Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir?

Konikler Nedir?

Konikler Nedir?, Konikler Nerededir?, Konikler Hakkında Bilgi?, Konikler Analizi? Konikler ilgili Konikler ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Konikler ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Konikler Ne Anlama Gelir Konikler Anlamı Konikler Nedir Konikler Ne Anlam Taşır Konikler Neye İşarettir Konikler Tabiri Konikler Yorumu 

Konikler Kelimesi

Lütfen Konikler Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Konikler İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Konikler Kelimesinin Anlamı? Konikler Ne Demek? ,Konikler Ne Demektir? Konikler Ne Demektir? Konikler Analizi? , Konikler Anlamı Nedir?,Konikler Ne Demektir? , Konikler Açıklaması Nedir? ,Konikler Cevabı Nedir?,Konikler Kelimesinin Anlamı?,Konikler Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Konikler Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Konikler Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Konikler Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Konikler Kelimesinin Anlamı Nedir? Konikler Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Konikler Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Konikler Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Konikler - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Konikler

Konikler Nedir? Konikler Ne demek? , Konikler Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Konikler Kelimesinin Anlamı? Konikler Ne Demek? Konikler Ne Demektir? ,Konikler Analizi? Konikler Anlamı Nedir? Konikler Ne Demektir?, Konikler Açıklaması Nedir? , Konikler Cevabı Nedir? , Konikler Kelimesinin Anlamı?






Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir?

Konikler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Konik kesitler

Konik kesit, eliptik veya dairesel bir çift taraflı koninin, düzlemle kesitinden meydana gelen eğriler. Bunlar, çember, elips, parabol ve hiperboldür.

Çember[değiştir | kaynağı değiştir]

Çember, düzlemde sabit bir noktaya eşit uzaklıkta bulunan noktaların kümesinin oluşturduğu yuvarlak, geometrik şekil. Çemberin çevrelediği 2 boyutlu alana daire denir.

Tanımda bahsi geçen sabit noktaya çemberin merkezi, eşit uzaklıkların her birine yarıçap, yarıçapın iki katı uzunluğa ise çap denir. Genellikle, merkez m, yarıçap r, çap ise R (Büyük r harfi) ile gösterilir. Çember üzerindeki iki noktayı birleştiren doğru parçasına ise kiriş adı verilir. Bu anlamda, merkeze göre birbirine bakışık(simetrik) olan iki noktayı birleştiren doğru parçasının uzunluğu aynı zamanda çapa eşittir.

Elips[değiştir | kaynağı değiştir]

Aralarındaki mesafe 2a olan ve odak noktaları denen iki noktaya uzaklıkları toplamı, sabit 2a'ya eşit olan noktaların yeridir. Elips oval bir eğri olup, iki dik simetri ekseni mevcuttur. Bunlar, bir M noktasında kesişirler. Bu eksenler koordinat takımı olarak alınırsa, elipsin denklemi; b² = a² - c² olmak üzere x²/a² + y²/b² = 1 şeklinde belirir. Eğer c=0 olursa, odaklar birbiriyle çakışır ve elips yarıçapı a=b eşit olan bir çembere dönüşür.

Parabol[değiştir | kaynağı değiştir]

Parabol, belirli bir noktaya ve bir doğruya uzaklıkları eşit olan noktaların geometrik yeridir. Bu belirli noktaya parabolün odak noktası denir. Bu noktadan doğruya çizilen dik doğru, parabolün simetri eksenini teşkil eder. Parabolün bu eksene ve tepe noktasından geçen dik eksene göre denklemi y² = 2px olarak belirir.

