Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir?

Karasu Nedir?

Karasu Nedir?, Karasu Nerededir?, Karasu Hakkında Bilgi?, Karasu Analizi? Karasu ilgili Karasu ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Karasu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Karasu Ne Anlama Gelir Karasu Anlamı Karasu Nedir Karasu Ne Anlam Taşır Karasu Neye İşarettir Karasu Tabiri Karasu Yorumu 

Karasu Kelimesi

Lütfen Karasu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Karasu İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Karasu Kelimesinin Anlamı? Karasu Ne Demek? ,Karasu Ne Demektir? Karasu Ne Demektir? Karasu Analizi? , Karasu Anlamı Nedir?,Karasu Ne Demektir? , Karasu Açıklaması Nedir? ,Karasu Cevabı Nedir?,Karasu Kelimesinin Anlamı?,Karasu Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Karasu Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Karasu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Karasu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Karasu Kelimesinin Anlamı Nedir? Karasu Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Karasu Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Karasu Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Karasu - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Karasu

Karasu Nedir? Karasu Ne demek? , Karasu Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Karasu Kelimesinin Anlamı? Karasu Ne Demek? Karasu Ne Demektir? ,Karasu Analizi? Karasu Anlamı Nedir? Karasu Ne Demektir?, Karasu Açıklaması Nedir? , Karasu Cevabı Nedir? , Karasu Kelimesinin Anlamı?






Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir?

Karasu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Karasu
Sakarya'nın ilçeleri
Sakarya'nın ilçeleri
Harita
İlçe sınırları haritası
ÜlkeTürkiye
İlSakarya
Coğrafi bölgeMarmara Bölgesi
İdare
 • KaymakamMehmet Uğur Arslan
 • Belediye başkanıİshak Sarı (AK Parti)
Yüzölçümü
 • Toplam457 km²
Rakım5 m
Nüfus
 (2018)
 • Toplam64,124
 • Kır
-
 • Şehir
66.852
Zaman dilimiUTC+03.00 (TSİ)
Posta kodu54500
İl alan kodu0264
İl plaka kodu54

Karasu, Marmara Bölgesi'nde, Sakarya iline bağlı bir ilçedir. Doğusunda Kocaali ilçesi, güneyinde Hendek ilçesi, güneybatısında Ferizli ilçesi, batısında Kaynarca ilçesi ve kuzeyinde de Karadeniz ile çevrilidir.[1] Marmara Bölgesi'nin Batı Karadeniz ile birleştiği yerde, Sakarya'nın kuzeyinde yer alan ilçe toprakları hafif dalgalı alçak alanlardan oluşmuştur. Karadeniz kıyısındaki düzlüklerin gerisinde hafif eğimlerle yükselen alanlar, bu alanların güneyinde de dalgalı düzlükler bulunur. Ancak birkaç yıl içerisinde kıyı bölümlerinin bir kısmına dalgakıran yapılarak akıntı kısmi engellenmiştir.

Köken bilimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Karasu'nun eski yerleşim yeri Küçük Karasu köyüydü. Köyün etrafındaki bataklıklardan dolayı karasu denilmiştir. Halk çıkan salgın hastalıktan sonra bu gün Karasu merkezinde bir mahalle olan İncilli'ye yerleşmiş ve burası Karasu adını almıştır.

İlçe topraklarını Sakarya Nehri sulamaktadır. Sakarya'nın taşıdığı alüvyonlarla vadi tabanlarında ve denize ulaştıkları kesimlerde verimli düzlükler oluşturur. Acarlar, Akgöl ve Küçükboğaz Gölleri ilçedeki belli başlı göllerdir. İl merkezine 50 km. uzaklıktaki ilçenin yüzölçümü 788 km2'dir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

