Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Nedir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Nerededir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Hakkında Bilgi?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Analizi? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ilgili Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ne Anlama Gelir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Anlamı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Nedir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ne Anlam Taşır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Neye İşarettir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Tabiri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yorumu 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kelimesi

Lütfen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kelimesinin Anlamı? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ne Demek? ,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ne Demektir? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ne Demektir? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Analizi? , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Anlamı Nedir?,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ne Demektir? , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Açıklaması Nedir? ,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Cevabı Nedir?,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kelimesinin Anlamı?,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kelimesinin Anlamı Nedir? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Nedir? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ne demek? , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kelimesinin Anlamı? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ne Demek? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ne Demektir? ,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Analizi? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Anlamı Nedir? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ne Demektir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Açıklaması Nedir? , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Cevabı Nedir? , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kelimesinin Anlamı?






Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı
Cumhurbaşkanlığı arması
Cumhurbaşkanlığı forsu
Görevdeki
Ersin Tatar

23 Ekim 2020 tarihinden beri
Resmî ikametCumhurbaşkanlığı Sarayı
Görev süresi5 yıl, yenilenebilir
Oluşum15 Kasım 1983
Açılışı yapanRauf Denktaş
VekilCumhuriyet Meclisi Başkanı
Websitesiwww.kktcb.org

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cumhurbaşkanı, 1983 yılında kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en yüksek siyasi makamıdır. Şu ana kadar 5 farklı cumhurbaşkanı görev yaptı. Ülkenin şu anki cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dır. Cumhurbaşkanı Kuzey Lefkoşa'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ikamet etmektedir. 23 Ekim 2020 tarihinden beri Ersin Tatar görevdedir.[1]

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuzey Kıbrıs, Kıbrıs Türk Federe Devletinin üzerine kurulmuştu ve Rauf Denktaş, 15 Kasım 1983 tarihinde Kuzey Kıbrıs'ın ilk cumhurbaşkanı seçildi. Daha sonra ise Haziran 1985, Nisan 1990, Nisan 1995 ve Nisan 2000 tarihlerinde yeniden seçildi. Şubat 2005 tarihinde Mehmet Ali Talat Kuzey Kıbrıs'ın ikinci cumhurbaşkanı oldu. 2010 yılında yapılan seçimler sonucu Derviş Eroğlu Kuzey Kıbrıs'ın 3. cumhurbaşkanı oldu. 2015 yılında yapılan seçimler sonucu Mustafa Akıncı Kuzey Kıbrıs'ın 4. cumhurbaşkanı oldu. 2020 yılında yapılan seçimlerde ise Kuzey Kıbrıs'ın 5. cumhurbaşkanlığına Ersin Tatar seçilmiştir.

Seçim ve Şartlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuzey Kıbrıs'da Cumhurbaşkanı 5 yıllık bir dönem için halk tarafından seçilir.

  • 35 yaşını doldurmuş olmak,
  • Yükseköğrenim mezunu olmak,
  • Türk ana ve babadan doğmuş olmak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşı olmak
  • En az 5 sene Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ikamet etmek[2]

Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıldır ve tekrar seçilmek için dönem kısıtlaması yoktur.

Kuzey Kıbrıs cumhurbaşkanı, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Birleşmiş Milletler tarafından "Kıbrıs Türk toplumu lideri" olarak hitap edilmektedir.[3]

Ant içmesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Cumhurbaşkanı, görevine başlarken Cumhuriyet Meclisi önünde aşağıdaki şekilde andiçer:

Devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve Atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ve özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa ve yasalara bağlılıktan ayrılmayacağıma; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma; namusum ve şerefim üzerine andiçerim.

