Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir?

Kimya yasaları Nedir?

Kimya yasaları Nedir?, Kimya yasaları Nerededir?, Kimya yasaları Hakkında Bilgi?, Kimya yasaları Analizi? Kimya yasaları ilgili Kimya yasaları ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kimya yasaları ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kimya yasaları Ne Anlama Gelir Kimya yasaları Anlamı Kimya yasaları Nedir Kimya yasaları Ne Anlam Taşır Kimya yasaları Neye İşarettir Kimya yasaları Tabiri Kimya yasaları Yorumu 

Kimya yasaları Kelimesi

Lütfen Kimya yasaları Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kimya yasaları İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kimya yasaları Kelimesinin Anlamı? Kimya yasaları Ne Demek? ,Kimya yasaları Ne Demektir? Kimya yasaları Ne Demektir? Kimya yasaları Analizi? , Kimya yasaları Anlamı Nedir?,Kimya yasaları Ne Demektir? , Kimya yasaları Açıklaması Nedir? ,Kimya yasaları Cevabı Nedir?,Kimya yasaları Kelimesinin Anlamı?,Kimya yasaları Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kimya yasaları Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kimya yasaları Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kimya yasaları Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kimya yasaları Kelimesinin Anlamı Nedir? Kimya yasaları Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kimya yasaları Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kimya yasaları Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kimya yasaları - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kimya yasaları

Kimya yasaları Nedir? Kimya yasaları Ne demek? , Kimya yasaları Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kimya yasaları Kelimesinin Anlamı? Kimya yasaları Ne Demek? Kimya yasaları Ne Demektir? ,Kimya yasaları Analizi? Kimya yasaları Anlamı Nedir? Kimya yasaları Ne Demektir?, Kimya yasaları Açıklaması Nedir? , Kimya yasaları Cevabı Nedir? , Kimya yasaları Kelimesinin Anlamı?






Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir?

Kimya yasaları

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kimya yasaları, kimya ile ilgili olan doğa yasalarıdır.

Kütlenin korunumu yasası (Lavoisier Yasası)[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir kimyasal tepkimede pratik olarak tepkimeye giren maddelerin kütleleri toplamı, tepkime sonunda oluşan ürünlerin kütleleri toplamına eşittir. Ancak gerçekte tepkime sonunda bir miktar kütle enerjiye dönüşür. Fakat bu kütle oldukça az olduğundan ihmal edilir.

Tanım: Kimyasal olaylarda, tepkimeye giren maddelerin kütleleri toplam, tepkime sonunda oluşan maddelerin kütleleri toplamına eşittir. Bu olaya “Kütlenin Korunumu Yasası” denir. Kütlenin korunumu yasası, zaman zaman Lomonosov-Lavoisier yasası olarak da adlandırılan, kapalı bir sistemde var olan çevrimler ve işlemler ne olursa olsun, kütlenin sabit kalacağını belirten yasadır. Denk bir ifadeyle açıklamak gerekirse kütlenin durumu yeniden düzenlenebilir fakat kütle yaratılamaz veya yok edilemez. Böylece, kapalı bir sistem dahilindeki her türlü kimyasal tepkime ve proseste tepkenlerin (yani reaktantların) kütlesi, ürünlerin kütlesine eşit olmalıdır. Kimyasal tepkimelerde kütle enerjiye dönüşmez. Çekirdek reaksiyonlarında ise kütle E=mc² ye göre enerjiye dönüşebilir.

Fizik ve kimya derslerinde sık sık karşılaştığımız bir söz vardır: “Var olan şey yok, yok olan da var edilemez”. “Maddenin veya kütlenin korunumu yasası” olarak bilinen bu ifade, Fransız kimyacısı A. L. de Lavoisier’e aittir. Lavoisier kimyasal bileşiklerdeki kütle miktarlarının değişmezliği konusunda şunları söylemiştir: “Hiçbir şey ne yapay ne de doğal işlemlerle yeniden yaratılmaz. şu temel yasa ortaya atılabilir ki, her bir işlemde madde niceliği işlemden önce ve sonra aynı büyüklüktedir ve temel maddelerin niteliği aynıdır; yalnızca dönüşümler ve değişen biçimler vardır.” Bu bilgi modern nicel kimyanın temeli olmuş ve daha sonra, kimyasal tepkimelerde “Kütlenin Korunumu Yasası” olarak nitelenmiştir.

