Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir?

Ikiru Nedir?

Ikiru Nedir?, Ikiru Nerededir?, Ikiru Hakkında Bilgi?, Ikiru Analizi? Ikiru ilgili Ikiru ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Ikiru ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Ikiru Ne Anlama Gelir Ikiru Anlamı Ikiru Nedir Ikiru Ne Anlam Taşır Ikiru Neye İşarettir Ikiru Tabiri Ikiru Yorumu 

Ikiru Kelimesi

Lütfen Ikiru Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Ikiru İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Ikiru Kelimesinin Anlamı? Ikiru Ne Demek? ,Ikiru Ne Demektir? Ikiru Ne Demektir? Ikiru Analizi? , Ikiru Anlamı Nedir?,Ikiru Ne Demektir? , Ikiru Açıklaması Nedir? ,Ikiru Cevabı Nedir?,Ikiru Kelimesinin Anlamı?,Ikiru Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Ikiru Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Ikiru Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Ikiru Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Ikiru Kelimesinin Anlamı Nedir? Ikiru Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Ikiru Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Ikiru Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Ikiru - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Ikiru

Ikiru Nedir? Ikiru Ne demek? , Ikiru Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Ikiru Kelimesinin Anlamı? Ikiru Ne Demek? Ikiru Ne Demektir? ,Ikiru Analizi? Ikiru Anlamı Nedir? Ikiru Ne Demektir?, Ikiru Açıklaması Nedir? , Ikiru Cevabı Nedir? , Ikiru Kelimesinin Anlamı?






Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir?

Yaşamak (film, 1952)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Ikiru sayfasından yönlendirildi)
Yaşamak
Ikiru (生きる)
Yaşamak (Ikiru) filminin özgün afişi
YönetmenAkira Kurosawa
YapımcıSôjirô Motoki
SenaristAkira Kurosawa
Shinobu Hashimoto
Hideo Oguni
OyuncularTakashi Shimura
Shin'ichi Himori
Haruo Tanaka
Minoru Chiaki
MüzikFumio Hayasaka
Görüntü yönetmeniAsakazu Nakai
KurguKôichi Iwashita
StüdyoToho
DağıtıcıToho
The Criterion Collection (DVD)
CinsiSinema filmi
TürüPsikolojik dram
RenkSiyah-beyaz
Yapım yılı1952
Çıkış tarih(ler)i9 Ekim 1952, Japonya
25 Mart 1956, ABD
Mart 1992, 11. İstanbul Film Festivali, Türkiye
Süre143 dakika
ÜlkeJaponya Japonya
DilJaponca (yer yer İngilizce)
Diğer adlarıYaşamak (Türkiye)
Living ve To Live (İngilizce gayriresmî adlar)
Vivre ve Vivre enfin un seul jour (Fransızca adlar)
Vivere (İtalya)
Vivir (İspanya)
Ikiru - Einmal richtig leben ve Leben! (Batı Almanya'daki adlar)
Doomed (alternatif ad)

Yaşamak, 1952 Japonya yapımı psikolojik, dramatik bir filmdir. Özgün adı Ikiru'dur. (生きる) Ikiru Japoncada yaşamak anlamına gelmektedir. "Japon sinemasının imparatoru" olarak da adlandırılan Akira Kurosawa'nın yönettiği, aynı zamanda Shinobu Hashimoto ve Hideo Oguni'yle birlikte senaryosunu da yazdığı filmin başlıca rollerinde Takashi Shimura, Shin'ichi Himori, Haruo Tanaka ve Minoru Chiaki oynamıştır. Siyah-beyaz görüntülerini Asakazu Nakai'nin çektiği "Ikiru"nun özgün müziğini, Kurosawa'nın gedikli bestecisi Fumio Hayasaka yapmıştır. Hayasaka, Kurosawa'nın yönettiği Sarhoş Melek (1948), Rashômon (1950), Budala (1951) ve Yedi Samuray (1954) gibi birçok filmin müziğini bestelemişti. Aynı şekilde Asakazu Nakai de Kurosawa'nın birçok filminde görüntü yönetmeni olarak yer almıştı.

