Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir?

Kaynaştırma ünsüzü Nedir?

Kaynaştırma ünsüzü Nedir?, Kaynaştırma ünsüzü Nerededir?, Kaynaştırma ünsüzü Hakkında Bilgi?, Kaynaştırma ünsüzü Analizi? Kaynaştırma ünsüzü ilgili Kaynaştırma ünsüzü ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Kaynaştırma ünsüzü ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Kaynaştırma ünsüzü Ne Anlama Gelir Kaynaştırma ünsüzü Anlamı Kaynaştırma ünsüzü Nedir Kaynaştırma ünsüzü Ne Anlam Taşır Kaynaştırma ünsüzü Neye İşarettir Kaynaştırma ünsüzü Tabiri Kaynaştırma ünsüzü Yorumu 

Kaynaştırma ünsüzü Kelimesi

Lütfen Kaynaştırma ünsüzü Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Kaynaştırma ünsüzü İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Kaynaştırma ünsüzü Kelimesinin Anlamı? Kaynaştırma ünsüzü Ne Demek? ,Kaynaştırma ünsüzü Ne Demektir? Kaynaştırma ünsüzü Ne Demektir? Kaynaştırma ünsüzü Analizi? , Kaynaştırma ünsüzü Anlamı Nedir?,Kaynaştırma ünsüzü Ne Demektir? , Kaynaştırma ünsüzü Açıklaması Nedir? ,Kaynaştırma ünsüzü Cevabı Nedir?,Kaynaştırma ünsüzü Kelimesinin Anlamı?,Kaynaştırma ünsüzü Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Kaynaştırma ünsüzü Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Kaynaştırma ünsüzü Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Kaynaştırma ünsüzü Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Kaynaştırma ünsüzü Kelimesinin Anlamı Nedir? Kaynaştırma ünsüzü Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Kaynaştırma ünsüzü Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Kaynaştırma ünsüzü Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Kaynaştırma ünsüzü - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Kaynaştırma ünsüzü

Kaynaştırma ünsüzü Nedir? Kaynaştırma ünsüzü Ne demek? , Kaynaştırma ünsüzü Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Kaynaştırma ünsüzü Kelimesinin Anlamı? Kaynaştırma ünsüzü Ne Demek? Kaynaştırma ünsüzü Ne Demektir? ,Kaynaştırma ünsüzü Analizi? Kaynaştırma ünsüzü Anlamı Nedir? Kaynaştırma ünsüzü Ne Demektir?, Kaynaştırma ünsüzü Açıklaması Nedir? , Kaynaştırma ünsüzü Cevabı Nedir? , Kaynaştırma ünsüzü Kelimesinin Anlamı?






Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir?

Kaynaştırma ünsüzü

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynaştırma ünsüzü veya yardımcı ünsüz, Türkçede iki ünlü harf yan yana gelemeyeceği için, ünlü ile biten bir kök veya gövdenin sonuna eklenen ve yine bir ünlü ile başlayan ekin önüne (iki ünlü arasına) gelen ünsüzü belirtir. Sadece Türkiye Türkçesi için değil, bütün tarihî ve çağdaş Türk yazı dillerinde temel kaynaştırma ünsüzü veya yardımcı ünsüz /y/ ve /n/ sesleridir.[1][2] Bu ünsüz; kök+ek veya ek+ek durumlarında, iki ünlü yan yana geldiğinde kullanılır.

Dilin şekil bilgisi ögelerini oluşturan kök, gövde ve ekler birbirleriyle birleştirilirken Türkçenin ses yapısından ileri gelen bazı güçlükler ortaya çıkar. Bu durumda dil, sorunu çözmek için birbirine doğrudan doğruya bağlanamayan seslere aracılık eden ve yardımcı sesler diye adlandırılan bazı seslere başvurur. Bu sesler -I-/-U-, -y- ve –n- sesleridir. Yardımcı seslerin ekler gibi kelimelere anlam katma veya anlam bağlantısı kurma görevleri yoktur.[1] Bunlar içinde -y- ve -n- ünsüz olanlarıdır.

/y/ ünsüzü[değiştir | kaynağı değiştir]

Türk dilinin asli yardımcı ünsüzüdür. Bu /y/, aşağıdaki gibi durumlarda kullanılır:[1]

  • İsim çekiminde ana+y+a, baba+y+a, tarla+y+ı vb.
  • Fiil çekiminde başla-y-an, dinle-y-ince, besle-y-ip, oku-y-acak, dene-y-ecek vb.

/n/ ünsüzü[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu ünsüz, Türk dilinde zamir n’si diye adlandırılır. Görevi, bazı zamirlerle durum ekleri ve 3. şahıs iyelik ve +ki aitlik ekleriyle ad çekimi ekleri arasında bir köprü vazifesi kurmaktır:[1]

  • bu+n+da, o+n+a, baş+ı+n+da, çevre+si+n+de, sıra+sı+n+da arka+n+da+ki+n+i vb.

