Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir?

Konservatuvar Nedir?

Konservatuvar Nedir?, Konservatuvar Nerededir?, Konservatuvar Hakkında Bilgi?, Konservatuvar Analizi? Konservatuvar ilgili Konservatuvar ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Konservatuvar ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Konservatuvar Ne Anlama Gelir Konservatuvar Anlamı Konservatuvar Nedir Konservatuvar Ne Anlam Taşır Konservatuvar Neye İşarettir Konservatuvar Tabiri Konservatuvar Yorumu 

Konservatuvar Kelimesi

Lütfen Konservatuvar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Konservatuvar İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Konservatuvar Kelimesinin Anlamı? Konservatuvar Ne Demek? ,Konservatuvar Ne Demektir? Konservatuvar Ne Demektir? Konservatuvar Analizi? , Konservatuvar Anlamı Nedir?,Konservatuvar Ne Demektir? , Konservatuvar Açıklaması Nedir? ,Konservatuvar Cevabı Nedir?,Konservatuvar Kelimesinin Anlamı?,Konservatuvar Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Konservatuvar Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Konservatuvar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Konservatuvar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Konservatuvar Kelimesinin Anlamı Nedir? Konservatuvar Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Konservatuvar Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Konservatuvar Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Konservatuvar - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Konservatuvar

Konservatuvar Nedir? Konservatuvar Ne demek? , Konservatuvar Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Konservatuvar Kelimesinin Anlamı? Konservatuvar Ne Demek? Konservatuvar Ne Demektir? ,Konservatuvar Analizi? Konservatuvar Anlamı Nedir? Konservatuvar Ne Demektir?, Konservatuvar Açıklaması Nedir? , Konservatuvar Cevabı Nedir? , Konservatuvar Kelimesinin Anlamı?






Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir?

Konservatuvar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jacobs School of Music, Indiana University'nin bir bölümü olarak Jacobs Müzik Okulu'nun 1600'den fazla öğrencisi bulunmaktadır.

Konservatuvar kelimesi, Türkçeye İngilizce, Fransızca ve İtalyanca gibi Latin kökenli dillerden girmiştir (İng. Conservatory, Fra. Conservatoire, İta. Conservatorio) ve hepsinin okunuşu, bugün Türkçede kullanılan konservatuvar kelimesine benzemektedir.[1][2][3] Bazı kaynaklarda konservatuvar olarak da yazılmaktadır.[4]

Tanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kelime anlam olarak muhafaza eden, koruyan anlamındadır ve bir sanatın veya sanat dalının korunması, bu sanat dalının bir ekol haline getirilmesi olarak düşünülebilir. Bazı yorumlara göre sanatın korunması, güncel olarak yorumlanması ile mümkündür.

Konservatuvar eğitimi ve yapılanması genel olarak müzik üzerine kuruludur. Ancak bazı konservatuvarlarda müzik dışında dans, drama ve müzikal gibi eğitimleri içeren çalışmalar da bulunmaktadır.[5] Türkiye'de ise dünyadaki eğitime benzer şekilde genelde Müzik, Müzikoloji ve Sahne Sanatları adı altındaki bölümlerde eğitimler toplanmaktadır. Bu eğitimler kapsamında, sahne sanatlarının altında, bale, opera ve tiyatro gibi eğitimler de verilmektedir.[6]

Konservatuvar ve akademi[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel olarak Akdeniz havzasındaki ülkelerde yaygın olarak görülen ama dünyanın bütün ülkelerinde faaliyetini sürdüren konservatuvarlar ile akademik eğitim yapan kolej, üniversite ve enstitüler karşılaştırılmaktadır. Türkiye'de hem akademik eğitime devam eden üniversitelerde hem de üniversitelerin altında kurulmuş olan konservatuvarlarda aynı eğitimlerin yapıldığı görülmektedir. Bu ikilem, zaman zaman tartışmaları beraberinde getirmektedir.