Koniklerin genel denklemi: Dik x ve y koordinat ekseninde ikinci dereceden genel bir denklem;

Ax² + 2Bxy + Cy² + 2Dx + 2Ey + F = 0

olarak belirir. Eğer A,C ve F katsayılarının hepsi birden sıfır değilse bu bir konik kesitini gösterir. Ancak bu halde konik kesiti yanında birbirini kesen iki doğru veya iki paralel doğru, üst üste bulunan iki doğruyu da kapsar. Bunlar b² x² - a² y² = 0 (x+a)= 0 veya x² = 0 olabilir. Ayrıca koniğin, x² / a² + y² / b² = -1 gibi sanal da (izafi de) olabilir ve x ve y koordinat ekseninde gösterilmez. İki konik en fazla dört noktada kesişir.

İkinci dereceden işlevlerin grafikleri de birer paraboldür. Genel olarak f(x) = ax² + bx + c şeklinde ifade edilir. Tepe noktası T(r,k) hesaplanırken bu noktanın koordinatları, r= -b/2a , k=f(r) olarak bulunur

Parabol, bir düzlemde alınan sabit bir d doğrusu ile sabit bir F noktasından eşit uzaklıktaki noktaların geometrik yeri. Sabit F noktasına parabolün odağı, d doğrusuna da parabolün doğrultmanı denir. AF doğrusuna parabol ekseni denir. Parabol, bu eksene göre simetrik iki koldan ibarettir. Parabole ait herhangi iki noktayı birleştiren doğru parçasına kiriş; odakta eksene dik olan (MN) kirişinin yarısına parametre denir ve p ile gösterilir. Parabolün, ekseni kestiği noktaya (A noktasına) köşe adı verilir. Parabol üzerindeki her noktanın odak noktasına olan uzaklığı, doğrultmana olan uzaklığına eşittir. Yani |MF|= |ML|'dir. Parabolün simetri ekseni X ekseni ve A köşesi (0,0) noktası (yani başlangıç noktası) alınırsa parabolün standart denklemi y² = 2px olur (p parabolün parametresidir). Odağın koordinatları F(p/2, 0) olur. Doğrultman denklemi X = p/2 şeklinde olur. Eğer parabol eksenini OX ekseni değil de OY ekseni olarak alınırsa ve köşesi de yine O(0,0) noktası olursa Parabolün denklemi x² = 2py olur. Doğrultman denklemi y = -p/2'dir. "http://tr.wikipedia.org/ansiklopedi/Parabol"'dan 13 Eylül 2006 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. alındı

Hiperbol[değiştir | kaynağı değiştir]

Hiperbol, belirli iki noktaya olan mesafelerinin farkı, sabit 2a'ya eşit olan noktaların geometrik yeridir. Bu sabit noktalar, hiperbolün odak noktaları olarak isimlendirilir ve ara mesafesi 2c olarak gösterilir. Hiperbolün iki ayrı kolu mevcut olup, birbirine dik iki simetri ekseni mevcuttur. Bu eksenlere göre hiperbolün denklemi, b² = c² - a² olmak üzere x² / a² - y² / b² = 1 olarak yazılır.

Tarihi gelişimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Pergalı 'büyük geometri uzmanı' Apollonius'un Konika'sı (M.Ö. 262-190) MS 9. yüzyılda Arapçaya çevrildi.

İlk koni ile ilgilenen M.Ö. 350 civarında Menaechmus olmuştur. Bu konuda ilk kitap M.Ö. 320'de Euclid tarafından yazıldığı tahmin edilmektedir. Günümüze kadar gelen kitap M.Ö. 225'ten, Apollonius'un Konikler kitabıdır. Arşimet (M.Ö 287-212), konikleri tanımaktaydı ve çalışmalarında bunları kullanmıştır. Abbasi alimlerinden Beni Musa'nın konikler üzerine yazdığı Kitab-ül-Mahrutat kitabı meşhurdur. Ebu Sa'id-el-Siczi ise koni kesitlerini incelemiştir.

Konik kelimesi, Apollonius tarafından verilmiştir. y² = 2px + ax² ifadesinde eğer a<0 ise hiperbol a>0 ise elips ve a=0 ise parabol ortaya çıkar.

