Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir?

Japon Komünist Partisi Nedir?

Japon Komünist Partisi Nedir?, Japon Komünist Partisi Nerededir?, Japon Komünist Partisi Hakkında Bilgi?, Japon Komünist Partisi Analizi? Japon Komünist Partisi ilgili Japon Komünist Partisi ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Japon Komünist Partisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Japon Komünist Partisi Ne Anlama Gelir Japon Komünist Partisi Anlamı Japon Komünist Partisi Nedir Japon Komünist Partisi Ne Anlam Taşır Japon Komünist Partisi Neye İşarettir Japon Komünist Partisi Tabiri Japon Komünist Partisi Yorumu 

Japon Komünist Partisi Kelimesi

Lütfen Japon Komünist Partisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Japon Komünist Partisi İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Japon Komünist Partisi Kelimesinin Anlamı? Japon Komünist Partisi Ne Demek? ,Japon Komünist Partisi Ne Demektir? Japon Komünist Partisi Ne Demektir? Japon Komünist Partisi Analizi? , Japon Komünist Partisi Anlamı Nedir?,Japon Komünist Partisi Ne Demektir? , Japon Komünist Partisi Açıklaması Nedir? ,Japon Komünist Partisi Cevabı Nedir?,Japon Komünist Partisi Kelimesinin Anlamı?,Japon Komünist Partisi Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Japon Komünist Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Japon Komünist Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Japon Komünist Partisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Japon Komünist Partisi Kelimesinin Anlamı Nedir? Japon Komünist Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Japon Komünist Partisi Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Japon Komünist Partisi Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Japon Komünist Partisi - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Japon Komünist Partisi

Japon Komünist Partisi Nedir? Japon Komünist Partisi Ne demek? , Japon Komünist Partisi Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Japon Komünist Partisi Kelimesinin Anlamı? Japon Komünist Partisi Ne Demek? Japon Komünist Partisi Ne Demektir? ,Japon Komünist Partisi Analizi? Japon Komünist Partisi Anlamı Nedir? Japon Komünist Partisi Ne Demektir?, Japon Komünist Partisi Açıklaması Nedir? , Japon Komünist Partisi Cevabı Nedir? , Japon Komünist Partisi Kelimesinin Anlamı?






Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir?

Japon Komünist Partisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Japon Komünist Partisi
日本共産党
Nihon Kyōsan-tō
KısaltmaJKP
BaşkanKazuo Şii
Genel SekreterAkira Koike
Meclis LideriTomoko Kami
Temsilciler LideriÇizuko Takahaşi
Kuruluş tarihi15 Temmuz 1922 (101 yıl önce) (1922-07-15)
Merkez4-26-7 Sendagaya, Şibuya, Tokyo 151-8586, Japonya
Gazete(ler)Shimbun Akahata
Gençlik koluJaponya Demokratik Gençlik Ligi
Üyelik (2016)305,000 [1]
İdeolojiBilimsel sosyalizm[2]
Sosyalist revizyonizm[3][4]
Pasifizm[5]
İlericilik
Siyasi pozisyonSol
Uluslararası üyelikUKİPT
Resmî renkler     Kırmızı
Temsilciler
10 / 465
Konsüller
11 / 245
İl meclisleri
149 / 2.614
Belediye meclisleri
2.605 / 30.101
Seçim sembolü
İnternet sitesi
Parti bayrağı
Japonya

Japon Komünist Partisi (JKP, Japonca日本共産党, Nihon Kyōsan-tō) Japonya'da 15 Temmuz 1922'de kurulan komünist bir siyasi partidir.

Japon Komünist Partisi kapitalizmin kaldırılmasını ve sosyalizme dayalı bir toplumun kurulmasını, demokrasi ve barışın tesis edilmesini savunduğunu ve militarizme karşı olduğunu ilan etmektedir. Bu amaçlarına kapitalizm tarafından oluşturulan çerçeve içinde, barışçıl ve evrimsel yoldan varmayı istemektedir. Leninist kökenli bir parti olmakla beraber günümüzde sosyalizme devrimci bir geçişi reddetmektedir. Ayrıca parti, Japonya'nın egemenliğinin bütünüyle yeniden tesis edilmesini ve bu çerçevede somut olarak ABD'yle olan müttefiklik ilişkilerinin sonlandırılmasını savunmaktadır.