Şimdi her tarafı kapalı bir kap düşünelim. İçinde yüzlerce çeşit bileşik bulunsun. Kabımızı tartalım ve ateşin üzerine koyalım. Bunun sonucu olarak da, kabın içinde çok sayıda reaksiyon olduğunu ve birçok yeni bileşiklerin de teekkül ettiğini farz edelim. Deney sonunda kabımızı tekrar tarttığımız zaman, ağırlığının aynı kaldığını görürüz. Çünkü, kabımız kapalı olduğundan dar madde çok olmamış, yani, mevcut kütle kaybolmamıştır. Dardan da herhangi bir madde girişi olmadığından, yoktan yeni bir kütle meydana gelmemiştir. Dardan içeriye bir şey koysaydık veya içinden bir şeyler alsaydık, kutunun ağırlığında mutlaka bir değişme olacaktı.

Kısaca, kütlenin korunumu, çerçevesi tespit edilmiş bir kapalı sisteme uygulanan ve maddenin dönüşümleri esnasındaki ağırlıkla ilgili münasebetleri gösteren bir yasadır. Ansiklopedilerden Lavoisier’in biyografisini okuduğumuz zaman, O’nun, kimyada teraziyi kullanan ikinci ilim adamı -ilk Van Helmont- olduğu görülür. Buradan da o kimyacının, söz konusu ifade ile maksadının ne olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Kütlenin korunumu prensibinin geçerli olmadığı durumlar mevcuttur.Einstein'ın E=mc2 eşitliğine göre kütlenin ışık hızının karesiyle çarpımı o kütlenin sahip olduğu potansiyel enerjiyi verir ve kütle enerjiye, enerji de kütleye dönüşebilir. Bu uygulamaya misal olarak bir atomun çekirdeğini tekil etmek üzere bir araya gelen nötron ve protonların toplam kütlelerinin azalmasını verebiliriz. 35/17 CI şeklinde gösterilen klor atomu çekirdeği kütlesinin, 18 nötron ve 17 protonun toplam kütlesine, yani 172.007277+ 182.008665 = 35.289005 atomik kütle birimine eşit olması gerekir. Burada 1.007277 bir protonun, 1.008665 de bir nötronun kütlesidir. Fakat çok hassas deneyler sonucunda bir klor atomu çekirdeğinin 34.96885 atomik kütle birimi olarak, yani, 0.32016 daha az bulunmuştur. Aradaki kütle fark, enerjiye dönüşmüş, madde aleminden yok olmuştur.

Örnek: Lavoiser, HgO bileişiğini ısıtıyor. HgO bileişiği Hg ve 1/2O2 şeklinde bileşenlerine ayrılıyor. Dolayısıyla başlangıçta aldığı madde sadece bileşenlerine ayrışmış oluyor. Ortaya çıkan O2 gaz uzaydan başka bir yere gidemeyeceğine göre. Kimyasal olaylarda kütle mutlaka korunur.

Yürürlükteki kurama göre, yanma, yanan nesnenin “flojiston” denen, ama ne olduğu bilinmeyen, gizemli bir madde çıkarması demekti. Odun kömürü gibi yandığında geriye en az kül bırakan nesneler flojiston bakımından en zengin nesnelerdi. Lavoisier yaptığı bir deneyde şu sonuca varır. Cıva oksidin ısı altında cıvaya dönüşmesiyle kaybettiği ağırlık ile çıkan gazın ağırlığı denkti. Bunun anlamı şuydu: yanma, yanan nesnenin flogiston salmasıyla değil, havanın etkili bölümüyle (yani oksijenle) birleşmesiyle gerçekleşmektedir.

Lavoisier’i unutulmaz yapan bir özelliği de nesnelerin kimyasal değişimlerini ölçmede gösterdiği olağanüstü duyarlılıktı. Bu özelliği ona “Kütlenin Korunumu Yasası” diye bilinen çok önemli bilimsel bir ilkeyi ortaya koyma olanağı sağlar. Lavoisier kimi kez kendi adıyla da anılan bu ilkeyi şöyle dile getirmiştir: “Madde yoktan var edilemediği gibi, vardan da yok edilemez. Sadece birinden ötekine dönüşe bilir”

Katlı oranlar yasası (Dalton yasası)[değiştir | kaynağı değiştir]

1804 yılında bu yasayı bulan John Dalton, bileşiklerde elementler arasındaki kütle oranının korunmasına karşın bazen aynı elementlerin birbirleriyle birleştiklerinde farklı özellikler gösteren bileşikleri oluşturduğu gözlenmiştir. Örneğin karbon ve oksijenin birleşmesiyle özellikleri tamamen birbirinden farklı karbondioksit ve karbonmonoksit diye adlandırılan iki farklı ürün meydana gelir. Karbonmonoksit oldukça zehirli bir gazken karbondioksit soluk alıp verirken dışarı attığımız zehirli olmayan bir gazdır ve yeşil bitkilerin yaşamını sürdürmesi için gereken en temel elemanlardan biridir

Birleşen Hacim oranları yasası (Gay – Lussac Yasası)

a) Kimyasal bir tepkimeye giren gazlarla, tepkimede oluşan gaz halindeki ürünlerin aynı koşullarda (aynı sıcaklık ve basınç) hacimleri arasında sabit bir oran vardır.

b) Aynı koşullarda gazların hacimleri mol sayıları ile doğru orantılıdır.