Görev ve yetkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından Anayasa ve yasalara uygun rolarak kullanılır ve yerine getirilir.
  • Cumhuriyet Meclisi, Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı, Bakanlar Kurulu veya en az on (10) milletvekilinin istemi üzerine olağanüstü toplantıya çağrılabilir.
  • (1) Cumhuriyet Meclisi, kendi seçiminin yenilenmesine, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile karar verebilir. Çekimser ve geçersiz oylar sadece toplantı yetersayısına dahil olur; karar yetersayısı bakımından dikkate alınmaz.
  • (2) Cumhurbaşkanı, bu Anayasanın 106. maddesinin (2). fıkrası kurallarına uygun olarak, altmış günlük süre içinde cumhuriyet Meclisi çoğunluğuna dayalı bir Bakanlar Kurulunun atanmasına olanak bulunmaması halinde, Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar verebilir.
  • (3) Bu Anayasanın 109. maddesi uyarınca, Bakanlar Kurulunun bir yıllık süre içinde, güven oyu alamama veya güvensizlik oylaması sonucu üç kez düşmüş veya düşürülmüş olması halinde, Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar verebilir.
  • (4) Cumhurbaşkanı, yukarıdaki (2). ve (3). fıkra kuralları uyarınca Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar vermeden önce, gerekli gördüğü takdirde, halkoylamasına başvurabilir.
  • (5) Cumhurbaşkanı, seçimlerin yenilenmesini veya halkoylamasına başvurulmasını kararlaştırırken, Cumhuriyet Meclisi Başkanı, Bakanlar Kurulu ve Cumhuriyet Meclisinde grubu bulunan siyasal parti başkanlarının görüşlerini alır.
  • Ülkenin ani bir silahlı saldırıya uğraması ve Cumhuriyet Meclisinin toplanamaması nedeniyle, silahlı kuvvet kullanılmasına derhal karar verilmesinin kaçınılmaz olması halinde, saldırının yapıldığı anda, silahlı kuvvet kullanılmasına karar vermeye Cumhurbaşkanı da yetkilidir. Cumhurbaşkanı bu kararını, derhal Cumhuriyet Meclisinin bilgisine sunar. Cumhuriyet Meclisi ilk fırsatta toplanarak bu konuda gerekli kararları alır.
  • (1) Devletin ve kamu iktisadi teşebbüsleri dışındaki kamu tüzel kişilerinin harcamaları yıllık bütçelerle yapılır.
  • (2) Bütçenin hazırlanması ve uygulanmasına ilişkin kurallar yasa ile düzenlenir.
  • (3) Bütçe yasasına, bütçe ile ilgili kurallar dışında hiçbir kural konulamaz.
  • (4) Bütçe tasarısı, Bakanlar Kurulunca mali yılbaşından en az iki ay önce Cumhuriyet Meclisine sunulur.
  • (5) Bütçe Komitesi, en geç bir ay içinde, bütçe konusundaki çalışmalarını tamamlar.
  • (6) Milletvekilleri, bütçe tasarısının Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulunda görüşülmesi sırasında, giderleri artırıcı veya gelirleri azaltıcı önerilerde bulunamazlar.
  • (7) Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi tarafından kabul edilen bütçe yasasını on gün içinde Resmi Gazete'de yayımlar.
  • (1) Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisince kabul edilen yasaları on beş gün içinde Resmi Gazete'de yayımlar. Yayımlanmasını uygun bulmadığı yasaları bir daha görüşülmek üzere gerekçesi ile birlikte aynı süre içinde Cumhuriyet Meclisine geri gönderir.