Japonya'nın nükleer silahlar edinmesine ve buna karşı düzenlemeyi içeren Japon Anayasası'nın 9. maddesi'nin değişikliklerine karşı çıkmaktadır. Günümüzde parti Japon İmparatorluk ailesi'ne karşı tavrını yumuşatmıştır. Uzun yıllar karşı çıktığı Anayasa'daki İmparatorluk statüsünü, günümüzde yalnızca sembolik olarak kalması ve hiçbir gerçek iktidar gücünü temsil etmemesi koşuluyla kabul etmektedir.

JKP, günümüzde, üye sayısı bakımından "Komünist" sıfatını taşıyan en büyük partilerden biridir. 25.000 seksiyona dağılmış olarak 400.000'den fazla üyesi vardır. Avrupa ve diğer yerlerdeki komünist partilerin çoğunluğunun aksine SSCB'nin çözülmesinden sonra ne belirgin bir parti içi kriz yaşamış ne de ismini değiştirme yoluna gitmiştir.

Seçim sonuçları açısından uzun süredir parti bir gerileme süreci içindedir. 2000 yılında oyların %11.3'ünü almışken, oy oranı 2003'te %8.2'ye ve 2005'te de %7.3'e düşmüştür -bu da yaklaşık 5 milyon oyan tekabül etmektedir. 2007 seçimlerinde %7.5 alarak küçük bir artış göstermiştir.

Japonya'da iktidardaki yerini uzun süredir koruyan sağcı-muhafazakâr Liberal Demokrat Parti'ye karşı muhalefet partileri içinde başka sol olarak nitelenebilecek parti bulunmadığı için, kendisini solda gören seçmenlerin büyük çoğunluğu komünist partiye oy vermek durumunda kalmaktadır.

JKP'nin önceki başkanı Fuwa Tetsuzo (不破哲三) "halk parlamentarizmi" görüşünü partinin parlamenter taktiği olarak saptamıştır. Buna göre, sermayenin iktidarı parlamentoda çoğunluk kazanarak devrilebilir, çünkü Meclis "ulusal egemenliğin en yüksek organıdır."[6]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

İşçi Bayramı'nda konuşma yapan Kyuiçi Tokuda (1946)

JKP, 15 Temmuz 1922'de Tokyo'da gerçekleştirilen kurucu kongresinde bir yeraltı organizasyonu olarak kuruldu. Sen Katayama (片山潜), Şoiçi Içikawa (市川正一), Kyuiçi Tokuda (徳田球一) gibi önde gelen Japon Marksistleri partinin kuruluş kongresinde yer aldılar.

Parti 1933'te kendi içindeki polis provokasyonlarının da etkisiyle fiilen ortadan kalktı.

22 Nisan 1925 tarihli 46 sayılı "Asayiş Koruma Yasası (治安維持法 Chian Iji Hō)" ile yasadışı ilan edilen parti, İmparatorluk Japonyası Ordu ve Tokkō adlı polis örgütü tarafından ağır baskı altında tutuldu.

II. Dünya Savaşı'nın sonuna kadar yasadışı olarak kaldı. Savaş sırasında Japonya'da savaşa karşı çıkan tek siyasal parti JKP olduğunu iddia etmektedir.

1945 yılında parti ABD işgal yönetimi altında yasallaştırıldı. Ancak 1 Şubat 1946 tarihli genel grevden dolayı işgal yönetimi parti liderlerinin çoğunu hapsetmiş ve parti yayınlarını yasaklamıştı.

1945 yılında partinin önde gelen taktisyeni Sanzou Nosaka (野坂参三) tarafından "barışçıl devrim" tezleri geliştirildi. 1949 yılında parti Meclis seçimlerinde önemli bir başarı elde etti ve oyların yüzde 10'unu (yaklaşık 3 milyon oy) alarak Mecliste 35 sandalye kazandı.

Seçim başarısına rağmen Nosaka'nın "barışçıl devrim" taktiği, Kominform tarafından sert biçimde eleştirildi ve "anti-marksist ve anti-sosyalist" bir teori olarak nitelendi.[7] Japon Komünist Partisi özeleştiri yaptı ve Kominform'un eleştirilerini kabul etti.

1951 yılında parti "1951 Tezleri" adlı yeni bir programatik belge yayınladı ve yeni zafere ulaşan Çin Devriminin yöntemlerinden esinlenen radikal bir mücadele çizgisini benimsedi. Kore Savaşı'nın başlaması parti üzerindeki baskının yeniden yoğunlaşmasına yol açtı. 1951-55 dönemi partinin silahlı mücadele ve gerilla taktikleri de dahil olmak üzere radikal yöntemleri denediği bir dönem oldu.

