Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir?

Hartum Kararı Nedir?

Hartum Kararı Nedir?, Hartum Kararı Nerededir?, Hartum Kararı Hakkında Bilgi?, Hartum Kararı Analizi? Hartum Kararı ilgili Hartum Kararı ile ilgili bilgileri sitemizde bulabilirsiniz.  Hartum Kararı ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için sayfamıza tıklayabilirsiniz. Hartum Kararı Ne Anlama Gelir Hartum Kararı Anlamı Hartum Kararı Nedir Hartum Kararı Ne Anlam Taşır Hartum Kararı Neye İşarettir Hartum Kararı Tabiri Hartum Kararı Yorumu 

Hartum Kararı Kelimesi

Lütfen Hartum Kararı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. Hartum Kararı İlgili Sözlük Kelimeler Listesi Hartum Kararı Kelimesinin Anlamı? Hartum Kararı Ne Demek? ,Hartum Kararı Ne Demektir? Hartum Kararı Ne Demektir? Hartum Kararı Analizi? , Hartum Kararı Anlamı Nedir?,Hartum Kararı Ne Demektir? , Hartum Kararı Açıklaması Nedir? ,Hartum Kararı Cevabı Nedir?,Hartum Kararı Kelimesinin Anlamı?,Hartum Kararı Kelimesinin Anlamı Nedir? ,Hartum Kararı Kelimesinin Anlamı Ne demek?,Hartum Kararı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Hartum Kararı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadınız

Hartum Kararı Kelimesinin Anlamı Nedir? Hartum Kararı Kelimesinin Anlamı Ne demek? , Hartum Kararı Kelimesinin Anlamı Ne demektir?

Demek Ne Demek, Nedir? Tdk'ye Göre Anlamı

Demek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. TDK'ye göre, demek kelimesi anlamı şu şekildedir:

Söylemek, söz söylemek -  Ad vermek -  Bir dilde karşılığı olmak -  Herhangi bir ses çıkarmak -  Herhangi bir kanıya, yargıya varmak -  Düşünmek - Oranlamak  - Ummak, - Erişmek -  Bir işe kalkışmak, yeltenmek -  Saymak, kabul etmek -  bir şey anlamına gelmek -  öyle mi,  - yani, anlaşılan -  inanılmayan, beklenmeyen durumlarda kullanılan pekiştirme veya şaşma sözü

Hartum Kararı Bu Kelimeyi Kediniz Aradınız Ve Bulamadığınız İçin Boş Safyadır

Demek Kelimesi Cümle İçerisinde Kullanımı

Eskilerin dediği gibi beşer, şaşar. -  Muşmulaya döngel de derler.

Kamer `ay` demektir. -  Küt dedi, düştü. -  Bu işe herkes ne der? -  Güzellik desen onda, zenginlik desen onda. -  Bundan sonra gelir mi dersin? -  Saat yedi dedi mi uyanırım. - Kımıldanayım deme, kurşunu yersin. Ağzını açayım deme, çok fena olursun. - Yarım milyon dediğin nedir? - Okuryazar olmak adam olmak demek değildir. -  Vay! Beni kovuyorsun demek, pekâlâ! Hartum Kararı - Demek gideceksin.

Demek Kelimesi Kullanılan Atasözü Ve Deyimler

- dediği çıkmak - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek

 - dedi mi - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin  - demek istemek , - demek ki (veya demek oluyor ki) , - demek olmak , - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok - dediği çıkmak , {buraya- - dediğinden (dışarı) çıkmak - dediğine gelmek i, - dedi mi , {buraya- - deme! - demediğini bırakmamak (veya koymamak) - deme gitsin , - demek istemek - demek ki (veya demek oluyor ki) - demek olmak - dememek - der oğlu der - deyip de geçmemek - diyecek yok

Hartum Kararı

Hartum Kararı Nedir? Hartum Kararı Ne demek? , Hartum Kararı Kelimesi İle ilgili Daha Fazla Bilgi , Almak İçin Kategoriler Sayfamıza Bakınız. İlgili Sözlük Kelimeler Listesi

Hartum Kararı Kelimesinin Anlamı? Hartum Kararı Ne Demek? Hartum Kararı Ne Demektir? ,Hartum Kararı Analizi? Hartum Kararı Anlamı Nedir? Hartum Kararı Ne Demektir?, Hartum Kararı Açıklaması Nedir? , Hartum Kararı Cevabı Nedir? , Hartum Kararı Kelimesinin Anlamı?






Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir?

Hartum Kararı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Altı Gün Savaşı'ndan kısa bir süre sonra, 19 Haziran 1967'de İsrail hükümeti, Suriye ve Mısır ile Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri'nin geri dönüşünü öngören bir barış teklifi sundu. Ancak Mısır ve Suriye, İsrail ile barışı reddetti.

1 Eylül 1967 tarihli Hartum Kararı, Altı Gün Savaşı'nın ardından Sudan'ın başkenti Hartum'da toplanan 1967 Arap Birliği Zirvesi'nin sonunda yayınlandı. Karar, (üçüncü paragrafta) "Üç Hayır" olarak bilinen sloganı içermesiyle ünlüdür: "İsrail'le barışa hayır, İsrail'i tanımaya hayır, İsrail'le müzakereye hayır!"[1]

Metin[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. Konferans, Arap devletlerinin birliğini, ortak eylem birliğini, koordinasyon ihtiyacını ve tüm farklılıkların ortadan kaldırılması ihtiyacını teyit etti. Konferanstaki krallar, cumhurbaşkanları ve diğer Arap Devlet Başkanları'nın temsilcileri, Kazablanka'daki Üçüncü Arap Zirvesi Konferansı'nda imzalanan Arap Dayanışma Şartı'nın uygulanmasıyla ülkelerinin tutumunu teyit ettiler.
  2. Konferans, işgal altındaki toprakların Arap toprakları olduğu ve bu toprakları geri almanın yükünün tüm Arap Devletleri'ne düştüğü temelinde, saldırganlığın etkilerini ortadan kaldırmak için tüm çabaların birleştirilmesi gereği üzerinde anlaşmaya varmıştır.
  3. Arap Devlet Başkanları, saldırganlığın etkilerini ortadan kaldırmak ve saldırgan İsrail güçlerinin 5 Haziran saldırısından bu yana işgal edilen Arap topraklarından çekilmesini sağlamak için uluslararası ve diplomatik düzeyde siyasi çabalarını birleştirme konusunda mutabık kalmışlardır. Bu, Arap Devletlerinin bağlı olduğu temel ilkeler çerçevesinde, yani İsrail'le barışmama, İsrail'i tanımama, İsrail'le müzakere etmeme ve Filistin halkının kendi ülkelerindeki haklarında ısrar etme ilkeleri çerçevesinde yapılacaktır.
  4. Arap Maliye, Ekonomi ve Petrol Bakanları konferansı, petrol pompalamanın askıya alınmasının savaşta bir silah olarak kullanılmasını tavsiye etti. Bununla birlikte, konuyu derinlemesine inceledikten sonra, zirve konferansı, petrolün saldırganlıktan doğrudan etkilenen Arap Devletleri'nin ekonomisini güçlendirmek için kullanılabilecek bir Arap kaynağı olduğundan dolayı, petrol pompalamanın olumlu bir silah olarak kullanılabileceği sonucuna varmıştır. Böylece bu devletler savaşta sağlam durabileceklerdir. Bu nedenle konferans, petrolün Arap hedeflerinin hizmetinde kullanılabilecek olumlu bir Arap kaynağı olması nedeniyle petrol pompalamaya devam etmeye karar verdi. Petrol, saldırganlığa maruz kalan ve dolayısıyla ekonomik kaynaklarını kaybeden Arap Devletleri'nin sağlam durmasını ve saldırganlığın etkilerini ortadan kaldırmasını sağlama çabalarına katkıda bulunabilir. Aslında, petrol üreticisi devletler, saldırıdan etkilenen devletlerin herhangi bir ekonomik baskı karşısında sağlam durmalarını sağlama çabalarına katıldılar.
  5. Konferansa katılanlar, Bağdat'taki Arap Maliye, Ekonomi ve Petrol Bakanları Konferansı'nın tavsiyesi temelinde bir Arap Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Fonu kurmak için Kuveyt tarafından önerilen planı onayladılar.
  6. Katılımcılar, tüm olasılıklarla yüzleşmek ve askeri hazırlığı güçlendirmek için gerekli önlemleri alma gereği üzerinde anlaştılar.
  7. Konferans, Arap Devletleri'ndeki yabancı üslerin ortadan kaldırılmasını hızlandırmaya karar verdi.

Yorumlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yorumcular, kararı sık sık Arap reddiyeciliğine bir örnek olarak sundular. Abdülazim Ramazan, Hartum kararlarının tek bir seçenek bıraktığını belirtti: "savaş".[2] Efraim Halevy, Guy Ben-Porat, Steven R. David, Julius Stone ve Ian Bremmer, Hartum Kararı'nın İsrail'in var olma hakkının reddi anlamına geldiği konusunda hemfikirler.[3][4][5][6][7] Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 242 sayılı kararında ifade edildiği gibi İsrail'in var olma hakkının kabulüne karşı mücadele etmek için Hartum Kararını bizzat onayladı.[8] Benny Morris, İsrail'in 19 Haziran 1967'de "barış karşılığında Sina ve Golan'dan vazgeçme teklifine rağmen" Arap liderlerin "bölgedeki tüm barış hareketlerini on yıl boyunca alt üst edecek cüretkar, reddedici bir platformu oluşturduğunu" yazdı.[9] UNTSO'dan Odd Bull, 1976'da hemen hemen aynı şekilde görüş bildirdi.[10]

Avi Shlaim, Arap sözcülerinin Hartum bildirilerini "resmi bir barış anlaşması yok, ancak bu durum barışın reddi değildir; doğrudan müzakere yok, bu durum üçüncü taraflar aracılığıyla konuşmayı reddetmek değildir; ve İsrail'in hukuki olarak tanınmaması, devlet olarak varlığının kabul edilmesi anlamına gelir" şeklinde yorumlayarak savundu. Shlaim, Nasır'ın Hüseyin'i İsrail ile "kapsamlı bir çözüm" aramaya çağırdığını belirterek konferansın Arap-İsrail ilişkilerinde bir dönüm noktası olduğunu belirtir.[11] Fred Khouri, "Hartum konferansı, Arap ılımlıların siyasi bir çözüm aramalarının, fethedilen toprakları karşılığında İsrail'i fiilen tanımanın ve onunla resmi barış anlaşmaları müzakere etmenin dışında önemli tavizler vermelerinin önünü açtı" iddiasında bulundu.[12]

