Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir?

Lemalar Nedir?

Lemalar Nedir?, Lemalar Nerededir?, Lemalar Hakkında Bilgi?, Lemalar Analizi? Lemalar ilgili Lemalar ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Lemalar ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Lemalar Ne Anlama Gelir Lemalar Anlamı Lemalar Nedir Lemalar Ne Anlam Taşır Lemalar Neye İşarettir Lemalar Tabiri Lemalar Yorumu 

Lemalar Kelimesi

Lütfen Lemalar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Lemalar İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Lemalar Kelimesinin Anlamı? Lemalar Ne Demek? ,Lemalar Ne Demektir? Lemalar Ne Demektir? Lemalar Analizi? , Lemalar Anlamı Nedir?,Lemalar Ne Demektir? , Lemalar Açıklaması Nedir? ,Lemalar Cevabı Nedir?,Lemalar Kelimesinin Anlamı?,Lemalar Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Lemalar Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Lemalar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Lemalar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Lemalar Kelimesinin Anlamı Nedir? Lemalar Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Lemalar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Lemalar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Lemalar - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Lemalar

Lemalar Nedir? Lemalar Ne demek? , Lemalar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Lemalar Kelimesinin Anlamı? Lemalar Ne Demek? Lemalar Ne Demektir? ,Lemalar Analizi? Lemalar Anlamı Nedir? Lemalar Ne Demektir?, Lemalar Açıklaması Nedir? , Lemalar Cevabı Nedir? , Lemalar Kelimesinin Anlamı?






Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir?

Lem'alar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Lemalar sayfasından yönlendirildi)
Lem'alar
YazarSaid Nursi
TürlerTefsir (Ayet,Hadis)
YayımcıEnvar Neşriyat
Sözler Neşriyat
RNK Neşriyat
Yeni Asya Neşriyat
Tenvir Neşriyat
Zehra Yayıncılık
İhlas Nur Neşriyat
Hayrat Neşriyat
Söz Basım Yayın
Mutlu Yayıncılık
Şahdamar Yayınları
ISBN978-605-9846-38-7
'Risale-i Nur' serisi

Lem'alar (Osmanlıcaلمعه‌لر), İslam alimi Said Nursî tarafından telif edilen tefsir kitabı. Risale-i Nur külliyatını oluşturan önemli eserlerden biridir.[kaynak belirtilmeli] Lem'a adı verilen 33 başlık ve münacaattan oluşmaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Harici video
Fehmi İlkay Çeçen Gizli tutulan 18. Lem'a içeriği ile ilgili konuşuyor. İlkay Çeçen'e göre Said Nursi 18. Lem'ada Gulat-ı Şia'nın iddia ve inançlarını paylaşmaktadır.

Birinci Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

İslam peygamberi Yunus'un kıssası anlatılır. Yunus peygamberin başına gelen musibetler ile insanoğlunun nefsin kötü arzu ve isteklerine uyması halinde başına gelebilecek musibetler arasında kıyas yapılmaktadır. Yunus peygamberin karşı karşıya kaldığı musibetin etki derecesinin dünya hayatı ile sınırlı olduğunu ifade eden yazar, insanın nefsin kötü arzularına uymasıyla ahiret hayatına zarar verebilecek daha büyük sonuçlarla karşı karşıya kalabileceği anlatılmaktadır. Yunus peygamberin çaresiz olduğu bir anda yaptığı münacatın kurtuluşuna vesile olduğu anlatılır. İnsanın dünya ve ahiret hayatı için nefsiyle karşı karşıya kaldığı mücadeleyi anlatır.[1]

İkinci Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

İkinci Lem'a Başlık Şeması
  • İkinci Lem'a
    • Birinci Nükte
    • İkinci Nükte
      • Birinci Vecih
      • İkinci Vecih
      • Üçüncü Vecih
    • Üçüncü Nükte
    • Dördüncü Nükte
    • Beşinci Nükte
      • Birinci Mesele
      • İkinci Mesele
      • Üçüncü Mesele

İslam peygamberi Eyyûb'un duasını anlatan âyet'in bir tefsiridir. Musibet ve hastalıklara karşı sabrın önemine vurgu yapar ve asıl musibetin imansızlık olduğu anlatılır. Bu Lem'a 5 alt başlıktan oluşmaktadır. Her alt başlık 'Nükte' ismiyle adlandırılmıştır. İkinci Nükte kendi içinde üç alt başlığa ayrılmış her alt başlık 'Vecih' ismiyle adlandırılmıştır. Beşinci Nükte 3 alt başlığa ayrılarak 'Mesele' ismiyle adlandırılmıştır.[2]