Yaşamak, II. Dünya Savaşı sonrasında Tokyo'da yaşayan orta yaşlı bir devlet memuru olan Kanji Watanabe (Takashi Shimura)'nin varoluşçu mücadelesini anlatmaktadır. Otuz yılını hiçbir iş yapmadan bir kamu dairesinde kırtasiye işleriyle uğraşarak dolduran bu uyuşuk memur, ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenince son bir gayretle hayatına anlam kazandıracak bir iş başarmak ister ve bunun için de canla başla bir mücadelenin içine girer. Film bu açıdan Zen okulu öğretilerinden, "başlanan işleri yarım bırakmamak ve bu dünyadan gözü arkada kalmadan göçmek" felsefesine de bir gönderme yapar.[1]

Filmin Hindistan'da iki kez yeniden çevrimi yapıldı, Japon televizyonu için de bir kez daha yeniden çekildi. Japon televizyonu için yapılan 2007 tarihli yeniden çevrim de "Ikiru" adını taşıyordu ve renkli çekilmişti.

Yaşamak, 1954 yılında 4. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Akira Kurosawa'ya "Berlin Senatosu Özel Ödülü"nü kazandırmış,[2] başrol oyuncusu Takashi Shimura da 1960 yılında en iyi yabancı oyuncu dalında BAFTA ödülüne aday gösterilmişti[3] Film ayrıca 1953 yılında Bükreş Film Festivali'nde "Altın Kurt" ödülüyle ödüllendirilmişti.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Film II. Dünya Savaşı'nın hemen sonrasında yaralarını sarmaya çalışan savaş yorgunu Japonya'nın başkenti Tokyo'da geçer. Kanji Watanabe (Takashi Shimura) Tokyo Belediyesine bağlı halkla ilişkiler dairesinin kısım amiri olan orta yaşlı bir adamdır. Otuz yıldır aynı bürokratik işi yapmakta olan Watanabe'nin emekliliği de oldukça yaklaşmıştır. Dosyaların ve evrakların tavanlara kadar yığıldığı geleneksel yapıdaki dairede aynı odada yedi memuru ile birlikte çalışmaktadır. Çalışma lafı sözün gelişidir çünkü ortada yaptıkları gerçek bir iş, çözdükleri bir sorun yoktur. Belediye hizmetleri ile ilgili halktan gelen şikâyetler ya kulak arkası edilmekte ya da süratle başka bölümlere havale edilmekte, dönüp dolaşıp geri gelen dilekçeler diğer dosya yığınlarına eklenmektedir (belki de bu oyalama taktikleriyle ödenek yoksunu belediyeye zaman kazandırmaktadırlar). Dairedeki diğer memurlar sabırla terfi edecekleri zamanı beklerlerken günlerini gün etmektedirler. Ortalıkta evraklar, dilekçeler gidip gelir, imzalanıp mühürlenir, sevk edilip tasniflenir. Bütün bunlar olup biterken de Watanabe oturduğu makamda bir yandan çok meşgul gibi görünür ama kendisine gelen kâğıtları mühürlemek dışında hareket bile etmez. Anlatıcı dış sesin tanımlamasıyla "onun bir cesetten farkı yoktur, öleli de 20 yıldan fazla olmuştur".