Rönesansta, özellikle Kepler, gezegenlerin eliptik yörünge üzerindeki hareketini keşfettikten sonra, koniklere olan ilgi tekrar canlanmıştır. Descartes'in 1637'de analitik geometriyi keşfetmesinden sonra, cebirsel metotlar eski geometrik metotların yerini almıştır. Günümüzde konikler, ders kitaplarında, daha çok analitik geometrinin konusu olarak anlatılmaktadır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • David Pierce, (Kasım 2018), Koni kesitleri, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Matematik Bölümü, E-kitap
  • Hüseyin Gazi Topdemir, (Temmuz 2011), Apollonios ve Koni Kesitleri, Bilim ve Teknik Dergisi, Makale[ölü/kırık bağlantı]

Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Nedir? :Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? ile ilgili Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Ne Demektir? Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Açıklaması Nedir? Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Cevabı Nedir? Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Açıklaması? :Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Gerçek mi? :Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? ile ilgili Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Hakkında? :Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? ile ilgili Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? burada bulabilirsiniz. Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Konikler nedir?, Konikler anlamı nedir?, Konikler ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Magallanes y la Antártica Chilena Bölgesi, Seim Nehri, Alman Konfederasyonu, İçerik biçimleri, Torres del Paine Millî Parkı, Bono, Kazakistandaki diplomatik temsilcilikler listesi, Samsun Anadolu Lisesi, Tænker altid på dig, Aon Merkezi, 1997 Türkiye Kupası Finali, Hacıhasan, Alucra, Pesaro, Montmorency County, Tommy Gunn, Marjane Satrapi, Digital object identifier, Digital Object Identifier, Yanlış bilinç, Galianora, Vicente Pérez Rosales Millî Parkı, Fenolftalein, Heede, Yiğitler, Yenifakılı, Laguna San Rafael Millî Parkı, Işık Stadyumu, Kongre Kütüphanesi Kontrol Numarası, İhşidiler, Hisar Camii, Ribes luridum, Casapesenna, Toast POS, Milo Ventimiglia, NGC 2735, Toprak kurbağası, Fernando Tambroni, The Grim Adventures Of Billy Mandy, İnsan ve Hayvanlarda Duyguların İfadesi, Ufak Tefek Cinayetler dizi müzikleri, Bosque de Fray Jorge Millî Parkı, idriss carlos kameni, Idriss Carlos Kameni, El Alameyn, Nonsteroidal antienflamatuvar ilaç, Gessate, 1138 Halep depremi, Gökçeada, Serbest koşu, Araukanya ve Patagonya Krallığı, Alberto de Agostini Millî Parkı, Bernardo OHiggins Millî Parkı, Jared Kushner, Michael J. Fox, Araucanía bölgesi, Los Lagos bölgesi, Sen Irmağı, Talabat, Kökpar, Makruhyan Ermeni Okulu, Laguna San Rafael, Antofagasta Bölgesi, Masato Nakayama, Lambaréné, Niyazi Sayın, Rollo Armstrong, Nash, Milford Sound, Kayın, Atacama Salar, BASIC, Basic, 2000 Sidney Yaz Olimpiyatları, Konyaspor başkanları listesi, Cevad Nurbahş, Togan Gökbakar, Egidio Arévalo Ríos, MK Makkabi Netanya, Rubicon, Antofagasta eyaleti, Mesheti Sıradağları, Boyne Muharebesi, Selim Gürata, Surp Levon Kilisesi, Duroğlu, Ratip Aşir Acudoğlu, Aysen bölgesi, NGC 509, Maule bölgesi, Oakthorpe and Donisthorpe, Yukarıkanatlı, Mertim, Turkish Masters, Georges Bataille, Coğrafi keşifler, İnsanın çevre üzerindeki etkisi, National Geographic, Ampute futbol, Semerkand Devlet Tıp Enstitüsü, John Carmack, Sodyum lauril sülfat,
Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?,