İsrail, Ürdün ve Mısır arasındaki dolaylı müzakereler sonunda Jarring Misyonu (1967-1973) himayesinde başladı ve İsrail ile Ürdün arasında gizli ve doğrudan görüşmeler de gerçekleşti, ancak hiçbir yol anlamlı bir çözüme ulaşmayı başaramadı ve bu durum yeni bir çatışma için zemin hazırladı.[kaynak belirtilmeli]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "This Week in History: The Arab League Three No's". Jerusalem Post. 9 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2017. 
  2. ^ Meital (2000). "THE KHARTOUM CONFERENCE AND EGYPTIAN POLICY AFTER THE 1967 WAR: A REEXAMINATION". Middle East Journal. 54 (1): 64-82. 11 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2021. 
  3. ^ "Israel's Hamas Portfolio" (PDF). Israel Council on Foreign Relations. 25 Şubat 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Haziran 2012. Indeed, twenty years later, after two successive wars, the Arab world rejected Israel's right to exist at the infamous Khartoum Conference of 196[7] – 'the three NOs': no to recognition, no to negotiation, and no to peace were uttered in response to Israel's appeal to negotiate without any preconditions. 
  4. ^ "Chapter 7: Israel, Globalization, and Peace". Global Liberalism, Local Populism: Peace and Conflict in Israel/Palestine and Northern Ireland. Syracuse, New York: Syracuse University Press. 2006. s. 145. ISBN 0-8156-3069-7. Erişim tarihi: 8 Haziran 2012. Convening in Khartoum shortly after the war, Arab states declared their refusal to negotiate with Israel or to recognize its right to exist. 
  5. ^ "Chapter 13: Existential Threats to Israel". Contemporary Israel: Domestic Politics, Foreign Policy, and Security Challenges. Boulder, Colorado: WestView Press. 2009. s. 559. ISBN 978-0-8133-4385-3. Erişim tarihi: 8 Haziran 2012. Following Israel's success, in what became known as the Six Day War, the Arab states reinforced their refusal to accept Israel's existence when, in a conference in Khartoum, Sudan, they declared they would not negotiate with Israel, make peace with Israel, or recognize its right to exist. 
  6. ^ "Chapter 39: Between Ceasefires in the Middle East". The Arab-Israeli Conflict. Princeton, New Jersey: Princeton University Press. 1975. s. 336. ISBN 0691010668. Erişim tarihi: 8 Haziran 2012. The Arab states, denying Israel's 'right to exist', continued after Khartoum to insist on 'no recognition, no negotiation, no peace', demanding complete Israeli withdrawal from 
  7. ^ "Chapter Five: The Right Side of the J Curve". The J Curve: A New Way to Understand Why Nations Rise and Fall. New York, NY: Simon & Schuster. 2006. s. 209. ISBN 0-7432-9371-1. Erişim tarihi: 8 Haziran 2012. Immediately after the Six-Day War, Arab leaders—including those of the Palestine Liberation Organization—agreed in Khartoum they would not make peace with Israel, would not negotiate with Israel, would not even recognize Israel's right to exist. 
  8. ^ The Encyclopedia of the Arab-Israeli Conflict, Vol. 1. Santa Barbara, Kaliforniya: ABC-CLIO. 2008. s. 1289. ISBN 978-1-85109-841-5. Erişim tarihi: 8 Haziran 2012. The PLO disagreed entirely with the provisions whereby Arab nations were expected to recognize Israel's right to exist, claiming that these not only ran counter to the Arab states' earlier Khartoum Summit Conference declaration but were also 'fundamentally and gravely inconsistent with the Arab character of Palestine, the essence of the Palestinian cause and the right of the Palestinian people to their homeland.' 
  9. ^ Righteous victims : a history of the Zionist-Arab conflict, 1881–1999. Vintage Books. 2001. ss. 346. ISBN 9780679744757. OCLC 234104996. 
  10. ^ War and peace in the Middle East the experiences a views of a U.N. observer. Leo Cooper. 1976. ss. 126. ISBN 9780850522266. OCLC 490839078. 
  11. ^ The iron wall : Israel and the Arab world. Penguin. 2001. ss. 258-259. ISBN 9780140288704. OCLC 59510046. 
  12. ^ The Arab-Israeli dilemma. Syracuse University Press. 1987. ss. 312-314. OCLC 634263471. 

Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Nedir? :Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? ile ilgili Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Ne Demektir? Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Açıklaması Nedir? Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Cevabı Nedir? Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Kelimesinin Anlamı? Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? konusu Nedir Ne, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan ne kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Türk Dil Kurumu na (TDK) göre farklı anlamları olan ne kelimesi, Türkçe de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Ne kelimesi ne demek, TDK ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar için bildiris.com doğru adres! Peki, ne kelimesi ne demek, TDK ye göre anlamı nedir? Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Ne kelimesinin kökeni ne, ne kelimesinin kaç anlamı var? Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? İşte TDK bilgileri ile merak edilenler
Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Açıklaması? :Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Açıklama Bir Terim Kavram Ya Da Başka Dilsel Olgunun Daha İyi Anlaşılması İçin Yapılan Ek Bilgidir.Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Söz Konusu Bilgi Açıklanacak Sözcükten Daha Uzun Olur Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Açıklama İle İlgili Durumun Kanıtı Şu Şekilde Doğrulanabilir Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Bir Sözlükteki Tanım İlgili Sözcük Yerine Kullanılabilirse, Bu Bir Açıklamadır. Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Yani Aynı Bağlam İçinde Hem Sözcük Hem De Tanım Kullanılırsa Ve Anlamsal Açıdan Bir Sorun Oluşturmuyorsa Bu Bir Açıklamadır.
Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Gerçek mi? :Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? ile ilgili Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Detaylar için sitemizi geziniz Gerçek anlam Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? sözcüklerin birincil anlamı ile (varsa) bu anlamla doğrudan ilişkili olan anlamlarıdır. Gerçek anlam, temel anlam ile yan anlamların bileşkesidir. Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Bir sözcüğün mecaz olmayan tüm anlamlarını kapsar.
Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Hakkında? :Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? ile ilgili Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? burada bulabilirsiniz. Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Detaylar için sitemizi geziniz Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? Bu sayfada Hakkında nedir Hakkında ne demek Hakkında ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Hakkında anlamı tanımı açılımı Hakkında hakkında bilgiler Hartum Kararı nedir?, Hartum Kararı anlamı nedir?, Hartum Kararı ne demektir? resimleri Hakkında sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz
Caretta caretta, Copa, Alerjik, Clinton ili, Illinois, Brian Browne, Ancus Marcius, Shuto Hira, Tavşanburnu Tabiat Parkı, Gympie, Cosima Wagner, II. Basil, Australian Centre for the Moving Image, Yechiel Eckstein, Halk Salonu, Trablus, CB Málaga, Grundig Stadion, Chorley, Lancashire, Estonyada eğitim, Kaçkar Dağları Millî Parkı, Boys Nation, Gönülaldı, Eruh, Tropik altı, Yörüngesel rezonans, Euronymous, Povoação (bucak), Manuchar Markoishvili, Cem, Buşehr Eyaleti, Gloria Swanson, Bernard Makuza, Akıllı şehir, Özkanlar, Kırkpınar başpehlivanları, Zoli Ádok, Dont Hurt Yourself (Beyoncé şarkısı), Gulam Rıza Rızayi, Michael Badnarik, Earith, Türkiye Bilişim Vakfı, Likouala, Scott Walker (şarkıcı), Luka Sučić, 16. Türkiye Hükûmeti, Longothevi Kilisesi, Erkan Yücel, Amanita karea, Zahran, Porto Acre, Dövme demir, Kuleliburgaz, Güzellik salonu, Strigops habroptila, Mario Bonnard, Cincinnati Hayvanat Bahçesi, Berk Neziroğulları, Ponteceso, Marx Kardeşler, Elektrostatik potansiyel enerji, Pornografiye ilişkin dinî görüşler, Amanita olivaceogrisea, Çukurambar, Mimi Pond, Atheta, 2000 UEFA Kupası Finali, Kuşdili Deresi, II. Seleukos Kallinikus, Bismarckia nobilis, Zygosaccharomyces bailii, TBMM 1. Dönem Siirt milletvekilleri listesi, Baby, Baby, Ogeday, Ögeday, Jeanette Biedermann, Yükselen yumruk, 1709, Witu Sultanlığı, II. Philippe, Özkan Sümer, 1998 Trophée des champions, Drassyllus crimeaensis, 2021 Vuelta a España, Coccidioides immitis, Museo de Arte Moderno, FIFA başkanları listesi, fifa başkanları listesi, Sanders, Sidik borusu, Marianópolis do Tocantins, José María Morelos, Tetragnatha filum, Monica paulus, Klisura, Mahabad şehristanı, Wolfram, Kevola Gözlemevi, Royal Society üyesi kadınlar listesi, Martha Hyer, Marin Ireland, Dolcinoculuk, Psychotria oligoneura, Keyshia Cole,