Bazı mide şikâyetlerinden dolayı hastaneye giden Watanabe, burada yapılan tetkikler sonucunda mide kanseri olduğunu ve bir yıldan daha az bir ömrü kaldığını öğrenir ve dehşete kapılır. Aslında ölmekten değil hayatını hiç yaşamamış olmaktan dolayı korkmaktadır. Karısı uzun yıllar önce ölmüş olan Watanabe kendisini tek oğlunu yetiştirmeye adamış, yaşamayı sürekli ertelemiştir. Oğlu ve gelini de onunla birlikte kalmaktadır. Onlara maddi olarak destek olmasına rağmen karşılığında onlardan beklediği ilgiyi göremez hatta uğruna kendi hayatını feda ettiği oğlu, geliniyle birlikte dört gözle onun mirasına konacakları günü beklemektedir. Watanabe bu andan sonra kendi varlığının nedenini sorgulamaya başlar. İşe gitmeyi bırakmıştır. Ömrü boyunca biriktirdiği yüklü miktardaki parayı bankadan çekerek şehre iner. Daha önce hiç içki içmemiş olan Watanabe, bir meyhanede tanıştığı tanınmamış bir yazardan (Yûnosuke Itô) kendisine Tokyo'nun eğlence dünyasında yol göstermesini ister. Birlikte gece boyunca alkol alarak meyhaneleri, dans salonlarını, kumarhaneleri, randevu evlerini dolaşırlar, fahişelerle arkadaşlık ederler. Ama Watanabe bir türlü teselli bulamaz. Uğradıkları bir gece kulübünde piyanistin müşterilere istedikleri bir parça olup olmadığını sorması üzerine ondan yüzyılın başlarından kalma "Hayat Kısa, şık Olun Bakireler" adlı şarkıyı çalmasını ister ve parçayı hüzünlü bir tonda seslendirir. Bu kasvetli şarkı orada bulunan herkesi etkilemiştir.

Ertesi sabah memurelerinden biri olan Toyo (Miki Odagiri) onu sokakta yakalar. Neşeli ve hayat dolu bir genç kız olan Toyo, sıkıcı, tekdüze işinden bıkmıştır ve istifa dilekçesini imzalatmak için amirini aramaktadır. Watanabe Toyo'nun dilekçesini imzalar ama hayata aşırı bağlılığından da fazlasıyla etkilendiği bu genç insanla bir gün geçirmek ister. Onu evine davet eder. Yırtık çoraplarına gözü takılınca acıdığı bu fakir kıza maddi yardımda da bulunur. Ona çorap satın alır, gezdirir, yedirir, içirir. Birlikte sinemalara, oyun salonlarına, lokanta ve pastanelere giderler. Bu arada Toyo'nun belediyede herkese bir isim taktığını, kendi lakabının da "Mumya" olduğunu öğrenir, buna hiç kızmaz. Watanabe hayat sevincinden, gençliğinden etkilendiği Toyo'yu sürekli izlemektedir ama kendisini devamlı yedirip içirmesine rağmen Toyo bu durumdan sıkılmıştır, artık Watanabe ile gezmek istemez ve onu pastanede terk eder. Aynı pastanede gençlerin düzenlediği bir doğum günü partisi Watanabe'de bir fikir uyandırır. Ölmeden önce hayatına anlam katacak son bir şeyler yapmaya karar verir.