Ancak 1956 yılında SSCB ve Yugoslavya yakınlaşması ve destalinizasyon politikası doğrultusunda Kominform'un varlığına son verilmesi ve SBKP'nin 1956 yılındaki 20. Kongresinden itibaren "barışçıl parlamenter geçiş" taktiklerini savunmaya başlaması, tüm dünya komünist hareketinde olduğu gibi JKP'de de kafa karışıklığına yol açtı.

1958 yılında Kenji Miyamato (宮本顕治)'nun partinin başına gelmesi bir değişim süreci başlattı. Aynı sene içinde Miyamato, Japonya'da şiddete dayalı bir Komünist devrim yönündeki önceki çağrılarından vazgeçtiğini açıkladı. O ve JKP bunun yerine, "Güleryüzlü Komünizm" politikasını geliştirmeye girişti ve parlamenter çalışmaya ağırlık verdi.[8]

Miyamato'nun başkanlığı sırasında parti hem Sovyetler Birliği Komünist Partisi'yle hem de Çin Komünist Partisi'yle ulusal taktikler ve dış politika taktikleri konusunda önemli sorunlar yaşadı.

SBKP'yle yaşanan sorunlar 1964'te Temsilciler Meclis'inde nükleer silahların test edilmesinin kısmi yasaklanması anlaşmasının oylanması sırasında yaşandı. Partinin Merkez Komite üyesi ve önde gelen yöneticilerinden Shiga Yoshio, Sovyet yönetici Anastas Mikoyan'ın da izleyici locasından izlemekte olduğu oylamada, parti disiplinini çiğneyerek anlaşma lehinde oy kullandı. Shiga partiden atıldı ve kendisini izleyen eski KP üyeleriyle birlikte "Japonya'nın Sesi" adı altında ve SSCB tarafından teşvik edilen ve maddi olarak desteklenen küçük bir parti kurdu. JKP ayrıca SSCB'nin 1968'deki Çekoslovakya'ya mühadelesini sert biçimde kınadı. İki parti arasındaki ilişkiler 1970 yılı boyunca daha da kötüleşti ancak 1971 yılında uzlaşma çabaları belli bir noktaya ulaştı ve JKP temsilcilerinin SBKP'nin 23. Kongresine resmi olarak katılmaları sağlandı. Bunun ardından partiler arası ilişkilerin "bağımsızlıklık, eşitlik ve diğerinin iç işlerine karışmama" esasları üzerinde devam etmesini öngörün bir anlaşma sağlandı.[9]

SBKP'yle yaşanan sorunların etkisiyle 1964'ten sonra kısa bir süre Çin Komünist Partisi'yle yakınlaşma olduysa da, bu partiyle de ilişkiler 1966'dan itibaren kötüleşmeye başladı. ÇKP'yle anlaşmazlıklar özellikle, "Sovyet revizyonizminin" ve "Amerikan emperyalizminin" göreli önemi konusunda ve JKP'nin parlamenter yöntemlerle iktidarı araması konularında ortaya çıktı. Pekin kısa süre sonra, "Miyamato kliği"ni, "Amerikan emperyalistleri, Sovyet revizyonistleri ve Sato gericilerinden sonra dördüncü baş düşman" olarak gördüğünü açıkladı. 70'ler boyunca JKP dışındaki Japonya'daki bütün partiler Çin Halk Cumhuriyeti'ne delegasyonlarını gönderdiler. Çin, JKP'den ayrılanların kurduğu küçük bir parti olan Japon Komünist Partisi (Sol) adlı örgüte yaygın tanıtım ve muhtemelen maddi destek sağlayarak JKP yönetimini daha da öfkelendirdi.

Miyamato yönetim süresinin sonlarına doğru partiyi daha merkez bir çizgiye çekti. İtalyan Komünist Partisi tarafından geliştirilen Avrupa komünizmi görüşlerinden esinlendi. 1976 yılındaki Parti kongresinde Miyamato, "proletarya diktatörlüğü" terimini bir yana bırakmayı ve bunun yerine demokrasi ve özgürlük çağrısı yapan bir deklarasyonun benimsenmesini önerdi. Parti bu platformu benimsedi ve günümüzde de bu çizgiyi izlemeyi sürdürmektedir.