  • Birinci Nükte: Yazar, günahları insanın ahiret hayatına tesir eden manevi yaralar olarak tarif etmektedir. İslam peygamberi Eyyüb'un hastalıkları ile insanın ahiret hayatını etkileyen hastalıkların karşılaştırılması yapılmaktadır. İnsanların işlediği günahların ve o günahlardan gelen vesvese ve şüphelerin insanın kalp ve ruhunda derin yaralar açtığını ve bu hastalıkların dünyevi hastalıklardan daha tehlikeli olduğu anlatılmaktadır.
  • İkinci Nükte: Musibet ve hastalıklardan insanların şikayete hakkı olmadığını ifade eden yazar, 3 alt başlıkta konuyu izah etmektedir.
  • Üçüncü Nükte: İnsanın başına gelen musibetlerin son bulmasıyla yaratılışının bir gereği olarak şükrettiğini ifade eden yazar, bu musibetlerin uzun bir ömür gibi uhrevi neticeler verdiğini söylemektedir.
  • Dördüncü Nükte: Sabır kuvvetinin her musibete yetebildiği anlatılmaktadır. Her insana Allah tarafından sabır kuvveti verildiği ifade edilir. İnsan bu sabır kuvvetini evham yolunda gaflete girerek, fani hayatı baki zannederek sabır kuvvetini geçmiş geleceğe dağıtırsa halihazırdaki musibete karşı kafi gelmeyeceği izah edilmektedir.
  • Beşinci Nükte: Mesele adında üç alt başlıktan ibarettir. Musibet konusu işlenmektedir.
  1. Birinci Mesele: Dini olmayan musibetlerin hakikat noktasında musibet olmadığı ifade edilmektedir. İnsanın başına gelen asıl musibetin dine gelen musibet olduğu ifade edilir. Yazar, bir kısım musibetleri ise İlahi bir ihtar ve ikaz olarak görmektedir.

Üçüncü Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu Lem'ada insanın beka için yaratıldığını ve insan ruhunun bekaya aşık olduğu anlatılmaktadır. Allah'a karşı hakiki görevini bilmekle hem dünyada hem ahirette huzur ve saadete kavuşulabileceği anlatılır.[3]

Dördüncü Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

Sünniler ile Şii Alevîler arasındaki meseleleri açıklar.[4]

Yedinci Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

Fetih suresinin son üç ayeti olan 27, 28 ve 29. ayetlerin bir tefsiridir. Ayetlerin gelecekten haber verdiğini ve bunların Kuran'ın bir mucizesi olduğu ifade edilmektedir.

Onuncu Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

Şefkat Tokatları Risalesi olarak geçen bu Lem'a, Kur'an hizmetinde gevşeklik gösteren kişilerin başına gelen musibetleri konu edinmiştir.

Onbirinci Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

Peygamberin sünnetine ve ona uymanın önemine vurgu yapan bir Lem'adır. Toplam onbir "Nükte"den oluşur.

  • Birinci Nükte: "Fesâd-ı ümmetim zamanında kim benim sünnetime temessük etse, yüz şehidin ecrini, sevabını kazanabilir." hadisini tefsir eder.
  • İkinci Nükte: İmamı Rabbani'nin sünnetin önemine vurgu yapan sözüne yer vermektedir.
  • Üçüncü Nükte: Said Nursi, sünnetin kendi hayatındaki etkisini ve önemini anlatır.
  • Dördüncü Nükte: Yazarın rabıta-i mevt(ölümü ve dünyanın fani olduğunu düşünerek nefsin aldatmacalarından kurtulma yöntemi) ile alakalı tefekkürü yer almaktadır.
  • Beşinci Nükte: Allah'a olan sevgi ve muhabbetin bir şartının peygambere tâbi olmak olduğu anlatılmaktadır.
  • Altıncı Nükte: Sünnetin farklı mertebeleri olduğu ifade edilmektedir. Bunlar vacip, nafile, ibadete tabi olanlar, adab ve İslamiyet alameti olan sünnetler olarak sınıflandırılmıştır.
  • Yedinci Nükte: Edep ile sünnet arasındaki ilgiyi inceler. "Rabbim bana edebi güzel bir surette ihsan etmiş, edeplendirmiş." hadisini tefsir edilir.
  • Sekizinci Nükte: Sünnetin maddi ve manevi faydaları olduğu anlatılmaktadır.
  • On birinci Nükte: Üç meseledir.
  1. Birinci Mesele: İnsanın yaratılışındaki muhabbet ve bu muhabbetin gayesi işlenmiştir.
  2. İkinci Mesele: Allah'a olan muhabbetin gereği olarak peygamberin sünnetine uymanın gerekli olduğu anlatılır.
  3. Üçüncü Mesele: Peygamberin kişiliği konu edilmiştir. Peygamberin sözlerinde, fiillerinde, hal ve hareketlerinde istikamet üzere olduğu anlatılır.