  • (2) Cumhuriyet Meclisi, geri gönderilen yasaları, değiştirerek veya aynen, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile kabul ederse, yasa Cumhurbaşkanınca yayımlanır. Çekimser oylar karar yetersayısı bakımından dikkate alınmaz.
  • (3) Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisince kabul edilen yasaları, yayımlanma süresi içinde, Bakanlar Kurulunun istemi üzerine halkoylamasına sunar. Halkoylamasında kabul edilen yasalar, kabul tarihinden başlayarak on gün içinde Resmi Gazete'de yayımlanır.
  • (4) Cumhurbaşkanı, 146. maddedeki yetkisini, on beş günlük süre içinde kullanabilir. Bu takdirde, 146. madde kuralları uygulanır.
  • Cumhuriyet Meclisinin aşağıdaki konularda alacağı kararlar, kararın içeriğinde aksine kural yoksa, derhal yürürlüğe girer ve Cumhuriyet Meclisi Başkanınca on gün içinde Resmi Gazete'de ilan edilir:
  • (a) Savaş ilanına ilişkin kararlar;
  • (b) Bakanlar Kurulunu ve bakanları denetleme ve güvenoyu ile güvensizlik konularındaki kararlar;
  • (c) Seçimlerin yenilenmesine veya ertelenmesine ilişkin kararlar;
  • (ç) Milletvekilliğinin sona ermesine ilişkin kararlar;
  • (d) Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin kararlar;
  • (e) Meclis içi seçim sonuçları;
  • (f) Cumhurbaşkanının, Başbakanın veya bakanların Yüce Divana sevki ile ilgili kararlar;
  • (g) Kamu iktisadi teşebbüslerinin denetimine ilişkin kararlar;
  • (h) Olağanüstü durum ve sıkıyönetim kararları;
  • (ı) Kalkınma planlarının onaylanmasına ilişkin kararlar.
  • (2) Yukarıdaki (1). fıkra kapsamı dışında kalan genel nitelikli Meclis kararlarının ilanı, yasaların ilanı gibi işlem görür.
  • (3) Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğünün uygulanmasına, Meclisin iç düzenine ve çalışmalarına ilişkin olup, Cumhuriyet Meclisi tarafından yayımlanmasına karar verilen kararlar, yukarıdaki (1). fıkra uyarınca Cumhuriyet Meclisi Başkanı tarafından yayımlanır.
  • (4) Yukarıdaki (1). fıkranın (ç), (d) ve (h) bendlerinde yer alan kararlar dışında kalan kararlara karşı mahkemeye başvurulamaz ve Anayasa Mahkemesinde iptal davası açılamaz.
  • (1) Cumhurbaşkanı beş yıllık bir süre için seçilir. Cumhurbaşkanı adaylarının aşağıdaki nitelikleri taşıması gerekir:
  • (a) Milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olmak;
  • (b) Yüksek öğrenim yapmış olmak;
  • (c) Otuz beş yaşını doldurmuş bulunmak;
  • (ç) Türk ana ve babadan doğmuş olmak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşı olmak; ve
  • (d) En az beş yıldan beri daimi ikametgâhı Kıbrıs'ta bulunmuş olmak.
  • (2) Bir adayın Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için, kullanılan geçerli oyların salt çoğunluğunu alması gerekir. Hiçbir aday salt çoğunluk sağlayamazsa, seçim yedi gün sonra en çok oy alan iki aday arasında yinelenir. Bu takdirde, en çok oy alan aday Cumhurbaşkanı seçilir.
  • (3) Cumhurbaşkanı, resmi görevleri dışında hiçbir iş yapamaz; Devlet veya kamu kuruluşlarının herhangi bir yüklenme işini doğrudan doğruya veya dolaylı olarak kabul edemez.
  • (4) Cumhurbaşkanının maaşı, temsil ve hayat pahalılığı ödeneği ve yollukları yasa ile düzenlenir.