Bazı temel konulardaki parti pozisyonları[değiştir | kaynağı değiştir]

"Japon-ABD Güvenlik Anlaşması'nın tehlikeli doğası Japonya'nın ABD'nin savaşlarına sürüklenmesi ihtimali yönünde evrim geçirmiştir. Bu da Japonya'nın savaşa girmesini reddeden Japon Anayasasını çiğnemektedir. Bunun arkasında ABD'nin istediği her ülkeye keyfi olarak saldırmasına temel teşkil eden aşırı derecede tehlikeli önleyici savaş stratejisi yatmaktadır." [10]

  • Sovyet sosyalizmi hakkında:

"Başarısızlığa uğrayan Sovyetler Birliği ne sosyalist bir toplumdu, ne de sosyalizme doğru bir geçiş toplumuydu. Bu halkı ezen, sosyalizmle hiçbir ortak yanı olmayan bir toplumdu."[11]

Parti Yayınları[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim sonuçları[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel seçimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Temsilciler Meclisi
Seçim Oy % Sandalye ±
1946 2,135,757 3.8
6 / 464
1947 1,002,883 3.7
4 / 466
azalış 2
1949 2,984,780 9.8
35 / 466
artış 31
1952 896,765 2.5
0 / 466
azalış 35
1953 655,990 1.9
1 / 466
artış 1
1955 733,121 2.0
2 / 467
artış 1
1958 1,012,035 2.5
1 / 467
azalış 1
1960 1,156,723 2.9
3 / 467
artış 2
1963 1,646,477 4.0
5 / 467
artış 2
1967 2,190,564 4.8
5 / 486
Sabit 0
1969 3,199,032 6.8
14 / 486
artış 9
1972 5,496,827 10.5
38 / 491
artış 24
1976 5,878,192 10.4
17 / 511
azalış 21
1979 5,625,527 10.4
39 / 511
artış 22
1980 5,803,613 9.8
29 / 511
azalış 10
1983 5,302,485 9.3
26 / 511
azalış 3
1986 5,313,246 8.8
26 / 512
Sabit 0
1990 5,226,987 8.0
16 / 512
azalış 10
1993 4,834,587 7.7
15 / 511
azalış 1
1996 7,268,743 13.1
26 / 500
artış 11
2000 6,719,016 11.2
20 / 480
azalış 6
2003 4,586,172 7.8
9 / 480
azalış 11
2005 4,919,187 7.3
9 / 480
Sabit 0
2009 4,943,886 7.0
9 / 480
Sabit 0
2012 3,689,159 6.2
8 / 480
azalış 1
2014 6,062,962 11.4
21 / 475
artış 13
2017 4,404,081 7.9
12 / 475
azalış 9

Konsüller Meclisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Ulusal Oy Toplam
Oy % Sandalye ±
1947 610,948 2.9
4 / 250
1950 1,333,872 4.8
4 / 260
Sabit 0
1953 293,877 1.1
2 / 260
azalış 2
1956 599,254 2.1
2 / 254
Sabit 0
1959 551,916 1.9
3 / 254
artış 1
1962 1,123,947 3.1
4 / 254
artış 1
1965 1,652,364 4.4
6 / 254
artış 2
1968 2,146,879 5.0
7 / 251
artış 1
1971 3,219,307 8.1
10 / 251
artış 3
1974 4,931,650 9.4
19 / 260
artış 9
1977
16 / 252
azalış 3
1980
12 / 252
azalış 4
1983
14 / 252
artış 2
1986 5,430,838 9.5
16 / 252
artış 2
1989
14 / 252
azalış 2
1992
11 / 252
azalış 3
1995
14 / 252
artış 3
1998
23 / 252
artış 9
2001 4,329,210 7.9
20 / 247
azalış 3
2004 4,363,107 7.8
9 / 242
azalış 11
2007 4,407,937 7.5
7 / 242
azalış 2
2010 3,563,556 6.1
6 / 242
azalış 1
2013 5,154,055 9.7
11 / 242
artış 5
2016 6,016,245 10.7
14 / 242
artış 3
2019 4,483,411 8.95
13 / 245
azalış 1