On ikinci Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

Said Nursi, bu Lem'ada Refet Barutçu'nun sorduğu soruları cevaplandırmaktadır. Rızık, semavat ve arz konusu işlenmektedir.

On Üçüncü Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

Şeytana karşı Allah'a sığınmanın önemine vurgu yapılır. Yazar, bu Lem'ada şeytanların ve çirkinliklerin kainatta yaratılmasının hikmetini sorgulamaktadır. On üç alt başlık olan on üç İşaretten oluşur.

On üçüncü Lem'ada tefsir edilen ayetler
Sure Ayet numarası Ayet
Mü'minûn 97 وَقُلْ رَبِّ اَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاط۪ينِۙ
Mü'minûn 98 وَاَعُوذُ بِكَ رَبِّ اَنْ يَحْضُرُونِ

On Dördüncü Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

İki Makam olan iki alt başlıktan oluşmaktadır.

  • Birinci Makam: عَلَى الثَّوْرِ وَالْحُوتِ hadisine dair sorulan sorunun izahı yapılmaktadır. Üç Esas ve üç Vecihten oluşur.
  • İkinci Makam: Bismillahirrahmanirrahim'in pek çok sırrı olduğunu ifade eden yazar, bunlardan altı tanesini altı başlık altında izah etmektedir.

On Altıncı Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

Büyük İskender'i başındaki Amon boynuzlarıyla Mısır fatihi olarak tasvir eden para, İskender Mısır'da Koçbaşlı Tanrı Amon'un oğlu ve bir tanrı kabul edilir.

Bu Lem'ada yazara iletilen birçok sorunun cevapları yer almaktadır.

  • Siyasetle alakalı uzunca bir soruya cevap verir.
  • 2. Dünya Savaşının aleyhinde bulunmasına dair sorulan soruya cevap verir.
  • Risale-i Nur hizmetinde neden ihtiyatlı davranılması gerektiğine dair sorulan bir soruya cevap verir.
  • حَتّٰۤى اِذَا بَلَغَ مَغْرِبَ الشَّمْسِ وَجَدَهَا تَغْرُبُ فِى عَيْنٍ حَمِئَةٍ ayetini tefsir eder.
  • Sedd-i Zülkarneyn nerededir? Ye'cüc ve Me'cüc kimlerdir? soruları cevaplandırılır. Said Nursi islam alimlerinin çoğunluğunun İskenderi Zülkarneyn olarak kabul ettiğini belirtir.
  • hirzamanda İsâ peygamberin geleceğine dair sorulan soruyu cevaplandırılır.
  • "Letâif-i Aşere" olarak tabir edilen İnsandaki "on duygu" hakkında sorulan soru cevaplandırılır.
  • Mugayyebât-ı Hamse'ye (Beş bilinmeyen) dair sorulan soru cevaplandırılmaktadır.

On Yedinci Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

Nota'lar suretinde yazılan bu eser toplam on beş Nota'dan oluşmaktadır. Mesnevi-i Nuriyede yer alan Zühre, Şule, Habbe, Şemme, Zerre, Katre risaleleriyle benzerlik göstermektedir.

On Dokuzuncu Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

İktisat ve kanaatin önemine vurgu yapan yazar, israfın maddi ve manevi zararlarına dikkat çekmektedir. Yedi Nükte'den oluşur.

  • Birinci Nükte: Allah'ın insanlara verdiği nimetler mukabilinde şükür istediğini ifade eden yazar, iktisat ve kanaatin nimete karşı saygının göstergesi olduğunu anlatır. İsrafı ise nimeti hafife almak olarak görür.
  • İkinci Nükte: İktisatlı ve kanaatkar olmayı Allah'ın hikmetine uygun bir davranış olduğu ifade edilir.
  • Dördüncü Nükte: "İktisat eden, maişetçe aile belâsını çekmez" meâlindeki hadisi tefsir eder. İktisat etmeyen kişiyi zillete ve mânen dilenciliğe ve sefalete düşmeye aday bir insan olarak tarif eder. İnsanın rızkını zaruri ve zaruri olmayan olarak ikiye ayırır. Birincisi olan zaruri kısmının Allah'ın taahhüdü altında olduğu ifade edilir. İkinci kısmı olan zaruri olmayan kısmının ise taahhüt altında olmadığı ifade edilir.
  • Beşinci Nükte İktisat ve cimriliğin farklı anlamlarda olan kavramlar olduğuna dikkat çekilir
  • Altıncı Nükte: İktisat ve cimriliğin görünürde benzer olduğunu fakat hakikatinde çok farklı manaları ifade ettiğine dikkat çekilir. İktisat ve cimriliğin farkını anlatmak için örnek olarak İslam halifesi Ömer'in kıssası anlatılır.