İpsiz Recep'in Karasu'daki kabrindeki mezartaşı

İlçede, MÖ 3. yüzyılda başlayan Bitinya Krallığının egemenliği MÖ 1. yüzyıldaki Roma yönetimine kadar sürmüştür. Bizanslıların Optimatoi Thema'sının sınırları içerisindeki Sakarya bölgesi zaman zaman Arap istilalarına uğramıştır. 11. yüzyılın sonlarında Selçuklulardan Artuk Bey'in buradaki Bizanslıları yenmesi ile yöre Selçuklu Hanedanının eline geçmişse de 1072'de yeniden Bizanslılar yöreye hakim olmuşlardır. Bunun ardından 1097'de Haçlıların, Danişmendlilerin, Anadolu Selçuklularının ve İznik'te merkezi kurulan Nicaia İmparatorluğunun yönetimine girmiştir. 1322'de Orhan Gazinin komutanlarından Konuralp tarafından Osmanlı Devleti topraklarına katılmıştır. 1888 yılına kadar, "Pazarsuyu" adıyla Kastamonu'ya, sonrasında İzmit'e bağlanmıştır. 1933'e kadar Bucak, 1933'te ilçe yapılarak İzmit'e bağlanmıştır. 1954 yılında Sakarya ilinin kurulmasıyla, bu ile bağlı ilçe olmuştur.

En eski tarihi eserler Sakarya nehri kıyısındaki günümüze ancak temel kalıntıları kalan, Karapınar ve Akkum köyleri arasındaki Karasu Kalesidir. Bugün fındıklıklar içinde kalan kaleden geriye fazla bir kalıntı kalmamıştır. Bizans döneminde Sakarya nehir ulaşımının güvenliği için yapıldığı düşünülmektedir.[2][3]

Eski adı "İncilli" olan Karasu, 19. yüzyıl sonlarında bağımsız İzmit Mutasarrıflığının Kandıra kazasına bağlı bir nahiye idi. Evliya Çelebi, Seyahatnamesi'nde Karasu'dan; “Bundan 300 sene evvel Karasu Köyü'nde kurulmuştur. İzmit Sancağı'nın Kandıra Kazası'na bağlı bir kasabadır. Halkı çoğunlukla kömür taşımacılığı ve balıkçılık yapmaktadır.” diye söz etmektedir.

1898 yılında Karasu'da çinko ve kurşun bulunmuş ve 1. Cihan Harbine kadar işlenmeye devam etmiştir.[4]

Karasu tarihinde İpsiz Recep Emice ismi önemli bir yer tutar. Aslen Rizeli olan İpsiz Recep Kurtuluş Savaşında Karasu'yu kendine karargâh yapmış, Millî Mücadeleye önemli katkılarda bulunmuş milis yüzbaşıdır. İpsiz Recep Kurtuluş Savaşı sonrası Karasu Yenimahalle'ye yerleşmiş, burada vefat ederek, Ulu Camii Mezarlığına defnedilmiştir.

Cumhuriyet döneminde bataklıklar kurutulmuş, Kafkasya ve Balkanlardan gelen göçmenler yöreye yerleştirilmiştir. 1940'larda başlayan ve hâlen devam eden Doğu Karadeniz'den aldığı göçlerle hızla büyümüştür.

II. Dünya savaşında Karasu açıklarında batırılan 30. denizaltı filotillasıdan U-20 Alman denizaltısının yeri yakın zamanda bulunmuştur.[5][6]

İklim[değiştir | kaynağı değiştir]

Karadeniz ikliminin hakim olduğu Karasu'da kışlar çok soğuk değildir, yazlar aşırı sıcaklar görülmez, her mevsim yağışlı geçmektedir. Kar yağışları birkaç gündür, yerde fazla kalmaz. Yıllık yağış ortalaması 1200 mm'dir.

Ekonomi[değiştir | kaynağı değiştir]

İlçe ekonomisi tarım, turizm ve balıkçılığa dayalıdır. Yetiştirilen tarımsal ürünlerin başında fındık, mısır ve buğday gelmektedir. Hayvansal üretim ilçenin ikinci gelir kaynağı durumundadır. Ayrıca kent yakınındaki Sakarya ağzı balıkçı tekneleri için doğal bir liman olup, küçük ölçekli tekne yapım yerleri de vardır.

Karasulu balıkçılar genelde kum midyesi, deniz salyangozu, palamut, lüfer, barbunya, tekir, mezgit, istavrit, kalkan, kefal, tirsi, köpek balığı ve vatoz avlarlar. 143 tekne ile yıllık 2.000 ton (2003) deniz ürünü yakalanmaktadır. Yakın zamana kadar liman bulunmadığından Sakarya Nehri'nin ağız kısmı (Yeni Mahalle) sığınma yeri olarak kullanılmaktadır. Depolama imkânı olmadığından sabah çıkan balık mezat usulü bekletilmeden satılmaktadır.[7]