Cumhurbaşkanına vekâlet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • (1) Cumhurbaşkanının hastalık veya yurt dışına çıkma gibi nedenlerle geçici olarak görevinden ayrılması halinde, görevine dönünceye kadar, herhangi bir nedenle Cumhurbaşkanlığının boşalması halinde de yenisi seçilinceye kadar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı, Cumhurbaşkanlığına vekillik eder.
  • (2) Cumhuriyet Meclisi Başkanı, Cumhurbaşkanlığına vekillik ettiği süre içinde, bu Anayasanın 88. maddesinde sayılan yetkileri kullanamaz.

Cumhurbaşkanlığı forsu ve arması[değiştir | kaynağı değiştir]

Forsu[değiştir | kaynağı değiştir]

Cumhurbaşkanlığı Forsu, KKTC Anayasası “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Resmi Bayrak Yasası”nın 9’uncu Maddesinin 1’inci fıkrasına göre uçkur kenarı dışındaki diğer üç kenarı yaldız çerçeveli, beyaz zemin üzerinde al renkte ay yıldız ile boyuna iki şerit ve sol üst köşesinde, birbirlerinden al bir zeminle ayrılan iç içe iki yaldız renkte yıldız konmak üzere oluşturulmaktadır.

RG Sayı: 26 / 9 Mart 1984 : Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Meclisi’nin 7 Mart 1984 tarihli birleşiminde kabul olunan “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrak Yasası ”Anayasa’nın 74’üncü maddesi gereğince Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanmak suretiyle ilan olunur.[4]

Arması[değiştir | kaynağı değiştir]

KKTC Cumhurbaşkanlığı, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Resmi Amblem Yasası”nın 5’inci maddesinde belirtilen amblemlere ilaveten, bu Yasaya bağlı Dokuzuncu Cetvelde yer alan resmi amblemi de kullanır. Bu amblemdeki defne demeti, varak/altın veya sarı yaldız renkte olur.

Sayı: 54 27 Mart 2007

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi’nin 12 Mart, 2007 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oy çokluğuyla kabul olunan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Resmi Amblem Yasası”, Anayasa’nın 94’üncü maddesinin (1)’inci fıkrası gereğince, Kuey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanmak suretiyle ilân olunur.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Resmi Amblem Yasası[değiştir | kaynağı değiştir]

Birinci Kısım - Genel Kurallar

2. Amaç

Bu Yasanın amacı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tüm resmi daire, kamu kurum ve kuruluşları, organ ve makamları ile bunlara bağlı tüm kurum ve kuruluşların yaptığı her türlü resmi işlem ve diğer hususlarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Resmi Ambleminin kullanılmasını sağlamaktır.

3. Kapsam

Bu Yasa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tüm resmi daire, kamu kurum ve kuruluşları, organ makamları ile bunlara bağlı tüm kurum ve kuruluşların yaptığı her türlü resmi işlem ve diğer hususları kapsar.

İkinci Kısım - Resmi Amblem Kullanılması

5. Resmi Amblem Kullanma Zorunluluğu Yedinci Cetvel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tüm resmi daire, kamu kurum ve kuruluşları, organ ve makamları ile bunlara bağlı tüm kurum ve kuruluşlar her türlü resmi işlem ve diğer hususlarda, bu Yasaya bağlı Yedinci Cetveldeki siyah renkli veya tercihen Sekizinci Cetveldeki siyah, yeşil ve sarı renkli resmi amblemi kullanırlar.

6. Cumhurbaşkanlığının Resmi Amblemi Dokuzuncu Cetvel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, yukarıdaki 5’inci maddede belirtilen amblemlere ilaveten, bu Yasaya bağlı Dokuzuncu Cetvelde yer alan resmi amblemi de kullanır. Bu amblemdeki defne demeti, varak/altın veya sarı yaldız renkte olur.[4]

Cumhurbaşkanları listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Fotoğraf Cumhurbaşkanı
Başlangıç Bitiş Görev süresi
1 Rauf Denktaş
(1924-2012)
15 Kasım 1983 15 Mart 1990 6 yıl, 120 gün
Hakkı Atun
(1935–)
Vekâleten[5]
15 Mart 1990 25 Nisan 1990 41 gün
(1) Rauf Denktaş
(1924-2012)
25 Nisan 1990 24 Nisan 2005[6] 14 yıl, 364 gün
2 Mehmet Ali Talat
(1952–)
24 Nisan 2005 23 Nisan 2010 4 yıl, 364 gün
3 Derviş Eroğlu
(1938–)
23 Nisan 2010 30 Nisan 2015 5 yıl, 7 gün
4 Mustafa Akıncı
(1947–)
30 Nisan 2015 23 Ekim 2020 5 yıl, 176 gün
5 Ersin Tatar
(1960–)
23 Ekim 2020 Görevde 3 yıl, 155 gün

Zaman çizelgesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ersin TatarMustafa AkıncıDerviş EroğluMehmet Ali TalatRauf DenktaşHakkı AtunRauf Denktaş

Yaşayan eski cumhurbaşkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

2024 itibarıyla yaşayan üç eski cumhurbaşkanı ve bir eski cumhurbaşkanı vekili bulunmaktadır:

Fotoğraf Cumhurbaşkanı Görev süresi Doğum tarihi
Hakkı Atun 1990
Vekâleten
1935 (88-89 yaşında)
2.
Mehmet Ali Talat 2005-2010 6 Temmuz 1952 (71 yaşında)
3.
Derviş Eroğlu 2010-2015 7 Mart 1938 (86 yaşında)
4. Mustafa Akıncı 2015-2020 28 Aralık 1947 (76 yaşında)

Rauf Denktaş (1924-2012), 13 Ocak 2012'te 88 yaşında hayatını kaybederek ölen son eski cumhurbaşkanı olmuştur.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2020. 
  2. ^ "KKTC hakkında, Cumhubaşkanı". KKTC Tanıtma Dairesi. 2 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2009. 
  3. ^ "Zerihoun: Liderler görüşmesinde ilerleme kaydedildi". Kıbrıs Haber Ajansı. 22 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mart 2009. 
  4. ^ a b Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı. "Fors". 2 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2020. 
  5. ^ Özbilgehan, Mustafa (27 Nisan 2020). "Denktaş'ın 1990'daki İstifası: Kritik Seçim Manevrası". Tabella, 81. 2 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2020. 
  6. ^ Karahasan, Sefa (25 Nisan 2004). "Bağımsızlık yemini". Milliyet. s. 18. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Nedir? :Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? ile ilgili Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Ne Demektir? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Açıklaması Nedir? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Cevabı Nedir? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Açıklaması? :Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Gerçek mi? :Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? ile ilgili Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Hakkında? :Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? ile ilgili Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı anlamı nedir?, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Sankt Michaelisdonn, Chalé, Heteretrof görüşü, Ferhat Göçer diskografisi, Sol majör, Düştüm Ben Yollara, Marnerdeich, Hastane Yorgun ve Mutlu, Kitlesel medya, Topuz, Sungurlu, Friedrichskoog, SECAM, Lehe (Dithmarschen), Ketenci, Tire, Süderdorf, Niğde Fen Lisesi, Neşat Ertaş, Vaccinium oxycoccos, Ferrol, Yetişkin, Pardus ETAP, Gitme (film), Eşeysiz, Linaceae, YR KV Mechelen, Marcello Gazzola, Büyükmahal, Yozgat, Larnaka kazası, A Study in Pink, Koçkale, Empresyonizm, Tony Mitchell, Óscar Jaenada, Sızır, Cumberland Platosu, Bağdat Uluslararası Havaalanı, Etki Altında, Viral hepatitler, Yemen Parlamentosu, Halk Koruma Birlikleri, Vatikan Kent Devleti, Çadırardıç, Yozgat, Saliş dilleri, Büyüknefes, Yozgat, Güney Kore arması, Dereboymul, Yozgat, Gökçekışla, Yozgat, Esporles, Temsil kısayolu veya buluşsal yöntemi, Histoire Naturelle, Ökaryot, Süheyl Ünver, Vejetatif durum, Niğdede 2019 Türkiye yerel seçimleri, Ivan Leko, Heinrich Cornelius Agrippa von Nettesheim, Bakü Su Sporları Merkezi, Proceratosauridae, APOP Kiniras, Bize de Bu Yakışır, Kedi feromonu, Yassıhüyük, Yozgat, Alanköy, Çiçekdağı, Armutlu, Çiçekdağı, Baraklı, Çiçekdağı, İkizli, Emirgazi, Buz Sporları Salonu, Atmosfer, Callinectes pallidus, T.S.Eliot, Koenigsegg Gemera, Sibirya taşkuşu, Lazer eşlikli in situ keratomileusis, Shirley Booth, Asenath, Dune 2000, Aletta Ocean, Değişmeli cebir, Grigoriopol rayonu, Osmanlı döneminde Kıbrıs, Danışman, Çamaş, Brad Smith (avukat), Montgomery, Georgia, Genevieve, Bendery, William Daniel Phillips, Diriliş Ertuğrul, Let Me Fly, Callinectes bocourti, James Sianga, Icona, Uranyum üretimine göre ülkeler listesi, Hat Yai, Narsisizm, Frankenstadion, Transdinyester, Ali Münif İslamoğlu, Üzümveren, Güroymak, Halyna Pundyk, Çanakkale Deniz Savaşı,
Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?,