Örn; H2(g) + Cl2(g) = 2HCl(g) tepkimesine göre, 1 mol H2 1 mol Cl2 ile birleşerek 2 mol HCl oluşturur.Hacimler mol sayıları ile doğru orantılı olduğundan, aynı olayı anlatmak için “1 hacim H2 gazı, 1 hacim Cl2 gazı ile birleşerek eşit koşullarda 2 hacim HCl gazı oluşturur.” İfadesi de kullanılabilir.

Aynı şekilde, N2(g) + 3H2(g) = 2NH3(g) tepkimesine göre 1 hacim azot gazı 3 hacim hidrojen gazı ile birleşerek eşit koşullarda 2 hacim NH3 gazını oluşturur diyebiliriz.

İyonlaşma enerjisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir atomdan bir elektron koparmak için gerekli olan enerjidir. Bu enerji her atomda aynı değildir. Örneğin helyum atomundan bir elektron koparmak için en büyük enerjiyi vermeniz gerekir (helyum iyonlaşma enerjisi en büyük olan atomdur.). Bir atomun iyonlaşma enerjisi demek onun kimyasal tepkimeye girme isteği demektir. Bu nedenle soygazlar çok nadir tepkime yaparlar. Eğer bir atomun iyonlaşma enerjisi büyükse o atomu kimyasal tepkimeye sokmak da o kadar zordur. Zaten atomlar değerlik orbitallerini doldurmak için kimyasal tepkimeye girerler. Değerlik orbitalleri dolu olan bir atomu kimyasal tepkimeye sokmak demek ondan elektron koparmak demektir bu nedenle değerlik elektronları dolu olan atomlar çok nadir tepkimeye girerler.

Molar hacim (gazlar için)[değiştir | kaynağı değiştir]

0 °C derecede 1 atm basınç altında deniz seviyesindeki koşula normal şartlar denir.Normal şartlar altında 1 mol gazın hacmi 22,4 lt, yani 6,02*1023 atomdur.

İdeal gaz yasası[değiştir | kaynağı değiştir]

İdeal gaz yasası, sadece teoride olan ideal gazların durumları hakkında denklemler sağlayan bir yasadır. Bir miktar gazın durumu; basıncı, hacmi ve sıcaklığına göre belli olur.

Avogadro yasası[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu yasa, eşit hacimdeki gazlar, eşit sıcaklıklarda aynı sayıda parçacık ya da molekül olduğunu öne sürer. Buna göre, belirli bir hacimdeki gazın bulundurduğu molekül sayısı, gazın kütle ya da boyutundan bağımsızdır. Örnek olarak, aynı hacimdeki hidrojen ve nitrojen verilebilir. Buna göre, hidrojen de nitrojen de aynı molekül sayısına sahiptir.

Boyle yasası[değiştir | kaynağı değiştir]

Boyle yasasına göre, sıcaklıklar sabit tutulduğu sürece, belirli ölçüde alınan bir ideal gazın hacmiyle basıncının çarpımı sabittir.

Raoult Yasası[değiştir | kaynağı değiştir]

François-Marie Raoult tarafından 1887 yılında tanımlanmış Raoult Yasası, bir çözeltideki saf çözücü ile çözünen arasındaki ilişkiyi inceleyen termodinamik bir yasadır. Bu yasaya göre bir sıvıda uçucu olmayan bir katı çözündüğünde oluşan çözeltinin buhar basıncı çözücünün saf hâldeki buhar basıncı ile çözeltideki mol kesrinin çarpımına eşittir.

Charles yasası[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu yasaya göre, sabit basınçta, herhangi bir miktardaki ideal gazın hacminin azalıp çoğalması, aynı oranda sıcaklığının da azalıp çoğalmasını etkiler.


Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Nedir? :Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? ile ilgili Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Ne Demektir? Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Açıklaması Nedir? Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Cevabı Nedir? Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Açıklaması? :Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Gerçek mi? :Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? ile ilgili Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Hakkında? :Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? ile ilgili Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kimya yasaları nedir?, Kimya yasaları anlamı nedir?, Kimya yasaları ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Franz Beckenbauer, Francesco Matrone, Aestuariicola, İnsan cinsel etkinliği, Vanuatu bayrağı, Tablolar, Cumhuriyetçi Güvenlik Birlikleri, Öğretim üyesi, BAFTA Award, Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgündeki Hükûmeti, Terms of Endearment, Marc Baecke, Boley Binası, Cesare Civita, UFC 259, Stefan Nijland, Casa de la Vall, Suriye İç Savaşı Kuzey Cephesi, Leonora, Esrarın yasallığı, Polistes boharti, Âdet kanaması, Enerji, Berlin Muharebesi muharebe düzeni, Adem Jashari Olimpik Stadyumu, Yorkshire, Cananga, Kei Uemura, Fingal, Calafat, Villanova Üniversitesi, Mario Party 2, Voyvoda, Charles Fernando, Kuzey Makedonya Silahlı Kuvvetleri, Eve Angel, Songs from the Sparkle Lounge, Müzakereci demokrasi, 1992 Cumhurbaşkanlığı Kupası, Yemişli, Midyat, Armand Guillaumin, Filip Novák (futbolcu), Bulbophyllum bandischii, Anıl Sarak, Fabricio Agosto Ramírez, Awaking the Centuries, Azra Deniz Okyay, Cërrik, Tanrı Dağı Bucağı, İbn Ebî Useybia, Lakap, Yüzölçümlerine göre Avrupa ülkeleri listesi, Sadece (Türk Sanat Müziği), Aelurillus monardi, Astrocoeniina, Türbe, Tomáš Satoranský, Oughterside and Allerby, Orhun (il), Birinci İstanbul Enternasyonal Voleybol Turnuvası, George Brink, Cassano allo Ionio, Süper Lig şampiyonları ve gol kralları listesi, Mtsensk, Sant Joan de Caselles, Bora Aydınlık, Azerbaycan Devlet Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu, Sant Joan de Sispony, Radyo Cihan, Diastema, Absent Friend, Pont de la Margineda, NGC 6841, Azerbaycan mimarisi, Mauna Kea Observatories, Teksas Devrimi, Bahía Honda, ABD 1940 yılı 1 numara şarkıları, Pycnarthrum, Chrysometa lepida, Gemmano, Anthelia, Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii, Özalp Babaoğlu, Trioz, League of Nations, Ford Capri, Uçak, Kalın kenarlı mercek, Omur, Avokado üretimine göre ülkeler listesi, Hollanda futbolunda lig sistemi, The Bad Old Days, Javier Pérez de Cuéllar, FK Metalurg Donetsk, Mississippi Irmağı, Sürmene, Trabzon, Casa Palmitjavila, Serebral venöz sinüs trombozu, Jason Segel,
Meral Garip Kimdir?, Torpilli Nedir?, Nilgün Dalkılıç Kimdir?, Fotojen Nedir?, Caner Arduç Kimdir?, Yugoslavya bayrağı Anlamı Nedir, Yugoslavya bayrağı Nasıl Oluştu, Yugoslavya bayrağı Tarihi, Yugoslavya bayrağı Renkleri, Yugoslavya bayrağı Tasarımı, Kaan Altındağ Kimdir?, Toriğini Çalıştır Nedir?, Fosilli Nedir?, Necla Aktay Kimdir?, Fosforsuz Nedir?, Cuma Karavar Kimdir?, Yusuf Çakmak Kimdir?, Fosforik Nedir?, Talış bayrağı Anlamı Nedir, Talış bayrağı Nasıl Oluştu, Talış bayrağı Tarihi, Talış bayrağı Renkleri, Talış bayrağı Tasarımı, Gizem Albaş Kimdir?, Fosforışıl Nedir?, Fosfatsız Nedir?, Ali Çelebi Kimdir?, Tülin Keçeci Güngör Kimdir?, Edanur Altıntaş Kimdir?, Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kimdir? Yrd Doç Dr Birsel Aybek Nereli Yrd Doç Dr Birsel Aybek Kaç Yaşında?, Fosfatlı Nedir?, Topsuz Nedir?, Sovyetler Birliği bayrağı Anlamı Nedir, Sovyetler Birliği bayrağı Nasıl Oluştu, Sovyetler Birliği bayrağı Tarihi, Sovyetler Birliği bayrağı Renkleri, Sovyetler Birliği bayrağı Tasarımı, Aslan Sezgin Kimdir?, Topraksız Nedir?, Şener Pul Kimdir?, Topraksı Nedir?, Serap Çakır Kimdir?, Selma Karaman Kimdir?, Formaliteci Nedir?, Yavuz Tellioğlu Kimdir?, Toprakçıl Nedir?, Forgetful Nedir?, Sırbistan-Karadağ bayrağı Anlamı Nedir, Sırbistan-Karadağ bayrağı Nasıl Oluştu, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tarihi, Sırbistan-Karadağ bayrağı Renkleri, Sırbistan-Karadağ bayrağı Tasarımı, Toprak Rengi Nedir?, For Nedir?, İsmail Aybars Aksoy Kimdir?, Nail Çiler Kimdir?, Toprak Altı Nedir?, Fonolojik Nedir?, Bekir Sıtkı Tarım Kimdir?, İhsan Sarıyar Kimdir?, Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?,