Topolojik Nedir?, Hasan Bitmez Kimdir?, Topoğrafik Nedir?, Sancak-ı Şerif Anlamı Nedir, Sancak-ı Şerif Nasıl Oluştu, Sancak-ı Şerif Tarihi, Sancak-ı Şerif Renkleri, Sancak-ı Şerif Tasarımı, Lütfi İlteriş Öney Kimdir?, Ufuk Değerliyurt Kimdir?, Folklorik Nedir?, Rana Berk Kimdir?, Toplum Dışı Nedir?, Fokurdak Nedir?, Toplum Bilimsel Nedir?, Fodulca Nedir?, Ayla Bedirhan Çelik Kimdir?, Harun Özgür Yıldızlı Kimdir?, Samara bayrağı Anlamı Nedir, Samara bayrağı Nasıl Oluştu, Samara bayrağı Tarihi, Samara bayrağı Renkleri, Samara bayrağı Tasarımı, Figen Yıldırım Kimdir?, Flüoresan Nedir?, Ayhan Özçelik Kimdir?, Toplanık Nedir?, İzzet Kaplan Kimdir?, Mühip Kanko Kimdir?, Prensin Bayrağı Anlamı Nedir, Prensin Bayrağı Nasıl Oluştu, Prensin Bayrağı Tarihi, Prensin Bayrağı Renkleri, Prensin Bayrağı Tasarımı, Recep Bozdemir Kimdir?, Ali Topçu Kimdir?, Toparlakça Nedir?, Hurşit Çetin Kimdir?, Fadik Temizyürek Kimdir?, Toparlağımsı Nedir?, Toparlacık Nedir?, Osmanlı bayrağı Anlamı Nedir, Osmanlı bayrağı Nasıl Oluştu, Osmanlı bayrağı Tarihi, Osmanlı bayrağı Renkleri, Osmanlı bayrağı Tasarımı, Ülkü Doğan Kimdir?, Mehmet Akif Perker Kimdir?, Necmi Özgül Kimdir?, Top Sakallı Nedir?, Hasan Daşkın Kimdir?, Hasan Memişoğlu Kimdir?, Nazi Almanyası bayrağı Anlamı Nedir, Nazi Almanyası bayrağı Nasıl Oluştu, Nazi Almanyası bayrağı Tarihi, Nazi Almanyası bayrağı Renkleri, Nazi Almanyası bayrağı Tasarımı, Fitopatolojik Nedir?, Öztürk Keskin Kimdir?, Şeref Baran Genç Kimdir?, Tonla Nedir?, Nuran Ergen Kılıç Kimdir?, Fitne Kumkuması Nedir?, Filiz Orman Akın Kimdir?, Tombulca Nedir?, Fitne Fücur Nedir?, Zürriyetsiz İsminin Anlamı Nedir?, Fitilsiz Nedir?, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı Nedir, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Nasıl Oluştu, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tarihi, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Renkleri, Natalia Cumhuriyeti Bayrağı Tasarımı, Zürriyetli İsminin Anlamı Nedir?, Mustafa Süleyman Kurtar Kimdir?, Züppe İsminin Anlamı Nedir?, Fitilci Nedir?, Dağıstan Budak Kimdir?, Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kimdir? Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Nereli Yrd Doç Dr Bilge Gökçen Röhlig Kaç Yaşında?, Zümrüdi İsminin Anlamı Nedir?, Tolgasız Nedir?, Fitçi Nedir?, Hatice Gül Bingöl Kimdir?, Gökhan Baylan Kimdir?, Zülüflü İsminin Anlamı Nedir?, Tolgalı Nedir?, Fişlik Nedir?, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Anlamı Nedir, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Nasıl Oluştu, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tarihi, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Renkleri, Kampuçya Halk Cumhuriyeti bayrağı Tasarımı, Toleranssız Nedir?, Züllü İsminin Anlamı Nedir?, Fişli Nedir?, Fişeksiz Nedir?, Zülcelâl İsminin Anlamı Nedir?, Sözdar Akdoğan Kimdir?, Murat Turna Kimdir?, Fahri Özkan Kimdir?, Zührevi İsminin Anlamı Nedir?, Fişekli Nedir?, Züğürt İsminin Anlamı Nedir?, İzmir bayrağı Anlamı Nedir, İzmir bayrağı Nasıl Oluştu, İzmir bayrağı Tarihi, İzmir bayrağı Renkleri, İzmir bayrağı Tasarımı, Filiz Çelik Kimdir?, Toksikolojik Nedir?, Fistolu Nedir?, Koray Önsel Kimdir?, Zübük İsminin Anlamı Nedir?, Toksik Nedir?, Fikret Tufanyazıcı Kimdir?, Zulmeden İsminin Anlamı Nedir?, Fistansız Nedir?, İlker Yücel Kimdir?, Tokatlı Nedir?, Zömbe İsminin Anlamı Nedir?, Gadsden bayrağı Anlamı Nedir, Gadsden bayrağı Nasıl Oluştu, Gadsden bayrağı Tarihi, Gadsden bayrağı Renkleri, Gadsden bayrağı Tasarımı, Tokalı Nedir?, Selma Sarıcıoğlu Çalışkan Kimdir?, Zottiri İsminin Anlamı Nedir?, Ümit Duman Kimdir?, Zot İsminin Anlamı Nedir?, Bahadır Gökmen Kimdir?, Berrin Selbuz Kimdir?, Tok Sözlü Nedir?, Fiskal Nedir?, Zorunlu İsminin Anlamı Nedir?, Zorlu İsminin Anlamı Nedir?,