İlçe sınırlarında MTA tarafından, Çam Dağı'nın kuzeyinde bakır, kurşun, çinko zuhuratı, İhsaniye sahilinde kumul alanlarda titanyum madeni varlığı saptanmıştır.[8][9]

11 Nisan 2015 tarihinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı tarafından Denizköy ve İhsaniye köyleri arasına Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi kurulacağı duyurulmuş,[10] aynı gün resmi gazetede karar yayınlanmıştır.[11] Bakan Fikri Işık tarafından; Yaklaşık 222 hektar üzerine kurulacak sanayi alanında motor, elektrikli-hibrit araçlar üzerinde çalışacak firmalara öncelik verileceği, 7 ila 8 bin kişiye istihdam sağlanacağı, 1,5-2 milyar dolar yatırım beklendiği, açıklanmıştır.[10]

Turizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Kıyı boyunda yazlık daire ve siteler geniş yer tutar. Pansiyonculuk hizmeti yaygındır. Deniz turizminin yanında son yıllarda Acarlar Longozu (su basar orman) endemik bitki ve hayvan türleriyle, uluslararası boyutta incelenmekte ve ilgi çekmektedir.

Maden Deresi Kanyonu yazın aşırı sıcak zamanlarında bile serin atmosferiyle piknikçilerin gözde yeridir.

Küçükboğaz Gölü ilginç oluşumu ile amatör balıkçıların ve piknikçilerin vazgeçemediği yerlerdendir.

Yeni Mahalle'de Sakarya Nehrinin denize döküldüğü Sakarya Ağzı görülecek yerlerdendir. Çevresi alkollü ve alkolsüz restoranları, yeni yapılan yürüyüş yolları, oturma banklarıyla çekici hale gelmiştir.

Karasu sahilde kurulması düşünülen sivil havacılık pisti ile yakın zamanda bu konuda da ismini duyurmaya başlayacaktır.

Karasu ve çevresinde karstik taşların varlığından dolayı pek çok küçük ve orta ölçekli mağara mevcuttur.

Karasu'da son yıllarda Karasu Limanının yapımına başlanması, serbest bölge ilan edilmesi, tersane kurulması ile birlikte hızlı bir gelişme başlamıştır. Bu olay kent nüfusunun hızla artmasına çok miktarda yeni konut yapılmasına ve arsaların hızla değerlenmesine neden olmuştur.

Sakarya Nehri'ne 2000 yılından itibaren Mersin balığı yavruları bırakılmaktadır. Geçmiş yıllarda Sakarya Nehri ağzında bolca avlanan, belediye ambleminde yer alan Mersin balığı nesli yeniden canlandırılmaya çalışılmaktadır.[12][13] Nesli tüketilen balığın anısına festival düzenlenmektedir.[14]

1987 yapımı Türk filmi Otobüs Yolcuları / İhsaniye - Karasu, Karasu'nun İhsaniye köyünde çekilmiştir.[15][16] Sakarya merkez'e yaklaşık olarak 55 kilometre mesafededir. Kendisine en yakın ilçe olan Kocaali ile arasında yaklaşık 16 kilometre mesafe vardır. İstanbul'a dökülen Melen Çayı ile arasında da 25 kilometre mesafe vardır.

Nüfus[değiştir | kaynağı değiştir]

Karasu ve çevresinin 2003.05.02 tarihinde NASA'nın uzaydan (382 km) çektiği fotoğrafı
Yıl Toplam Şehir Kır
Karasu ilçesi (Kocaeli)
1935[17] 17.587 2.087 15.500
1940[18] 20.354 2.406 17.948
1945[19] 23.700 2.906 20.794
1950[20] 29.695 3.398 26.297
Karasu ilçesi (Sakarya)
1955[21] 36.169 4.165 32.004
1960[22] 44.903 5.683 39.220
1965[23] 52.770 7.060 45.710
1970[24] 60.385 10.198 50.187
1975[25] 66.259 11.600 54.659
1980[26] 66.852 10.157 56.695
1985[27] 69.360 12.155 57.205
1990[28][a] 47.973 14.500 33.473
2000[29] 54.630 24.672 29.958
2007[30] 51.596 25.607 25.989
2008[31] 53.275 27.253 26.022
2009[32] 53.842 27.914 25.928
2010[33] 53.708 28.782 24.926
2011[34] 53.928 29.615 24.313
2012[35] 54.434 30.746 23.688
2013[36] 55.342 55.342 veri yok
2014[37] 57.008 57.008 veri yok
2015[38] 59.130 59.130 veri yok
2016[38] 61.533 61.533 veri yok
2017[38] 62.866 62.866 veri yok
2018[38] 64.124 64.124 veri yok
2019[38] 64.790 64.790 veri yok
2020[38] 66.852 66.852 veri yok