Ertesi gün dairedekilerin şaşkın bakışları altında işine geri döner. Artık daha canlı ve hevesli durmaktadır. Kenar mahallelerden birinden daha önce de defalarca gelmiş ve istekleri hep sürüncemede bırakılmış olan bir grup insanın işini bizzat kendisi elden takip etmeye karar verir. Bu insanların yaşadığı mahalle sürekli zehirli su baskınına uğramakta, çocukları hastalıktan kırılmaktadır. Belediyeden hastalık kaynağı olan bu suyun tahliye edilmesini istemektedirler... Bu arada Watanabe'nin mide kanserinden öldüğünü öğreniriz. Filmin bundan sonrasında onun çabaları ve yaptıkları, cenaze töreninde hazır bulunan iş arkadaşları, amirleri, bürokratlar, politikacılar ve bizzat belediye başkanının ağzından ve yer yer geriye dönüşlerle (flash back) anlatılır. Aslında ölmeden önce Watanabe amacına ulaşmış ve fakir semtteki suyu tahliye ettirdiği gibi oraya çocuklar için bir de oyun bahçesi yaptırtmıştır. Ancak başlangıçta Watanabe'nin bu başarısını görmezden gelen belediye başkanı ve üst düzey memurlar bununla da yetinmeyip bu başarıyı kendilerine mal etmeye çalışırlar. Onlara göre bu başarıda Watanabe'nin en ufak bir payı yoktur. Ancak geleneklere göre cenaze töreninin yapıldığı odada ikram edilen içkileri fazla kaçıran grup sarhoş olup daha ön yargısız düşünmeye başlayınca Watanabe'nin hakkını teslim ederler. Watanabe bu başarıya ulaşabilmek için amirleri karşısında kendi onurunu çiğnetmeyi göze almış, mafya da dâhil birçok tehlikeyi göğüslemiş ve inanılmaz bir mücadele vermiştir. Sonunda yaptırttığı çocuk bahçesinde karlı ve soğuk bir gecede amacına ulaşmanın mutluluğu içinde salıncakta sallanırken ölmüştür. Kendisini görenlerin anlattığına göre o sırada "Hayat Kısa, şık Olun Bakireler" adlı şarkıyı mırıldanmaktadır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kanji Watanabe (Takashi Shimura, sağda), sarhoş yazar (Yûnosuke Itô)'la birlikte Ikiru (Yaşamak) adlı filmde.
Oyuncu Rolü
Takashi Shimura Kanji Watanabe
Shin'ichi Himori Kimura
Haruo Tanaka Sakai
Minoru Chiaki Noguchi
Miki Odagiri Toyo Odagiri
Yûnosuke Itô Yazar
Bokuzen Hidari Ohara
Minosuke Yamada Kâtip Saito
Nobuo Kaneko Mitsuo Watanabe

Müziği[değiştir | kaynağı değiştir]

Yaşamak filminin özgün müziğini, Kurosawa'nın gedikli bestecisi Fumio Hayasaka yapmıştır. Filmde ayrıca işitilen müzik parçaları şunlardır:

  1. "Gondola no Uta" ("Gondol Şarkısı" ya da "Hayat Kısa, şık Olun Bakireler") - Müzik: Shinpei Nakayama, sözler: Isamu Yoshii. Aynı zamanda filmin tema müziği olan 1915 yılında bestelenmiş bu hüzünlü Japon şarkısı filmde başrol oyuncusu Takashi Shimura tarafından iki kez seslendirilir.
  2. "J'ai deux amours" - Beste: Vincent Scotto, yorum: Josephine Baker
  3. "Come On-A My House" (1951) Söz ve müzik: William Saroyan ve Ross Bagdasarian
  4. "Bibbidi-Bobbidi-Boo" - Al Hoffman, Mack David ve Jerry Livingston
  5. "Happy Birthday" - Mildred J. Hill and Patty S. Hill
  6. "Too Young" - Beste: Sidney Lippman, sözler: Sylvia Dee

Tarzı ve temalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Akira Kurosawa'nın edebiyata, özellikle de Rus edebiyatına olan derin ilgisi malumdur. Dostoyevski'den 1951'de Budala'yı, Shakespeare'den 1957'de Kanlı Taht'ı, Gorki'den yine aynı yıl Ayaktakımı Arasında'yı sinemaya uyarlamıştı. Kurosawa'nın varoluşçu felsefesini en iyi yansıtan filmlerinin başında gelen "Ikiru"nun çalışmaktan hayatı ıskalamış acınası başkarakteri Watanabe (Takashi Shimura) de Jean-Paul Sartre'ın kitaplarından ya da Lev Tolstoy'un İvan İlyiç'in Ölümü adlı romanından fırlayıp çıkmış gibi durmaktadır.[4]

Watanabe ancak ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrendiğinde yani iş işten geçtikten sonra yaşamın değerini anlar, 'yitik zaman'ı kazanmaya çalışır. Boşuna geçen ömrünün sonunda hayatına anlam kazandıracak son bir başarıya imza atmak ister. Film bu açıdan Zen öğretilerinden, "başlanan işleri yarım bırakmamak ve bu dünyadan gözü arkada kalmadan göçmek" felsefesine de bir gönderme yapar. Watanabe'nin hayatın anlamını sorgulaması, bunun için giriştiği varoluşçu mücadele filmin ana temasıdır. Filmin özgün adı da zaten 'yaşamak' anlamına gelmektedir.