Konservatuvarların en önemli özelliği, akademik çalışmaların yanında, öğrencilerin yüksek oranda uygulamaya yönelebilmesi ve profesyonel standartlarda ilgili sanatı uygulama geliştirme ve yayınlama şansını elde etmesidir. Akademik eğitimlerde izlenen ve toplu eğitimin aksine bazı sanat dallarındaki bireysel eğitim ancak konservatuvarlarda yakalanabilmektedir.[7]

Konservatuvarların üniversite programlarından farkı ise genelde üniversite programlarında verilmekte olan ve müzik dışı, edebiyat, yabancı diller, tarih ve hatta matematik gibi akademik eğitimlerin zorunlu olmamasıdır.[8]

Sonuç olarak Türkiye'de her iki akım olan konservatuvar programları ve üniversitelerin ilgili programları arasında belirli bir denge elde edilmiştir.[9]

Konservatuvara öğrenci kabulü[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazı bölümleri en geç ortaokul, bazı bölümleri ise liseden sonra üniversite seviyesinde öğrenci kabul etmektedir. Her seviyeden öğrenci kabulü için jüri karşısında yeteneğe dayalı bir sınav vermek gerekmektedir. Üniversite seviyesindeki kabul için, öğrencilerin lise mezuniyeti ardından ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda belirli bir başarı elde etmesi gerekmektedir. Ardından istenilen bölümün yetenek sınavına girilerek bir jüri değerlendirmesine tabi tutulurlar. Başarılı olan öğrenciler bölüme kabul edilir ve eğitimlerine başlarlar.[10]

Eğitim ve unvanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Konservatuvarlarda verilen eğitim, genel olarak akademik eğitime paraleldir. Uluslararası düzeyde verilen unvanlar aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

  • Ortaokul seviyesi, genelde müzik ve bale gibi küçük yaşlarda başlanması gereken bölümlere öğrenci alınır. Mezunları ortaokul diploması alır.
  • Lise seviyesi, ortaokul seviyesi konservatuvar mezunları veya herhangi farklı bir ortaokuldan mezun olup yetenek sınavında başarılı olan öğrencilerin liseye denk olarak okudukları eğitim programıdır. Ortaokula benzer şekilde genç yaşta eğitilmesi gereken müzik ve bale gibi özel programlar için uygulanmaktadır.
  • Lisans seviyesi, mezunlarına müzik lisas diploması verilir. Bütün dallarda eğitim verilmektedir ve konservatuvarların lise programlarından veya herhangi başka bir liseden mezun olarak yetenek sınavından başarılı olan öğrencilerin kabul edildiği programlardır. Genelde 3-4 yıl sürer. (İngilizce: Bachelor of Music)
  • Yüksek Lisans seviyesi, mezunlarına müzik yüksek lisansı diploması verilir. Genelde 1-2 yıl sürer (İngilizce: Master of Music)
  • Doktora/Sanatta Yeterlilik seviyesi, mezunlarına sanatta yeterlilik veya doktora diploması verilir. Genelde müzikoloji gibi akademik alanlarda doktora, müzik ve sahne sanatları gibi alanlarda ise santta yeterlilik unvanı verilmektedir.[11][12] Genelde 3-5 yıl sürer (İngilizce: Doctor of Music)

Doktora seviyesi, bazı ülkelerde farklılık göstermektedir. Konservatuvarların üniversite bünyesindeki yapılanması, diğer akademik birimlere tam uymadığı için doktor unvanı dışında farklı unvanlar kullanılmaktadır. Örneğin Amerika'da A.D. (Artist Diploma, Sanatçı Diploması) şeklinde ifade edilen farklı unvanlar da bulunmaktadır ve hem lisans hem de lisans üstü eğitimlerle verilmektedir. Türkiye'de de sanatta yeterlilik unvanı kullanılmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ ‘The French form of the word [...] is even sometimes assumed as the name of musical schools in England. In the U.S. the anglicized form conservatory is used.’
  2. ^ Collins English Dictionary - Complete & Unabridged 10th Edition: ‘conservatorium: (Austral.) the usual term for conservatoire’
  3. ^ Webster’s Third Unabridged Dictionary: ‘Origin of conservatorium: German Konservatorium
  4. ^ TDK Sözlük : http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.53d8f8d2820743.38653104 8 Ağustos 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  5. ^ Juilliard 21 Aralık 1996 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. retrieved 9 November 2010
  6. ^ İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü, Tarama Tarihi 30 temmuz 2014 http://konservatuvar.istanbul.edu.tr/tr/sayfa.asp?icr=19 14 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  7. ^ university or conservatory? Schools, Teachers and Camps: What are the differences between conservatory and university? Which is good for student's future? From Elica Glitz http://www.violinist.com/discussion/response.cfm?ID=9354 8 Ağustos 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  8. ^ University vs Conservatory http://talk.collegeconfidential.com/musical-theater-major/945837-university-vs-conservatory.html 8 Ağustos 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  9. ^ Lisans üstü eğitimde sanatta eterlilik üzerine yorumlar ve Cumhur Başkanı Abdullah Gül'ün ilgili konuşması http://www.internethaber.com/lisansustu-egitiminde-sanatta-yeterlik-uzerine-gorusler-13670y.htm 8 Ağustos 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  10. ^ İstanbul Üniversitesi Devlet Konseravatuvarı Giriş Şartları, Tarama 30 Temmuz 2014 :http://konservatuvar.istanbul.edu.tr/tr/sayfa.asp?icr=125 10 Ağustos 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  11. ^ İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanatta Yeterlilik Programı http://konservatuvar.istanbul.edu.tr/tr/sayfa.asp?icr=70 15 Temmuz 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.
  12. ^ İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Doktora Programı http://konservatuvar.istanbul.edu.tr/tr/sayfa.asp?icr=97 15 Temmuz 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye devlet konservatuvarları listesi


Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Nedir? :Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? ile ilgili Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Ne Demektir? Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Açıklaması Nedir? Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Cevabı Nedir? Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Açıklaması? :Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Gerçek mi? :Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? ile ilgili Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Hakkında? :Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? ile ilgili Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? burada bulabilirsiniz. Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Konservatuvar nedir?, Konservatuvar anlamı nedir?, Konservatuvar ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Vasabi, Pimento, Musa Yabgu, Mary Decker, Stalvira Orşuş, Obrenović Hanedanı, Çakıl, IAAF Diamond League, Koytak, Neostorena, Arslan Yabgu, Khoisan dilleri, Ekinli, Kurtalan, Nodar Dumbadze, Angolalı, Wasabi, Sipalinus, Ryota Tsuzuki, Çaitanya, Ziynet Kara, Lisa Angell, Jaclyn Jose, Blunderbuss (albüm), Gümüşçay Tren İstasyonu, Çivril Garı, Cutting Crew, Djimon Hounsou, Bireyci, Almanya 19 yaş altı millî futbol takımı, Cecropis, Çaitanya Mahaprabhu, Tommy Docherty, Smokie, Shinobu Asagoe, Zwingenberg, Hessen, Mustafa Kocabey, 1926 İtalya Bisiklet Turu, Todor Jivkov, Too Much, Çakılık İlçesi, Hoffmann Electronics, Arethusa (mitoloji), Dieter Dengler, Volkan Demirel, Antonio Benarrivo, Görerek iz süren tazı, Los Lagos bölgesi, Oestridae, Üçüncü Türden Tehlikeli Yakınlaşmalar, Korkuteli, Hércules Club de Futbol, Yevgeniy Preobrajenskiy, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Litvanya Varlıkları, Organ veya doku ticareti, 1967, Alepotrypa mağarası, İvan Küçükov, Sovyet kadın futbol şampiyonası, Louisa County, Iowa, Mockumentary, Gaussberg, Xiaomi 13, Herbert C. Hoover, Askr ile Embla, NGC 1147, Johann Martin Schleyer, Barış Kararnamesi, Otoyol 32, Samsung Instinct, Beyaz Gölge, Bal şarabı, NGC 370, Uluçay, François Deguelt, Belgrad metrosu, Aliyah, Lushnja, Vodafone Türkiye, Anju, Landsmeer, Benito Mussolini, Üretim araçları, 1. Körfez Savaşı, Özge Özder, Máté Fenyvesi, Japon İmparatorluk Donanması, Zoli Ádok, Bank Leumi, Michael Brown, Kronoloji, Organ sistemleri, Baybars, Zoran Simoviç, Zoran Simović, Kuzey Kutup Dairesi, Tarihçiler listesi, Jamal Musiala, NGC 2914, Vazgeçmem, Buranovskiye Babuşki,
Tezkiyesi Bozuk Nedir?, Mete Koca Kimdir?, Abdullah Çakır Kimdir?, Zeki İsminin Anlamı Nedir?, Recep Bakırcı Kimdir?, Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?,