Türkçede ünlü ile biten bütün kelimelerin tamlamasında +nIn/+nUn kullanılırken, birkaç kelimede bazı istisnalar oluşur. "Su" ve "ne" kelimelerinin tamlama çekimi “suyun (tamlanan)”, “neyin (tamlanan)” şeklinde yapılır. Bunun sebebi su kelimesinin Türk dili tarihi içinde “sub” olması,[3] bu şeklinde zamanla “suv” ve “suy” varyantlarına kavuşmasıyla alakalıdır. “Ne” kelimesi için de tarihi sürecinde “neŋ >> ney” değişimi, günümüzdeki bu durumu doğurmuştur. Yani etimolojik açıklamadan ortaya çıktığı gibi, bu iki kelime aslında çekim sırasında “suy” ve “ney” şekillerine sahip oldukları için, bunlara ünsüz bitimlilere gelen +In/+Un şekilleri gelmiştir. Bu hâlleriyle istisnanın olmadığı da görülür.

Koruyucu ünsüz[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazı sözcüklerde iki ünlü art arda gelmediği hâlde kaynaştırma ünsüzü görülür. Buna "koruyucu ünsüz" denir. Bu duruma daha çok zamirlerde ve "idi" "ile" "imiş" gibi ayrı da yazılabilen sözcüklerde rastlanır. Söz konusu durumlar “i-” (imek) yardımcı fiilinin çeşitli çekimleriyle alakalıdır.[4]

  • lekeliydi (< lekeli idi), yeniyse (< yeni ise), evliymiş (< evli imiş), okumasıyla (< okuması ile) vb.

Tartışmalı konular[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye’deki ilk ve ortaöğretim kurumlarında, ek eğitim kuruluşlarında dil öğretiminde yaygın olarak, ünlü ile biten bir kök veya gövdenin sonuna eklenen ve yine bir ünlü ile başlayan ekin önüne (iki ünlü arasına) gelen "y, ş, s, n" ünsüzlerinin kaynaştırma ünsüzü olduğu öğretilir.[5][6] Bu anlatıma göre kaynaştırma ünsüzü şu durumlarda kullanılır:

  • İlgi ve iyelik eklerinden (tamlama eklerinden) önce: odanın kapısı, anasının kuzusu, pencerenin boyası.
  • Üleştirme ekinden önce: ikişer, altışar.

Ancak özellikle Türkçenin çağdaş ve tarihî dönemlerine dair araştırmalar yapmış olan bazı akademisyenlere göre[7] /ş/, /s/ sesleri ile "-nin" ekindeki ilk /n/ sesi, kaynaştırma ünsüzü değil, ekin bir parçasıdır: İlgi eki Türkiye Türkçesinde +In/+Un; +nIn/+nUn (+ın, +in, +un, +ün; +nın, +nin, +nun, +nün), 3. teklik şahıs iyelik eki +I/+U; +sI/+sU (+ı, +i; +u, +ü; +sı, +si; +su, +sü) formlarına sahiptir.[2][8][9] Söz konusu eklerin yapısındaki /s/, /n/ sesleri, Türk dilinin yazılı olarak takip edilen en eski belgesinde de,[10][11] birkaç asır sonra Hazar’ın batısında (Anadolu, Azerbaycan sahası) yazılmış eserlerde de,[12][13] Osmanlı Türkçesi döneminde de[14] yani yaklaşık 1400 yıldır bu eklerin yapısında var olmuştur. Kelimenin son sesinin ünlü veya ünsüz olması durumlarına bağlı olarak kullanılagelmişlerdir. Yukarıda gösterilen /ş/ sesi ise üleştirme ekinin yapısında yer alır. Üleştirme işlevindeki bu ek +Ar/+şAr (+ar, +er, +şar, +şer) formlarındadır.[4][15] Diğer eklerin işleme mantığıyla aynı sistemle yani kelimenin son sesinin ünlü (ikişer, altışar) veya ünsüz (dörder, onar) olmasına göre ilgili şeklin eklenmesiyle kullanılırlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d Zeynep Korkmaz, Türkiye Türkçesi Grameri, Şekil Bilgisi, Türk Dil Kurumu Yayınları, Ankara 2009, s. 28-29.
  2. ^ a b Muharrem Ergin, Türk Dil Bilgisi, Bayrak Basım/Yayım/Tanıtım, İstanbul 2002, s. 145.
  3. ^ Hatice Şirin User, Köktürk ve Ötüken Uygur Kağanlığı Yazıtları, Kömen, Konya 2009, s. 2275
  4. ^ a b Muharrem Ergin, Türk Dil Bilgisi, Bayrak Basım/Yayım/Tanıtım, İstanbul 2002, s. 169-170, 314-319.
  5. ^ 9. Sınıf Dil ve Anlatım, Kollektif Yayın, Dosya Yayınları, Ankara 2013, s. 82.
  6. ^ 9. Sınıf Hücreleme Yöntemine Göre Dil ve Anlatım, Kollektif Yayın, Zambak Yayınları, İzmir 2012, s. 65.
  7. ^ bk. Zeynep Korkmaz (Türkiye Türkçesi Grameri), Muharrem Ergin (Türk Dil Bilgisi), Gürer Gülsevin/Erdoğan Boz (Eski Anadolu Türkçesi) akademik yayınları vb.
  8. ^ Zeynep Korkmaz, Türkiye Türkçesi Grameri, Şekil Bilgisi, Türk Dil Kurumu Yayınları, Ankara 2009, s. 23, 259.
  9. ^ Muharrem Ergin, Türk Dil Bilgisi, Bayrak Basım/Yayım/Tanıtım, İstanbul 2002, s. 229-230.
  10. ^ Annemarie von Gabain, Eski Türkçenin Grameri, Çeviren: Mehmet Akalın, Türk Dil Kurumu Yayınları, Ankara 2000, s. 63.
  11. ^ Talât Tekin, Orhon Yazıtları, Türk Dil Kurumu Yayınları, Ankara 2010, s.20-70.
  12. ^ Faruk Kadri Timurtaş, Eski Türkiye Türkçesi, Enderun Kitabevi, İstanbul 1994, s. 65, 68-69.
  13. ^ Gürer Gülsevin, Erdoğan Boz, Eski Anadolu Türkçesi, Gazi Kitabevi, Ankara 2010, s. 86, 88-90.
  14. ^ Yavuz Kartallıoğlu, Klâsik Osmanlı Türkçesinde Eklerin Ses Düzeni, Türk Dil Kurumu Yayınları, Ankara 2011, s. 140, 398-410.
  15. ^ Zeynep Korkmaz, Türkiye Türkçesi Grameri, Şekil Bilgisi, Türk Dil Kurumu Yayınları, Ankara 2009, s. 342.

Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Nedir? :Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? ile ilgili Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Ne Demektir? Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Açıklaması Nedir? Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Cevabı Nedir? Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Açıklaması? :Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Gerçek mi? :Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? ile ilgili Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Hakkında? :Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? ile ilgili Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? burada bulabilirsiniz. Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Kaynaştırma ünsüzü nedir?, Kaynaştırma ünsüzü anlamı nedir?, Kaynaştırma ünsüzü ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Orta Dünya savaş aletleri, Hadrut, Bayes teoremi, Moaña, Notharctinae, Yapıcıoğlu Camii, Moğolların Japonya seferleri, Augusta Read Thomas, Black and White America, Moğol Özerk Hükûmeti, Phi fenomeni, Aynî hak, Pro feminizm, Miyane merkezî bahşı, PowerPoint, Bilal Bayazit, Mitaka, Missulena, Yaw Ackah, Kelly McGillis, Bhutan kralları listesi, Dmitry Glukhovsky, Mississippi Burning, Falconiformes, 2008 Yaz Olimpiyatlarında Jamaika, Dart (programlama dili), Miss Turkey, 2008 Yaz Olimpiyatlarında Kamerun, Charles Hard Townes, Misha B, Mirza Fetali Ahundov, St. Johns, Newfoundland ve Labrador, Miroslav Kokotović, Mirac, Kekliktepe, Eruh, Miraç, The Sum of All Fears (film), Minkarizade Yahya Efendi, Haluk Ahmet Gümüş, Huncote, Süper Star, Sıradağlar, Congratulations (Silvía Night şarkısı), 1979 Football League Cup Finali, Parabol, Denbury and Torbryan, Bedros Kuyumcuyan, Afife Tiyatro Ödülleri Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü, MinikaGO, Samsunspor başkanları listesi, Mineraloji, Aylin Aslım ve Tayfası, Ninanajna, Six4one, In the Lonely Hour, 2008 Yaz Olimpiyatlarında Tayland, Kuma (film, 1974), Milovan Ćirić, Westchester Hills Mezarlığı, İfni Savaşı, Milly Scott, Salyan Rayonu, Nissan Motors, NGC 4168, Milli güvenlik, Milli Savunma Üniversitesi, Starbucks, Enzo Mari, Chittlehampton, Bisiklet, Kz 8 cm GrW 42, 2008 Yaz Olimpiyatlarında Zambiya, Millî Piyango Körling Salonu, Karamanlar, Bolu, Millî Güvenlik Akademisi, 1840lar, Kapalı şehir, 2008 Yaz Olimpiyatlarında Uruguay, 1994 Kış Olimpiyatlarında alp disiplini, Lepus castroviejoi, Philodromus jimredneri, Ati George Sokomanu, Milestones, Veronica macrocarpa, Razi Abdullah, Coenoptychus, Buitinga amani, Smeringopus isangi, Ayşepınarı, Onikişubat, Miles Straume, Carapoia fowleri, Budacılık, Emoji Filmi, Kovboy Ali, Priscula taruma, Tweedieia, Milenyum Stadyumu, Yakir Aharonov, Başka Gün Öl, Respiratör,
Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?,