Not: Büyükşehir yasası nedeniyle köyler mahalle statüsüne geçtiğinden 2013'ten itibaren kır nüfusu tabloda yer almamıştır.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kocaali ilçesinin kurulması ile nüfus azalmıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Karasu, Sakarya". 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2009. 
  2. ^ "Karasu Kalesi". karasu.bel.tr. 22 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2015. 
  3. ^ "Karasu Kalesi ortaya çıkacak". sakaryayenigun.com.tr. 11 Kasım 2014. 22 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2015. 
  4. ^ Prothero, G.W. (1920). Anatolia. Londra: H.M. Stationery Office. s. 103. 2 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2013. 
  5. ^ "Derinlerdeki tarih ağlara takıldı". kesfetmekicinbak.com. Eylül 2010. 20 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2015. 
  6. ^ "U-20 Denizaltısı". karasu.bel.tr. 22 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2015. 
  7. ^ UZMANOĞLU, Selçuk; SOYLU, Meral (2006). "Giriş" (PDF). Karasu(Sakarya) Bölgesi Deniz Balıkçılarının Sosyo-Ekonomik Yapısı. E.Ü. Su Ürünleri Dergisi 2006. 6 Haziran 2014 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Haziran 2014. 
  8. ^ "MTA". 20 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2022. 
  9. ^ "MTA". 10 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2022. 
  10. ^ a b "Sakarya'da Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi kuruluyor". sabah.com.tr. 11 Nisan 2015. 24 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2015. 
  11. ^ "Karar Sayısı : 2015/7527". Resmî Gazete. resmigazete.gov.tr. 11 Nisan 2015. 22 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2015. 
  12. ^ "5. MERSİN BALIĞI FESTİVALİ YAPILDI". www.denizhaber.com. 24 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2014. 
  13. ^ "KARASU MERSİN BALIĞI FESTİVALİ". www.tudav.org. 29 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2014. 
  14. ^ "Dünyada İlk ve Tek". www.karasu.bel.tr. 2 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2014. 
  15. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2012. 
  16. ^ [1]
  17. ^ "1935 Genel Nüfus Sayımı" (PDF). 20 İlkteşrin 1935 Genel Nüfus Sayımı. DİE. 2 Haziran 2021 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2021. 
  18. ^  . "Vilâyetler, kazalar, Nahiyeler ve Köyler İtibarile Nüfus ve Yüzey ölçü" (PDF). 20 İlkteşrin 1940 Genel Nüfus Sayımı. DİE. 20 Ekim 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2016. 
  19. ^  . "1945 Genel Nüfus Sayımı" (PDF). 21 Ekim 1945 Genel Nüfus Sayımı. DİE. 15 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2021. 
  20. ^  . "Vilayet, Kaza, Nahiye ve Köyler itibarıyla nüfus" (PDF). 22 Ekim 1950 Umumi Nüfus Sayımı. DİE. 15 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2021. 
  21. ^  . "1955 Genel Nüfus Sayımı" (PDF). 23 Ekim 1955 Genel Nüfus Sayımı. DİE. 2 Haziran 2021 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2021. 
  22. ^  . "İl, İlçe, Bucak ve Köyler itibarıyla nüfus" (PDF). 23 Ekim 1960 Genel Nüfus Sayımı. DİE. 15 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2021. 
  23. ^ "1965 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  24. ^ "1970 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  25. ^ "1975 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  26. ^ "1980 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  27. ^ "1985 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  28. ^ "1990 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  29. ^ "2000 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  30. ^ "2007 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  31. ^ "2008 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  32. ^ "2009 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  33. ^ "2010 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  34. ^ "2011 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2012. 
  35. ^ "2012 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 20 Şubat 2013 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2013. 
  36. ^ "2013 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 15 Şubat 2014 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Şubat 2014. 
  37. ^ "2014 genel nüfus sayımı verileri". Türkiye İstatistik Kurumu. 10 Şubat 2015 tarihinde kaynağından (html) arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2015. 
  38. ^ a b c d e f
    • "Merkezi Dağıtım Sistemi" (html) (Doğrudan bir kaynak olmayıp ilgili veriye ulaşmak için sorgulama yapılmalıdır). Türkiye İstatistik Kurumu. Erişim tarihi: 13 Nisan 2016. 
    • "Karasu Nüfusu - Sakarya". nufusu.com. Erişim tarihi: 5 Şubat 2021. 
    • "Sakarya Karasu Nüfusu". nufusune.com. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]


Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Nedir? :Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? ile ilgili Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Ne Demektir? Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Açıklaması Nedir? Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Cevabı Nedir? Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Açıklaması? :Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Gerçek mi? :Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? ile ilgili Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Hakkında? :Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? ile ilgili Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? burada bulabilirsiniz. Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Karasu nedir?, Karasu anlamı nedir?, Karasu ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
John Urry, Üsküp Kemeri, Kriyojeniyen, Hulusi Kentmen, SolidWorks, Bophuthatswana, Delko, Güç Birliği Partisi, Çeralan, Saimbeyli, Aermacchi, Pseudoscorpionida, II. Gavril, The Sun, Infinity Engine, Carnago, Nissan R390 GT1, Gökkuzgunumsular, Salih Suphi Karaman, Slovakya, Güvenç Kurtar, Tour of the Basque Country, Mario Melchiot, Aydın Yılmaz, Hayalet Sürücü (film), Peru gagalı balinası, Sıfat fiil, Riikka Lehtonen, Kudsi Ergüner, Geological Society of London, Başka türlü adlandırılmayan yaygın gelişimsel bozukluk, Kayın, Jeolojik devir, Çakmak, Arguvan, Glanford Park, Franklin, New Jersey, Mehmet Raşit Beşerler, Poincaré yinelenme teoremi, Besin ağı, Urumçi İlçesi, Mohanad Salem, Eşrefli, Akpınar, Arsuf, 2003 FIVB Dünya Grand Prix, 2002 FIVB Dünya Grand Prix, Birinci Berberi Savaşı, 2004 FIVB Dünya Grand Prix, Billboard Global 200, 2009 UEFA ülkeler sıralaması, 2005 FIVB Dünya Grand Prix, Floransa Katedrali, 2006 FIVB Dünya Grand Prix, 2007 FIVB Dünya Grand Prix, Anastasya Savaşı, Türkçe eğitimi, Tayvan kadın millî voleybol takımı, Abisal düzlük, Generalleutnant, Avgan, Cengiz Yazıcıoğlu, Didim, Efigenio Ameijeiras, Maó, Otto Wilhelm Hermann von Abich, Osman Bedrettin Oğuz, The World Factbook, Düalizm, Dualizm, Jeolojik zamanlar, Rur Nehri, Yedisan, Küfi, Kufi, Ermal Meta, Mihrişah Valide Sultan Camii, Tazılar, Seben, Kablosuz uygulama protokolü, Rachel Zegler, ŽFK Crvena zvezda, Jamie Noble, Rostock Üniversitesi, Mercer, Kentucky, Campton and Chicksands, Carolina Reaper, II. Kılıç Arslan, Azerbaycan cumhurbaşkanlığı idaresi başkanları listesi, Vinča kültürü, 1545, Keiren Westwood, İhsan Yüce, Survivor (Destinys Child albümü), Kestel Barajı, Michael Bay, 2008 FIVB Dünya Grand Prix, Sandro Botticelli, 2009 FIVB Dünya Grand Prix, 2010 FIVB Dünya Grand Prix, 2013 FIVB Dünya Grand Prix, 2012 FIVB Dünya Grand Prix, Bollullos Par del Condado, Zavidovići,
Tezkiyesi Bozuk Nedir?, Mete Koca Kimdir?, Abdullah Çakır Kimdir?, Zeki İsminin Anlamı Nedir?, Recep Bakırcı Kimdir?, Doğu Türkistan bayrağı Anlamı Nedir, Doğu Türkistan bayrağı Nasıl Oluştu, Doğu Türkistan bayrağı Tarihi, Doğu Türkistan bayrağı Renkleri, Doğu Türkistan bayrağı Tasarımı, Tezatlı Nedir?, Zekasal İsminin Anlamı Nedir?, Faik Deli Kimdir?, Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?,