçebey, Cinta Laura, Rosacea, Konstantin Demercis, Aleksandros Korizis, Panayotis Pipinelis, Aleksandros Papanastasiu, Nikolaos Triantafillakos, Muratdede, Merkezefendi, Üçlü tarama testi, Unutma Beni bölümleri listesi, Sanayi sosyolojisi, Steed Malbranque, Miltiyadi Aristarki Bey, Konstantin Logotetopulos, Konstantin Yeorgakopulos, Akyayan Gölü, Unkapanı Sinagogu, Hermachura, Epaminondas Deliyeoryis, Mersinde 2024 Türkiye yerel seçimleri, Lupe Fiasco, İnce hastalık, Heather Locklear, Antonín Dvořák eserleri listesi, Drassodes paroculus, Seyşeller devlet başkanları listesi, Çokan Velihanov, Albaraka Türk Katılım Bankası, Josef Ludwig von Armansperg, Gjergj Fishta,
Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?,