Yirmi Üçüncü Lem'a[değiştir | kaynağı değiştir]

Tabiat Risalesi olarak da geçer. Said Nursi’nin bu risalesindeki temel gayesi insanı şirke götüren yolları kapatmaktır.[5] Müslümanların imanını şüpheye sokacak her türlü fikir ve akımlara karşı bir cevap olması gayesiyle yazılmıştır.[6] Bu Lem'ada her şeyin Allah tarafından yaratıldığı anlatılmaya çalışılmaktadır. İnsanların şuursuzca farkında olmadan dinsizliği ima eden kelimeler telaffuz ettiğinden bahseden yazar, bu kelimelerin mevcudattaki varlıkların var olma sebebi olarak gösterilmesinin yanlış olduğuna dikkat çeker. Batıl olarak tarif ettiği sözlerin muhal olduğunu anlatarak Allah tarafından yaratıldığını ispat etmeye çalışır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Çiftçi, Hasan (2019), Said Nursi'nin Materyalizm Eleştirisi, Ulusal Tez Merkezi 

Kaynak Notları

  1. ^ Said Nursî. "Birinci Lem'a". Lem'alar. 
  2. ^ Said Nursî. "İkinci Lem'a". Lem'alar. 
  3. ^ Said Nursi. "Üçüncü Lem'a". Lem'alar. 
  4. ^ Said Nursî. "Dördüncü Lem'a". Lem'alar. 
  5. ^ Çiftçi 2019, s. 50
  6. ^ Çiftçi 2019, s. 52

Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Nedir? :Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? ile ilgili Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Ne Demektir? Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Açıklaması Nedir? Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Cevabı Nedir? Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Açıklaması? :Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Gerçek mi? :Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? ile ilgili Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Hakkında? :Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? ile ilgili Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Lemalar nedir?, Lemalar anlamı nedir?, Lemalar ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Carapelle, Ermeni Tehciri, Sassinoro, Google Sync, Ceppaloni, Bortigali, Asya tarihi, Yarı iletkenli elektronik devre elemanları listesi, San Benigno Canavese, Redmi, Durazzano, Melizzano, Peugeot Type 88, Danny Sleath, Eduardo Vargas, Aydınlıkevler, Milas, Casalduni, Microsoft Surface, Siniscola, Kıbrıs Türk Federe Devleti Bakanlar Kurulu, En Mutlu Olduğum Yer, Tayvan Boğazı, 1976 İtalya Bisiklet Turu, Pannarano, 1981 Suriye parlamento seçimleri, Pegalajar, Libya Deniz Kuvvetleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu San Diego Sinema Eleştirmenleri Topluluğu Ödülü, Brooks, Villa Verde, Riola Sardo, 17. Uluslararası İstanbul Film Festivali, FaceApp, Paulilatino, Emmanuel Rakotovahiny, Doggystyle Records, Siamaggiore, İşimbay, Mevlevî (unvan), Frasso Telesino, Siapiccia, Villaurbana, Seremoni lideri, Morgongiori, Beijing Capital Airlines, Akronim, Sennariolo, 1963 Türkiye Kupası Finali, Konya Büyükşehir Belediyesi, Santu Lussurgiu, Ahmet Rasim Paşa, Barclays Center, Albagiara, Leone Battista Alberti, 3. Nesil GSM Hizmetleri, Abbasanta, Mogorella, Alüminyum oksit, Türkiye başbakanı, Tratalias, Özlem Gürses, 1926 Fransa Bisiklet Turu, Lihni, Jean Marais, Lüksemburg Hanedanı, Sıra ev, Soleminis, Dinornis robustus, Ariel (uydu), Ellesmere Adası, Perdaxius, Legend Online, Ganymede (uydu), Sri Lanka devlet başkanları listesi, Predore, John Bosman, Ula Tirso, Aiden Caldwell, Boroneddu, Mitograf, Klitoral ereksiyon, Chevrolet Corvair, Magomadas, Romanya Ulusal Marşı, 2. Liga (Avusturya), Ülgün Kuşatması, Cumhur Yılmaztürk, Vampir Nosferatu, Diego Pérez, Endorfin, The Little Shop of Horrors, Paraulopidae, Sideritis akmanii, OGAE, Bonarcado, Marvins Room (film), Notogryps, Refik Halit Karay, O3 Medya, En İyi Oyun Britanya Akademi Oyun Ödülü,
Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?,