Filmin kahramanı mide kanseri olduğunu öğrendiğinde yani ilk şoku alır almaz, henüz meditasyon aşamasına geçmeden önce, bankadaki tüm parasını çekerek eğlence dünyasına akmak ister. Otuz yıldır yaşamadıklarını, kaçırdıklarını birkaç gün içinde geri alacağını düşünür. O güne kadar ağzına hiç alkol koymamıştır. Gittiği meyhanede karşısına çıkan tanınmamış bir yazardan (Yûnosuke Itô) kendisine Tokyo'nun eğlence dünyasında rehberlik etmesini ister. Beşerî zevk ve hazlarda anlam bulacağına inanan Watanabe burada âdeta bir Faust gibiyken, siyahlar giyinmiş uzun suratlı yazar da onunla anlaşarak yol gösteren Mephistopheles'i andırır. Birlikte gece boyunca alkol alarak meyhaneleri, kalabalık dans salonlarını, randevu evlerini dolaşırlar, fahişelerle takılırlar. Tokyo'nun itiş kakış içerisindeki gece hayatının gösterildiği bu grotesk sahneler âdeta Hieronymus Bosch'un tablolarını andırır (özellikle de "Walpurgis Gecesi" adlı tablosunu). Bu sahnelerin başarılı bir şekilde perdeye aktarılmasında Akira Kurosawa'nın klasik resim eğitimi almış olmasının da payı vardır.[5]

Ancak bu eğlence dünyasında geçirdiği gecenin sonunda otuz yılda çok da önemli şeyler kaçırmamış olduğunu anlar. Genç memuresinden aldığı ilhamla da dünyada küçük de olsa anlamlı bir iz bırakmaya karar verir. Olumlu bir değişim göstermeye başlar. Bu aşamada film Ingmar Bergman'ın başyapıtı Yedinci Mühür'le belirgin benzerlikler gösterir. Watanabe de Yedinci Mühür'deki "Antonius Block" gibi ölüme mahkûmdur, her ikisi de ölmeden önce hayatın anlamını umutsuzca keşfetmeye çalışırlar. Her iki filmde de önerilen çözümler benzerdir: Hayatın anlamı iyilik etmekte, hayır yapmakta saklıdır. Antonius Block'un genç aileyi ölümden kaçırması gibi Watanabe de kenar mahalle halkını zehirli su baskınlarından kurtarır ve bataklığın yerine çocuk parkı yaptırtır.[6]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Teksoy, Rekin (2005). Rekin Teksoy'un Sinema Tarihi. Oğlak Yayıncılık. ss. sayfa 438. 
  2. ^ "Berlin International Film Festival / Awards for 1954" (İngilizce). www.imdb.com. 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2010. 
  3. ^ "Ikiru / awards" (İngilizce). IMDb. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2010. 
  4. ^ "Ikiru / review" (İngilizce). www.allmovie.com. Erişim tarihi: 29 Ekim 2010. 
  5. ^ "Ikiru / Plot Synopsis" (İngilizce). www.allmovie.com. Erişim tarihi: 29 Ekim 2010. 
  6. ^ "Watanabe – More Than a Wanna-be" (İngilizce). www.epinions.com. 22 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2010. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]



Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Nedir? :Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? ile ilgili Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Ne Demektir? Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Açıklaması Nedir? Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Cevabı Nedir? Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Açıklaması? :Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Gerçek mi? :Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? ile ilgili Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Hakkında? :Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? ile ilgili Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? burada bulabilirsiniz. Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Ikiru nedir?, Ikiru anlamı nedir?, Ikiru ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
NGC 820, İsmail Berkok, Believe in Me (Bonnie Tyler şarkısı), Canlı çekim, You and Me (Takasa şarkısı), Hold Me (Ferid Memmedov şarkısı), Lonely Planet (Dorians şarkısı), Gravity (Zlata Ogneviç şarkısı), You (Robin Stjernberg şarkısı), Pontus Cumhuriyeti, Bulbophyllum bombycinum, Küçük kerkenez, Batı Yakasının Hikayesi (film, 2021), 1960 Avrupa Uluslar Kupası elemeleri, Anadili olarak konuşulma sayılarına göre diller listesi, 2017 Wimbledon Tenis Turnuvası, Batı Xia Hanedanı, What If (Dina Garipova şarkısı), Zoli Ádok, Bulbophyllum bathieanum, Believe (Dima Bilan şarkısı), Stratejik yönetim, Barotrauma, Sarıyer SK, Achillea clypeolata, Scotland County, Kuzey Karolina, Kökpar, Bulbophyllum lamii, Oy hakkı, Batı Virginia, Selena diskografisi, Candaroğulları Beyliği, Rana dalmatina, Chicago Bulls, Poupée de cire, poupée de son, Baselice, Erik, Özgecil intihar, Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti, Dalton Trumbo, Batı Toroslar, Amaralia, Günlüce, Posof, Will Butler, Batı Samoa, Batı Roma, Batı Papua Cumhuriyeti, Masta Killa, Rebeca Andrade, Sedum churchillianum, Sarpıncık Feneri, Miralem Pjanić, Burçin Abdullah, Tu Youyou, Çaltu, Boyabat, Batı Marksizmi, Zülfikar Ağa, Batı Kudüs, Gymnoclinus, Jips, Batı Kilisesi, Marsha Mason, Azerbaycan başbakanı, World Press Photo, İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı, Ayın yörüngesi, Batı Karahanlılar, It Comes at Night, Salvia penstemonoides, Lokum, Yeraltı Demiryolu, Batı Karadeniz Bölümü, Karsta 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri, Batı Karadeniz (istatistiki bölge), Bo McCalebb, Solanum echegarayi, Yuan Hanedanlığı, Phyllotrox nubifer, Farmakolojik, Batı Hristiyanlığı, Karagül, Evo Morales, Yıldız Filosu, Carpi, Çarpı, New Riders of the Purple Sage, Mitcheldean, Folk metal, Alikulu Kemküsar, Pulathane, Sınırlayıcı Enzim Parça Uzunluk Çeşitliliği, Basın özgürlüğü, Bassianae Muharebesi, Bahçecik, Ulus, Batı Göktürk Kağanlığı, Batı Fiyortlar, Vina, Basel Tiyatrosu, Batı Ermenistan, Batı dünyası,
Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?, Toimeton Nedir?, Ömer Eldemir Kimdir?, Demokratik Kampuçya bayrağı Anlamı Nedir, Demokratik Kampuçya bayrağı Nasıl Oluştu, Demokratik Kampuçya bayrağı Tarihi, Demokratik Kampuçya bayrağı Renkleri, Demokratik Kampuçya bayrağı Tasarımı, Kürşat Özer Kimdir?, Zorlayıcı İsminin Anlamı Nedir?, Sertaç Çelikkaleli Kimdir?, Zorlamasız İsminin Anlamı Nedir?, Togolu Nedir?, Kenan Çarboğa Kimdir?, Zorlama İsminin Anlamı Nedir?, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Anlamı Nedir, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Nasıl Oluştu, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tarihi, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Renkleri, Bizans İmparatorluğu bayrakları ve sembolleri Tasarımı, Burak Ustalı Kimdir?, Zorca İsminin Anlamı Nedir?, Zorba İsminin Anlamı Nedir?, İlker İpek Kimdir?, Gülcan Alp Kimdir?, Zoraki İsminin Anlamı Nedir?, Niyazi Ünalmış Kimdir?, Zor İsminin Anlamı Nedir?, Fin Ugor Nedir?, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Başkurdistan Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Asiye Küçükyılmaz Kimdir?, Tirşemsi Nedir?, Zoolojik İsminin Anlamı Nedir?, Tirşe Gözlü Nedir?, Filtresiz Nedir?, Zom İsminin Anlamı Nedir?, İbrahim Kaan Kimdir?, Filtreli Nedir?, Hasan Ataman Kimdir?, Ziyasız İsminin Anlamı Nedir?, Filozofik Nedir?, Ziyansız İsminin Anlamı Nedir?, Aslan ve Güneş Anlamı Nedir, Aslan ve Güneş Nasıl Oluştu, Aslan ve Güneş Tarihi, Aslan ve Güneş Renkleri, Aslan ve Güneş Tasarımı, Şeref Tamtürk Kimdir?, Onur Sergen Doğan Kimdir?, Ziyadar İsminin Anlamı Nedir?, İsmail Büyükkayıkçı Kimdir?, Filolojik Nedir?, Canan Kebenç Özkan Kimdir?, Tipsiz Nedir?, Tipolojik Nedir?, Zirai İsminin Anlamı Nedir?, Okan Işıktaş Kimdir?, Tipili Nedir?, Arap İsyanı bayrağı Anlamı Nedir, Arap İsyanı bayrağı Nasıl Oluştu, Arap İsyanı bayrağı Tarihi, Arap İsyanı bayrağı Renkleri, Arap İsyanı bayrağı Tasarımı, Zingal İsminin Anlamı Nedir?, Zinde İsminin Anlamı Nedir?, Yrd Doç Dr Berat Ahi Kimdir? Yrd Doç Dr Berat Ahi Nereli Yrd Doç Dr Berat Ahi Kaç Yaşında?, İsmail Keskin Kimdir?, Zincirleme İsminin Anlamı Nedir?, Filantrop Nedir?, Özgen Aydıncak Kimdir?, Zimmetli İsminin Anlamı Nedir?, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Anlamı Nedir, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Nasıl Oluştu, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tarihi, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Renkleri, Amerika Konfedere Devletleri bayrağı Tasarımı, Atakan Özkan Kimdir?, Necdet Kayra Kimdir?, Zilli İsminin Anlamı Nedir?, Semra Kıratlı Kimdir?, Zilingir İsminin Anlamı Nedir?, Tiksinç Nedir?, Fil Dişi Nedir?, Ümit Özer Kimdir?, Zikzaklı İsminin Anlamı Nedir?, Abdülvahit Vardar Kimdir?, Tiko Nedir?, Ak Sancak Anlamı Nedir, Ak Sancak Nasıl Oluştu, Ak Sancak Tarihi, Ak Sancak Renkleri, Ak Sancak Tasarımı, Meryem Tanrıverdi Göktaş Kimdir?, Tikel Nedir?, Zihnî İsminin Anlamı Nedir?, Abdulmecit Yıldırım Kimdir?, Hami Korkmazlı Kimdir?, Tiilinen Nedir?, Zihinsel İsminin Anlamı Nedir?, Fikirdeş Nedir?, Tiheähkö Nedir?, Zihayat İsminin Anlamı Nedir?, Buse Albayrak Kimdir?, Fijili Nedir?, İbrahim Yüksel Kimdir?, Fiili Bozuk Nedir?, Burhan Bahadır Özsoy Kimdir?, Zifirî İsminin Anlamı Nedir?, Burcugül Çubuk Kimdir?, Tıynetli Nedir?, Zibidi İsminin Anlamı Nedir?, Yaşar Dursun Kimdir?, Tırtılsı Nedir?, Zıypak İsminin Anlamı Nedir?, Arzu Şimşek Kimdir?, Figürlü Nedir?, Zıvanalı Sigara İsminin Anlamı Nedir?, Yunis Aksu Kimdir?, İrfan Hülakü Kimdir?, Tırsınç Nedir?, Zıvanalı İsminin Anlamı Nedir?, Tırsak Nedir?, Fiddire Nedir?,