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Japanese Communist Party seeing sharp increase in new, young members (in English)". Mainichi Shimbun. 7 Ocak 2014. 10 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2014. 
  2. ^ "Japan Working Paper No. 67: The Japanese Communist Party and Its Transformations (in English)". Japan Policy Research Institute. Mayıs 2000. 5 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2014. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 17 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 17 Şubat 2023. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2023. 
  5. ^ "Japan's persistent pacifism (in English)". East Asia Forum. 24 Ekim 2013. 21 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2014. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ocak 2008. 
  7. ^ Rodger Swearingen, "Nosaka and the Cominform", Far Eastern Survey, Cilt. 19, No. 10. (Mayıs 17, 1950), s. 98
  8. ^ Douglas Martin, "Kenji Miyamoto, 98, Leader of Japan’s Communist Party, Dies", New York Times, 20 Temmuz 2007
  9. ^ John K. Emmerson, "The Japanese Communist Party after Fifty Years", Asian Survey, Cilt. 12, No. 7. (Temmuz, 1972), s. 573
  10. ^ "Tetsuzo Fuwa, "Address to Japan Peace Committee in Its 50th Year," Japan Press Weekly, 3 Temmuz 1999; aktaran: István Mészáros, Socialism or Barbarism, Kısım 2.7, Monthly Review Press, 2001". 13 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2008. 
  11. ^ "Tadatoshi Tashiro, "The Japanese Communist Party's Revolutionary Course and the "Manifesto of the Communist Party""". 1 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ocak 2008. 

Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Nedir? :Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? ile ilgili Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Ne Demektir? Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Açıklaması Nedir? Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Cevabı Nedir? Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Açıklaması? :Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Gerçek mi? :Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? ile ilgili Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Hakkında? :Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? ile ilgili Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? burada bulabilirsiniz. Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Japon Komünist Partisi nedir?, Japon Komünist Partisi anlamı nedir?, Japon Komünist Partisi ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Tefenni, Alatarla, Elazığ, Douwe Bob, 1816, Papa Ioannes (anlam ayrımı), Onur Tuncer, Ölçüm, Kalmar, Laminer akış, Lejyon II Augusta, Osby, I. Alexander (papa), Laplasyen, Carmen de Hastingae Proelio, 6. Altın Koza Film Festivali, VII. Ioannes (papa), Constantinus (papa), Guy Demel, Atikali, Fatih, İşbara Kağan, Müslüm Gürses 1, Fildişi gagalı ağaçkakan, Tatvan, Macaristan Halk Cumhuriyeti, Eğimli, Ovacık, Ralph Hammeras, Two for the Seesaw (film), Law Order, Piristû Kadın Efendi, Some Great Reward, Papa Seçilmiş Stephanus, Reşidîler, Uzaktan çalışma, Öngerilmeli beton, McSpicy, Ion Andoni Goikoetxea, Opel Adam, Benderli Ali Paşa, Küme teorisi, Guilherme Ramos, Yavo Yom, Barok bestecileri listesi, Papa Benedictus (anlam ayrımı), Pasifik Cephesi (II. Dünya Savaşı), Katolik Kilisesinin tarihçesi, Relatos salvajes, Toynak, İdris Nebi Hatipoğlu, Papa VI. Benedictus, 651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Müttefik Devletler, Seher Yeli, Kuzey Zelandadaki Orta Çağ Avcılık Peyzajı, Helioporacea, NGC 7786, Dezhou, 2011 NBA Playoffları, Jelling Höyükleri, Rünik Taşlar ve Kilise, Büyük Britanya Adası iklimi, Mustafa Savaş, Davutlarköyü Tren İstasyonu, Çatışma, Santillana del Mar, Omuzdan ateşlemeli füze, Görice (ilçe), 1995 Belçika Grand Prix, Tüketici hakları, Pardosa pseudomixta, Kuban Stadyumu, Hrisippos, 1083, I. Harald (Danimarkalı), George Frederick Watts, Görece, Çınar, Ed Furgol, Asteriidae, Mokümanter, Max Koegel, Yerçekimi, Albidona, Donda, Işıklar, Balışeyh, Derby Müzesi ve Sanat Galerisi, II. Otto (Kutsal Roma İmparatoru), Engin Bekdemir, II. Henry (Kutsal Roma İmparatoru), Ayyıldız Tim, Alin Lahud, Vücut geliştirme, Kofi Abrefa Busia, Grimeton Radyo İstasyonu, Bilgisayar terimlerinin kısaltmalarının listesi, Dikmen, Hendek, 1998 Kış Olimpiyatlarında Azerbaycan, Londra Avrupa İşletme Okulu, Felin spongiform ensefalopati, III. Otto (Kutsal Roma imparatoru), Pirahã dili, Condillac, Bu arada,
Zekâlı İsminin Anlamı Nedir?, Ferdaya Salmak Nedir?, Cevdet Akay Kimdir?, Zekâi İsminin Anlamı Nedir?, Teyelli Nedir?, Ferdası Nedir?, Zehirsiz İsminin Anlamı Nedir?, Ferasetsiz Nedir?, Tuncer Usta Kimdir?, Tevazulu Nedir?, Ferasetli Nedir?, Zehirli İsminin Anlamı Nedir?, Nesrin Arslan Kimdir?, Ferahlık Duymak Nedir?, Çağatay Atasay Kimdir?, Zehir Zıkkım İsminin Anlamı Nedir?, Alpaslan Türkkan Kimdir?, Zecrî İsminin Anlamı Nedir?, Adnan Sinan Çakıroğlu Kimdir?, Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kimdir? Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Nereli Yrd Doç Dr Badegül Can Emir Kaç Yaşında?, Zebunküş İsminin Anlamı Nedir?, Aziz Cem Güner Kimdir?, Zebun İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Tut Nedir?, Doğukan Ak Kimdir?, Zayi İsminin Anlamı Nedir?, Ferah Bulmak Nedir?, Doğan Avcı Kimdir?, Zayıf Sesli İsminin Anlamı Nedir?, Erol Bayram Kimdir?, Feragatli Nedir?, Tufan Yanar Kimdir?, Zayıf Nahif İsminin Anlamı Nedir?, Testereli Nedir?, Özgül Baydoğan Kimdir?, Feragat Sahibi Nedir?, Zayıf İsminin Anlamı Nedir?, Tespihsiz Nedir?, Naci Şanlıtürk Kimdir?, Zaviyevi İsminin Anlamı Nedir?, Ülkü Ayaydın Kimdir?, Tespihli Nedir?, Fer Almak Nedir?, Akadyana bayrağı Anlamı Nedir, Akadyana bayrağı Nasıl Oluştu, Akadyana bayrağı Tarihi, Akadyana bayrağı Renkleri, Akadyana bayrağı Tasarımı, Naile İşlek Kimdir?, Zavallı İsminin Anlamı Nedir?, Teslimiyetçi Nedir?, Zatî İsminin Anlamı Nedir?, Fenomenolojik Nedir?, Nizamettin Öztürk Kimdir?, Ahmet Yasin Şentürk Kimdir?, Fenomenal Nedir?, Zata Mahsus İsminin Anlamı Nedir?, Ejder Kaygusuz Kimdir?, Fenolojik Nedir?, Zaruri İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürsüz Nedir?, Emrullah Türe Kimdir?, Zarsı İsminin Anlamı Nedir?, Tesettürlü Nedir?, Fenlenmek Nedir?, Elif Baysal Kimdir?, Zarplı İsminin Anlamı Nedir?, Fenik Nedir?, Mehmet Bağlar Kimdir?, Cumali İnce Kimdir?, Zarif İsminin Anlamı Nedir?, Fenersiz Yakalanmak Nedir?, Fevzi Fatih Oğuz Kimdir?, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Anlamı Nedir, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Nasıl Oluştu, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tarihi, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Renkleri, Zafer Bayrağı (Azerbaycan) Tasarımı, Fenersiz Nedir?, Zararsız İsminin Anlamı Nedir?, Fenerli Nedir?, Zararlı İsminin Anlamı Nedir?, Hüseyin Çalişci Kimdir?, İrfan Karatutlu Kimdir?, Feneri Nerde Söndürdün Nedir?, Zarardîde İsminin Anlamı Nedir?, Terso Nedir?, Metin Bozkurt Kimdir?, Zarafetli İsminin Anlamı Nedir?, Savaş bayrağı Anlamı Nedir, Savaş bayrağı Nasıl Oluştu, Savaş bayrağı Tarihi, Savaş bayrağı Renkleri, Savaş bayrağı Tasarımı, Fener Çekmek Nedir?, Mustafa Çiftci Kimdir?, Zampara İsminin Anlamı Nedir?, Tersinir Nedir?, Gülfiraz Sağlık Kimdir?, Ters Türs Nedir?, Zamlı İsminin Anlamı Nedir?, Fenaya Çekmek Nedir?, Filiz Kılıç Kimdir?, Ters Ters Nedir?, Fenasına Gitmek Nedir?, Zamklı İsminin Anlamı Nedir?, Mehtap Nazan Göktaş Kimdir?, Fenalık Geçirmek Nedir?, Sancak (bayrak) Anlamı Nedir, Sancak (bayrak) Nasıl Oluştu, Sancak (bayrak) Tarihi, Sancak (bayrak) Renkleri, Sancak (bayrak) Tasarımı, Zamansız İsminin Anlamı Nedir?, Burak Kotan Kimdir?, Fenalık Etmek Nedir?,